Блокодата на миньори и енергетици се разраства, отказват среща с премиера Денков

Блокодата на миньори и енергетици се разраства, отказват среща с премиера Денков

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Срещата, която премиерът Николай Денков организира днес в Министерския съвет от 16 часа с протестиращите миньори и енергетици се провали. Министър-председателят получи отказ от страна на лидерите на КНСБ и КТ "Подкрепа". Представителите на ресорните федерации също отказваха разговорите.

Работещите в мините и ТЕЦ "Марица изток 2" се обявиха срещу териториалните планове за справедлив преход на въглищните райони, които засягат плановете на правителството каква икономика да се развива там след затварянето на мините и ТЕЦ-овете. Кабинетът одобри плановете в петък и ги изпрати на Европейската комисия в Брюксел, откъдето очакваме финансова помощ за енергийния преход.

Пътни блокади

След неуспешните преговори между енергийния министър Румен Радев и протестиращите миньори и енергетици в събота привечер на 208-ия километър от магистрала "Тракия", в неделя техният протест се разрасна. Останаха затворени магистрала "Тракия" в двете посоки на изхода за Стара Загора и пътя Стара Загора-димитровград, както и подбалканският път София - Бургас на разклона за Гурково, където е и началото на Прохода на републиката, който също е затворен с два "прозореца" - неделя между 16 и 20 часа и в понеделник от 6 до 10 часа сутринта. Новото е, че в неделя протестиращите блокираха и пътя Раднево - Нова Загора на източния изход на миньорския град, както и за кратко - изхода на Нова Загора към Стара Загора.

Заради блокадите в района на Стара Загора са въведени следните обходни маршрути: за пътуващите по магистрала "Тракия" той е от пътен възел "Нова Загора" по пътя към Нова Загора - Сливен до пътен възел "Свобода"; за пътуващите по път Казанлък - Стара Загора: за гр. Стара Загора - през с. Памукчии, с. Християново, Калояновско шосе; от Стара Загора в посока Казанлък - по пътя Стара Загора - Нова Загора - Сливен, бул. "Калояновско шосе, с. Християново, с. Памукчии. Повече информация е налична на интернет страницата на агенция "Пътна инфраструктура".

Утре в 9:00 часа протестиращите се събират на входа на ТЕЦ "Бобов дол", като на място ще се реши под каква форма протестите ще продължат.

Вероятно ще има ново затваряне на автомагистрала "Струма". Очаква се при протестиращите да е и президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

Синдикалистът от ТЕЦ "Бобов дол" Иво Димитров посочи:

"Ще видим, ако няма развитие до довечера, от утре нови неща - ще видим в София ли ще е, тука ли пак започваме, но вече говорим да по-мащабни неща.

Протестът и днес, както и вчера, е предупредителен, но стачната готовност остава, са категорични миньорите и енергетиците:

"Девет години ми остават до пенсия. Какво правя с тези девет години при положение, че ни затворят? Кой ще ме наеме като нов работник някъде? В коя сфера?"

"Пратени са плановете, ама какви са тия планове? Никой нищо не знае. Искат да унищожат енергетиката и това е основното. То вече единствено в България енергетиката работи и нея ще я приключат. Оттук- нататък и нашите деца ще избягат от България. Може би след някоя и друга година и България няма да я има", споделиха енергетиците.

В протеста участваха и директорите на най-голямото въгледобивно предприятие в региона "Мин индъстри" Здравец Евтимов и на "Топлофикация Перник" Чавдар Стойнев:

"Очакваме промени. Ако не се случат промени, виждате, готови сме и на по-сериозни протестни действия, докато не се чуе нашата дума и не се върнат плановете за преразглеждане, тъй като, знаете, в тях нито има справедливост, нито има преход. Просто така са кръстени", заяви Здравец Евтимов.

Източници: segabg.com, БНР, "24 часа"

 

 

 

Коментари

  • Как ще му ходят на крака!

    01 Окт 2023 16:23ч.

    Оставка, измекяри, оставка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ОПГ-то Еврейско Нацисткия Съюз

    01 Окт 2023 16:51ч.

    За 34 години т.н. "ДИМократите" окончателно ликвидирахте българската енергетика. Затворихте без причини малките блокове на "Козлодуй", прецакахте поради некадърност ПАВЕЦ "Чаира", отменихте решение на НС за строеж на Белене. Подарихте 2 чисто нови реактора на Украйна. Забранихте Законен референдум за евро. Изпрахте Борисов. Падна вето Македония. Пратихте С300 на Украйна !!!, сега затварят и топлоцентралите. Не на еврото. Не на Шенген. Оставката на Перачите и Мутрите. Оставка на ПП, ДБ, СДС, ГЕРБ, ДПС !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Затваряте Тракия, Струма и Хемус,

    01 Окт 2023 16:26ч.

    плюс Дунав-мост, сръбската и турската граница и боклуците си заминават

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Даже си мисля, че сърбите много ще

    01 Окт 2023 16:27ч.

    влязат в положението

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доктор

    01 Окт 2023 17:38ч.

    Дано!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • doro

    01 Окт 2023 20:37ч.

    Добра идея! ЕС ги измисли тези глупости с енергетиката. Нормално е с блокади на границите да се изолираме от ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Братя Българи

    01 Окт 2023 16:35ч.

    Не вярвайте на либерал фашистите от ГЕРБ ,ДПС ,ПП ,ДБ Те пак ще ви излъжат и ще ви краднат парите дето уж са предвидени за вас . Никакви преговори със враговете народни . Със врахгове не се преговаря , враговете се бият докато не капитулират и да подпишат акта за капитулация . Във случая оставка на военнопрстъпно правителство ,нови избори и нов народен съд за тези фашисти и нацисти дръзнали да закопаят България за винаги .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 21 Век сме! Какви мини и силикоза и смърт от вредни частици!

    01 Окт 2023 16:43ч.

    Не подкрепям "Продължаваме Предателствата", НО тези хора настояват да умират в мините и децата им да вървят по пътя им и да допринасят и ние да умираме от частиците във въздуха! Стига емоции! Прочетете статистика на заболяванията! Мините убиват! ТЕЦ-овете Убиват! .. И ако тези хора знаеха, че се обричат на агония едва ли щяха да протестират!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • проф. Дерикожева-Беловеждова

    01 Окт 2023 16:52ч.

    Абе мунчо, набили са ти в главата че ТЕЦ-овете убивали такива като тебе . Убива Ви простотията .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а бе, многознайко, много си загрежен, тролче

    01 Окт 2023 16:56ч.

    а защо се отказаха от АЕЦ Белени и подариха реакторите /руски/ на укрофашистите? С тая централа няма силикоза, нали!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе смърдел

    01 Окт 2023 17:14ч.

    А ветро генераторите не убиват ли , там където работят ,вече няма ни врабчета ни гугутки ни пчели . А перките на ветро генераторите не се разграждат цели 1000 години и пнеже са много отровни за хората европейските джендъри суи ги пращат във българия да ги заравяме и да си тровим нашите земи .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какви “мини” бе, абдал !

    01 Окт 2023 17:42ч.

    Марица Изток са лигнитни въглища, копат се с екскаватори по открит метод, на повърхността ! Това е единственото земно богатство което ни е останало ! Може да ни осигури енергиен суверенитет за още десетки години бъдеще, за още един век ! Закриването на Мариците е удар с нож в сърцето на България ! Смърт на предателите !?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • албена

    02 Окт 2023 0:26ч.

    Убива ви прехвалената ви сглобка и собствената ви простотия. А в случая става дума не само за енергетиците, а дали ще я има България или ще остане да съществува като територия, без енергетика, без собствена наука, без селско стопанство, с отровени от шистов газ земи, със здравеопазване тотално зависимо от СЗО,която, ако слушка, ще получава по нещо от урсулището. Все едно да ти вземат апартамента и доходите и да ти дават подаяния, колкото да не умреш, че да трябва и да благодариш. Гледайте цялостната картина, а не отделни детайли: лъжат ви!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маргарет Тачър

    01 Окт 2023 16:44ч.

    Пускайте им предизвестията ефективно от утре, отделно информирайте обслужващите ги банки. Няма да позволим шантаж от селяндури.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На тебе не празнуваха ли

    01 Окт 2023 16:48ч.

    пукницата ти, мари? И то баш на бетиното островче

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги,

    01 Окт 2023 17:44ч.

    Тебе че те въртим на бавен огин, да знаеш.?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕНЕРГЕТИКА

    01 Окт 2023 16:49ч.

    Цяла България е с Вас енергетици ! Пълна блокада на всички граници и главни пътища до откат ! Само така ще се стреснат онези назначени олигофрени , които управляват ВРЕМЕННО

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕНЕРГЕТИКА

    01 Окт 2023 16:49ч.

    Цяла България е с Вас енергетици ! Пълна блокада на всички граници и главни пътища до откат ! Само така ще се стреснат онези назначени олигофрени , които управляват ВРЕМЕННО

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    01 Окт 2023 17:38ч.

    Гърците стачкуват и блокират държавата си докато постигнат каквото искат. Значи и ние можем така по европейски. ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    01 Окт 2023 16:51ч.

    Браво на протестиращите. Дано успеят да си запазят работните места. Иначе и Южна България ще се превърне в пустиня. Както вече се случи с по-голямата част от Северна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • шаман

    01 Окт 2023 16:53ч.

    какви ги плещеш бе, пендел? Мините убивали. Ти да не си представяш, че работата в мините е като в осемнадесети век в любимата ви Англия. Всичко убива, педерасче- най-много убива живота- изхода от него винаги е летален. А без мините, и без енергетика и тия пет милиона дето сега са в България няма да ги има

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марги, кво шъ прайш,

    01 Окт 2023 16:53ч.

    като дръпнат шалтерчето и цяла България остане на тъмно? Веднагически шъ клекнеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има ВЕИ

    01 Окт 2023 17:05ч.

    както и частни ТЕЦ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е какво като има ВЕИ

    01 Окт 2023 17:18ч.

    Нали всички са частни и те ще ти съдерат кожата от скъп ток и ще засвяткаш като светулка преди да предадеш богу дух .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тия "частни" ТЕЦ с

    01 Окт 2023 17:33ч.

    какво работят, бе задник непоръбен?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    01 Окт 2023 17:15ч.

    Идвайте в София и да ги махаме, че ще доунищожат страната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Германия забранява отоплението с петролни продукти и газ или как

    01 Окт 2023 17:18ч.

    "Америка побеждава Германия за трети път в едно столетие!" .... статията има подзаглавие: „Секторите MIC, OGAM и FIRE подчиняват НАТО“ 1. MIC – Military-Industrial Complex. Военно-промишлен комплекс. 2. OGAM – Oil and Gas and Mining complex. Нефтогазовия и миннодобивен комплекс. 3. FIRE – finance, insurance and real estate complex. Сектор финанси, застраховане и недвижими имоти. ............. Какво прави НЕФТОГАЗОВИЯ И МИННОДОБИВНИЯ олигархокомплекс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    01 Окт 2023 17:20ч.

    Направят ли веднъж компромис и край, целият натиск над НеПравителството на НеКоалицията изчезва. Нито стъпка назад! Молецът-гущер трябва да изчезне заедно с прихопатите, които му дадоха власт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    01 Окт 2023 17:36ч.

    Да правят като Хо Ши Мин на преговорите с Кисинджър. При всяка среща са се отказвали от постигнатите договорки и са измисляли още условия, като са изкарвали американците извън нерви и са печелели време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пътуваме от София към Стара Загора, за да подкрепим нашите братя и сестри!

    01 Окт 2023 17:22ч.

    Пътуваме от София към Стара Загора, за да подкрепим нашите братя и сестри! От над 2 000 000 (два милиона), живеещи в София и над 2000 човека, които предполагам, че са видели видеото ми от снощи, пътуваме 4 човека! Данаил Цанков , Yav GT и Kiril Peev са единствените, които се оказаха наистина сериозни и тръгнаха! И тримата ги виждам за пръв път, но и на тримата кръвта им ври! Приемам, че половината, живеещи в София, имат уважителна причина да не могат да дойдат! Другите къде сте??? Мислите, че не ви засяга? Спокойно, като останете без ток ще се сетите... УВИ... ТОГАВА ЩЕ Е ПРЕКАЛЕНО КЪСНО... Иван Герасимов #Оставка Свободно слово

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как от дву милионна София

    01 Окт 2023 17:35ч.

    Само 4 -ма човека тръгнали да помагат на протестиращите енергетици . А а да другите са комсуматори .страх ги е да останат без работа или надница или хладилниците им да останат празни . Другите утре трябва да се яват на работа във частните фирми или във държавните институции . Ми нали ако не отидите наработа три дни или цяла седмица работодателите ви ще фалират и ще хлопнат кепенците а държавните структори ще спрат работа и цялата държава ще блокира .От това се трахуват Българските фашаги да им спрат печалбите и затова правят всичко възможно да ликвидират протестите още във зародиш .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Двумилионна София

    01 Окт 2023 17:55ч.

    Се състои от 80 % олигофрени, но с претенции. Бас държа, те са убедени че тока се произвежда в офисите, а не в ТЕЦ-овете. Ще ми е много забавно как ще я карат скоро без електричество ? Или с електричество , но на 8-10 пъти сегашната цена ? Или си мислят че те, гордите столичани с 4 бона заплата но с ипотеката и набълбукани със заеми, ще бъдат в състояние да плащат сметки за ток по 2 бона месечно ? Ще пиете скоро студената вода, стоУичани жълтопаветни…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    01 Окт 2023 18:05ч.

    Столицата ползва благата на готово и така ще продължи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Онуй

    01 Окт 2023 18:23ч.

    Скоро нови кмете ще ползваш …. ми Янко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щом в двумилионна София

    01 Окт 2023 22:16ч.

    на похода за мир се събраха към 500 човека, особено след всички правителствени изцепки в последните седмици (житото и зърнарите, С300, ПВУ и ТЕЦ-овете), всичко със закриването върви нормално под одобрителния поглед на обществото. Като гледам, и шалтера няма нужда се дърпа на територията със затихващи функции.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • албена

    02 Окт 2023 0:29ч.

    Не само без ток, може ибез държава да останем. Дано енергетиците не направят като зърнарите, които се продадоха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За лобистите нЦелта е „да се попречи на другите страни, които не допускат контрол над своите нефтени, газови и миннодобивни промишлености от страна на американските компании от OGAM, да бъдат конкурентни на доставчиците от САЩ на световните пазари!

    01 Окт 2023 17:23ч.

    ВТОРИ СЕКТОР - OGAM – Нефтогазовия и миннодобивен комплекс. ........... За лобистите на нефтогазовия комплекс целта е „да се попречи на другите страни, които не допускат контрол над своите нефтени, газови и миннодобивни промишлености от страна на американските компании от OGAM, да бъдат КОНКУРЕНТНИ на доставчиците от САЩ на световните пазари. Изолацията на Русия (и Иран) от западните пазари ще доведе до съкращаване в доставките на нефт и газ, което пък ще доведе до съответния РЪСТ на цените и на печалбите на корпорациите. .............. Междувременно лобистите на нефтогазовия сектор в Конгреса вече почти напълно са свели до нула всички предизборни обещания на Джо Байдън за това, че ЕКОЛОГИЯТА и борбата с климатичните промени ще станат висш приоритет за Америка. " Както вижда целия свят - лъжа и измама.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е готин кадър - деца на енергетици запушиха пътя в Раднево

    01 Окт 2023 17:26ч.

    Това е готин кадър - деца на енергетици запушиха пътя в Раднево. Целият град трябва да излезе, поминъкът на семействата там е поставен на карта. Не разбирам какво се кумят... Това не е бутикова кауза, само на някакъв отрасъл. Става дума за енергийната и национанална независимост. Отровната сглобка я харизва на розовия комунизъм в Брюксел. Оставката на сглобката е по-близо отвсякога. Който може - на барикадите в Раднево, Нова и Стара Загора, Гурково, магистралите. Недялко Недялков

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Олигархта сама опровергава екологичните стремежи за замяна с алтернативни горива.

    01 Окт 2023 17:26ч.

    Американския икономист Майкъл Хъдсън отбелязва, че „допълнителната цел (на лобистите от OGAM) се състои в това да се игнорират и опровергаят екологичните стремежи за замяна на нефта, газа и въглищата с алтернативни източници на енергия. Съответно с тази цел, администрацията на Байдън РАЗШИРИ офшорното сондиране, подкрепи канадския тръбопровод за най-мръсното в света добиване на нефт от битумните пясъци на река Атабаска и отпразнува възраждането на хидравличния фракинг за шистов газ в САЩ“. Както вижда целия свят - лъжа и измама от алчност и омраза.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спортистите, артистите, певците - всички спонсорирани от ТРУДА на миньорите и енергетиците на ТЕЦ Мариците - ну чувствате ли неудобство! Излизайте на протеста!

    01 Окт 2023 17:31ч.

    Хиляди спортисти, артисти, медии, певци са получавали спонсорство от ТРУДА НА МИНЬОРИТЕ И ЕНЕРГЕТИЦИТЕ НА ТЕЦ МАРИЦИТЕ и другите ТЕЦ - не се чувствате неудобно да не ги подкрепите публично. Или ви е страх? Ако днес се страхувате, утре ще бъдете роби заключени без право да пътуват никъде, с единствен достъп през екранчето на телефончето. Излизайте имате ли морал всички подпомогнати от ТЕЦ и АЕЦ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да бе

    01 Окт 2023 18:00ч.

    всички пари в държавата идват от мини и тецове, вие наред ли сте?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всички не, но една голяма част да !

    01 Окт 2023 18:32ч.

    Мариците са половината от електроенергията на България, без тях угасват последните остатъци на индустрия ! С какво ще работят предприятията ? Ако се внася ток , на каква цена ще е за бизнеса ? Продукцията ще бъде ли продаваема ?… С населението, как ще ползва ток на 6-8 пъти (❗️❗️❗️) сегашните цени ? Връщат българите в средните векове, това е. Токът става лукс само за много богатите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно на държавните марици

    01 Окт 2023 18:54ч.

    Участието в енергийния микс е не повече от 5%. Отвори сайта на ЕСО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отворих го, бе задник!

    01 Окт 2023 20:45ч.

    И явно виждам повече от теб. Некадърна, неграмотна и тъпа сороска пасмина. Вие дори не можете да четете, бе олигофрени!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    02 Окт 2023 13:41ч.

    Т.нар. енергиен "микс" скоро ще стане енергиен "дриск".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • обективен

    01 Окт 2023 17:37ч.

    Браво и пак браво! Така се прави протест, а не като ония лумпени и галеници на властта т.н. зърнари и арендатори ( с малки изключения ), които предадоха целия сектор земеделие и животновъдство и цяла България за няколко сребърника!!!! Протест до дупка, оставка на тази ОПГ народен съд, затвор.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • добре де

    01 Окт 2023 17:49ч.

    Добри бе, как хората да подкрепят протеста, като енергетиците са на магистралите ??? Защо примерно не влязат в София и да окупират НС или МС, да влязат в големите градове и народа ще се присъедини. Поне аз де.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    01 Окт 2023 17:51ч.

    Правилно енергитиците отказват среща с премиера Денков. С терориста и неговото правителство от терористи не се преговаря.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • заПек анов

    01 Окт 2023 17:58ч.

    Не се поддавайте на натиска на един прост плъх, самопровъзгласил се за "академик"! И той е прост като киро, и той е простак като Боко, и той е тъпа, безмозъчна и нагла американска марионетка. Ножа е опрял до кокала! Няма път назад! Никаква вяра на професионалните лъжци!!! Оставка!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българите във Великобритания към протестиращите: С вас сме! Оставка на правителството!

    01 Окт 2023 18:13ч.

    Българите във Великобритания следят отблизо случващото се у нас. Колкото по-далеч е “Отечеството – толкова повече се засилва носталгията и съпричастността”, казаха те пред КритичноБГ. Нашите сънародници не останаха безразлични към протестиращите енергетици, миньори и всички останали излезли по магистралите и пропътували половин България, за да ги подкрепят. Някои от емигриралите на Острова българи, водени от силен патриотичен дух пропътуваха цяла Англия, за да се присъединят към сънародниците си, събрали се пред българското посолство в Лондон. От там те казаха на миньорите и енергетиците в България: „С вас сме! ОСТАВКА на “марионетното чужнопоклонническо правителство!”, както се изразиха те пред КритичноБГ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БРАВО, МЪЖЕ-ЕНЕРГЕТИЦИ !!!!

    01 Окт 2023 18:13ч.

    ОСТАВКА НА МАРИОНЕТНАТА СГЛОБКА !!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маргарет Тачър

    01 Окт 2023 18:14ч.

    ВЕИ е бъдещето, а не горенето на лайна и отпадъци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    01 Окт 2023 18:29ч.

    Хубу, ти бегай в бъдещето, а ний живейм тук и сега!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Скрий се клоун

    01 Окт 2023 18:35ч.

    щото нямаш идея от великата Тачър! Централизираната бюрокрация в Европейския социалистически съюз(ЕСС ) налага политически решения за закриване на печеливши стопански предприятия! Плужеците от т.нар. българско правитеслство са слуги и изпълняват нарежданията за да крадат повече!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Техните професии

    01 Окт 2023 18:38ч.

    нямат бъдеще, аналогови играчи в цифров свят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    01 Окт 2023 18:41ч.

    Може би. Но имат настояще, както и животите им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дигитал Дигиталов

    01 Окт 2023 18:47ч.

    В тоя “цифров свят” отде че взимате тока, та на екрана да ви светкат цифрите ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    01 Окт 2023 18:50ч.

    Въобще-изобщо, всеки процес в природата иска енергия. Даже офисният планктон има нужда, когато натиска копчетата на клавиатурата, или си прави кафето. И за да хвърчат битовете между компютрите и в компютрите, пак е нужна енергия. А тя идва единствено и само, както всички знаем, единствено и само от контакта в стената. Нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В сайта на ЕСО

    01 Окт 2023 18:57ч.

    пише във всеки един момент откъде идва, не се прави на интересен. Тяхното време просто отминава, както на музикалните и видео носители отмина, както ще отмине и на ДВГ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    01 Окт 2023 19:05ч.

    На ДВГ-тата може и да отмине, но кво ще дойде на тяхно място? Смартфони и таблети? Щото аз много си обичам айфона, ама трябва да го храня. Аз мисля, че ще дойдат други силови машини, демек двигатели - електро, например. И вместо горивото да изгаря вътре в двигателя, то ще изгаря някъде на друго място, и от това място, ще се завъртят едни други машини, и токът бавно ще потече по жиците. Които жици, впрочем, не растат по дърветата, а трябва да се правят (ено време в Бургас имаше завод за кабели), и пак трябва енергия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • pepita

    01 Окт 2023 19:23ч.

    аналоговият е многократно по-хуманен, за жалост все още не се разбира!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    01 Окт 2023 19:27ч.

    Фпрочем, ноо ми е интересно, с кво ще заменят ДВГ-тата на транспортните кораби? С платна? Демек, обратно при клиперите? Те са били много красиви и бързи кораби, но мачтите по палубата са пречели на товаренето . На чай примерно, от Индия до англия. Или с турбини? Кви? Парни или газови (газовите бързо се износват) - пак енергия, пак термодинамични цикли. Или с фотопанелки - красота! Цялата палуба в панелки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Бургас

    01 Окт 2023 19:55ч.

    все още има завод за кабели, но е турска собственост. На въглищата енергия и е изпята песента.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    01 Окт 2023 20:42ч.

    ДВГ ще ги махнат за любителите на смути, да си джиткат от заведение до заведение. Професионалистите на които им трябва да си вършат работата ще си останат на ДВГ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От над 100 години разни

    01 Окт 2023 20:56ч.

    се надяват да се пръкне Ото 2.0 да замени двг-то, но на хоризонта няма такива признаци по неколко обективни причини. Тези причини се учат в час по физика

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цялата палуба в панелки.

    01 Окт 2023 22:20ч.

    Хахаха! Яко! Панелките върху контейнерите, направо целият контейнер в панелки... Е, ще пътуват само през деня, и то не всеки ден, ама декарбонизацията си има цена... Може да сложат и гребла в случай на нужда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българи от западна Европа

    01 Окт 2023 18:36ч.

    Оставка на окупационното правителство на Плъха-ковидист ! Съд за предателите !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    01 Окт 2023 19:01ч.

    За 30 години в Българи протестират богатите. Изключвам двете издънки на Боце, когато излязоха бедните и подви опашка. Това е трети протест на бедните. Алхимика и ха два руският набор нямат идея какво да правят с грозните и тъпите(щит нали ум но красиви са само те). Май ротационният премиерстващ е време да фирми портфейла на Снахата на ЕНП още преди местните избори, че се очертават парламентарни през февруари(Радев сигурно вече е наредил служебните)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    01 Окт 2023 19:04ч.

    Изключих корекцията на гугъл,остава Дачков да редактира постовете. Кво общо има "харвардският" с "ха два руският"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    01 Окт 2023 19:10ч.

    Прайлно. Автокоректорът на таблета ми скъсва нервите. На айфона не е така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сифиянец

    01 Окт 2023 19:54ч.

    Ако Денков беше определил за място на срещата подлеза пред Мин.Съвет и то без охранителна полиция и/или УБО-НСО, щях да отида и аз на срещата ! Без да съм енергетик! И без тояги, знамена с дълги дръжки, тръби, лопати, кирки и прочие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    01 Окт 2023 20:28ч.

    То всеки може да ошамари Алхимика. Пробвай с кордона.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Галя от Амбасадата

    01 Окт 2023 19:57ч.

    Приватизираните от американци въглищни електро-централи и свързания с тях въгледобив, ще бъдат и затваряни и ликвидирани?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Последната затваря през 2026

    01 Окт 2023 20:01ч.

    Свършва се с въглищната генерация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • това колко пъти ще го напишеш бе ?

    01 Окт 2023 22:19ч.

    Трол олигофрен ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Затворете границите!

    01 Окт 2023 20:42ч.

    На сръбската със сигурност ще имате неформално съдействие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Първо вървете по дяволите

    01 Окт 2023 21:00ч.

    за границите после.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    01 Окт 2023 20:52ч.

    Миньорите трябва да преминат към активен саботаж(една дървена обувка в турбината на ТЕЦа), тоест сами да спрат централите, за да може тъпият българин да усети за какво става въпрос, особено есенно и зимно време когато с "фотоволтаик" не можеш да си свариш и чай, тогава да се сърдят на облаците и на стратосферното аерозолно впръскване от самолети... Извергите на Сорос опорочиха идеята за протест, затова сега е необходимо истинска стачка, да се парализират това порочно и лъжливо управление! Като спре тока нека дойдат да им се молят с погачи и народни носии, докато сега градските гейски атлантически отрепки се гаврят с труда на истинските хора които придават стойност за всички! ТОКА ТРЯБВА СПРЕ иначе няма да се научат на уважение!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъпо!

    01 Окт 2023 21:02ч.

    Защо трябва да повреждаш действащи мощности, при условие че можеш да спреш кражбите им от митниците. Затварят се границите. В Кочината най-много се краде от митниците. Моите съболезнования, ако не сте го разбрали досега

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И бай ти Ганя преди

    01 Окт 2023 21:03ч.

    повече от 100 лета е мечтал за солунската митници. Няма нужда да се открива вече откритото

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    01 Окт 2023 21:12ч.

    Което се повреди може и да се оправи! Въпроса е как да се оправят повреденото българско робско съзнание, а това става като се спре тока за тротинетките и смартфоните ,на неблагодарните атлантически новонормалници(нормалните хора ще се оправят, меките китки да му мислят)! П.П Моля вижте младите меринджеи от електората на ППДБ какво грозно и неблагодарно отношение имат към енергитиците, сякаш не те са паразитите еничари живеещи на грантове, дето разсипват страната...с промитите им сектански мозъчета!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма нужда да повреждаш,

    01 Окт 2023 21:26ч.

    каквото и да било, след като можеш директно да им бръкнеш в кесиите! акълът, дето го даваш е вредителство!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И как се краде от митниците, бре байно?

    01 Окт 2023 21:35ч.

    Какво точно ще откраднеш? Най-много се краде от обществените поръчки, защото ппи тях има превеждане на пари от бюджета, митниците го пълнят..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    01 Окт 2023 21:44ч.

    Какви кесии ще бръкнеш на тези потомствени мутромилиционери, дето въртят каналите и митниците?! Ти тъп ли си, може по същата логика направо към банките да се премине то там е основното зло... Малоумник темата е за енергетиката, а парите вече са заграбени, иди като си толкова ловък бръкни в на Боко тиквата шкафчето и му вземи златните кюлчета...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    01 Окт 2023 20:57ч.

    Всъщност въглищата спокойно могат да бъдат коенерация(то и сега шиканират ограниченията) преди руският газ светилният е осветявал Запада. Да не говорим за Аушвиц, всъщност по цитат на Гьоринг към индустриалците - притокът на работна ръка да разглеждат като река, не като кладенец, и ИГ Фарбениндустри изгражда завод за синтетично гориво(дизелът от кладенците в Румъния стигат едва за подводниците на Дьониц) с което Вермахта започва офанзива срещу СССР. Евреи, поляци, комунисти, евангелисти, военнопленниците са само разходен материал, но технологията я има.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Делян Добрев знае каква е Стратегията на САЩ за развитието на ЕНЕРГИЙНАТА КАРТА на Югоизточна Европа?!

    01 Окт 2023 23:57ч.

    Конференция за "Новата енергийна среда в Югоизточна Европа" - събра международни експерти във Вашингтон. ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ представи ролята на частния бизнес в бъдещето на енергетиката. .... ето тук

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ето Делян Добрев в президиума на конференцията във Вашингтон!

    01 Окт 2023 23:58ч.

    https://business.dir.bg/pr-zone/konferentsiya-za-novata-energiyna-sreda-v-yugoiztochna-evropa-sabra-mezhdunarodni-eksperti-vav-vashington

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лекторите на събитието в САЩ "сглобиха" пъзела в региона на Балканите

    02 Окт 2023 0:01ч.

    28 септември 2023 г. Вашингтон. Конференцията "НОВАТА ЕНЕРГИЙНА СРЕДА В ЮГОИЗТОЧНА ЕВРОПА", която се проведе миналата седмица във Вашингтон, събра за първи път световни лидери от енергетиката, политиката и индустрията...... Лекторите в събитието "сглобиха" пъзела в региона, отчитайки забележителния напредък в изграждането на енергийна инфраструктура, потенциала на България е съседните и страни - ДА СЕ ПРЕВЪРНАТ В ЕНЕРГИЕН ЦЕНТЪР НА ЕВРОПА. (?) Във фокуса на дискусията бяха и публичните инвестиции, както и АМЕРИКАНСКАТА СТРАТЕГИЯ за развитието на енергийната карта на Югоизточна Европа." ........ Каква енергийна карта на САЩ в Европа?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Близо 3 милиона са „енергийно бедните“ българи!!

    02 Окт 2023 0:06ч.

    Анализ на д-р Т.Пеева от БАН .... https://3e-news.net/bg/a/view/45368/blizo-3-miliona-sa-energijno-bednite-bylgari

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво

    02 Окт 2023 0:46ч.

    Ако някой не е разбрал: Основите акценти в промените са свързани с либерализацията на пазара на електрическа енергия, която за крайните битови клиенти се планира да започне още от 2024 г. и да приключи през 2026 г. Повече тук: https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.bta.bg/bg/news/economy/512994-promenite-v-zakona-za-energetikata-svarzani-s-liberaliziraneto-na-pazara-na-tok&ved=2ahUKEwi9hJLi59WBAxWpR_EDHZq2C-k4FBAWegQIAxAB&usg=AOvVaw3RaYKM3i9Su44gm-5JE1B9

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    02 Окт 2023 13:51ч.

    На "академичния" плъх трябваше да му поискат оставката още като образователен министър, когато караше децата да плюят в някакви контейнери. Тогава родителите си затраяха, наскоро клекнаха земеделците, същото ще стане и с енергетиците. Няма воля за борба и живот в този народ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПЛЪХ !

    02 Окт 2023 15:24ч.

    ОСТАВКА !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи