"Блумбърг": Украинските сили понесоха значителни загуби на военна техника със започването на т. нар. контранастъпление

"Блумбърг": Украинските сили понесоха значителни загуби на военна техника със започването на т. нар. контранастъпление

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) претърпяха значителни загуби на военна техника със започването на така нареченото контранастъпление. Това съобщи агенция "Блумбърг" в петък, позовавайки се на европейски служители, предаде ТАСС.

Според източника „загубите на военна техника (на ВСУ) са значителни“. Служителят отбеляза, че остава неясно дали продължаващите операции на украинските сили са подготовка за основното настъпление или опит да се идентифицират слабостите в руската отбрана. На Запад очакват, че по време на офанзивата Украйна ще се опита да прекъсне пътищата за доставки за Крим. Американският институт за изследване на войната заяви, че контранастъплението на въоръжените сили на Украйна вероятно няма да има характер на широкомащабна кампания. „Най-вероятно ще се състои от много операции с различен мащаб и интензивност на различни места в продължение на много седмици“, казват анализатори.

Както съобщи по-рано "Вашингтон пост", администрацията на САЩ смята, че ВСУ са започнали контранастъпление в понеделник, като основната им цел е да прережат сухопътния коридор, който свързва Крим и други територии под руски контрол. На 6 юни руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че за три дни руските войски са отблъснали всички опити за „отдавна обещаното настъпление“ на въоръжените сили на Украйна, докато загубите на украинската страна възлизат на 3715 души, 259 бронирани машини, 134 автомобила, 48 полеви артилерийски оръдия, както и 60 самолета.

Междувременно днес говорителят на руското Министерство на отбраната Игор Конашенков съобщи, че руските сили са нанесли удари с високоточно морско и въздушно базиране на складове с боеприпаси, военна техника и въоръжение, включително дронове чуждестранно производство. Поразени са обекти, нарушено е снабдяването на групировките на Въоръжените сили на Украйна в районите на бойните действия.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • джо гладника

    09 Юни 2023 20:24ч.

    "На Запад очакват" -- ясно е какво очакват - възвръщаемост на вложеното. кукиш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво настъпление?

    09 Юни 2023 21:12ч.

    Хохлите заявяват, че все още не са го започнали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лидия

    09 Юни 2023 21:15ч.

    Руската месомелачка работи успешно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    09 Юни 2023 21:16ч.

    The Silent Whisper of Death: Valar morghulis!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николова

    09 Юни 2023 21:22ч.

    Какво друго са очаквали американските свине. Това е великата руска армия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бахти и

    09 Юни 2023 23:01ч.

    Армията. За година и половина - нищо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не бързай кат пърле пред майка си

    09 Юни 2023 23:13ч.

    Ами ако предстои 30-годишна война? Ти защо си очаквал бърз изход и коя друга армия при същите условия го е постигала, че да я сравним с руската и да си правим изводите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Vlad

    10 Юни 2023 3:18ч.

    Nikolova javno ne e bila na lekar v skoro vreme

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много беше велика

    10 Юни 2023 11:09ч.

    в Афганистан, прибраха се разцепени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бахти и Vlad

    10 Юни 2023 20:19ч.

    Като видя Усмихнатия Президент Плевнелиев и Бозавия Иво МОЧА Инджев, както и лекарствената мултимилионерка Долорес от НДСВ и ми става густо в лехичките между доматито ми на село. При такава първокласна моя тор, ще имам миризлив, но едър плод. Става за ракийка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • горките дълбоко непознаващи Русия отвътре

    09 Юни 2023 22:19ч.

    Много са интересни западняците как сами си създават митове чрез хиперболизация на подценяване, омраза или презрение на нарочения от тях противник (Русия) и започват да им вярват, докато митологичната им матрица рухне и те изпаднат в жежък ступор. Мислех си, че поне във военната област в това отношение няма да си позволяват чак такива изгъзици, обаче явно много съм се заблуждавал по отношение на трезвостта им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напротив, в началото на войната

    09 Юни 2023 23:03ч.

    Мислеха, че Русия има страшна армия. Сега вече всички виждат, че е пълен ташак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напротив, в началото на войната 09 Юни 2023 20:03ч.

    09 Юни 2023 23:09ч.

    Не може да бъде победен народ, за когото важат думите:"А нам нужна одна победа, мы за ценой не постоим."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • няма нищо "напротив", оставам зад казаното

    09 Юни 2023 23:11ч.

    Така като теб са говорели хитлеристите и Запада и в първите две години от Великата Отечествена. Войната е изключително извънредно събитие, не рационално... Разбира се, ПР-войничките на Запада срещу афроазиатски туземци не се броят...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мислеха, че Русия има страшна армия. Сега вече всички виждат, че е пълен ташак.

    10 Юни 2023 0:20ч.

    Нямаш проблеми тогава. Нарамвай пушката и хОди да биеш този пълен ташак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Унищожаване на американски бойни машини на пехотата Bradley, танкове Leopard и друга техника на НАТО на Запорожкия фронт (ВИДЕО)

    09 Юни 2023 23:07ч.

    Кадри от унищожаването на американски бойни машини на пехотата Брадли, танкове Леопард и друга техника на НАТО на Запорожкия фронт. Нашите бойци изгориха модерни американски и немски бронирани машини, на които врагът възлагаше големи надежди по време на контранастъплението. Съдейки по показаното видео, бойците на ВСУ просто са избягали, след като са попаднали в минни полета и под огъня на руски бойци, оставяйки оборудване на стойност десетки милиони долари. Источник: https://rusvesna.su/news/1686327550

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руската армия смазва врага по цялата фронтова линия: западната военна техника е унищожена, включително прехванати ракети Storm Shadow

    09 Юни 2023 23:11ч.

    В района на Времеевския перваз частите на групировката на войските "Восток" отблъснаха четири атаки на противника, извършени от сили до две батальонни тактически групи, подсилени с танкове, в районите на населените места Левадное, Запорожие район, Новоселка, Сторожевое и Нескучное на Донецката народна република. Общите загуби на въоръжените сили на Украйна в тези райони за денонощие възлизат на 680 украински военнослужещи, 35 танка, 11 бойни машини на пехотата, 19 бойни бронирани машини, шест превозни средства, включително три HMMWV, както и френско производство Cezar. самоходна артилерийска установка. Источник: https://rusvesna.su/news/1686311225

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евгени Василев

    09 Юни 2023 23:22ч.

    Твърде вероятно е руснаците да поставят драконови зъби като заемат отбранителни позиции зад тях в Крим. Войниците, които в момента са фронта може и да бъдат зарязани там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    09 Юни 2023 23:43ч.

    Женя, хватит пиздеть бляд! Мы своих не бросаем. Пошол чуть дальше!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Evgeni Vasilev

    10 Юни 2023 0:12ч.

    "Деснатник-доброволец! Знай, что если ты случайно заедешь на территорию Украины, твой командующий скажет "В нашей воздушно-десантной бригаде потерь нет" Твоя жена передаст твой телефон другому человеку, который скажет, что это ты, а с креста на твоей могиле снимут табличку с твоим именем Армия тебя бросит, сынок. Всегда. Эту памятку я написал после войны в Грузии. Единственное, что добавил, это последний абзац. А так все по прежнему. Актуально как никогда. Родина тебя бросит, сынок. Всегда".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Генчо, просто момче

    10 Юни 2023 1:25ч.

    Мислиш ли, че руснаци четат този форум, за да пишеш идиотщини на руски?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Четат го

    10 Юни 2023 2:13ч.

    някои хора от Руската гимназия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Evgeni Vasilev

    10 Юни 2023 10:25ч.

    Генчо, просто момче, прост е този който, започва разговор с обидни думи. Глупав е този, който смята, човек, научил поне още един, а не е само още един, чужд език, за прост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гена,

    10 Юни 2023 13:41ч.

    Миндя е вече полу-порутено село, но кръчмата все още е отворена. Отивай там да ги разтягаш тия. Ако изобщо имаш публика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eвгени Василев

    10 Юни 2023 14:01ч.

    Гена, благодаря Ви, че не ме опровергахте! Когато съм на ново място, не питам за тъпите, страхливи, комплексари, те сами се обаждат. А, Вий, Вий сте идиоти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ойген фон дер Миндя

    10 Юни 2023 16:33ч.

    Нищо не мразя толкова, колкото своите сънародници. Ще направя всичко възможно, за да помогна на чичо Сам да освободи територията от българи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eвгени Василев

    10 Юни 2023 17:49ч.

    Ойген фон дер Миндя, по-добре не мога да го кажа: "Ум — это не эрудиция, не умение влезть в любую беседу, наоборот, или, как сказал один премьер, отнюдь. Ум не означает умение поддерживать разговор с учеными. Если ты умный, ты поймешь, что ты ничего не понимаешь. Ум часто говорит молча. Ум чувствует недостатки или неприятные моменты для собеседника и обходит их. Ум предвидит ответ и промолчит, если ему не хочется это услышать. И вообще, ум что-то предложит. Глупость не предлагает. Глупость не спрашивает. Глупость объясняет. В общем, с умным лучше. С ним ты свободен и ленив. С дураком ты все время занят. Ты трудишься в поте лица. Он тебе возражает и возражает… Ибо он уверен! И от этих бессмысленных возражений ты теряешь силу, выдержку и сообразительность, которыми так гордился. С дураком ты ни в чем не можешь согласиться. И чувствуешь, какой у тебя плохой характер. Поэтому отдохни с умным! Отдохни с ним, милый! Умоляю!" Михаил Жванецкий Отивам да си почивам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кирчо

    10 Юни 2023 1:02ч.

    След още няколко "контранастъпления" и усраинската армия ще достигне размера на Оркесъра на Червената Армия.Тогава какво правим?! НАТО ще изпрати войници от страните,участващи в проекта Триморие.Тагарев от сега подготвя списъците на българските"доброволци".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • братът на Иван Георгиев от Попово

    10 Юни 2023 2:54ч.

    Зеленски напомня на Блейк от популярния научно-фантастичен сериал "Седморката на Блейк" от края на 70-те. В смисъл, че и двамата витаят в Космоса (Зелето с помощта на някои препарати), и двамата ги е подгонила Федерацията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Vlad

    10 Юни 2023 3:23ч.

    Situaziata za bratushkite e javno mnogo zle: https://www.thedailybeast.com/vladimir-putin-admits-to-significant-losses-inferior-weapons-in-war-on-ukraine

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    10 Юни 2023 4:07ч.

    Диванните експерти са се възпалили. Картинката е много ясна.Руснаците правят показно на ВСУ и НАТО как се провежда класическа отбранителна операция. Какво следва после,диванните експерти могат само да гадаят или да хвърлят боб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всичко е по план

    10 Юни 2023 10:49ч.

    Много е жестоко, но продължава денацификацията и демилитаризацията на не разбиращите това укри! Физическо унищожаване, това ги чака.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    10 Юни 2023 11:58ч.

    В първите дни на войната руснаците караха пленените украинци които не са участвали в репресии над руското население да подписват декларации, че повече няма да участват и ги пускаха по живо по здраво. Нещата се промениха след като колективния запад увеличи помощта от спасителни жилетки на танкове а скоро и на самолети. Третата световна война е в ход, въпрос на време е да се употреби ТЯО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    10 Юни 2023 12:00ч.

    Тия продължават да се пръскат с парфюм, докато затъват в собствените си изпражнения и си представят, че не мирише от тях ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евродепутат

    10 Юни 2023 12:55ч.

    Назрял е момента за окончателно решаване (Endlösung) на северноазиатския въпрос

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А ти ...?

    10 Юни 2023 13:44ч.

    Купи ли си билет за ... колесника ? Или ще останеш да чукаш камъни на Хаинбоаз ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи