Блинкен след срещата със Си: Не подкрепяме независимостта на Тайван

Блинкен след срещата със Си: Не подкрепяме независимостта на Тайван

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Вашингтон не подкрепя независимостта на Тайван, заяви държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен по време на среща с китайския президент Си Дзинпин.

"САЩ не подкрепят независимостта на Тайван и нямат намерение да влизат в конфликт с Китай", заяви американският служител. Той заяви, че Съединените щати не се стремят към нова Студена война и не искат да променят системата на Китай.

Блинкен каза още, че САЩ подкрепят принципа на "един Китай" по отношение на тайванския въпрос и се противопоставят на всяка промяна на статуквото. "Продължаваме да очакваме мирно разрешаване на различията между страните", подчерта държавният секретар.

От своя страна Си Дзинпин изрази надежда, че страните могат да преодолеят трудностите в отношенията, тъй като съревнованието на големите сили не е в съответствие с времето. За тази цел САЩ трябва да уважават Китай и да не накърняват законните права и интереси на страната, посочи китайският президент. В същото време Китай, продължи той, няма да оспорва американската страна и призова Вашингтон да заеме прагматична позиция и да работи с Пекин в същата посока.

"Бъдещето и съдбата на човечеството зависят от това дали САЩ и Китай могат да намерят правилния път за съвместно съществуване", подчерта китайският лидер.

"Взаимодействието между държавите винаги трябва да се основава на взаимно уважение и искреност", каза Си и добави, че се надява посещението на Блинкън да помогне за "стабилизирането на китайско-американските отношения". 

"Welcome to China"

Chinese President Xi Jinping shakes hands with US Secretary of State Antony Blinken, as the pair meet in Beijing https://t.co/bHR1zwQU0w pic.twitter.com/SbmgZdiRu1

Си Дзинпин прие Антъни Блинкен в Дома на народните събрания в Пекин в понеделник. По време на посещението си в Китай на 18 и 19 юни държавният секретар на САЩ проведе срещи с китайския външен министър Цин Ган и Ван И, ръководител на Бюрото на Комисията по външни работи на ЦК на ККП.

Настоящото посещение на Блинкен е първото пътуване на държавен секретар на САЩ в КНР от пет години насам и идва на фона на значително влошаване на отношенията между Пекин и Вашингтон по редица въпроси, включително Тайван, инцидента със свалянето на китайски балон над САЩ и продължаващите различия между страните в областта на търговията и технологиите.

Ситуацията около Тайван значително се влоши след посещението на тогавашния председател на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси на острова в началото на август миналата година. Китай, който смята острова за една от своите провинции, осъди посещението на американския политик. Пекин възприе тази стъпка като подкрепа на Вашингтон за тайванския сепаратизъм и проведе мащабни военни учения.

Източник: ria.ru, ТАСС

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Три пъти трябва да го заяви, не само веднъж:

    19 Юни 2023 18:45ч.

    "Отричаме се от сатаната!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kолкото и пъти да го заяви,

    19 Юни 2023 18:59ч.

    все тая. Знаем колко струват подписаните и подпечатаните им договори, правете си сметка колко им струват приказките. Вероятно се пробват да успиват Китай, ама няма да им се получи - това да не са им колониални марионетки?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стрелян заек

    19 Юни 2023 19:56ч.

    Каквито и да ги каканиже тоя несретник, вече никой и дума няма да повярва. Щатите ще се отметнат на мига, когато видят шанс, да изкопчат полза от поредната си мръсотия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На краставичар...

    19 Юни 2023 20:45ч.

    Идеята е, да будалкат китайците, за да не помагат директно та Русия, а когато войната в Украйна влезе в "замразената" си фаза, ще намерят повод, да се отметнат. Ама не са познали - китайската дипломация е на 4000 години, а янките още са си кравари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    13 Дек 2023 8:33ч.

    Опит за политика "ала Кисинджър", но това е Блинкен и на среща не е Мао!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алеко О.

    19 Юни 2023 18:50ч.

    Антоне, да разбираме ли че Тайван е част от Китай, след като не подкрепяте неговата независимост? Така бързо клекнахте и се подчинихте на Си. Явно целта ви е да привлечете Китай на ваша страна срещу Русия, но номерът ви няма да мине, защото много страдание причинихте на света и за това ще бъдете наказани. Китайците са мъдри и няма да се хванат на лъжите ви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Игнат Ж.

    19 Юни 2023 19:09ч.

    Сега му остава на Блинкен да отиде в Москва и да каже, че не подкрепят Украйна и ще се стараят въпросът да се уреди дипломатически само м/у Украйна и Русия. И ще имаме мир по света за следващите 50 години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • блинкен да отиде да го каже в Киев, не в Москва,

    19 Юни 2023 19:20ч.

    тогава му прайм еваларката

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хванаха се рубладжийски,

    19 Юни 2023 22:04ч.

    Та вашата Матушка нищо не може да предложи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sinner

    19 Юни 2023 18:51ч.

    Това пълен назад ли е или преструвка на умряла лисица?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нито едното, нито другото. Ступор. Опашките във Вашингтон въртят кучето и никак не могат да се синхронизират

    19 Юни 2023 18:55ч.

    Всеки там си има своя външна политика, защото има своя вътрешна политика. САЩ непрекъснато осират международния пейзаж заради нескотчаемата поредица местни избори и изборчета. Провинциална страна се случи на руля на хегемонията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Китай обявиха краха на военния авторитет на Русия

    19 Юни 2023 18:53ч.

    Руската армия, за която Кремъл е похарчил 20 трилиона рубли през последните 10 години и която е позиционирана като "втората" по сила в света, се оказа много по-слабa от очакваното. Тази оценка, според The ​​Wall Street Journal, е дадена от Джоу Бо, високопоставен полковник от Народноосвободителната армия на Китай, който наскоро се пенсионира. "Военният имидж и доверието в Русия се сринаха", каза Джоу, който в момента е старши сътрудник в университета Цинхуа в Пекин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съвсем калпава стока взеха да ви доставят там бе

    19 Юни 2023 18:56ч.

    Заражете го този дилър

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Doktor Dre

    19 Юни 2023 18:57ч.

    Те - китайчетата - на руската армия да не ѝ берат гайлето.. да не стане от двата стола на земята...пък и цялата информация е толкова филтрирана и обрана....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Давай в същия дух, другарю Бо!

    19 Юни 2023 19:04ч.

    Така с дезинформация накараха и Адолф да си мисли, че Червената Армия е "колос на глинени крака".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пазете си танковете

    19 Юни 2023 19:13ч.

    ще са ви необходими за отбраната при втора битка за Москва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Адолф

    19 Юни 2023 19:17ч.

    за няколко месеца е стигнал до Москва, а фон Манщайн се е разходил обилно из Крим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Адолф и Майнщайн, добре,

    19 Юни 2023 19:22ч.

    а после?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    19 Юни 2023 19:34ч.

    Даже и китайците видяха онова, което целият свят вече знае - всичко е фейк. Хуйло или Бъйдло, както повтаря Пионтковски от 1 година. Ръждясали автомати, танкове отпреди повече от 50 г. , генерали смешници, обурудване като от Втората световна война. Корупция като за световно и мотивация нула - така е в страните, управлявани от мафии. Време е и Китай да им бие шута и всичко да приключва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    19 Юни 2023 19:38ч.

    Ох, пак не уцелих хапчетата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    19 Юни 2023 19:49ч.

    "високопоставен полковник от..." -- колко високопоставен ще да е? за един приятел питам, подполковник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минчо

    19 Юни 2023 20:05ч.

    В Китай полковниците са 7-8 ... нема начин и цитираният полковник да не е високопоставен!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще ги бият жълтите за

    19 Юни 2023 22:03ч.

    Три дни, това и децата го разбраха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • trassporter

    19 Юни 2023 22:21ч.

    В Китай високопоставените полковници са старши полковници (с 4 звезди)!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джоу Бо, eксперт от Китайския форум, старши сътрудник на CISS, Университет Цинхуа - профил

    20 Юни 2023 0:37ч.

    https://ciss.tsinghua.edu.cn/info/CFExperts/1212

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • :-(

    19 Юни 2023 18:53ч.

    Блинкен, каква ли позиция е изразил за посещението на Нанси Пелоси в Тайван??? Какво ли ги е накарало да преосмислят позицията си??? Може би им трябва време??? Китай са търпеливи и ще ги изчакат!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Урок по геополитика!

    20 Юни 2023 0:30ч.

    Нищо не се е променило. Всичко си е все същото. За времето позна. И двете държави се нуждаят от пауза. Да бе обяснил иначе Блинкен защо в навечерието на неговото посещение в Китай САЩ и Япония канят Тайван на военни учения? Всеизвестен факт е, че в американската политика договореностите носят временен характер. Това е просто поемане на въздух пред предстоящите избори. Вътрешни проблеми + съдбата на Източна Европа - три дини под две мишници и такъв колос като САЩ не могат да понесат. Размениха политиката за икономика - иначе за какво се мъкнаха Мъск и Гейтс в Китай? Най-смешното в цялата ситуация е, че с това си изказване Блинкен се изкъка на американската геополитическа стратегия, която Байдън подписа миналата година, в която Китай се признава за стратегически съперник. Абе, прах във вятъра. Нищо сериозно! А китайците в техния си стил им отговориха. Въпрос на време е кога ще полети следващата бабка на метла в Тайпе.:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • друг подходящ за учител по геополитика на нашите супер-късогледи и неповратливи политици е ... омразният ми R-доган

    20 Юни 2023 4:16ч.

    Но така е, като чуждите лидери си гледат националните интереси, а нашият т.н. политически елит - интересите на "началниците" ... Хронично страдат, миличките, и то не от вчера, а през последните 140 г.... Мъка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гласове

    19 Юни 2023 18:59ч.

    колкото изпълниха минските споразумения сега и Тайван не бил независим ,ами наредете им да влизат в Китай и да си махнат американското оръжие и границата с Китай,тогава може да ви се върже някой

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "взаимно уважение и искреност"?

    19 Юни 2023 19:12ч.

    Неприложимо за САЩ, империята на лъжата! Но едва ли Китай наивно ще повярва на лукавата американска дипломация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боги

    19 Юни 2023 19:20ч.

    Ха-ха, Тонито разбра, че краят на държавата 404 е близо и веднага запя миротворен тропар. Колко трябва да е прост като си мисли, че китайците са невменяеми колкото държавната администрация на дементния дедо Жо? Наистина Тонито Блинкен е голям клоун и предизвиква предимно смях и 40 % отвращение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Н.Н.

    19 Юни 2023 19:26ч.

    "Не подкрепяме независимостта на Тайван" - пошегува се другарят Блинкен. "Имаме ви пълно доверие!" - пошегува се другарят Си. :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    19 Юни 2023 19:27ч.

    И село Пятихятки беше освободено. Изглежда, Украинците здраво са ги надупили руските ватенки в Запорожка област. Няма да има прошка ! Слава Украине !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    19 Юни 2023 19:49ч.

    Това не съм го писал аз! Мамо, къде си!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Могучая

    19 Юни 2023 19:57ч.

    Руските войски водят маневрена отбрана в района на Пятихатка-Жеребянка като оставят украинските части да се приближат, а след това ги обсипват с артилерия, авиация и тежките огнехвъргачни системи "Укропек", съобщават световните издания !!! Слава Кокаине, слава идиотов, търканов слава и таборът ви отива към небето АМИН !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    19 Юни 2023 20:52ч.

    Те и в Изюм водеха маневрена отбрана, обаче нейната маневрена съставляваща, освен че беше бърза и преобладаваща, имаше само една посока в края на краищата. Така че терминът Маневрена е доста оптимистично сложен тук. А в обсипването Украинците показаха превъзхождащи признаци. И то много превъзхождащи - само напоследък в Кременная - над 100, в Приморск - над 100. Минусувани в първия миг. От Хаймърсите, нещо което Руснаците нямат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    19 Юни 2023 20:54ч.

    Руснаците нямат хаймарси, аз пък нямам вече хапчета...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    19 Юни 2023 23:20ч.

    Междувременно, Пятихатки беше превзето от ВСУ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кептън,

    20 Юни 2023 0:13ч.

    един приятел полиглот, дето претендира, че разбира мовата (той всякакви сложни чужди езици знае, даже и малко македонски зборува)., та той ми вика, че Пятихатки било значело Пет колиби. Ти к;во ще кажеш, а? И още вика, з@_би го Бахмут, Пятихатки е от стратегическо значение за изхода на войната. Вземе ли го ВСУ, моменталически се мести целия генерален щаб право там!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    19 Юни 2023 19:40ч.

    Хапчетата пак не действат, ще се оплача на

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    19 Юни 2023 19:55ч.

    Кефиш ли се ? Щото и аз. Явно са ти бръкнали където трябва. Личи си от 100 км. Ако съм аз, ще прощаваш. Че аз не мога.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    19 Юни 2023 20:04ч.

    Мамо! В стаята влетя хеликоптер! Украински! Не! Руски! Мамо..............

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никъде не си бръкнал

    19 Юни 2023 21:59ч.

    Досаждаш с цитати от Пионтковский от миналата година. Шефовете смениха наратива, даже тези от мощната "Ранд корпорейшън", дето мозъците й съветват ЦИПСО, ама ти – не. Караш я на изкуфели блогъри. Чакай да ти споделя едно клипче на ЦИПСО. Значи от дрон се снима сама кола на тайнствен междуселски път. Отстрани гора. Изскачат двама в руски униформи, шофьорът отваря капака предвидливо, зрителят се настройва и ... двамата войници вкарват в багажника тоалетна чиния, а дрончето снима, пък друго дронче снима това, което снима. Състоянието на украниците е ясно, каквото и да им подадеш за утеха, ще го приемат. Ама ти какво общо имаш с тяхното отчаяние. Дръж се по български. Кажи там "Всички са маскари" и си сипи едно, каквото пиеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Опа

    19 Юни 2023 20:02ч.

    Преведено от дипломатически език на общонароден език това значи "правете каквото искатe с Тайван.В момента нямаме сили да се сражаваме с руснаците и с вас". В момента тече голямо разместване на геостратегическите пластове и то не е в полза на т.н евроатлантически държави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минчо

    19 Юни 2023 20:22ч.

    Тов. Си да не вярва на бошлафове.. Гаранция требва.. Както в средните векове.. Пиндосите носят златото си в Поднебесната, дават си ядрените куфарчета на отговорно пазене в Пекин.. Затварат Печтницата...."Па ще видим по-подир" както казал Калоян...май, или Симеон Велики???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • как в газетата с едно изречение манипулират задунайските уфси

    19 Юни 2023 20:26ч.

    това, което е казал Блинкен, е следното: "Относно Тайван аз повторих дългогодишната американска позиция за Единен Китай. Тази позиция не се е променила. Тя се определя от Taiwan Relations Act, 3 съвместни комюникета и 6 уверения. Ние не подкрепяме независимостта на Тайван.Ние оставаме против всякакви едностранни промени на status quo. Ние продължаваме да очакваме мирно разрешение на разликите от двете страни на границата. Ние оставаме заангажирани да спазваме нашите отговорности, определени от Taiwan Relations Act включително да сме сигурни, че Тайван има способността да се защищава" -от 3:47 до 4:20 мин https://www.youtube.com/watch?v=05pL9sRXtN0

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Те знаят само руски и кълват само това, което им пускат по рубладжийските медии

    19 Юни 2023 22:06ч.

    Как да го знаят ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Су-35

    19 Юни 2023 20:27ч.

    До драскачите подкрепяни от козяк№16. Усещата ли че скоро ще ви секне лебеца от въпросната улица?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    19 Юни 2023 20:32ч.

    Резервирал съм си преден десен колесник. А на мама - левия. Тръц!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А ти усещаш ли

    19 Юни 2023 21:58ч.

    края на североизточно православното славянство, изначално сбъркано е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аз ли?

    19 Юни 2023 23:41ч.

    Не. Усещам обаче как мощно си превъртял. И да знаеш, връщане няма след такова предходно пренатягане на пружината. Сбогом!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Искаш да кажеш

    19 Юни 2023 23:49ч.

    североизточноТО православно( без членуване) славянство. Това е твоята лична фамозна перифраза на Русия, но не, никой не усеща това, което вещаеш. И друг път сме ти писали. Питай за усещания относно южното православие доц. Бойко Пенчев. В началото на 90–те години и с предусещане за бъдещата си кариера търсеше спешно да замени религията на дедите си с католицизма. не знам дали успя, но определено е имал някои усещания. Може да ти ги сподели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой вярва ли на Блинкен?

    19 Юни 2023 20:34ч.

    “ САЩ не подкрепят независимостта на Тайван” Нагло копеле. След няколко седмици започват военни учения в Япония, с участието на САЩ, Япония и … Тайван. Като какви ще участват тайванците? Като част от армията на Китай?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не подкрепяме независимостта на Тайван

    19 Юни 2023 20:38ч.

    Честна англосаксонска! Гаранции от Сорос, Кисинджър и най вече Байдън.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    19 Юни 2023 20:59ч.

    Китай знае, че САЩ не спазват сключените споразумения. Путин също знае това, вчера показа подписаното мирно споразумение между Русия и Украйна. Каза, че всички са съгласни, докато Западът (САЩ) не го спря. Си и Путин няма да се съгласят с нищо, което САЩ предложат, защото няма доверие. Измами ме веднъж, засрами се, измами ме два пъти, засрами се, е стига!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отишъл е да моли Си да не праща оръжия на Русия

    19 Юни 2023 21:18ч.

    и да поставя УЛТИМАТУМИ. На това са царе - ултиматуми насилие изнудване писна ни от наглосаксонците и техните производни. ......... Китай дръпна Арабелията и затова е този писък. Но ето отново ултиматуми, изнудване, това ЧИСТА ПОЛИТИКА ли е? ............... А ако е постигната някаква договореност или споразумение между САЩ и Китай то това е благодарение на г-н Путин, най-големият политик в последните 30 години! Истинското партньорство и равнопоставеност между държавите това е бъдещето на света! Другото наглосаксонското е упадък и те го знаят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това, което Митрофанови вести

    19 Юни 2023 22:02ч.

    Са ви спести ли е, че тов. Си е заявил, че няма да дава оръжия на Матушката ви. Така, че концентрирайте се върху пералните в Армения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Още един простак с перални

    20 Юни 2023 2:05ч.

    Сменете най-сетне плочата. Изтърка се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хаха!

    20 Юни 2023 10:54ч.

    Дали, ако им се смени чипа с чип от дойче пералня ще млъкнат, а?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    19 Юни 2023 22:32ч.

    Какво става с американските безценни книжа, май Китай все по-усилено ги разкарва и Блинки му се възпали хемороида от болка, та затова не знае какви ги плещи. Но и утре е ден, пак ще влезе в старите релси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    19 Юни 2023 23:17ч.

    Леле-мале каво подмокряне цари из форума. Колеги, да бяхте прочели барем какво значи "One China" US policy и че датира от 1972 година...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каквото и а датира от 1972 и кавото и да значи

    20 Юни 2023 0:07ч.

    имаме Тони Блинкен, който сега отива при Си, след като преди месеци една бодра баба отиде символично в Тайван, а контранастъплението на ЧВК на НАТО в Украйна още се готвеше. Сега ситуацията е друга. Не знаем дали Си е конфуцианец дълбоко в себе си, но очевидно умее "да изправя" нещата. Тонито другояче се изказва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Tова е ясно

    19 Юни 2023 23:36ч.

    Васалите да я подкрепят по заповед, тяхна работа е да вадят кестените от огъня!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нещо за България в тази

    20 Юни 2023 0:02ч.

    ситуация не ви дойде на ум , гледам коментарите !?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дойде ни

    20 Юни 2023 0:42ч.

    Нито едно от двете главни действащи лица не мисли за нея като субект на международните отношения, каквато тя де факто и не е. Тайван е важен за САЩ, защото около него минава пътят към контрола на Япония и разни други важни неща се намират там. Ние сме си, където от 1300 години сме, но за съжаление това нищо не значи за другите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    20 Юни 2023 1:52ч.

    Естествено, България се включва в инициативата за доствки на снаряди за Украйна Най-сетне

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ентусиаст

    20 Юни 2023 12:30ч.

    Хайде скоро и пушечно месо. Ти ще си от първите, разфасован на Източния фронт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доста неприятен поврат...

    20 Юни 2023 4:20ч.

    Русия отдавна е разбрала, че единствените и съюзници, на които реално може да разчита, са ... руската армия и руската флота.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ваня

    19 Авг 2023 6:02ч.

    Ученият от НАСА Егон Чолакян се обръща към трима световни лидери: президента на САЩ Джо Байдън, председателя на Китайската народна република Си Дзинпин и президента на Руската федерация господин Владимир Путин. Изправени сме пред планетарна катастрофа. https://earthsavesciencecollaborative.com

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи