Блокадите на магистралите "Тракия" и "Струма" остават, протестиращите на среща в парламента

Блокадите на магистралите "Тракия" и "Струма" остават, протестиращите на среща в парламента

Пети ден продължава протеста на енергетици и миньори. Представители на протестиращите миньори, които са блокирали АМ "Тракия" и АМ "Струма" ще се срещнат с властта днес, предават БТВ и БНТ. Проходът на републиката остава е затворен.

"Днес среща ще има. Ние приехме тази покана, но при определени условия. Вчера от заявената ни позиция от шест искания едно от условията беше срещата да бъде проведена с представители на протестиращите и парламентарно представените партии в Народното събрание. Ако не бъдат всички парламентарни групи разговори няма да има", каза Бисер Бинев. 

Блокадите на магистралите "Тракия" и "Струма" остават, докато срещата продължава. 

Нестихва недоволството на протестиращите на АМ "Струма". Вчера демонстрантите успяха да блокират движението и прекараха нощта на магистралата. Днес представители на протестиращите ще отидат на срещата в парламента. 

"Ние на среща с премиера Денков няма да ходим. Още вчера той ни покани на среща някъде на някакъв етажа на административна сграда. Ще отидем на срещата в парламента. Да кажем на хората защо сме тук, защото продължава да бленува в общественото пространство, че някакви хора правят някакви глупости. Проблемът е това, че само след две години България може да се върне в годините на комунизма", каза председателят на стачния комитет на КТ "Подкрепа" Марио Нинов.

Срещата между премиера Николай Денков и протестиращите енергетици и миньори в търсене на решение, която ще се проведе днес късно снощи беше преместена в Народното събрание. До тоди ход се стигна, след като стана ясно, че протестиращите настояват за разговори с представители на управляващите партии. 

От ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС са потвърдили присъствието си. На срещата ще присъстват и министрите на енергетиката, на регионалното развитие и благоустройството и на икономиката. 

Основната точка, по която не могат да се разберат протестиращите и кабинетът, е внасянето на плановете в Европейската комисия в този им вид. 

Според синдикатите плановете трябва да бъдат изцяло предоговорени, а според властта това ще доведе до загуби. 

Синдикалистите от различните федерации успяха да постигнат съгласие за 6 основни искания. 

Сред тях - ТЕЦ-овете да продължат да работят по изключение, да се напише нова енергийна стратегия и да не бъде създавано ново държавно предприятие. 

Част от тези искания обаче влизат в противоречие с ангажименти, които България е поела пред ЕК. 

По плана за справедлив преход предвидените средства са над 1,15 млрд. евро. 

Миньорите настояват исканията им да бъдат заложени в плановете за справедлив преход и дават срок от 2 месеца това да се случи.

 

 

 

Коментари

 • правилно

  03 Окт 2023 9:32ч.

  "Ако не бъдат всички парламентарни групи разговори няма да има." Много правилно искане, да се чуе и разумният глас на опозицията, защото позицията на националните предатели от ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС е ясна и ако не бъдат приети шестте искания - следва оставка на кабинета и начело на държава да застанат нацоналноотговорни хора.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • три факта

  03 Окт 2023 9:34ч.

  В споровете правят впечатление три ФАКТА. Първият е, че навсякъде в европейските държави правителствата са провели преговори със засегнатите страни, парламентите са приели плановете и тогава са внесени в Брюксел. А у нас подлогите и родоотстъпниците са си внесли тайно плановете в ЕС, даже в противоречие с приетите разпоредби от Народното събрание, а сега ИСКАТ ДА ПРОВЕЖДАТ ПРЕГОВОРИ. Какви преговори бе - само за ала-бала ли? Същото като със зърното - първо вдигнахме ветото, а после преговори за парлама, обратното на това, което става в Европа. Второто нещо е лъжата, че енергията от ТЕЦ-овете била непосилно скъпа. Не е вярно, тя е най-евтината. Това, че от ЕС слагат отгоре 200% изкуствено оскъпяване заради някакви простотии, наречени въглеродни емисии, е друг въпрос. Просто да им кажем да си гледат работата и това е. Китай прави за един ден толкова емисии, колкото България за 10 години, но си работят хората, имат си икономика и изобщо не им пука от тия евробюрократи. Да не говорим, че такива ТЕЦ-ове си работят в Полша, Словения, Унгария, Чехия, Германия, Австрия и още къде ли не. А ние сме длъжни да си съсипем всичко, защото така искали от ЕС. Третото нещо са бруталните и нагли лъжи на премиера. Такива цинични лъжци не са ни управлявали никога. Казва, че нямало да затварят ТЕЦ, а само щели сме да ограничим емисиите до 82%. Та то е едно и също. Все едно някой да ви каже, че няма да ви взема къщата, но от понеделник до събота вие нямате право да влизате в нея.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бензинджия

  03 Окт 2023 12:31ч.

  "Да не говорим, че такива ТЕЦ-ове си работят в..." -- така е, работят. но не точно като на територията. по никой начин не съм фен на това, което правят сегашните управници. но те съветвам да отидеш и да погледнеш тец "бобов дол", вижда се добре от магистралата. после "брикел", после "марица 3" в димитровград. и по-после да се опиташ да намериш нещо подобно - в европа, в китай, където и да било. няма. капиш? и още - използват безнадеждното положение на хората като маша, като средство за натиск. всички ония, които имат интерес да изнасят национално богатство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ангажименти, които България е поела пред ЕК

  03 Окт 2023 9:34ч.

  Енергийната стратегия може да отмени всякакви ангажименти, които йесмени, калинки и кирчовци са поемали през годините, без кУролация с българските интереси. Обаче необходимо условие за това е в рамките на пеевските промени в Конституцията на Република България да бъде предвидено заличаване текста на чл.5, ал.4 "Международните договори, ратифицирани по конституционен ред, обнародвани и влезли в сила за Република България, са част от вътрешното право на страната. Те имат предимство пред тези норми на вътрешното законодателство, които им противоречат." В момента актовете на суверена - българския народ, са невалидни пред международните актове, т.е. действащата Конституция е по същество колониална.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ти си за НЕЗАВИСИМА И СУВЕРЕННА Р. БЪЛГАРИЯ, т.е. за НАЦИОНАЛНА РЕВОЛЮЦИЯ

  03 Окт 2023 15:16ч.

  Не това са искали контрареволюционерите от 1990-1991 г., когато през януари-май 1990 г. на правоъгълната "кръгла маса" беше извършен антинародният конституционен преврат, с който "кръглата маса" суспендира (отмени) "лошият чл.1" от Конституцията на НР България, в който се казваше, че Българската комунистическа партия е челен отряд на работническата класа и има водеща роля в социалистическото строителство на държавата. На фаталния Берлински конгрес, на 13.07.1878 г., създадената от братска Русия на 03.03.1878 г. Сан-Стефанска България беше разпарчетосана на пет части и само Княжество България получи своята свобода, но като колония на Османската империя; на 13.07.1991 г. Великото народно събрание на НР България уби НР България с колониалната Конституция на Р. България, в която България отново получи статут на колония - колония на световния капитал, - а националните закони бяха подчинени на интернационалните закони на капитала. Не е такава конституцията на САЩ, а от 2021 г. не е такава и конституцията на Руската федерация, която на референдум отхвърли интернационалните (международните) закони на световния капитал. Тук, обаче, не може да се роди нито Джеферсън, нито Сталин, нито Путин. Тук се раждат тикви, кирчовци и кокорчовци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • УНИЩОЖИХА ГАЗОВИЯ СЕКТОР, СЕГА УНИЩОЖАВАТ ЕНЕРГИЙНИЯ! ВЪЗМОЖНО НАЙ-НАГЛИТЕ, НЕГРАМОТНИ И АЛЧНИ БРОКЕРИ НА КОРПОРАТИВНИ ИНТЕРЕСИ УПРАВЛЯВАТ ДЪРЖАВАТА

  03 Окт 2023 10:21ч.

  Такова ЛЪЖЛИВО и РЕКЕТЬОРСКО НИЩОЖЕСТВО, готово на всякаква измама, която му хрумне в кухата девиантна глава, няма никъде по света! Може и без да му посочвам името, ще има 100% досещане от интелигентната ми приятелска Фейсбук листа! Напрежението срещу ПРЕДАТЕЛСКОТО и некомпетентно правителство, лидирано от ПП, расте! Браво на енергетиците! Никакво отстъпление! И понеже ПП усещат своя задаващ се финал заради управленската им и чисто политическа некадърност, са се разбързали да предлагат реформата в службите, като опит да се прехвърли топката, някакъв скандал и върху ГЕРБ, и да рекетират Борисов! Реформата в службите била необходима, иначе нямало шенген. ПП са тежко дефектни и България трябва час по-скоро да се освободи от тях. Защото в противен случай след тях ще остане изпепелена земя, която няма да става за ползване дори за целите на посолствоТО (което ги домъкна тук и с това разрази особен вид новонапомпан антиамериканизъм). ПП съсипват поетапно всички сектори на държавната икономика, сега издърпаха и щепсела на мариците, а оттам и на цялата енергетика, защото в този сектор има добре изчислени баланси. С ПВУ-то се слага край на българските мини и тецове, сектор, който произвежда над 40% от електроенергията в България. ПВУ е план за финансиране на проекти, които да решават последствията от ковида. Остава загадка, защо беше нужно да се въвеждат вътре решения, задължаващи държавата ни да ликвидира въглищната енергетика?! Защото едни хитреци и схемаджии обезпечават грабителската си практика, като я легитимират през европейско одобрение и така я оправдават. Схемаджиите намериха верния нюанс, зелената протекция, така че под тази опаковка да разгърнат свои бизнес схеми или да се закачат с комисиони към чужди, по-силни от тях бизнес субекти. омните ли като ликвидираха част от ядрената ни енергетика, когато затворихме 3 и 4 блок. За да може да настаним чужди компании, и да им отворим изкуствено създаден пазар! Е, не се научихме! Случайно ли е, че точно бившият изпълнителен директор на „Контур Глобал“ Красимир Ненов зае поста зам.-министър на енергетиката в това правителство?! Кажете ми, случайно ли е?! 702 млн. евро от ПВУ отиват при фирми, които са дъщерни на КонтурГлобал, американската централа „Марица Изток 3“. Напомням, че свързващото звено във всички тези фирми Васил Щонов беше човекът, който Кирил Петков постави в Надзорния съвет на ББР още по време на първото му служебно пишман министерстване. Затваряме Маришкия басейн, за да отворим ВЕИ –паркове. Просто има такава опция сега и толкова! Няма значение, че десетки хиляди остават на улицата, че Стара Загора ще се превърне в лунен пейзаж, както много подобни градове, загубили индустриите си. Не ни пука, че производството на електроенергия ще се свие 4 пъти. Че има и съпътстващи бизнеси, които също се изхранват от работата на мините и централата. Ако посмятаме, около 150 хиляди души в региона са свързани с дейността на дружествата в Маришкия басейн, техният доход зависи от мариците. От гледна точка на икономиката мините и дружествата в БЕХ са част от националната сигурност на държавата. Но алчните политически функционери не мислят за това. Те мислят само за изяждането! Какво още да налапат! Това са пирати, които минават за малко, ограбват и подпалват потъващия вражески кораб. Дойдоха с идеята да се борят с корупцията, а показват най-отвратителната възможна свързаност на властта с корпорациите. Тези „политици“ пораждат истинска остра ПОГНУСА с корупция, която дори не желае да се прикрива. Тя е на показ, на почит, легендирана като харвардска икономическа умност. Изобщо, както с меморандума, свързан с „Джемкорп“, всякакви хрумвания за лични печалби от предложения на предприемачи са добре дошли в СХЕМАДЖИЙСКИТЕ АЛЧНИ ДУШИ на индивидите, които в момента управляват България. Кой откъдето ги хване им пуска идея за извличане на пари и те със замах започват да действат, дори ако трябва на мига да съборят държавата. Истината е една: НЕГРАМОТНИ АЛЧНИ АФЕРИСТИ УПРАВЛЯВАТ ДЪРЖАВАТА, БРОКЕРИ НА КОРПОРАТИВНИ ИНТЕРЕСИ! Страшно е държавата да попадне в ръцете на хора, които я управляват като вражеска фирма, която следва да измамят, опоскат, ликвидират! Закриваме собствените енергийни източници в ситуация на война в района на Черно море! Няма по-некадърно правителство! Закриваме собствените енергийни източници, докато ПОДМЕНЯМЕ вида на горивото в единствената ядрена мощност, която се източва през обръчи от частни фирми. „Булгаргаз“ е разбит, НЕК е съсипана, АЕЦ-а не е ясно как ще работи, ПАВЕЦ „Чаира“ е счупена, сега приключваме и мощностите в Маришкия басейн! Защо, бе, дефектни! Само за обикновена алчност ли става дума или сте и функционално неграмотни, и дехуманизирани едновременно?!!! Калина Андролова ОСТАВКА ОСТАВКА !!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Прочетете и запомнете

  03 Окт 2023 10:41ч.

  Какво е написал този отявлен военно престъпник и жълтопаветен фашист и нацист . За енергитиците и за Българският народ . И на изборите след двадесетина дни идете да гласувате за Българомразците ,дето мразят целият народ и всичко Българско

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • smopenue

  03 Окт 2023 10:55ч.

  Искате ли нови усещания в SEX? Това е по-добро от всяка виагра и ще изведе сексуалния ви живот на ново ниво. Просто опитайте и никога няма да съжалявате, прочетете го сами ------ https://min.lc/medbg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Каза Марио Нинов от КТ "Подкрепа":

  03 Окт 2023 11:00ч.

  "Проблемът е това, че само след две години България може да се върне в годините на комунизма." БРАТЯ И СЕСТРИ БЪЛГАРИ И БРАТОВЧЕДИ ЦИГАНИ, НАДЕЖДА ВСЯКА ОСТАВЕТЕ! ТОК НЯМА ДА ИМА СЛЕД 2030 ГОДИНА! С такива политически индоктринирани лумпени начело на протестиращите миньори и енергетици - измамата е в кърпа вързана. Защото сме щели да се върнем към нещо, което никога не го е имало. ИЗМАМНИЦИ ВОДЯТ БЪДЕЩИТЕ ИЗМАМЕНИ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хари Белафонте

  03 Окт 2023 11:15ч.

  С евроджендърите от различни прослойки, лапащи милиони долари грандове от всевъзможни соросоидни фондове и смучещи кръвта на нашия народ като вампири, трябва да се играе твърдо и безкомпромисно: https://disk.yandex.ru/i/oJx3XxjRzrctTw

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тотален потрес

  03 Окт 2023 11:19ч.

  Впияченият професор Дайнов За миньорите , кръвосмесени джуджета подгизнали и вманиачени блатни диваци крепостни орки ,въглищарски путиноиди , които ги е страх от жените им . Дами и господа професор Евгений Дайнов комплексираният гуро на психо дясната умнокрасивететна дебилиада .Какъв хуманизъм ,колко либерално какви евроатлантически ценности .СВледващият път като ви пробутат опорката на евроатлантизма сетесе за това .Това е евроатлантизмът дехуманизация и сатанизъм . Иска властта да приложи сила срещу боязливият народ . Да де ама неговите лумпени като окупираха София 2020 година не искаше сила ,тогава беше справедлив протест . Само те имат право на протести , богопомазините синьо червени принцове , бивши аспиранти във института по история на БКП . Евгени Дайнов вчера във 22.16 часът Някакви диваци мразещи да са във европа , искащи да са във Мухонасранск не искащи да преговарят със правителството на страна член на ЕС и НАТО . Е време е тази страна член да им покаже защо те са презрени диваци пребиващи във перманентен ужас от жените им . Вижте сега този метеж на въглищарските путиноиди и крепостни орки ,не може повече да бъде търпян . Ангажираите цялат мощ на държавата Българският народ е боязлив и се прекланя пред власт която показва че е такава . Деиствайте твърдо сеа и си решете проблемите за 30 години напред .Деиствайте ,за д не се задеистват гражданите и да не стане страшно . Последното нещо което искате на магистралите да се появат линч отряди . А те ще се появат . Ако във четвъртак пак трябва да тръгна из страната путиноидите кръвосмесени крепостни продължавт да бликират пътища ,аз лично ще се заема . Не го допускайте моля . пик .бг

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А всъщност искането

  03 Окт 2023 12:21ч.

  трябва да е само едно - връщане на плановете и преработването им - и тяхното, и на ПВУ в цялост. Както са изпратени, така може да се върнат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лора Дан

  03 Окт 2023 12:39ч.

  "План за справедлив преход" - какъв дебелашки евфемизъм за "Пладнешко ограбване".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  03 Окт 2023 12:44ч.

  " Е време е тази страна член да им покаже защо те са презрени диваци пребиващи във перманентен ужас от жените им . Вижте сега този метеж на въглищарските путиноиди и крепостни орки ,не може повече да бъде търпян ." Тук е същността на жълтопаветната сган.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  03 Окт 2023 12:49ч.

  Впрочем оня подкрепаджия, дето се ужасява от комунизма, не е много по-различен. Гащникът се прави на ударен, че това, в което се е впил за да цоца, е построено именно тогава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  03 Окт 2023 12:53ч.

  Построено от "презрени диваци", "въглищарски путиноиди" и "крепостни орки".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • МАНОЛОВ

  03 Окт 2023 12:59ч.

  Така. Правата на някого, както и правото му на протест са хубаво нещо. Само че. Извън правата на миньорите, в тая страна има и други хора, които също имаме права. Колко неприятно, но имаме. Например правото на свободно придвижване. Искам да питам правителството, на което плащам данъци- кога ще бъде възможно да се възползвам от правото си на СВОБОДНО придвижване? Защото ако веднъж ми се наложи да пътувам 150 км. обиколни пътища, за да си свърша работата, за кефа на някакви копачи- ама айде моля ви се! Допълнителните ми разходи не ги плащат миньорите! И правителството няма да ми ги плати! Какво да кажа на хората си аз!? Хайде кажете ми. Какво да им кажа. Над 300 човека в цяла България чакат заплати от мен. Аз как да им обясня защо не работим нормално? Или и на труд нямаме право!? Протестирайте си, но не за сметка на другите! Защото утре от моите данъци ще платят вашите обезщетения. И няма да има пари за бъдещето на моите деца. Които очевидно ще махна от България. Не е за мое добро, ама е за тяхно. Цял ден ще пътувам аз от София до Бургас през майната си заради някой си!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ГОТОВ СЪМ ДА НАВРА В НАЙ-ДЪЛБОКИЯ ЗАБОЙ ВСЕКИ ПРЕФЪРЦУНЕН СЕЛЯНДУР, КОЙТО СЕ ПРАВИ НА БУРЖОАЗЕН ЕВРОАТЛАНТИК. КОЛЕСНИЦАТА НА ПОСЛЕДНИЯ АМЕРИКАНСКИ САМОЛЕТ, НЯМА ДА ВИ СЪБЕРЕ ВСИЧКИ

  03 Окт 2023 13:23ч.

  Баща ми беше миньор. Първо в Рудозем, после в мините на Бобовдол. Като ученик съм работил през лятото в тези мини. Готов съм да навра в най-дълбокия забой всеки префърцунен селяндур, който сега се прави на буржоазен евроатлантик. Никакви европейски ценности не струват повече от уважението, което дължим на миньорите. ДБ/ПП изобщо не могат да си представят какво събират в душите си тези хора към презиращите ги псевдо европейци. Това ще се отприщи. Мислете му къде ще се криете. Колесниците на последния американски самолет, няма да ви съберат всички. Богомил Бонев

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ще ти дам аз

  03 Окт 2023 13:25ч.

  Свободно предвижване на хора боклук долен и жълтопаветен нацист и фашист . Свободно ще те придвижим към отвъдното ,там ти е мястото .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Този изрод,

  03 Окт 2023 15:32ч.

  който подло си е сложил ник "МАНОЛОВ" няма да има ток след 2030 г. Бизнесът му ще умре, а децата му ще се запилеят отвъд България и корените им ще изсъхнат. Няма бъдеще в България за такива плевели като него, нито за производните му плевели. Смятат да ни надживеят, да ни юркат и командорят като ни дават работа (300 души), но Господ си знае работата. Бог дал - Бог взел.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • манолов

  03 Окт 2023 19:02ч.

  На тебе ти пожелавам ДЕПМ боклук ! Заради такива кретени като тебе ни управляват други кретени

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Педеруго Манолов

  03 Окт 2023 19:07ч.

  Така ли остро протестираше за “свободата на предвижване” , когато неотдавна ковидизмът-сатанизмът налагаше “локдауни” ? Когато имаше километри опашки от коли на Враня ? Как беше това за “бизнеса” ти ? Надигна ли глас на протест, а гнидо ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маргарет Тачър

  03 Окт 2023 13:23ч.

  Айде, почивката свърши, прибирайте се обратно в провинциалните дупки, от които сте изпълзяли.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Истинското име на Маргарет

  03 Окт 2023 15:35ч.

  Тачър е баба Яга. На английски език баба Яга се превежда като Маргарет Тачър.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Т.нар. професор Евгени Дайнов моментално трябва да бъде изхвърлен от българската образователна система!

  03 Окт 2023 13:29ч.

  Т.нар. професор Евгени Дайнов моментално трябва да бъде изхвърлен от българската образователна система! Човек с подобни "възгледи" не може да бъде преподавател и да вменява античовешките си тези на децата ни в университетските аули. Призовавам МОН и учебното заведение, което е наело същия да "преподава" или по-скоро да проповядва анти-хуманизъм да предприемат всички необходими мерки и лицето да бъде моментално отстранено от учебия процес. Ако това не се случи, лично ще се заема с решаването на този проблем като сезирам всички възможни органи, които имат отношение към подобни екстремистки и човеконенависнически проповеди и подозирам, че ще пострада и имиджа на университета, чието име в момента умишлено не желая да споменавам! Уважаеми г-да демократи всичко си има граници, а вие вече ги преминахте! Страхил Ангелов

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ***///

  03 Окт 2023 13:31ч.

  Стига сте мрънкали. Всеки народ заслужава съдбата си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вася Илиева

  03 Окт 2023 13:52ч.

  Не я заслужава. Народът ни е натоварен от предатели с тази участ! Стовариха ни и я стоварват тази участ. Не е съдба, а участ поради некадърници и предатели. Не бива да се обобщава с 'всеки' и изобщо. Някои са виновни за 'съдбата' ни, други-не. Но всички опираме пешкира от 'съдбовното' покушение на ПП-тата. 100% солидарност с миньорите. Оставка!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • МАНОЛОВ

  03 Окт 2023 13:35ч.

  "Ами спускай кепенците", ау. Какъв възпитан език. Каква култура на общуване. За заплахите да не говорим. Всичко щели да ми вземат и много прочее. Играли сме го половин България тоя филм, не можете да ни изплашите ПАК! Веднъж вече през 44- та бащите и дядовците на такива като тебе, драги неграмотнико мил и прост, са направили, каквото са направили. И са крали, което не е тяхно и са грабили, и са убивали. За "народния" ви съд и лагерите дума да не отварям! Че и майчиният ми, и бащиният ми род са я яли попарата на простакели като тебе! И пак сме оцелели. Пак сме се справили. Пак сме тръгнали от нищото. И пак сме там, където ни е мястото. Нависоко. На светло. И пак такива като теб, драги, ни лъскат обувките и ни носят кафето. Щото чеп за зеле не ставате. Лошо образовани, още по- лошо възпитани, мишкари на дребно. Но за сметка на това- завистливи, зли и нагли. Щял да ме намери той. Нямало съм да се скрия. Че аз да не се крия бе, кретен!? Колкото до функциите за проследяване на електронно устройство- и по- прости от теб хора знаят как да ги елиминират и излъжат. А аз не съм прост. Никак даже. И нещо за кепенците. Аз кепенците на бизнеса лесно ще ги пусна. Ще ми отнеме точно четири работни дни да изнеса цялата си работа извън България. Само че. Като го направя, ти драги, какво ще кажеш за следния факт. Пряко работещите за мен са над 300 души. Компаниите, които имат подизпълнителски договори с моята- а моята фирма не е голяма! Просто е добре работеща, щото не ни мързи- та, подизпълнителите ни са около 27 други компании в страната. Плюс търговската мрежа, която е подробна и пряко зависеща от нашата работа. Та, питам те, многознайко неграмотен- доволен ли ще си, като останат без работа от раз грубо 3 до 6 хиляди човека? Щото аз и във Виена мога да работя. И в Милано. И където реша. Мога. Ама съм избрал да работя тук. Грешен избор, очевидно. Нищо де, всичко се поправя. За протокола- заплахите за живота, имуществото и сигурността на един човек са престъпление. А твоето заплахи са публични. И шефът на сигурността в компанията ми ще те намери. Ако ми скимне да се занимавам с теб, неграмотни завистливецо. Едият от ай титата каза, че може да те намери за няколко минути. Забавно е. Така че полека със заплахите. Да не дръпна шалтера аз. Личният ти шалтер. А ти на колко хора плащаш заплати, слънце? И какво направи за тази страна, някога, въобще? На вниманието на властите- няма да обикалям за Бургас днес. И ако не мина през блокадата, тежко ви. Ще ви съдера от дела в Страсбург. По списък. Ограничаване на правото на свободно придвижване. Ограничаване на правото на труд. Преки и косвени щети в бизнеса. Ще ви съсипя от деля, гарантирам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Народния съд не си свърши работата до край

  03 Окт 2023 13:50ч.

  Този път няма да допускаме грешки мизерник долнопробен . Искаш да бъда възпитан към такива отрепки като теб .Я погледни какво е написал по горе жълтопаветния фашист и нацист ,към енергитиците и народът Български . Вие фашагите си мислите че само вие имате права и може да протестирате . Няма да ви мине номерът безродник скапан . Я кажи как и със какви пари си създал фирмата си . Със колко години трудов стаж си заработил парите със които парадираш че си създал фирма която ограбва хората . . За какви дела говориш бе простак . Точно след една година България няма да е член на ЕСПЧ , съвета на европа и МНС и тогава ще ми съдиш таратанците И щи ми съсипеш дедовия .Така да знаеш .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Моите деди

  03 Окт 2023 13:58ч.

  Си взеха това което са заграбили твоите деди и бащи . За лагерите ,лагерте ги създадоха твоите деди и във тях избиха над 400 хиляди инако мислещи българи , интелигенция , селяни, работници деца и жени . Във гражданската воина прължила над 21 години . И тогава и сега вие сте най големите военно првстъпници и предатели ,мразещи Българският народ и всичко Българско . Но възмездието наближава ,готви се за него .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Няма да имаш време

  03 Окт 2023 14:08ч.

  Да изнесеш нищо щото то не е твое ,а заграбено от народа . И след национализацията ,пак ще стане народно . И даже да изнесеш нещо Държавните заводи и фабрики пак ще бъдат въстановени и пак ще има работ за народа . И без петел ще се съмне във България . Сао че този път ще използваме китайския път на развитие ,малки и средни фирми във частни ръце ,от там нагоре всичко на 100% държавно И последно като си изнесеш бизнеса от България във друга държава . То тази държава няма да си гледа техните бизнесмеми ,ами ще обръща внимание на един селски цървул и неграмотен оръфляк .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Този изрод,

  03 Окт 2023 15:38ч.

  който подло си е сложил ник "МАНОЛОВ" няма да има ток след 2030 г. Бизнесът му ще умре, а децата му ще се запилеят отвъд България и корените им ще изсъхнат. Няма бъдеще в България за такива плевели като него, нито за производните му плевели. Смятат да ни надживеят, да ни юркат и командорят като ни дават работа (300 души), но Господ си знае работата. Бог дал - Бог взел.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Спри с този цирк бе , трол гърбав !

  03 Окт 2023 19:15ч.

  На кого се представяш за “бизнесмен” , кого баламосваш ? Това ли са ти спуснали днес да тролиш - “Аз съм бизнесмен обичам - наще преходи зелени ! Трол ебан да заработвам първа работа за мене !” ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мислите ли, че лицето Байдън е вменяемо?

  03 Окт 2023 13:36ч.

  Мислите ли, че лицето Байдън е вменяемо? Не, разбира се. Ползват го, защото неговата невменяемост е ненаказуема. Но за разлика от него, вменямемостта на нашите психодесни лумпени е наказуема. За тях нашите миньори са путинисти, Илон Мъск е путинофил и всеки друг, който не е от тяхната крадлива орда е руски кръволок. Не си играят, завалийте - бият черния печат на всички и всеки. Да видим как ще стоят нещата, когато бумерангът се върне и света стане малък за самите тях. Не може само те да мачкат безнаказано с мръсните си крака, нали? Били "некоалиция" и мисирките повтарят като малоумни тази глупост. А дърво, де! Крадлива и много престъпна коалицията са, каквато винаги са били. Обещават едно, мислят друго и правят трето - това са тия бандити. Да припомням ли "юпитата" на онова нещо царя? Дето щяха да ни оправят за 800 дни. Оправиха ни и сега всички са милионери от крадене. Закриха ли блоковете в Козлодуй срещу милиони в тяхна полза? Кунева сега къде е? Плюйте на техния "справедлив преход" - пълна измама е. Сега тия боклуци ще ни "оправят" и пак с техния справедлив преход - ще закриват. Срещу милиарди за техните фирми, за вас пак късата клечка. Затова срещу такива престъпници действайте круто! И не поглеждайте назад. Николай Марков

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • МАНОЛОВ

  03 Окт 2023 13:50ч.

  Леле. Колко много завистливи, елементарни, прости хорица. Като гледам коментарите. И понеже все пак почивката ми свърши и искам да поработя още някой и друг час днес. "Боклук", "Фашист", "Селяндур"?! Заплахи за отвъдното и прочее. Щеше да е умилително, ако не беше така отвратително и нагло. Вижте сега, мили мои. Аз разбирам прекрасно, че в тая страна мразите всички, които имат някакъв произход, някакво образование, някакви маниери. Пази Боже, ако са по- сериозни. Възпитанието, произходът и маниерите. Аз разбирам, че като човек, който е седмо поколение с обувки и пето поколение с вътрешна тоалетна и течаща топла вода- няма как да разберете мисленето ми. Няма с какво да го разберете. Аз съм възпитан в дом, където двама царски офицери- минали през Белене, разбира се- са ме научили, че човек, който не е стъпил на образование, култура и работа, не е човек. Аз съм научен от дете на труд. Първата сериозна работа в живота ми беше, когато бях на 6. Помагах в един плод- зеленчук на нашата улица. Събирах празен амбалаж, подреждах разни неща, чистех. Гордея се с това. Защото така съм научен. Труд. По възможност- честен труд. Научен съм да помагам според възможностите си. Защото този, който печели добре е длъжен на обществото си. Всички вие, които ме ругаете и ме пращате в гроба, отказвате да разберете това. Нормално е. Няма как да го разберете. Мислите на дребно. И живеете на дребно. Не си давате сметка, че това, което някой има, го има след много лишения, много съмнения и много дни и нощи на изнурителен труд. И понеже България е пълна с богати случайници, които не само не са в затвора, а продължават да крадат- мразите всеки, който има нещо. Разбирам ви. Виждам ви всеки ден. Мразите такива като мен. Обаче се умилкване и раболепничите. Щото искате работа. Вършите я зле, когато я получите. Крадате и когато спите. И заплатата никога не е справедлива. Свикнал съм с всичко това. Така че малко по- спокойно. В крайна сметка грозният език и липсата на аргументи в коментарите ви, доказва правотата ми- дребни жалки лузърчета. Стегнете се малко. И си сложете райбер на злобата, да не ви почна и аз! И по- внимателно със заплахите за ония свят! Да не ме изпреварите там. И да чакате с кафенцето и добре сгънати в кръста- точно както и тук!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Този изрод,

  03 Окт 2023 15:39ч.

  който подло си е сложил ник "МАНОЛОВ" няма да има ток след 2030 г. Бизнесът му ще умре, а децата му ще се запилеят отвъд България и корените им ще изсъхнат. Няма бъдеще в България за такива плевели като него, нито за производните му плевели. Смятат да ни надживеят, да ни юркат и командорят като ни дават работа (300 души), но Господ си знае работата. Бог дал - Бог взел.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баста бе

  03 Окт 2023 16:29ч.

  Изчезни, жалък провокатор. И не си измисляй биография, лумпенизиран драскачо от името на соросоидните жълтопаветни дебили!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абе мухльо

  03 Окт 2023 14:17ч.

  Много взе да се обясняваш , знаеш ли какво ,тои си един прост головодник и кал по гърба ,както му казвхме на времето . И друго във края на краищата вички ще умрем ,само че ти ще гориш във а ние ще бъдем във рая . Това е разликата между светсните и честните хора и такива уроди като теб .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  03 Окт 2023 14:32ч.

  "Пряко работещите за мен са над 300 души. " Тук си се изтървал - без да искаш. Точно така е - работят ЗА теб, хвалипръцко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  03 Окт 2023 14:39ч.

  И ще обикаляш - не 150 км, а 1500 км. Ако трябва - и повече. Шаяк.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  03 Окт 2023 14:48ч.

  "Т.нар. професор Евгени Дайнов". Преди години - около 20, имаше съобщение - "проф. Евгени Дайнов, не беше избран за доцент". Да поясня - Дайнов е бил професор, но в НБУ - където раздават званията, като на панаирджийска сергия - както сега. Решил да се пробва в СУ и се явил на конкурс за доцент. Но научният съвет, не го избрал. Научните съвети не бяха като научните журита сега - бяха по около 25 души и не си поплюваха. Но и званията, които даваха бяха научни звания, а не длъжности, както е сега. Научно звание, получено от ВАК е за цяк живот, а длъжността е длъжност - уволнят те, пенсионираш се и си г-н Никой.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Проф. Дайнов изтрещя: Нарича протестиращите "орки", "кръвосмесени гномове", "крепостни" и "роби"

  03 Окт 2023 15:18ч.

  Уважаваният от мнозина, особено в общността, която обича да нарича себе си "демократична", професор по политически научи в Нов български университет Евгений Дайнов буквално изтрещя. В поредица от публикации във Фейсбук и в коментари под тях професорът най-"демократично" нарича протестиращите за хляба си пети ден миньори и енергетици "орки", "кръвосмесени гномове", "крепостни" и "роби", "декласирани елементи". И разбира се - "въглищарски путиноиди", "рашистки кръвосмесени орки", защото протестират срещу евроатлантическо правителство. Дайнов призовава държавата да си свърши работата и да разчисти блокадите. С други думи - така да ги "респектира", че 30 години да не помислят да протестират. И показва нагледно как да стане това, като често пуска снимки от 1984 г. във Великобритания, на които се вижда как полицията разгонва протестиращи миньори. Те обикновено са придружени със следния коментар: "Преговори с недоволни английски миньори, протестиращи под ръководството на съветски агенти, през 1984 година." Припомняме, че проф. Евгений Дайнов е учил в Оксфорт по времето на социализма, когато обикновените отличници можеше да се надяват най-много на някой вуз в Москва. Но Дайнов не е обикновен, неговият баща, Александър Дайнов, е постоянен кореспондент на органа на партията държава БКП - вестник „Работническо дело“ в Москва и Лондон, а след това е главен редактор на вестник „Софийски новости“. Ето и постовете на проф. Евгений Дайнов във Фейсбук, посветени на протестите: Положението изобщо не е безопасно, както предупреждава колегата Дичев (Ивайло Дичев). Отново иде реч да ни избутат вън от ЕС и НАТО. Само че накрая няма миньорите да садят картофи. Ще търсят да колят такива като нас, защото ние ще им излезем виновни. Ще проведат болшевишко-феодална революции и едва след нея ще се чудят, защо няма картофи за ядене. Кръвосмесени гномове твърдят, че именно аз трябва да им платя 36 заплати. Кръвосмесени, ама хитри...Доколкото си спомням от историята, крепостните биват вкарвани в рамките на приличието с помощта на нагайки и конни стражари. Де ги? Ама не може бе, наистина не може в 21-ви век шайка декласирани елементи да изнудват цяла една дхържава, за да имат техните господари яхти и майбаси, платени от редовните граждани. Държавата трябва да ги респектира - така, че следващите 30 години да не си помислят да правят същото. Крепостните, дето искат да им дишаме отровите и да им плащаме заплати като на министри, били и днес блокирали магистрала Тракия и Подбалканското шосе. А аз утре трябва да се прибирам от морето към София. Добре, че не съм крепостен. Свободен и следователно - умен съм. Няма да могат да ме спрат. Ха! Въглищните господари и техните роби се опитват да блокират цялата страна. Искат завинаги хем да ни тровят, хем да им плащаме заплатите. Европейски програми и финансиране не щат. Робските души на тези хора позорят всички ни. https://epicenter.bg/article/Prof--Daynov-iztreshtya--Naricha-protestirashtite--quot-orki-quot---quot-kravosmeseni-gnomove-quot---quot-krepostni-quot--i--quot-robi-quot-/328139/11/0

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи