Близо 1000 задържани през четвъртата поредна нощ на вълнения във Франция

Близо 1000 задържани през четвъртата поредна нощ на вълнения във Франция

Близо 1000 души са били задържани през четвъртата поредна нощ на вълнения във Франция след убийството на тийнейджър от полицай при пътна проверка в предградие на столицата Париж, предаде Франс прес, като се позова на властите.

Френското министерство на вътрешните работи съобщи, че са били извършени 994 ареста. 79 полицаи и жандармеристи са били ранени. Около 1350 автомобила са били подпалени. 234 сгради са били подпалени или са понесли щети. Властите са регистрилали общо 2560 пожара.

Около 45 000 полицаи и няколко бронирани автомобила се включиха в потушаването на протестите във Франция, които продължиха четвърта поредна нощ, след като във вторник силите на реда застреляха 17-годишен младеж, предаде Ройтерс. 

Подпалени бяха сгради и превозни средства, имаше разграбени магазини. 

Президентът Еманюел Макрон се оказа изправен пред най-тежката криза след протестите на "жълтите жилетки", които избухнаха през 2018 година. 

Безредиците се разразиха в цялата страна, включително в градове като Марсилия, Лион, Тулуза, Страсбург и Лил, както и в Париж, където във вторник в предградието Нантер беше застрелян 17-годишният Наел М., който е бил от алжирски и марокански произход. 

Смъртта му отново разпали недоволството сред бедните градски общности със смесено население, които се оплакват от полицейско насилие и прояви на расизъм. 

В социалните мрежи се появиха кадри, на които се вижда експлозия, разтърсила стария пристанищен район на Марсилия. Градските власти заявиха, че причините за взрива се разследват и че няма данни за пострадали. В централната част на Марсилия протестиращите разграбиха оръжеен магазин и откраднаха няколко ловни пушки, но не и боеприпаси, съобщи полицията. Един човек е бил арестуван с пушка, която вероятно е била взета от магазина. 

В Марсилия са били задържани общо 80 души, а трима служители на реда са били леко ранени. 

Кметът Беноа Паян призова правителството незабавно да изпрати допълнителни части за борба с безредиците. В третия по големина град във Франция - Лион, жандармерията изпрати бронетранспортьори и хеликоптер. 

Дарманен поиска от местните власти в цяла Франция да спрат движението на автобусите и трамваите от 21:00 ч. местно време (19:00 ч. по Гринуич) и заяви, че са изпратени 45 000 полицаи, което е с 5000 повече от предходния ден. "Следващите часове ще бъдат решаващи и знам, че мога да разчитам на вашите безупречни усилия", обърна се той към пожарникарите и полицаите. 

В главната вечерна новинарска емисия на телевизия Те Еф 1 вътрешният министър коментира въпроса дали правителството ще обяви извънредно положение. "Съвсем просто: не изключваме нито една хипотеза и ще видим какво ще реши президентът след тази вечер", обясни Дарманен. 

В Париж полицията разчисти протестиращите от емблематичния централен площад "Конкорд". От избухването на размириците досега са ранени над 200 полицаи, а стотици демонстранти са арестувани. Дарманен посочи, че средната им възраст е 17 години.

 

 

Коментари

  • Четвърта нощ Франция гори от протести: Подпалени са сгради, коли, 270 са задържани

    01 Юли 2023 12:36ч.

    Ужас!!! Евгений се придвижва към Париж?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Четвертые сутки пылают станицы...

    01 Юли 2023 12:45ч.

    Горит под ногами Франкская земля.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не падайте духом, поручик Голицын!

    01 Юли 2023 15:14ч.

    Корнет Оболенский, надеть ордена!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В типичния си стил

    01 Юли 2023 12:47ч.

    "Гласове" продължава с подмяната на думите, насъскване на публиката и разпалване на злоба и злорадство... "Протестите!" - какви протести бе, г-н Дачков ? Във Франция няма "протести" а доста добре организиран /от западна посока/ - масов вандализъм ! Добре структурирани банди от по 30-40 човека - палят коли, обират магазини, мародерстват ! Това не са "протести" ! Протестира се , когато не одобряваш нещо , и искаш друго нещо. Това са си чисти форми на насилие над редовите граждани. Няма тук масово участие на френски граждани в т.н. от вас "протести" ! Няма дори масово участие на арабската общност, няма манифестации, няма транспаранти, няма трибуни с говорители, няма никакви елементи характерни за едно протестно шествие ! Напротив - добре организираните банди чакат нощта ! /кой нормален протест се провежда нощем ???/ През нощта вилнеят и грабят ! Словоблудството , г-н Дачков е лоша черта. Словоблудството за един журналист е грях !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Във Франция няма "протести" а доста добре организиран /от западна посока/ - масов вандализъм !"

    01 Юли 2023 12:52ч.

    Петров, Баширов и Пригожин са в оорганизаторите, не ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пригожин

    01 Юли 2023 13:01ч.

    Ще ви подарим компас ! Да научите посоките на света.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • paris

    01 Юли 2023 13:22ч.

    Присъединявам се към мнението Ви !! Не става дума за протести, защото в момента всички публични субирания са забранени в страната. Става дума за вандализъм от силно мобилни групи от по 30 човека, които чупят и ограбват магазини в централните части на градовете. Крият лицата си с черни чорапи, качулки и черни очила. А в проблематичните квартали, където се продава дрога, хвърлят бомбички и фойерверки до полунощ, но и там грабят магазини на частници араби. Скоро ще ги поставят на мястото им !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ИГРИ НА ТРОНОВЕ

    01 Юли 2023 13:31ч.

    Още един търговец, разплакал се за Вавилон

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    01 Юли 2023 14:56ч.

    Статията е на БТА. Ама Вие явно сте планирали днес да плюете по Дачков и това не Ви пречи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    01 Юли 2023 15:09ч.

    Според руски източници събитията във Франция са провокирани от САЩ, но с допълнението към руските власти, че и в Русия има условия за подобни безредици, най-вече от т нар.станове, Узбекистан, Киргизстан и др. https://m.tsargrad.tv/articles/sledujushhaja-rossija-migrantskij-bunt-vo-francii-sozdan-ssha_816333

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напълно подкрепям горното смислено

    01 Юли 2023 15:26ч.

    изказване на колегата по форума!Това е най-обикновен ,наистина вандализъм от страна на арабско-негърската общност която заслужава само порицание и бой до спукване а не сълзи и сополи за”бедните и нещастни”арапи и негри!Аман от политкоректни заигравки с тези нахални и безочливи типове!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    01 Юли 2023 16:23ч.

    И една хипотеза?! Дали има взаимовръзка молбата на Макрон за участие на срещата на БРИКС и евентуална намеса на САЩ в безредиците във Франция?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ИГРИ НА ТРОНОВЕ 01 Юли 2023 10:31ч. Още един търговец, разплакал се за Вавилон

    01 Юли 2023 17:47ч.

    Добър коментар!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Опорките днес много нефелни, бе, баце!

    01 Юли 2023 21:58ч.

    След убийстото на арабчето, какво следва да се прави! Макорончо какво ли изока по въпроса? Или иска БРИКС, пък то няма! Франсетата да бегат от ЕС, да дадът "добър" пример на осталите! "В това е въпрсът", както е казал др. Хамлет! Анадънму, баце!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кикимора

    01 Юли 2023 22:02ч.

    Момко, като не си излизал по-на запад от Перник е така. В твоята проста жълтопаветна глава протестите са 400 безработни търтея застанали с биричка в ръка и чоплещи семки пред президенството. Там, където е зачената световната революция и демокрация нещата се рашават с бой и кръв. Нещо, което малоумник като теб никога не може да разбере!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ники

    02 Юли 2023 1:36ч.

    С маски са,защото ги е страх от вируси,хората просто протестират.Ама палели,ами ще палят та те имат правото на такъв протест.Щом жена с брада и мустаци може да спечели в колоезденето,защо тези мирни мургави френски араби да нямат право на протест,като палят?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    02 Юли 2023 11:42ч.

    Защо протестите трябва да бъдат денем и с предварително разрешение от либералите? Макрон и Меркел доведоха Европа до изостряне на обстановката.Франция отдавна я Няма на автопилот е…Франция е полу арабска страна….

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕШЕН ПЛАЧ

    01 Юли 2023 12:48ч.

    Плачете за Париж, столицата на разврата, на цивилизацията, школата на шпионството и робството; плачете, филантропи, за палатите на страшните вампири, на великите тирани - за паметниците на глупостта, на варварството, изградени с отсечените глави на толкова Предтечи, на толкова велики мислители и поети, с оглозганите кости на толкова мъченици за насущния хляб, - плачете! - лудите не може никой утеши, бесните не може никой укроти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ай, земи се скрий, бе !!!

    01 Юли 2023 13:27ч.

    Париж е един от най-смайващите градове на планетата и винаги ще бъде такъв !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • буржоазен ахмак

    01 Юли 2023 13:41ч.

    И с какво толкова те е впечатлило това пренаселено с каква ли не мелезна сган бурже?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ай, земи се скрий, бе !!! 01 Юли 2023 10:27ч.

    01 Юли 2023 15:18ч.

    И какво общо има сегашния Париж с това което си написал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ама че плитко

    01 Юли 2023 17:08ч.

    Разбира се че има общо за всеки мислещ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ама че плитко 01 Юли 2023 14:08ч.

    01 Юли 2023 17:21ч.

    Плитко, дълбоко Париж отпреди 35-40 г. и сегашния Париж са два града които освен името и сградите нямат нищо общо помежду си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ай, земи се скрий, бе !!! 01 Юли 2023 10:27ч. Париж е един от най-смайващите градове на планетата и винаги ще бъде такъв !!!

    01 Юли 2023 17:49ч.

    ОК, Простако!! Христо Ботьов

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ Париж е един от най-смайващите градове на планетата и винаги ще бъде такъв”

    01 Юли 2023 18:52ч.

    Виж повече градове. Величието на Париж е в миналото. Сега е нищо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ай, земи се скрий, бе

    01 Юли 2023 22:06ч.

    Париж наистина е смайващ - няма по-голямо, миризливо и дрогирано мюсюлманско гето на света. Казвам ти го като човек минал през Бруклин и Харлем. Да вземеш да се скриеш някъде в землянката около пернишките села!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Видял си гета по света

    02 Юли 2023 12:14ч.

    НО май за много оригинален се вземаш с 'пернишките села'. Ти знаеш ли пернишките села и въобще селата в останалата България - да речем Врачанските, Видинските, или в Странджа, или Пиринския край.... и още много други. Та 90% от селата в България са по равно окаяни. Но ако се каже 'пернишки' или каквото и да е свързано с Перник говорещия е с идиотската илюзия за 'знаещ' или 'оригинален'..... Давайте все така - разделяйте малката България на Перник и останалите, на Северозапад и останалите, на София и останалите......докато не ви се стоварят природните закони и да не намерите България повече!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Близо 1000 задържани през четвъртата поредна нощ на вълнения във Франция

    01 Юли 2023 12:51ч.

    Близо 1000 въстаници задържани през четвъртата поредна нощ на борба за демокрация, свобода и равенство във Франция от диктаторския режим на сатрапа слуга на финансовия капитал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джузепе Гарибалди

    01 Юли 2023 13:13ч.

    Аз "въстанието" го разбирам като въоръжена война, битки, престрелки, убити, ранени и от двете страни ... Щом "въстаниците" са задържани от полицията, значи не ще да са "въстаници", а най-обикновени крадци, подпалвачи и мародери. Въстанието не се е състояло.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пишеш глупости и фантасмагории

    01 Юли 2023 13:47ч.

    Какви въстаници от наркомани и малолетни от най-долните прослойки в обществото ??Това са банди беслемета, неконтролируеми от техните родители.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че кой ги направи

    01 Юли 2023 16:37ч.

    тези млади хора наркомани бе ? Русия изглежда ги направила . Нали вашата деградирала джендърска система направи тези млади хора наркомани и престъпници .ти остави другото ,ами има и разграбени оръжейни магазини .Нали знаеш какво значи това .Във франция е напът да се случи гражданска война .Това е истината .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пишеш глупости и фантасмагории 01 Юли 2023 10:47ч. Какви въстаници от наркомани и малолетни от най-долните прослойки в обществото ??Това са банди беслемета, неконтролируеми от техните родители.

    01 Юли 2023 17:53ч.

    Това е било и мнението на гъзолизците на турскиата власт за младите, които са били в основата на избухването на Априлското ни въстание! Четете, ама то неолибералния еснафлък сте писатели, а не читатели...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Близо 1000 задържани през четвъртата поредна нощ на вълнения във Франция 01 Юли 2023 9:51ч.

    01 Юли 2023 18:24ч.

    И всичко това е резултат от диктаторското управление на Путин?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до "Че кой ги направи"

    01 Юли 2023 19:17ч.

    Хайде да погледнем тая измет в България дето кара с коктейл от наркотици и алкохол и убива невинни! Нещо повече - те като са така зад волана са същите и в останалите сфери на живота - с една дума долни отрепки - необратимо пропаднали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само много болен мозък

    01 Юли 2023 19:39ч.

    Може да сравни арабските банди екстремисти в Париж с Априлското въстание. Тук каиши за вързване и хлоразин венозно не помагат. Просто Редакцията да наложи бан на "автора" на това СРАМНО СРАВНЕНИЕ ! Баси човешкото падение ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за _Пишеш глупости и фантасмагории 01 Юли 2023 10:47ч.

    01 Юли 2023 20:14ч.

    Ама и във Франция ли има наркомани! Ай-ай!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 4-та нощ

    01 Юли 2023 12:57ч.

    Т.н. протести, ибо вандализъм, започнаха да намалят по интенизвност. Екстремистите почнаха да свършват запасите от пиротехника и запалителни течности. Има единични изстрели с огнестрелно оръжие, засечени са терористи с "пушка-помпа" , и дори изстрели от АК 47... Тъй като в Европа, както добре знаем, огнестрелното оръжие е силно ограничено като притежание от населението, очевидно в тези случаи става дума за незаконно притежавани оръжия. Интересно ако силите за сигурност се доберат до "притежателите" и направят разследването както трябва, на къде ще сочат следите ? ... Едва ли ще е към руските или български производители на "Калашников", по-скоро към ислямски фундаменталисти, ИДИЛ-овци и други джихадистки типове. А знаем кой стои зад тях. Не случайно и сред френски читатели, и сред руски /!!/ тези дни върви хипотезата, че поредната мизерия създадена на Макрон идва от западна посока. Нещо пак си позволи напоследък чупки в кръста, флиртове с БРИКС и дори желание да учавства на срещата им в ЮАР. Франция винаги е била "слабото звено" в англосакската "атлантическа общност", още от Де Гол-ово време. И чак до днес , макар и по-прикрито...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николова

    01 Юли 2023 14:39ч.

    Всички революции започват от Франция. Надявам се! Стани, стани юнак балкански!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 1789

    01 Юли 2023 15:07ч.

    А Микрончо се подиграваше на Путин!:)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Френската джамахирия се ражда в мъки и огън пред очите ни

    01 Юли 2023 15:27ч.

    Оригиналните кроманьонци започват реконкиста на Европейския полуостров от азиатските навлеци, предците на които дето се довлякоха от Сибирските степи баш в най–неподходящия момент и развалиха най–хубавия първи европейски съюз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така както ти гледаш на “ азиатските навлеци”

    01 Юли 2023 18:54ч.

    Така Запада гледа на теб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евровизия

    01 Юли 2023 15:27ч.

    Стискайте палци да не тръгне Виктория Нюланд пак да раздава курабийки на протестиращите "революционери"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този път май курабийките ще са от Лондонград

    01 Юли 2023 15:34ч.

    Лондонското сити може да си организира една пубава валутно-емисионна зона на база части от Западна Европа, най-вече Франция, чиято зестра ще е Западно-Африканския валутен съюз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да се надяваме, че сегашния епизод ще трая достатъчно дълго, за да сложи край на Френската република

    01 Юли 2023 16:08ч.

    Един от нашите извечни врагове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веднагически

    01 Юли 2023 16:30ч.

    Путин къде спи? Веднага да прати пушкала и патронЕ на борците срещу диктатурата на Макарона.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ще има ли Олимпиада във Франция след една година?

    01 Юли 2023 16:31ч.

    Притеснявам се за парижките плъхове, дано са добре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще има

    01 Юли 2023 16:45ч.

    но двойните кенефи в Сочи ще се помнят винаги

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жал ми е за вас

    01 Юли 2023 17:16ч.

    От това постоянно тролене срещу Русия яко сте се сдухали, но добре, че сте толкова сдухани, че да не го осъзнавате това. ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ще има ли Олимпиада във Франция след една година? 01 Юли 2023 13:31ч. Притеснявам се за парижките плъхове, дано са добре.

    01 Юли 2023 17:58ч.

    Споко, кметичката на Париж е потърсила помощ от китайците за борба с плъховете в поверения град, щото нали французите са демократи и са сред 7-те най-развири /прости, Господи/ нации в света.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 01 Юли 2023 13:45ч. но двойните кенефи в Сочи ще се помнят винаги

    01 Юли 2023 18:02ч.

    Интересна ще да е психиатричната диагноза на онзи, който помни Олимпиадата само с двойния кенеф?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Диагнозата е софияндурник-жълтопаветник, евроатлантик-реститутка

    01 Юли 2023 18:17ч.

    Нелечима болест.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Два свята

    01 Юли 2023 19:12ч.

    Когато не се вписвате в съвременното консуматорско общество, то ще ви отпише

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тук е тема за Франция, не за Русия

    01 Юли 2023 19:34ч.

    Болните фиксации на жълтопаветните тролове / чугунените кратуни - не тук !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе льольо, това, дето се случва в Парижабад днес е предсмъртния гърч на "съвременното консуматорско общество"

    01 Юли 2023 20:12ч.

    То е мъртво, само дето още не го е разбрало. Абе от къде ви копат такива заплеси заблудени бе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мъртво е

    01 Юли 2023 22:19ч.

    православното славянство, не го ли разбрахте вече

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мъртва е западната "цивилизация"

    01 Юли 2023 23:10ч.

    Не го ли разбрахте вече? Ако не, покледнете още веднъж снимките към статията. Има и видео. Напразно живяхте, прозападни предатели. Напразно децата си родихте. Изпързаляха виq за да приберат единственото ценно, което имахме - материалните блага, създадени от славния социализъм. Ама какви сте шматки само! :D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 01 Юли 2023 16:12ч. Когато не се вписвате в съвременното консуматорско общество, то ще ви отпише

    02 Юли 2023 0:36ч.

    ...или обратното...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    02 Юли 2023 1:52ч.

    За аъжаление и романо-германският католоцизъм, и германското протестантство са мъртви, заменени от соросоидни и др дивотии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евровизия

    01 Юли 2023 16:45ч.

    За съжаление либералсоросоидната Европа не можа да научи милионите нови мигранти нито да работят, нито да учат, нито да спазват законите. Напротив - даде им да разберат, че всичко "мултикултурно" им е позволено и ще ги хрантутят форевър... И "плодовете" на тази политика са налице. Когато положението стане неуправляемо, неминуемо ще се върнат "добрите практики" от миналия век...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Tази седмица пожари, другата - гилотини

    01 Юли 2023 16:49ч.

    Така става като прецакват България за Македония.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПАТРИОТ

    02 Юли 2023 14:01ч.

    Париж е световната клоака на разврата. Франсетата са гнусно племе, колонизатори, убийци, винаги са били против България. След 100 години там ще има халифат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един и същ психопат

    01 Юли 2023 17:20ч.

    От вчера ръси отровна жлъч, омраза и клетви за смърт и убийства под темите за Франция. Модераторът освен че изтри откритата му закана за убийства и разпалване на религиозна вражда, друго не прави. Ако е българин от чужбина, досега да е в черния списък на банове по IP. Но този красавец очевидно е необходим на "Гласове" за поддържане на огъня. Г-н Дачков практикува позитивна дискриминация - най-тъпите, най-злите, най-агресивните, с предимство !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • така е

    01 Юли 2023 17:31ч.

    И тези екземпляри пращат доноси до сайта, ако попаднат на опонент, който ги е наврял в кучи г*з и те незнаещи как да отвърнат на това, освен с донос.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един и същ психопат 01 Юли 2023 14:20ч.

    01 Юли 2023 18:01ч.

    Кириле, ти ли си? Не плачи на татко момчето. Татко ще ти каже какво да направиш, какво да кажеш и дори какво да мислиш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Едва ли е само един човек, който с такава "любов" се отнася към това долно племе франсетата

    01 Юли 2023 18:22ч.

    Аз не знам някой да ги обича особено въобще. Франсетата, след като бяха скопени и опитомени след Ватерло, станаха най-противните кучета на каишка на англосаксите, по долни дори от немските кастрати. През целия период на хегемонията и на едните и на другите англосакси ходят с тях на къса верижка и правят злини на поробените народи. Като се почне от опиумните войни, та се свърши с днешната им двулична роля във войната на САЩ срещу Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @ Един и същ психопат 01 Юли 2023 14:20ч.

    01 Юли 2023 18:31ч.

    Не знам защо изобщо българи от чужбина трябва да имат право да пишат тук. Аз бих забранил изпълняването на заявки с използване POST метода на HTTP на адреси извън пиъринга, не е трудно да се организира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 01 Юли 2023 15:31ч. Не знам защо изобщо българи от чужбина трябва да имат право да пишат тук.

    01 Юли 2023 18:57ч.

    Защо, бе, нека пишат, нека ни веселят и смешките им са безплатни, въпреки, че не блестят с оригиналност на мисълта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Млъквай бе прошляк туземски !

    01 Юли 2023 19:32ч.

    2 милиона българи от чужбина ви хранят с парите които внасят в България ! Купуват недвижимости, данъци сгради, ДДС от стоки, отварят ви бизнеси... Без българите от чужбина, такива като теб ще си ръфате галошите от глад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Олеле, безродния предател и майцепродавец ме бил хранел :D

    01 Юли 2023 21:17ч.

    Добре, че съм българин и знам и две и двеста, та да оцелявам някак при окупацията, на която са ни подложили господарите му, на които се е явил на крака да слугува на място.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До патрЕотите останали да бранят България по форумите

    01 Юли 2023 22:11ч.

    Ами, ако не беше роб нямаше да ти се налага да си окупиран. В България са останали само тези, които и чистачи на тоалетни на запад вече не стават. Погледнете какви ви управлят бе, нещастик! Двама идиоти и онзи другия, третия идиот. Вие сте посмешиштеото на света. Имигрантите са най-големия инвеститор в клетата ви територийка! Ало, без моите кинти ще ядеш табуретки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • игри на тронове

    01 Юли 2023 23:16ч.

    @До патрЕотите останали да бранят България по форумите Кървави пари не ми трябват. Мерси боку. Теб кой те управлява, свободен робе? - Макрон, Шолц , Байдън или Трюдо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    01 Юли 2023 23:19ч.

    За заблудените хорица, предимно дезертьори избягали в чужбина които разпространяват лъжи и си мислят, че са нещо повече от истинските българи останали в България, да направим едно уточнение. За 2022 г. БВП на България е 84,5 милиарда евро, а парите изпратени от т.нар. "българи" в чужбина са 1,2 милиарда евро. Значи приносът на 2 милиона "българи" в чужбина е 70 пъти по-малък от приносът на има-няма 6 милиона истински българи т.е. общо взето едно нищо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • подкрепям

    01 Юли 2023 23:37ч.

    Страна управлявана от идиоти като Про100то, Ококорения гей крадец, Плъха Денков, Тагарев ...е срам за собствените си граждани. Дали го схващат ? Очевидно не.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 01 Юли 2023 19:11ч. Имигрантите са най-големия инвеститор в клетата ви територийка! Ало, без моите кинти ще ядеш табуретки!

    02 Юли 2023 0:35ч.

    Хахахаха, горкият идиот, явно престоят навън под формата на елементарен ратай не се е отразила добре на психиката му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • РУСОФИЛ

    02 Юли 2023 13:59ч.

    Какво правите по чужбина? Миете чужди дупета? Елате си в Родината

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Силен Патриот

    02 Юли 2023 14:04ч.

    Не се връщай никога в Родината ми продажник. Мий кенефите в Англия, дрогирай се, ставай джендър. Но никога тук

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • BiG EU Fart

    01 Юли 2023 17:54ч.

    Широките народни маси от Доносническа България искат спешното приемане на Закон за защита на държавата от инакомислещите! За прилагането му ще отговаря Министерството на контрадезинформацията и всички будни граждани от непролетарски произход...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мнение

    01 Юли 2023 18:35ч.

    Като гледам какво става във Франция,мисля си, че скоро ще извадят гилотината отново. Бабоебът ще е пръв!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Мислят" хората с мозък

    01 Юли 2023 19:41ч.

    Съществата само с черва вършат друга дейност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МИХАЙЛОВ

    01 Юли 2023 19:10ч.

    ...Е СЯ МАКАРОНЧО ДА СА ПОМОЛИ НА ПРИГОЖИН ДА МУ ПРАТИ ВЪВ ФРАНЦИЯ ТРИ ЧЕТИРИ БРИГАДИ ОТ "ВАГНЕР" И ЗА ТРИ ЧЕТИРИ ДНИ РУСКИТЕ ВАГНЕРОВЦИ ЩЕ ПРИКЛЮЧАТ РАБОТАТА ПО ПРИБИРАНЕТО НА ФРЕНСКИТЕ "БУНТОВНИЦИ" ПО ДУПКИТЕ ОТ КОИТО СА ИЗЛЕЗЛИ... ...И ТО БЕЗ ДА ИМА АРЕСТУВАНИ И ПЛЕНЕНИ "БУНТОВНИЦИ"... ...ЗА ТАЯ УСЛУГА МАКАРОНА МОЖЕ ДА ПЛАТИ НА "ВАГНЕР" СТОТИНА МИЛИОНА ЕВРАКА ОТ ТИЯ ТАМ МИЛИАРДИТЕ КОИТО ФРАНЦИЯ ЗАГРАБИ ОТ КАДАФИ В ЛИБИЯ... ....ПЪК "ВАГНЕР" КАТО СИ СВЪРШИ РАБОТАТА ВЪВ ФРАНЦИЯ ЩЕ СЕ ВЪРНЕ В БЕЛАРУС, ЧЕ ТАМ НА ГРАНИЦИТЕ НА БЕЛАРУС С ПОЛША И УСРАИНА СИ ИМАТ МНОГО ПО - ВАЖНА РАБОТА...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    01 Юли 2023 19:44ч.

    джендърните елитни възпитаници на нациския наследник-ш.ваб -се разлагат,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джони инглиш

    01 Юли 2023 19:54ч.

    ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА. Евроатлантизъм в действие. 45 000 полицай. Че той Пригожин с 25000 действаше. ХА ХА ХА ХА ХА. Ми то сигурно пак Путин е виновен. ХА ХА ХА ХА ХА Близо 1000 души бяха арестувани но демократично. Безредиците също са изключително демократични. Взривове по улиците, побоища, ритане на полицай в гръб/ гледах го по нова тв/, палежи рушене на недвивимои движимо имущество, но това е демократично и евроатлантическо. В Русия арестували публично едно кречетало и то без васякакво насилие и това е диктатура. Дивия запад няма равен по лъжии дезинформация. Защо западните хиени не вият за диктатора бабоеб Макрон. Къде са независимите журналисти/ мисирки/.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Последният грамотен водопроводчик в Чатъм

    01 Юли 2023 20:05ч.

    1 полицаЙ . 45 000 полицаИ . По мое време в училище дори ромчетата можеха да съгласуват по число.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джони инглиш

    01 Юли 2023 20:35ч.

    Твоето време е отминало дъртак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джони Минглиша

    01 Юли 2023 22:21ч.

    Джони, вземи пий един ракия и после хапни една домат да ти стане хубаво на неграмотния душа. После се обади на карадайЪ да съгласувате по род и число съществителни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коба

    01 Юли 2023 20:13ч.

    Чекайте сега, това е част от интеграцията! По-нататък повече!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 01 Юли 20:13ч. Чекайте сега, това е част от интеграцията! По-нататък повече!

    02 Юли 2023 0:46ч.

    Правилно! Поколението на раждащите африканки и азиатки, които са без претенции за кариера и равноправие с мъжете си се е заело да интегрира мамините късно родени, най-често максимум по едно в семейство, лигави синчета на равноправните и реализирани работно туземни европейки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каза .и ви някоя дата ще

    01 Юли 2023 20:13ч.

    Загине Запада Митрофанова да си отдъхне от вас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Местно локално жълтопаветниче бе. Другите мацепродавци се загрижили, че ще погине народът от господари, а той пак за руската посланичка си бае

    01 Юли 2023 21:19ч.

    Нищо не става от вас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гори, гори огънче

    01 Юли 2023 22:19ч.

    Франция гори и това е най-хубавата гледка на света!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САМО ДА ПИТАМ!

    01 Юли 2023 22:20ч.

    Френски вариант на историята с Джордж Флойд. Онзи имаше досие, дебело колкото Братя Карамазови. НО. Се оказа "герой" и "жертва". Да, много жалко, че е убито това дете. НО. Аз говоря френски и нямам проблем да чета новините директно. Защо никой не казва, че този младеж е карал кола БЕЗ книжка и с още куп нарушения? Че е ОТКАЗАЛ да спре при рутинна полицейска проверка? Много съжалявам, но е крайно време цветнокожите варвари от Африка да проумеят, че НЕЗАВИСИМО от колониалното минало- Европа НЕ им дължи НИЩО. Вече. Защото им е дала повече от достатъчно. Част от професионалният ми път премина в Бейрут и Маракеш. И в двете държави има някакъв ред, цивилизация и правила, ЗАЩОТО са били френски колонии. Тези хора, специално населяващите Магреба НЯМАТ ИДЕЯ, че в този живот трябва да се работи. Че никой не им е длъжен. Това са мързеливи, зле образовани варвари с елементарно или без образование. БЕЗ извинение за думити, които използвам. Хайюде стига вече сме принасяли Европа и цивилизацията ни в жертва на някакви примитиви, които ни мразят заради това,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доспи

    01 Юли 2023 22:24ч.

    Ти наистина ли не вдяваш, че всичко случващо се във Франция от години насам не е свързано с конкретния повод, а с проблеми на фундаментално ниво в държавата им и в Европа. Поводът за войната е само формален.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САМО ДА ПИТАМ!

    01 Юли 2023 22:21ч.

    , че не са като нас! Ами да се образоват! Да работят! Да се постараят! Интересно, при ВСИЧКИ мигранти във Франция- защо не палят и не рушат поляци, унгарци, българи, румънци? Само ЦИГАНИТЕ създават проблеми. Както винаги!!! Ай сиктир! Аман вече от мангалщини!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • игри на тронове

    01 Юли 2023 23:28ч.

    Само да отговоря - когато задаваш грешните въпроси, няма как да получиш правилните отговори. Когато си отговориш на въпроса какво причини Франция на Африка ще си отговориш на въпроса защо сега Франция гори. Нарича се възмездие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Същият идиот от вчера

    01 Юли 2023 23:44ч.

    Който изплющя че французите "избили десетки милиони", като му поискаха линкове, скри се като мишок. Пълни бг илитерати и галфони пишат в този форум. Хубаво че сме на хиляди километри, че иначе злобата им ще ни вмирише на мърша. В България има останали и читави хора, но явно не пишат по форумите, а бачкат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • игри на тронове

    02 Юли 2023 0:58ч.

    Не, двама различни сме. И да, Слава Богу, че такива като теб сте на стотици хиляди километри. И ако в България читавите хора не пишат в този форум, а бачкат, как стои въпроса с читавите българи в чужбина - те пишат в този форуми или бачкат? Или и от там само галфони и илитерати намират време да пишат?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • puppeteer

    02 Юли 2023 0:03ч.

    Ами ако всичко е постановка , театър, цирк за пред публиката. С цел установяване на Новия Световен Ред по бързо. Има поредица от нелогични неща : 1. властите оставят разни организирани банди да мародерстват и вилнеят. 2. армията си чопли семки. 3. гилотината ръждясва в музея. Следствие - властите разиграват спектакъл за пред света по сценарии. Очакват света да се шашне от тъпата постановка и да приеме безропотно Новия Световен Ред със всичките му олигофрении . Да, ама не. Все още има нормални хора , които не се впечатляват от идиотските циркове на световните владетели /изроди/. Като ще разиграват циркове , поне да си намерят свестен сценарист . :-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ружа Лаксембърг

    02 Юли 2023 1:20ч.

    Араби, албанци, черкези, българи, цигани , са възпитавани да бъдат горди и да не прекланят глава пред никого и да не се подчиняват на никого . Да , така е. Следователно останалите народи са по низсши. Следователно ДГД. Следователно постановката във Франция е и следствие от този факт. Истински арабин/бербер/тунизиец , например , никога няма да уважава западноевропеец или американец. Уважава само силата. Французите ако искаха , досега да са ликвидирали развилнелите се банди , но не искат, защото следват сценарии. Циркове и зрелища за пред публиката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Истински арабин/бербер/

    02 Юли 2023 2:05ч.

    Имат малко общо. Арабите са семитски народ, дошъл късно в Северна Африка от Арабския полуостров. Берберите са местно население с неясен произход, силово ислямизирани от арабското нашествие. Берберите се чувстват нещо като подтиснато местно население и само общата религия с арабите ги сдържа от вътрешни вълнения по между им. В Мароко съм разговарял с мнозина местни, които с гордост заявяват че са бербери , а не араби.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    02 Юли 2023 8:14ч.

    Аз пък си помислих, че са снимки от Бахмут...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    02 Юли 2023 8:35ч.

    И аз съм емигрант и пиша от чужбина, но не само че не пледирам да храня някого в България, но смятам, че и дължа много. Макар и успял не съм в състояние да правя парични дарения. Последното би бил един наивен акт, като се има предвид размаха на грабежа в Родината, както и наличието на добре оформила се вече група от състоятелни разбойници. Никой не пледира обаче да им се спре достъпа. И да стане, ще им накривят бомбетата. Затова пък тук списват определено жалки криатури. За сега са само ограничени по брой. Та, ако критерият за спиране на достъп ще е пребиваването извън старната, соу би ит. Дерзайте!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лео Меси

    02 Юли 2023 12:30ч.

    Аз също смятам че дължа много на България. Но на моята България, която вече я няма. Когато съм там уж всичко си стои, и планините, и равнините, и морето, и розите... Но това е само география и природа. Утре други ще се ползват от тях. Днешният остатък от население е в процес на изчезване, шкарток. Жалко ! Нито то, нито ние българите зад граница не успяхме да опазим държавата си България. Оная държава на която дължим много...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    02 Юли 2023 12:33ч.

    До Анонимен робот 02 Юли 2023 5:35ч. Имах голям късмет, че от много млади години се сблъсках със западния манталитет. Познавам и няколко франсета, които отдавна живеят у нас и не искат да си ходят. По-стиснати хора от тях няма, ей богу, направо съм се чудила как е възможно, и то при положение, че имаш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    02 Юли 2023 12:37ч.

    До Лео Меси 02 Юли 2023 9:30ч. Хайде да те включим и тебе. Като живеете дълги години извън България, защо идвате да си правите тук зъбите? Жалка работа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    03 Юли 2023 3:52ч.

    Лео Меси 02 Юли 2023 9:30ч. Донякъде си прав, НО нали я оставихме (то не че сме имали избор) в ръцете на всякаква паплач и резултата е налице. Опитвах се да помогна със знанията си изпращайки предложения на бивши колеги (напълно безплатно). Никакъв интерес или дори отговор на и-мейлите. Поне едно "върви на майната си!." Та както бе писла класика: "Роденото да пълзи, да лети не може!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    03 Юли 2023 3:59ч.

    Мери 02 Юли 2023 9:33ч. Не се чуди на западния манталитет. И там средата прави съзнанието. У нас пък все още царува нихилизма - някой си бил завъряил нейде си. Автоматично ако не можем министър-председател, то поне министър на финансите ще го направим. А че не става и за амбулантен търговец на чорапогащници никой дори не се сеща да го пита колко е продал. Аз си мислех, че народа е изтрезнял след юпитата. Обаче, както си крадоха, така и днес пак съвети дават и зъби точат. Нов Паисий е нужен, а ако не свърши работа и Сталин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи