Богомил Манчев: Не е вярно, че не можем да довършим АЕЦ "Белене"

Богомил Манчев: Не е вярно, че не можем да довършим АЕЦ "Белене"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Не отговарят на истината твърденията, че не можем да довършим АЕЦ "Белене". И то без участието на Русия. Единият от блоковете на украинската централа не е довършен като конструкция, а е започнат пред 30 години, в които лежи под вода. Проблем на украинеца е защо иска да вземе нещо, което не става при него. Има несъвместимост. Централата в Украйна изобщо не направена 80%. В последните дни излизат доста неверни информации". Това каза пред БНР Богомил Манчев, председател на Българския атомен форум. 

И попита - как Украйна може да използва руско оборудване, а ние - не? 

В предаването "12+3" той посочи, че разбързването с продажбата явно е свързано с вероятното посещение на украинския президент Володимир Зеленски в България. 

"Такава продажба ще бъде грешка. Дори не се цитира правилно цената, която е платена за оборудването. Платили сме 700 млн. евро за оборудването, доставено на площадката в Белене... Трябва да се изчака разработката на френския енергиен гигант "Електрисите дьо Франс" (EDF) и да я предостави на Министерския съвет и парламента, за да имат документ, на който да се опрат". 

Интервюто на Диана Янкулова с Богомил Манчев в предаването "12+3" можете да чуете тук

Източник: БНР

 

 

 

Коментари

  • джо гладника

    05 Юли 2023 17:46ч.

    жалка история е територията... всички около нас строят атомни централи, всички се стремят да си осигурят енергийна независимост... а шепа безродници искат да подарят и малкото, което може да ни извади от енергийното блато. няма ли някой да си направи труда и да провери - кого ползва едно такова решение? да подскажа - едно момче от трети картофен пояс и едни чорбаджии на перки и соларки. това е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кон за кокошка... както вече 30 г. практикуваме

    06 Юли 2023 7:58ч.

    Само погледнете това: https://obektivno.bg/czoncho-ganev-prodavame-reaktorite-na-belene-za-12-mlrd-lv-za-da-kupim-amerikanski-za-30-mlrd-lv/.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    05 Юли 2023 17:59ч.

    Можем бе Манчев, можем, още 5 Беленета можем да построим, но на каква цена, да национализираме спестяванията на хората, да направим тока 10 лв и ще има пари за 5 Беленета. Естествено 1-2 млрд да влязат в твоето джобче, нали така? Мамка ви мародерска, иди нахуй!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    05 Юли 2023 21:27ч.

    и наглостта трябва да е с мярка. тия лиШчета ги размахвахте преди години. нищо верно няма в тях. идеята, че перките и соларките ще ви дадат по-евтина, и най-важното - по-сигурна електрика, е идея, която може да бъде припозната само от болни и неграмотни мозъчета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ние ще угодничим или какво?

    05 Юли 2023 18:50ч.

    Даже може да предложим на Зеленски да му демонтираме 5-ти или 6-ти блок, като бонус към беленските.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДПС

    05 Юли 2023 19:06ч.

    Слушам в момента Аталай от ДПС, който силно лобира за продажбата на реакторите, това ако не е лобиране в полза на Турция, здраве му кажи. Още повече, че Турция построи с руснаците нова ядрена мощност и след време ще ни продават ток, както ни продават газ, след като пак чрез ДПС беше спрян Южен поток.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    05 Юли 2023 20:16ч.

    каква украйна, какви 5 лв. бе, психопати?? АЕЦ с руски реактори може да построи само "Росатом" и лудите от ШАЙКАТА незабавно трябва да бъдат затворени в Карлуково!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не се коси

    06 Юли 2023 8:02ч.

    Укрите ще ги пре-продадат с 500% печалба. Черният пазар е доминиран от украински "стоки" - оръжия (каквото Бог дал т.е. изсмукано от Източния Блок), органи за трансплантация и какво ли не.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи