Близки на жертви на катастрофи: Какви са тези български закони, които пускат на свобода убийците на пътя?

Близки на жертви на катастрофи: Какви са тези български закони, които пускат на свобода убийците на пътя?

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Близките на убити при катастрофи деца и младежи изпратиха отворено писмо до българските национални медии. Възмущението им е адресирано до БНТ, Нова телевизия и Би Ти Ви заради, според тях, несправедливия начин на отразяване на фаталните случаи по пътищата на страната. 

Писмото беше получено на редакционната поща на "Гласове".

"Ние сме група близки на убити деца и младежи при катастрофи в България. Родители, баби и дядовци, братя и сестри, братовчеди. Но предимно майки.

С това отворено писмо искаме да изразим публично нашето възмущение и недоумение от дългогодишното неглижиране на проблема с безнаказаността на пътните убийци от страна на българските националните медии! Вместо да изпълняват контролната функция, присъща на четвъртата власт, както метафорично се наричат, българските национални медии са само една удобна подпора на корумпираните и неработещи законодателни, изпълнителни и съдебни власти. Неработещи за жертвите и семействата им. Но работещи в полза на пътните убийци!

В писмото близките на заганили при катастрофи настояват и за увеличаване на наказанията за причиняване на смърт на пътя: 

"Най-големият абсурд, който се повтаря от години на вашите екрани е, че размерът на наказанията нямал значение! При положение, че точно това има най-голямо значение!

Имало значение неизбежността на наказанието! Неизбежността трябва да е факт по подразбиране и изобщо да не бъде дискутирана, а не да бъде алтернатива на продължителността!

Ако това е така, защо тогава през 2019 г. Германия променя законите си и въвежда доживотни присъди за тези престъпници на пътя, които убиват с висока скорост? Дори и без да са под въздействието на алкохол и наркотици!"

По данни на МВР до края на октомври тази година у нас при катастрофи са загинали 425 човека, а пострадалите са над 7000. За миналата 2022 г. България и Руминия са на чело на класацията за най-високо равнище на смъртност на пътя.

Публикуваме пълния текст на писмото на близките на загинали при катастрофи: 

 

 

Коментари

  • На стара коза яре

    10 Дек 2023 14:52ч.

    Хората са го измислили.Виновтик който е пуснат или пък изобщо нищо не му е дадено се убива!Дебне се,изучават му се навиците и в подходящ момент му се светява маслото.То така и с предателите на България са постъпвали.Никой не може да избегне което му е подготвено. Никой!Като освобождават тия лекета, ами действайте. Но умно и внимателно.А ако ви е страх от премахване на изрода, то му причинявайте материални щети-запалени вещи и имоти, или каквото ви дойде на ум.Но пак внимателно, без смс-и и разговори за намерения, за камери внимание, с дрехи внимание. ..изобщо без доказателства.Затова не се бърза.Отмъщението да е премислено.Без цигари, храчки, лични вещи, дъвки и прочие. И му €б@₩@т€ майката на изрода.В тая картинка има и 1 личност-на съдията!На него също може-я колата, я къщата....Да ви уча ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Близки на жертви на катастрофи: Какви са тези български закони, които пускат на свобода убийците на пътя?

    10 Дек 2023 14:54ч.

    Близки на жертви на катастрофи: Какви са тези български магистрати, които пускат на свобода убийците на пътя?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    10 Дек 2023 14:57ч.

    Саморазправа...много е просто. Като почнат да изчезват извършителите на тежки ПТП...ще им дойде на акъл на кухите лейки в правораздавателната система...трепане му е майката..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма нито една област в живота ни

    10 Дек 2023 16:21ч.

    Която да не е като със жертвите на пътя. Където и да погледнеш- крадци и лъжци в управлението. Т.нар. "елит" на България, са кандидати за огненото езеро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи