Бомба е избухнала пред кортежа на Гешев

Бомба е избухнала пред кортежа на Гешев

Снимка: БТА, архив

За инцидент с кортежа на главния прокурор Иван Гешев на пътя София - Самоков през село Железница, съобщи bTV. Информацията бе потвърдена от главния секретар на МВР. По първоначални данни пред една от колите, с която се придвижва Гешев, е избухнало взривно устройство. Пътят е затворен, извършват се огледи. Иван Гешев е бил в основния автомобил от кортежа и не е пострадал, стана ясно от думите на главния секретар на МВР Петър Тодоров, Ето и краткото му изявление:

Премиерът Гълъб Донев свиква спешно утре всички служби в МВР заради инцидента с кортежа на главния прокурор Иван Гешев по пътя София-Самоков край село Ковачевци, обяви още той и потвърди предварителните данни, че е имало поставено взривно устройство. Тодоров уточни, че сигнал за инцидента е получен малко преди 11,45 ч. днес.

Главният секретар на МВР каза още, че няма пострадали хора, но не уточни никакви подробности за инцидента - какво точно се е случило и какво е било взривното устройство.

Всички служби в МВР са на крак, формиран е щаб, който разследва случая, каза още той.

 Той определи инцидента като недопустим. Тодоров каза още, че МВР ще разследва инцидента съгласно указанията на прокуратурата. Той сподели, че дава изявление в Бургас, тъй като е бил в отпуска, която е прекъснал след инцидента с главния прокурор Иван Гешев.

Пътят, на който се е случила катастрофата, е планински. Има засилено полицейско присъствие, колите се отбиват.

 

Източник: бТВ, БТА

Коментари

  • Отвратен

    01 Май 2023 13:47ч.

    Боже, къде живеем!? Как е възможно пдобон нещо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дея

    01 Май 2023 13:48ч.

    Ха-ха, тоя реши да се върне в новините, беше забравен каскета, иска да прилича на съдия Фалконе...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    01 Май 2023 14:18ч.

    малко пиар не вреди. дори на каренин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    01 Май 2023 14:03ч.

    Един полски полицейски шеф си беше взел "сувенир" от посещение в Киев и после му беше гръмнал кабинета...а нашият Иван да не би и той да е минал през ГифтШопа и да си е купил скъп спомен?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ванга

    01 Май 2023 14:10ч.

    баце...?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е продължение на цирка

    01 Май 2023 16:32ч.

    "мащабен заговор" между престъпници, бизнесмени и политици за смяна на главния прокурор Иван Гешев. Хвърчащи бележки и флашки със записи - Къро, "Цецо от Белград", Бобока и бивш министър на "Кирчо и Асенчо".............. ха ха тралала

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сталин Й. В.

    01 Май 2023 14:11ч.

    А може би Оркестъра на Вагнер репитира реквием? Не,не вярвам. По-се връзва хипотезата чичо Сам и сега да се разправяме с опозицията, било Копейкин, а може би и Митрофанова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пор ошенко

    01 Май 2023 14:21ч.

    Демократичните жълтопаветници, след неуспешните опити да отстранят каскета, може би са поели твърд курс за смяната му? А може би и новия началник на Козяк да има пръст в пренасочването?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба

    01 Май 2023 17:57ч.

    Стига, ве! Жълтопаветните нямат нито акъл, нито смелост да направят нещо подобно. Те даже и не искат да сменят Гешев. Само искат да бъдат забелязани докато врякат за оставката му, белким някой глупак се излъже да гласува тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леко атлантическо предупреждение

    01 Май 2023 14:22ч.

    Иван да внимава в картинката (атлантическата) , щото от време на време си позволява разни балкански мурафети…??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калоян от Пловдив.

    01 Май 2023 14:23ч.

    Аман от Циркове

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калоян от Пловдив.

    01 Май 2023 14:24ч.

    Голям цирк ейй .Спектакъла е голям .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калоян от Пловдив.

    01 Май 2023 14:24ч.

    Изглежда ми нагласена работата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калоян от Пловдив.

    01 Май 2023 14:28ч.

    Нямало нужда да си купувам билет за да ходя на Цирк , като мога да гледам безплатно . Ето тази новина е доказателство за това

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ХАИТИ?

    01 Май 2023 14:46ч.

    "По информация на Епицентър. бг целта на взрива е била колата, в която е бил Гешев. Спасило го е, че в последния момент той е сменил автомобила". Аха, винаги в последния момент се сменят, когато акцията е ПР. Единствено, когато не му смениха колата, човекът си отиде, както беше в Далас. В другите случаи, като нашия от днес, ги сменят. Сега ще чуем за руска намеса и опит за руска саморазправа заради обявеното от мишената на атената "ще арестуваме еди кого си ако дойде в България". Постепенно ще се затегне говоренето в България, една по една про-българските медии и партии в България ще бъдат обявени официално за про-руски и евентуално атакувани ака Алтернатива за Германия. Инсценирането на нападнати от про-путинисти кортежи и официални лица ще се засили, нивото на искрена омраза към Русия ще качи и народът ще си отдъхне, когато се обяви, че български сили са се включили в борбата срещу лошия човек в Кремъл. Мисията за пресичане на руското влияние в България ще бъде отчетена като успешна пред Конгреса, както беше обещано. Възможно е междувременно и някой майдан да бъде спретнат на хаитянските аборигени. Честито на новия "стратегически енергиен център на Балканите".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха ха ха

    01 Май 2023 16:50ч.

    Дойде новият американски губернатор и започнаха с уйдурмите и постановките. Трябва им повод да обвинят опозиция, русофили и антиатлантици за да се разправят с тях. Методичката навсякъде е една и съща. Само че краварите не знаят че българите са интелигентен народ и гърмяни зайци, а не двукрако стадо на каквото са свикнали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Журналистически алюзии

    01 Май 2023 14:55ч.

    За момента някои наши медии отразяват новината като кореспондираща по подразбиране с факта, че Гешев е бил преди дни в Украйна и там се е врекъл, ако Путин стъпи "на територията"(това не са негови думи), да го задържи. Не се правят изрични и логични връзки за момента, но е създаден контекст като имейлите за бомбените заплахи в училищата преди време, идващи от руски източник. От самия Путин ли беше? Забравих.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зеленков

    01 Май 2023 15:01ч.

    Един приятел ми се обади, че в момента има извънредна емисия по БТВ, посветена на атентат срещу Главния прокурор. Атентат, реален или измислен не ме интересува. Има си органи, да изясняват… Потресен съм от водещия на извънредната емисия /даже не го знам, как се казва, пък и това е без значение/. Този човек счупи „тъпомера“ !!! Репортерката на мястото на събитието задъхано разказа, че пред предната кола от кортежа на главния прокурор, движещ се от София към Самоков, в района между с. Железница и с.Ковачевци е избухнало взривно устройство. По предварителни и неофициални данни, имало ранен служител на НСО и още не е известно дали Иван Гешев е бил в кортежа. Водещият от студиото я закова с: „Имам два важни въпроса: Има ли пострадали и какво е състоянието на Иван Гешев?“ /!!!???/ Репортерката търпеливо повтори, казаното преди минута от нея. Следващият въпрос на водещият я „закова“: „Знаем ли къде е станало това ?“. Тя повтори, къде е станало. На въпроса на водещия: „В каква посока се е движил кортежът ?“, тя обясни, че се е движил от София към Самоков. Операторът показа, как полицията е спряла движението към Самоков и как връща автомобилите. От студиото последва поредният гениален въпрос към нея: „Може ли да разберем, дали трафикът по трасето е прекъснат?“ И нататък- все в този дух. Инфантилизъм, войнстваща посредственост, неграмотност… Извънредната емисия приключи с репортаж от Бургас, като беше обявено, че в 14,30 ч. се очаква извънреден брифинг на Главния прокурор на МВР /?/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    01 Май 2023 15:17ч.

    Разбрах всичко! Само не и кой е тоз "умен" водещ, ама по разказа ви съдя, че надали и той самият знае как се казва... но пък може да попита репортерката за името си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    01 Май 2023 15:41ч.

    Репортерката много интересно говори с ъъ пред всяка дума: Ъгешев, ъзащото, ъняма, ъказаха, нова форма на български език ли налагат?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към момента е ясно,

    01 Май 2023 15:41ч.

    че в България е избухнало взривно устройство. Пред някакъв кортеж, който се е движел нанякъде. Не е ясно дали кортежът е продължил да се движи. Камерата показва полицейска кола спряла на път /странно, те обикновено спират някъде в облаците, а сега - на път/. Известно е също така, че полицията отбива движението. А бе, личи си, че сме в информационния век. То БТВ, то Нова, то брифинги /ИЗВЪНредни и ВЪТРЕредни/, то чудо бе. Информация бе. Само чака да я анализираш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    01 Май 2023 15:13ч.

    Сега ще го изкарат "жертва", като Боко при ареста, за да му изперат и на него имиджа. За поръчител на атентата ще обявят Митрофанова, а за организатори - Костадинов, Волгин и Карбовски. Така с един куршум ще убият няколко заека.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо, господин прокурор

    01 Май 2023 15:13ч.

    Кризиснопиарска мелодрама

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    01 Май 2023 15:19ч.

    Тоя ще си счупи крачката за да се мазни на козяк... ??? щял да арестува Путин и сега Путин иска да го убива, ами Ристю Бойкикеф ква съдебна ще реформира??? ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    01 Май 2023 15:35ч.

    Поредния цирк за отвличане на вниманието. Само се чудя Гешев или да речем прокуратурата какво е свършил за да иска някой да го убива, конкретно с имена и дати ако може. Да не би да имаме осъдителни присъди за корупция по високите етажи на власта или за някой политик финансиран от американците и да не сме разбрали. Този е поредната американска пионка във България нищо повече ако някой иска да го отстранява са господарите му, преди месец ходи на молитвена закуска, миналата седмица беше в Киев ако не се лъжа все по важни "български" дела. Smoke on the Water...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    01 Май 2023 15:35ч.

    Слава богу, българският модел на Станислав Стратиев не е сработил. При българския модел "Там, когато стреляш по някого, той умира. Тук, дори когато стреляш по друг, умира Алеко Константинов. " Не, че днес имаме Алеко Константинов, но поне не е пострадал някой невинен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • без имена

    01 Май 2023 15:54ч.

    Гръмнала някаква пиратка и докато новината дойде до Сф., станала бомба. Филмът "Кит" :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    01 Май 2023 16:03ч.

    Покъртителна новина, илюстрирана с тревожна снимка. Вижте я и обърнете внимание на Гешев, чието прокурорско чело е тревожно набръчкато като врат на стар булдог. Неговият охранител също евидимо разтревожен - усеща се, че става нещо обезпокоително. Клиничните изследвания показват, че цяла седмица неговата тъща е сипвала в мусаката му мишеморка. И като капак на всичко това днес става премеждие на пътя Самоков-София. В празничния първомайски ден Гешев бяго от досадата на семейното ежедневие. Запрашва къзм пустощта на Мацакурц, Говедарци, както днес се нарича.На връщане, около Ярема, кортежът на Гешев от три БМВ-та и две АУДИ-та тревожно спира. Близо до автобусната спирка Царева Махала избухва взрив. Кортежът попада в зоната на възстановка на априлското въстание. Участниците разиграват как самовско-мацакурската чета напад от засада самковския бей Дели Балабан Ахмед и гавазите му. Според хайдушката традиция мацкурци се нахвърлят върху спрелите екипажи и ги изнасилват. Все още не е ясно дали Гешев е станал нелепа жертва от възстановка на априлското въстание или на атентат с изкуствен интелект. Не е за пренебрегване фактът, че крайпътният взрив е изхвърлил върху капака на гешевото БМВ кукла - руския кракодил Гена, която оскърбително псува главния прокурор на 9 езика. Вероятно атентатът да е дело на руското ГРУ. Взривът е бил толкова силен, че е запратил 9 тонното бронирано БМВ на Гешев от Ярема чак до софийския му дом.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поздравления!

    01 Май 2023 16:14ч.

    Поредната "пунта Мара"! Сценарист - мани, мани!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • медиен експерт

    01 Май 2023 16:06ч.

    Гласове, подарете една риза на главния секретар на МВР, че прилича на гладен секретар на МВР. Колкото и да е извънредно събитието, все една риза човек трябва да има в гардероба. За сако не отварям дума, че в тази криза ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анархия

    01 Май 2023 16:06ч.

    Инсценировка Хората просто са си вадили компира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    01 Май 2023 16:06ч.

    глупостта е по-силна отъ мен,казва Гешеф, Тя ме каръ да ловя пеперуди и да правя онова,което си поиска. (хахахахахахахахахааааааа:както викът умните форумци):

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вуте

    01 Май 2023 16:10ч.

    Тъп фатмашки номер,като всичко сътворено от този гражданин,Язък за барута

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баце от село

    01 Май 2023 16:16ч.

    Защо пращат кортеж София-Самоков през Витоша, като си има главен път?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • :-(

    01 Май 2023 16:19ч.

    Абе, дали има нещо общо с фаталното разболяване на Ердоган?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Богданов

    01 Май 2023 16:24ч.

    Изкривиха тъпомера до безкрай. Кой, аджеба, е знаел, че каскет се движи към Железница с кортеж ???? та да му нагласи димка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аматьори

    01 Май 2023 16:31ч.

    Какъвто главния прокурор, такива и атентаторите му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    01 Май 2023 16:33ч.

    него защо да го плашат с пиратки кого е вкарал в затвора

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пътят към Палермо

    01 Май 2023 16:49ч.

    Никого не е вкарал в затвора, ДъБъ и досега не намериха доказателство, че е корумпиран самият той и поддържа корупцията, ами най е бил в Украйна и най се пъчил, че ще спазва Хагските решения за Путин. Смелчага, а сега – Фалконе, разбираш ли. На път към Палермо без малко, ама съвсем без малко да го взривят, щото се заканва на тоя–оня.?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Още като прочетох "новината",

    01 Май 2023 16:40ч.

    ме досмеша! Че ако някой е искал да го убива, щеше да сложи достатъчно силно взривно вещество, нямаше да си прави майтап. Пък и какво значимо е свършил главният ни прокурор, кого достатъчно богат и важен човек е затворил, разследвал, осъдил?? Явно е пропаганден ход, вижте колко е важен за страната ни този човек, че искат да го убиват...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Баце от село

    01 Май 2023 16:44ч.

    Това за "кортежа до Самоков през Витоша" много ми хареса!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ушев

    01 Май 2023 16:50ч.

    Баси нагласената работа. Онзи ден чухме накакво тъпо изказване на козяшкия посланик, който хвалеше протектората за откъсването му от руското влияние в енергетиката.. А днес бомба гръмнала на Железница, точно пред кортежа на главпрока. Някой да каже, кой в държавата, освен тайните служби, слугуващи на Козяк са знаели, че Гешев с кортеж ще ходи на Самоков или незнам къде си през Железница? Кой? Никой. Типичен евтин театър, на който са способни само едни твари обслужващи "хаитянските" интереси. Крайната цел е ясна. Просто наблюдавайте опорните точки в купените телевизии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бърза процедура

    01 Май 2023 16:51ч.

    До довечера виновникът за атентата ще е осъден, ще видите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "формиран е щаб, който разследва случая"

    01 Май 2023 16:56ч.

    Щабът трябва много да внимава, при разследването да не достигне до когото не трябва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    01 Май 2023 17:02ч.

    пиратка?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мозес

    01 Май 2023 17:25ч.

    Между другото, който следи земетръсната обстановка в страната, ще забележи че Железница се пада в особенна земетръсна зона. Там често се случват леки трусчета, точно в района на тунела. Интересна корелация по линия на земетръсите се получава с едни хаитянски трусове, с които за щастие никога не сме се сблъсквали, но явно вече не сме застраховани и от подобни събития с хаитянски привкус.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • roso

    01 Май 2023 17:59ч.

    След десетилетия беззаконие, корупция и немотия в територия България, бих казал отговорно: "Дреме ми на моркова". Хак му е, и хак им е, ...на цялата тази лоясала сволоч!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лелееее

    01 Май 2023 18:01ч.

    Тва ли било главния сек на мвр :)))) В наше село е пълно с такива пияндета

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радко Деянов

    01 Май 2023 18:32ч.

    Бомбаджията с пищов "Макаров" мАнгел Джамбаз моме комитка къде е бил и с кого е контактувал последния месец?! И склада с муниции и маркучи в жилището му в София на 5-тия етаж на ул. Пиротска 5 дали е законен и в изправност?! А множеството антени на покрива случайно ли са насочени към Президентството, Мин.Съвет, Военното министерство, ......?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аналитичка

    01 Май 2023 18:35ч.

    1. Активно мероприятие за отклоняване на вниманието! 2. Сигнал за непримиримите врагове, че трябва да съставят ПРАВИТЕЛСТВО! 3. Откога едно пътуване с автомобил се нарича КОРТЕЖ??? Да не би Гешев да е коронована особа, че да се движи с кортеж? Неграмотността е завладяла мисирките и те трябва единствено да следват заръките на Баце - да произнасят само гулю-гулю.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-вероятно водещата кола е

    01 Май 2023 18:39ч.

    спукала гума, не са разбрали и защото страх лозе пази, са вдигнали патардия. Поне засега се оправдаха нуждата от скъпата охрана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MarlboroMan

    01 Май 2023 19:03ч.

    както обикновено тук се излива водопад от кретенизми...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    01 Май 2023 20:29ч.

    Не знам ,постановка ли е или цирк ,ама каскета вече е на мушката и няма да доживее да арестува Путин .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mini96

    01 Май 2023 21:12ч.

    Баси некадърните терористи!Знаят предвариелно маршрута на кортежа,часа на преминаване ,подготвят взривното устройство и накрая - кьор фишек!Това няма да го повярват и в детската градина!Че един джевелин по добра работа по прицип ще свърши,а след като Украйна излезе на черния пазар цените тотал паднаха!Ама Путин е виновен като толкова бърза да си върне!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПРОСТО НЕ ЗНАМ КАТО ПОДНЕСАТ НА ГЛАВНИЯ СЦЕНАРИСТ ОТЗИВИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ ОТНОСНО ТОЗИ ХОЛИВУДСКИ АТЕНТАТ , НАДЛЕЖНО ПРЕВЕДЕНИ НА ЕЗИКА НА ШЕКСПИР...

    01 Май 2023 22:09ч.

    ...той ще се смее ли или ще плаче:-) Но аз искам да му кажа само едно нещо: Българите "разтълкуваха" ваксините моментално, а те бяха къде по-сложен казус. Не се чуди, че сценарият ти беше разтълкуван дори по-бързо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сега терористичен акт

    01 Май 2023 23:31ч.

    Утре Закон за защита на държавата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи