Блинкен: След няколко месеца Украйна ще получи изтребители Ф-16

Блинкен: След няколко месеца Украйна ще получи изтребители Ф-16

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Украйна ще получи изтребители Ф-16, но доставката им ще отнеме няколко месеца. Това заяви държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен в интервю за CNN в неделя.

Според ръководителя на Държавния департамент "дори решението за Ф-16 да бъде взето утре, ще минат няколко месеца, преди те да бъдат използвани". "Говорим за обучение, поддръжка, наличие на способности за използването им в общи военни операции. Всичко това отнема време", подчерта Блинкен.

На уточняващ въпрос дали според него Украйна ще получи американски изтребители, държавният секретар отговори утвърдително. "Мисля, че е така, да. Важно е да се съсредоточим върху факта, че когато ги получат, те ще бъдат правилно обучени, ще могат да поддържат тези самолети и да ги използват разумно", каза ръководителят на Държавния департамент.

В четвъртък Oжон Кърби, говорител на Белия дом по националната сигурност заяви, че доставките на американски изтребители Ф-16 за Украйна може да започнат към края на тази година, но едва ли ще променят хода на конфликта. Според него украинските войски се нуждаят най-вече от артилерия.

Блинкен призна, че мисията на Украйна да си върне териториите, превзети от Москва, ще бъде „много тежка битка“. Той прогнозира, че войната – която наскоро надхвърли границата от 500 дни – ще продължи „още месеци“.

„За разлика от руснаците, украинците се борят за земята си, за бъдещето си, за страната си, за свободата си“, каза Блинкен.

Държавният секретар на САЩ каза още, че САЩ се опитват да засилят „линиите на комуникация“ с Китай, за да избегнат конфликт между двете суперсили .

„Ние работим, за да внесем някаква стабилност в отношенията, да поставим основата, за да сме сигурни, че конкуренцията, в която се намираме, няма да премине в конфликт“, каза Блинкен пред Фарид Закария от CNN в интервю, излъчено в неделя. Конфликтът, добави секретарят, „не би бил в наш интерес, в техен интерес или в нечий интерес“.

Блинкън, който говореше в кулоарите на форума за сигурност в Аспен в Колорадо, направи дългоочаквано пътуване до Китай миналия месец, като стана първият държавен секретар, който пътува до страната от пет години и най-високопоставеният служител на САЩ, който прави такава мисия, откакто президентът Джо Байдън встъпи в длъжност през 2021 г. Посещението му беше последвано от подобни пътувания от други високопоставени служители на администрацията на Байдън, включително министъра на финансите Джанет Йелън и американския пратеник по климата Джон Кери.

„Преди не си говорехме много. Сега го правим. Имаме различни групи, които са ангажирани или са на път да се ангажират с отделни въпроси, които са проблемни в отношенията. Вярвам, че можем да намерим решенията", каза Блинкен. 

Източници: CNN, ТАСС, РИА Новости

 

 

 

Коментари

  • бандеровка

    23 Юли 2023 21:42ч.

    Войната ще продължи дълги години и бавно, но сигурно ще разруши из основи тая сатанинска путинска територия, както Афганистанската срути предишната.Четете вашия гуру Вацев бе.Той беше пределно ясен, че сега русия е точно как то през 1917 г.,понеже 85 на сто от руснаците са за войната, но близо 100 на сто от елита е против, русия е заредена с противоречия и бомбата ще избухне, ако не тая , със сигурност следващата година.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    23 Юли 2023 21:56ч.

    Голям камък , въже, близък водоем.Болен мозък!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ККК

    23 Юли 2023 22:02ч.

    Подмий си цапаното евро дупенце и си лягай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Откъде ви копат бе. Няма украински народ и никога не е съществувал. Вие сте измишльотина, сбиршина от психопати с изкуствено създаден език и измислена история

    23 Юли 2023 22:56ч.

    Има също бивша УССР, разположена изцяло на изконно руски земи. Набийте си го в главите прости.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    24 Юли 2023 0:36ч.

    "бандеровка 23 Юли 2023 18:42ч." -- както и да се наречеш, от още 9 дерета вода да докараш, все тая - 404 ще замине там, където ѝ е мястото, в небитието. жалко само, че междувременно толкова млади хора ще си отидат - за хатъра на говедарите. да се надяваме, че всичко се плаща един ден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Pierre

    24 Юли 2023 2:12ч.

    батерийка ли си, байдънка ли си - вместо да пишеш глупости и фантазираш заеми се с шиене, гладене,,,, купи вибратор - така може и да стигнеш до оргазъм,,,,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нашата поръчка може да почака.

    24 Юли 2023 9:18ч.

    Но не защото укрите ще бъдат въоръжени с Ф-ки, а защото Тайван ни прередиха с тяхната поръчка преди около година и си чакат техните 60, нови. 80-годишната Нанси Пелози се разходи лично за да увери Тайван... А и R-доган направи яка чупка напоследък, и възнаграждението му за нея (чупка) също идва преди нашата поръчка... Те няма да изпратят нови Ф-ки на украинците, а старите си бракми, от които търсят да се отърват и в същото време да налеят керосин в братоубийството... Обучението на летиците отнема време... Само да не паднат акциите на Локхийд Мартин, както се сринаха на немските Леопарди - като още след първата седмица на бойното поле само за няколко дни бяха обезвредени 100% от доставката, хвърляйки дебела сянка върху славния германски ВПК...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Нашите"Ф-ки, са техните

    24 Юли 2023 9:30ч.

    Що ни приеха, да таковаме булката ли??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    23 Юли 2023 21:53ч.

    Никога не съм възпитаван да мразя когото и да е било.Или да обичам.Фактите са формирали чувствата ми.Фактите.Имам американски неща в къщата си.Не е важно какво.Нещо ми е харесало като продукт на трудът на тези хора.Но политиката им по отношение на Светът ме направи отявлен антиамериканист.Това е и по отношение на западът.Те унищожават дори колонията.Смешно Ви е на някой но да харесваш нещо не значи да лазиш.Харесвайте си когото искате и където искате, но започнат ли антибългарска дейност, любовта и чуждопоклоничеството стават предателство.Тия дето уж управляват са черни души, отцепредатели.Аз съм наследник на мъже били се в 1 световна.Единият на Добро Поле а другият е бил в беломорието. Делото им няма да предам дори да е било " кауза пердута".Решете вие сами на база факти, готови ли сте да убиете предателите?Щели 3 март да махнат тия от сглобката. Все едно Франция да отмени денят на падането на Бастилията. За такава дори идея тука ще се горят квартали.Страх ме е за Родината.Добрият предател е мъртвият предател.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Santana

    24 Юли 2023 11:27ч.

    +++++++++++++++++++++++++++++++

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    23 Юли 2023 22:00ч.

    Ха ха ха... след няколко месеца на усрайна нищо няма да и трябва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По неофициални данни

    23 Юли 2023 22:11ч.

    в Украйна са останали около 20 млн. души, повечето вече са възрастни хора, жени и деца (в Сорос-Уикипедията данните са други, но тя вече по подразбиране лъже). Преди майдана от 2014 г. бяха около 50 млн. Ф-16 какво ще им реши на тия хора? Блинкън и другите яростни неокони принасят украинците в жертва на собствените си русофобски и хегемонистични амбиции. За мократа поръчкаха си намериха един наркозависим и тотално неориентиран в политиката изпълнител.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оценката е много оптимистична! Щяха да бъдат толкоз, ако не броиш милионите тарикати в совалка за Европомощи

    24 Юли 2023 0:41ч.

    Последното им официално преброяване от 2001г ка 48 милиона, а след като из-бяга Крим и Донбас през 2014та се въртяха около 40 Към 2022ра като извадиш гастарбайтерите в Русия и Полша се въртяха около 30-32, а като почна да се стреля - поне към 10 милиона се изнесаха кой постоянно, кой временно в Европа (само в Полша са 1.5 официални+1.5 нелегални) И като сложиш към полови милион в гробищата и още поне 2- в "новоприсъединените области към Русия"... В момента в Украина практически няма индустрия, която да храни населението, повече от половината са пенсионери на държавна издръжка, а останалите - търсят начин за изнасяне в Чужбината. Не напразно Американско статистическо изследване посочве , че цялото що-годе запазено население от Западна Украина се готви да се изнесе на 100% в Европата и Америката... Ние да му мислим как ще го поемаме и изхранваме - това не са Белоемигрантите от Русия преди 100 години! Това са хора-тарикати с манталитета на днешните ни цигани...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 23 Юли 2023 19:11ч. в Украйна са останали около 20 млн. души, повечето вече са възрастни хора, жени и деца (в Сорос-Уикипедията данните са други, но тя вече по подразбиране лъже).

    24 Юли 2023 2:03ч.

    Е, значи хората на Блинкен трябва да са доволни, че всичко върви по план, не ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    23 Юли 2023 22:32ч.

    Даже е интересно след Леопардите и Бредлитата какво ще се случи с ефките. Те досега никога не са се сблъсквали с истинско ПВО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Red

    23 Юли 2023 22:36ч.

    Блинки е пътник...неговата е изпята...нищо не свърши с Китай...замота се в Украйна...неразпознаваем е в света...и дъртия му би шута...та тези сказки за ф16..са малко като за Лека нощ деца!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-тъпия евреин, който някога е бил държавен секретар може да е последния подобен позор в историята на пиндостан

    23 Юли 2023 22:58ч.

    Която и без друго е низ от позорища.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • разкарване по най-бързия начин на чуждите слуги

    23 Юли 2023 23:18ч.

    Плъха соросДенков да не се е отказал от нашите предплатени преди няколко години за няколко милиарди ефки? Те, слугите на посолствоТО както всичко правят на тъмно и против народната воля нищо чудно да са дали и самолетчетата ни

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омраза

    23 Юли 2023 23:26ч.

    За България няма F-16,за Украйна има -долни лицемери, да си го получите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантически ценности

    23 Юли 2023 23:28ч.

    Долу Америка, с омраза към Америка , откъдето сте минали смърт и войни, а на вашия континент няма бомби, не ви е срам , мръсни капиталисти

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • PARAGRAF22

    24 Юли 2023 0:04ч.

    Ние плащаме - Украйна получава ...Явно са сгрешили адреса за доставка .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алоо Блинкен, какво те накараха да подпишеш в Китай преди месец и малко???

    24 Юли 2023 0:25ч.

    И зако трябваше да ходи Дедо Кисинджър на 100 години, за да оправя оаканата ви Американска политика??? А за Фу16 не не надувай - какво стана с двата комплекта Пейтриът за по милиард и половина зелена шума? Колегата ти от Генералния щаб зарева, че 10 по Фу16 стрували 2 милиарда зелени, а за ефективно противостоене трябвало поне 150 Фу16... Кой ще напемчата нови 30 милиарда? На кое летище ще ги сложите и с какво ще ги пазите? Още колко комплекта Пейтриът трябва да изпратите (които ги НЯМАТЕ!!!) за да ги пазите да не ги олумкат руснаците, както олумкаха лети

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Василева

    24 Юли 2023 0:29ч.

    Ъ-хъ, трябва да намверите и кой да ги управлява след време и ако останат несвалени от руските ПВО. Даже и американски военни експерти го казват: не е сигурно колко ще продължи войната, ни има едно нещо абсолютно сигурно - Русия няма да загуби тази война или най малкото няма да приеме загуба без да стигне до ядрен конфликт - и не с Украйна а със САЩ. Така че бандеровките да хубаво да се замислят - ако има с какво де.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    24 Юли 2023 0:55ч.

    Изчадие адово! Дано не видиш бял свят до края на живота си! Психопат с власт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • F-16

    24 Юли 2023 1:27ч.

    Интерес но как се свалят

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ракетчик

    24 Юли 2023 3:33ч.

    Ф-16, лесно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нали Леопардите щяха да донесат победата на укрите?

    24 Юли 2023 1:31ч.

    Пилот за самолет изтребител се тренира с години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    24 Юли 2023 1:33ч.

    А България кога ще си получи парите обратно щото изтребители на най?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • pierre

    24 Юли 2023 2:26ч.

    Бедни бедни ми Тони - накъде с тая фалшива усмивка? Винаги те издава когато лъжеш!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сенека

    24 Юли 2023 2:59ч.

    Странно е , понеже България плати поне за 16 бройки Ф-16, ни в крайна сметка не получи нищо. Дано тези самолети не са нашите, а после да се окаже, че жълтопаветните “ промя#и” не са ги харизали на Украйна. Много е неприятно, когато България плаща всичко както трябва , а после не получава нищо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Neli

    24 Юли 2023 3:19ч.

    " украинците се борят за земята си, за бъдещето си, за страната си, за свободата си“, каза Блинкен."Гнусна лъжа! Украинците нямаше да се борят за нищо, ако не бяхте вие, които ги набутахте в тази гнусна война, която се води за ваши интереси!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мислещ

    24 Юли 2023 4:08ч.

    Външната политика на САЩ в периода 2008- 2023 г., с изключение на периода 2016-2020 г., повече от 10 г. се олицетворява от едни и същи хора- Барак Обама, Хилъри Клинтън, Джо Байдън, АнтъниБлинкен, Виктория Нюланд - Ирак , " арабската пролет" , Либия , Сирия , Ислямска държава, Афганистан. Все грандиозни провали и нито един успех, поне минимален. За САЩ , безвъзвратно похарчени между 4- 7 трилиона, които директно отидоха в сметката на данъкоплатеца и тежко увреден престиж във вътрешен и най- вече в международен аспект. И то във време, когато цели континенти трябва да определят приоритетите си . Да видим , какво правеше по това време Китай и защо навсякъде е добре приет за разлика от американците , от които всички пишят. За потърпевшите - стотици хиляди жертви, съсипани общества, държави и човешки съдби .Сега е на ход най- грандиозния провал - Украйна, като този път към сметката ще се добави и съсипан ЕС - геополитически трус с огромни последици за целия свят , които сега започват. Идва време да се плаща сметката и изборите в САЩ са само първата стъпка. И този грандиозен тъпак на снимката го знае много добре и знае , че ще бъде първата жертва , но не и последната. Затова бръщолеви очевидни глупости за някакви украински успехи, Ф-16 и прочее тъпотии , които нямат нищо общо с реалността. Но не е толкова тъп за да не разбира, че Байдън трябва да го жертва преди изборите, за да има поне минимални шансове. Той трябва да даде убедителни доказателства , че за тази политика се носи отговорност поне пред спонсорите .Така мисля аз, може и да греша. Помислете и вие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако може по-подробно

    24 Юли 2023 10:16ч.

    За да помислим над по-дълъг монолог.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пртър

    24 Юли 2023 8:18ч.

    С Българските самолети какво??? Ние кога ???? Платихме и ?????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От обучените пилоти си??

    24 Юли 2023 10:18ч.

    Трепериш да оседлаеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    24 Юли 2023 11:27ч.

    Нощес групировка армии "Център" са осъществили настъпление от 8 км в територията на ВСУ. Началото на края.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи