Блинкен призова всички членове на МНС да арестуват Путин и да го предадат в Хага

Блинкен призова всички членове на МНС да арестуват Путин и да го предадат в Хага

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен призова всички членове на Международния наказателен съд (МНС) да се съобразят със заповедта за арест, която съдът издаде на руския президент Владимир Путин, съобщава "Ройтерс".

Миналата седмица съдът обвини Путин във военно престъпление за незаконно депортиране на стотици деца от Украйна.

Правният ход ще задължи *123-те държави-членки на съда да арестуват Путин и да го предадат в Хага за съдебен процес, ако стъпи на тяхна територия.

"Мисля, че всеки, който е страна в съда и има задължения, трябва да изпълни задълженията си", каза Блинкен, попитан от американския сенатор Линдзи Греъм по време на изслушване на комисията по бюджетните кредити в Сената, дали би насърчил европейските съюзници да "предадат" Путин.

Въпреки че Съединените щати не са страна в МНС, президентът на САЩ Джо Байдън каза в петък, че Путин очевидно е извършил военни престъпления, добавяйки, че заповедта на МНС е оправдана.

Москва многократно отхвърли обвиненията, че нейните сили са извършили зверства по време на едногодишното си нахлуване в нейния съсед и Кремъл заклейми съдебното решение като "невалидно".

Нито Русия, нито Украйна са членове на МНС, въпреки че Киев предостави на съда юрисдикцията да преследва престъпления, извършени на негова територия.

Трибуналът няма собствени полицейски сили и разчита на държавите-членки да извършват арести.

"Ако Путин дойде в Съединените щати по някаква причина, ще го предадем ли на МНС?", попита Греъм.

"Е, не мога да предвидя, защото ще трябва да погледна законите. Както знаете, ние всъщност не сме страна в МНС, така че не искам да се занимавам с тази хипотеза", коментира Блинкен, цитиран от "Фокс нюз".

"Бих ви насърчил, ако дойде тук, да го предадете. Бихте ли насърчили нашите европейски съюзници да го предадат?", добави Греъм.

"Мисля, че всеки, който е страна в съда и има задължения, трябва да изпълни задълженията си", отговори Блинкен.

Малко вероятно е Путин да посети враждебни европейски страни в скоро време, особено в светлината на заповедта за арест на МНС - решение, което получи както похвали, че се изправи срещу Путин, така и критики за потенциално затваряне на дипломатически пътища за постигане на политическа резолюция, която слага край на битките, пише "Вашингтон пост".

По време на изслушването Блинкен защити предложението на администрацията на Байдън за бюджет от 6,8 трилиона долара пред Конгреса, като каза, че е необходимо, за да могат Съединените щати да се изправят срещу "острата заплаха", представлявана от Русия, и "дългосрочното предизвикателство" от Китай, като същевременно се занимават с климата промяна и миграция.

Президентът Байдън се противопостави на исканията на републиканците за намаляване на размера на правителството по-рано този месец с бюджет, който предлага увеличаване на разходите за Пентагона и социални програми, като същевременно повишава данъците за хората с по-високи доходи и корпорациите.

"Светът след Студената война свърши и има интензивна конкуренция, за да се определи какво следва", каза Блинкен пред панел на Сената по бюджетните кредити. "Този бюджет ще ни помогне да развием тази визия и да се справим с проблемите, които са най-важни за американския народ."

Греъм, в забележки за откриване на изслушването, каза, че иска да увеличи финансирането специално "за да се противопостави на Китай по целия свят, особено в задния им двор".

Искането от 63,1 милиарда долара към Държавния департамент и Агенцията за международно развитие на САЩ ще увеличи финансирането за Азиатско-тихоокеанския регион с 18 процента, каза Блинкън, помагайки на Съединените щати да "изпреварват" Китай.

Представянето изглежда има за цел да се противопостави на някои критики от страна на републиканците, че милиардите долари, които Съединените щати харчат за военна и икономическа помощ на Украйна, може да са на цена на дългосрочната стратегическа цел за противодействие на Китай.

"Те искат да повярваме, че можем да водим безкрайна прокси война в Украйна и някак си това няма да повлияе на способността ни да възпираме Китай от нахлуване в Тайван", каза републиканският сенатор Джош Хоули от Мисури в реч миналия месец. "Те искат да повярваме, че нашата военна мощ е безкрайна, че американската мощ не е изправена пред реални ограничения."

Блинкън твърди, че бюджетът на Държавния департамент ще постави Вашингтон на място за справяне с всички свои ключови предизвикателства, които той категоризира в две "групи".

"Първата група е поставена от нашите стратегически конкуренти - непосредствената, остра заплаха, породена от автокрацията и агресията на Русия, най-разрушително чрез бруталната й война срещу Украйна... и дългосрочното предизвикателство от страна на Китайската народна република", каза Блинкен.

"Втората група от споделени глобални тестове, включително климатичната криза, миграцията, хранителната и енергийната несигурност и пандемиите, всички от които пряко влияят върху живота и поминъка на американците и всички хора по света", добави той.

--------

Към март 2023 г. МНС се състои от 123 държави членки. От тях 33 са от Африка, 19 от Азиатско-тихоокеанския регион, 18 от Източна Европа, 28 от Латинска Америка и Карибите, 25 от Западна Европа и Северна Америка. България подписва Римския статут на 11 февруари 1999 г. и депозира инструмента си за ратификацията му на 11 април 2002 г.

Държави членки от Европа: Германия, Албания, Андора, Австрия, Белгия, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Кипър, Дания, Естония, Финландия, Франция, Грузия, Гърция, Унгария, Исландия, Ирландия, Италия, Латвия, Лихтенщайн, Литва, Люксембург, Македония, Малта, Черна гора, Молдова, Норвегия, Холандия, Полша, Португалия, Чешката република, Румъния, Великобритания, Сан Марино, Сърбия, Словакия, Словения, Швеция, Швейцария.

Държави членки от Африка: Бенин, Ботсвана, Буркина Фасо, Бурунди, Кабо Верде, Конго, Демократична република Конго, Коморските острови, Джибути, Габон, Гамбия, Гана, Гвинея, Кения, Лесото, Либерия, Мадагаскар, Малави, Мали, Мавриций, Намибия, Нигер, Нигерия, Уганда, Централна Африканска република, Сенегал, Сейшелските острови, Сиера Леоне, Танзания, Чад, Тунис, Замбия.

Държави членки от Америка: Антигуа и Барбуда, Аржентина, Барбадос, Белиз, Боливия, Бразилия, Канада, Чили, Колумбия, Коста Рика, Доминиканската република, Еквадор, Гренада, Гватемала, Гвиана, Хондурас, Мексико, Панама, Парагвай, Перу, Доминиканската република, Сейнт Китс и Невис, Сейнт Лусия, Сейнт Винсънт и Гренадини, Суринам, Тринидад и Тобаго, Уругвай, Венецуела.

Държави членки от Азия: Афганистан, Бангладеш, Камбоджа, Южна Корея, Япония, Йордания, Малдивите, Монголия, Филипините, Таджикистан.

Други: Австралия, Островите Кук, Фиджи, Маршаловите острови, Науру, Нова Зеландия, Самоа, Източен Тимор, Вануату.

Коментари

  • Goso

    23 Март 2023 10:48ч.

    PEDERAST S golemo p

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    23 Март 2023 10:50ч.

    А ето какво казва Медведев за евентуален арест на Путин! https://aif.ru/politics/world/arest_putina_eto_obyavlenie_voyny_glavnoe_iz_intervyu_medvedeva

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо

    23 Март 2023 10:54ч.

    Всеки коментар на БЕЗУМИЕТО и гнусната провокация на Блинкен по същество ще е същото мизерно лайно. Не се хабете приятели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • островите Кук

    23 Март 2023 15:44ч.

    Само да ни кацне и няма да се церемоним- в казана!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Докато побледнелият Блинкън чака

    23 Март 2023 10:56ч.

    Путин да посети, да речем, Тринидад и Тобаго, да споделя коментар на един журналист по повод на поведението на Блинкън: приличало на това на кокошка с отрязана глава, която инстинктивно се мята във всички посоки...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смешно и тъжно

    23 Март 2023 14:07ч.

    Тъпото е, че под натиска на Щатите вече са тотално компрометирани всички международни организации - яко щеш здравни финансови, спортни и всякакви. Международните отношения са сведени единствено до безпрекословен васалитет. Не зная как тези чичковци от Хага могат сутрин да се погледнат в огледалото, без да ги сполетят напъни за повръщане. Но явно такава е човешката природа - някои са горди да блюдолизничат и да плюят върху професионалната си етика. Друг е въпроса, с какво безпочвено самочувствие тези господа разширяват самоволно юрисдикцията си върху суверенна ядрена държава, където биха могли да бъдат единствено в подчинение на местните закони, камо ли да налагат свои... еле пък да прокарват политическите поръчки на залязващия хегемон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The American

    23 Март 2023 14:11ч.

    Това е поведението на САЩ във всички направления, но най-мятащата се обезглавена кокошка безпорно е този блед чичка Блинкен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • поглед

    23 Март 2023 17:53ч.

    САЩ не член на МНС,затова според мен всяко негово изказване по случая е нелигитимно, то показва че САЩ са в неадекватност, ЛУДИЯТ Е ГОЛ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 123

    23 Март 2023 10:57ч.

    Първо вас трябва да арестуват за геноцид и тормоз над целият свободен и независим свят

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бравос

    23 Март 2023 17:54ч.

    +++++++++++++++++++

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    23 Март 2023 11:05ч.

    Западните дебили изпаднаха в истерия. Изявленията им го показват недвусмислено. А това е само проява на неадекватност и безсилие срещу глобалните процеси, които започнаха и вече са необратими. Епохата на американската и западната хегемония приключи... Good news! На който не му е ясен този прост факт, играе с губещи карти! А относно МНС нека припомним, защо САЩ не са членове. Ами, просто защото същият този съд навремето се опита да ги съди за собствените им военни престъпления, след което САЩ му наложиха санкции!... Nice, a?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @А относно МНС нека припомним, защо САЩ не са членове

    23 Март 2023 11:14ч.

    цинизмът е, че точно преди 2 (ДВЕ) години, този "съд" повдигна дело по същото обвинение (афганистански деца, откарани в САЩ) срещу САЩ, които веднага наложиха санкции на целия съдебен състав и т.н. вдигна се страшна олелия и тихомълком "делото" беше потулено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    23 Март 2023 11:18ч.

    Да, точно така. Благодаря за конкретизацията!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • броим колониите, но ...

    23 Март 2023 11:07ч.

    Но в списъка виждам ред страни, които гарантирано няма да арестуват ни Путин, ни някой друг руснак , ако ги посетят --- Унгария, Сърбия, Боливия, Венецуела, Монголия, Таджикистан...Силно се съмнявам да арестуват Путин в Бразилия и дори в Аржентина (ако влезе в БРИКС)... И къде са в изброяването важни регионални сили като - Турция , Саудитска Арабия , Мароко , ЮАР , Виетнам ? За Китай и Индия да не питаме !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може, ако реши да посети остров Изкук!

    23 Март 2023 11:07ч.

    Иимаме си работа с изключително егоцентрична държава, наречена Сащ, която вярва, че целият свят се върти само около нея. Тя е готова да обяви за враг всяка държава, която се заеме с установяване на собствен суверенитет, а не танцува по свирката на Щатите.Отношенията между САЩ и съюзниците дори не могат да бъдат наречени брак по сметка. Европа напълно загуби своята независимост - тя не е в състояние по някакъв начин да каже на Вашингтон, че има проблеми в диалога им. Това не е брак, а типични феодални отношения.Щатите като цяло не са в състояние да изградят равностойно партньорство. Те имат стандартна настройка: ние сме центърът, а останалият свят трябва да е под нас. САЩ се опитват да превърнат всеки свой съюзник в обслужващ персонал. Разбира се, те не могат да разберат приятелството между Русия и Китай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    23 Март 2023 11:08ч.

    Споко, скоро същите тези, като мигащия на парцали Блинкен, няма да могат да циркулират извън границите на колективния Запад... Само въпрос на време е. ;-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АУКУС + ЕСОТАН. Това е максимум зоната на влияние на ФАЩ

    23 Март 2023 11:17ч.

    Япония и Южна Корея ще им избягат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    23 Март 2023 11:37ч.

    Много бази имат там и ги държат на къс повод. Като Германия. С две думи, но мърдинг. Поне засега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    23 Март 2023 14:28ч.

    Вашата зона е С. Корея и Иран.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • COPIUM

    23 Март 2023 11:08ч.

    Е толкова ли е опасен шефа на бензиностанцията? И до там ли стигна САЩ - да разчита на членовете на непризнатия МНС? Защо не свършат работата сами ами карат друг да вади кестените от жарта?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • е, как защо?

    23 Март 2023 11:20ч.

    то ВИНАГИ така е било... Типично в краварски стил!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е, що... Едно е да искаш, друго е да МОЖЕШ!!!

    23 Март 2023 13:08ч.

    Сащ 2020година съвсем не е това, което беше САЩ 1950година, дори не са това което бяха 2007година... Темповете на биологичното разлагане на Американската цивилизация експоненциално нарастват покрай ЛГБТ, BLM, ако щете и Шваб-либерализма в последно време... Така че любителите на Хегемони спешно да си търсят ПОДХОДЯЩИЯ НОВ!!! Стария поприключи вече, движи само по инерция, докато окончателно застине на дъното на блатото на Историята

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    23 Март 2023 11:13ч.

    Сега има ли някой съмнения, че ядрената част на Третата световна война, която вече започна, е въпрос на време? Какво ще се случи, ако Путин бъде арестуван? Той е обвинен, но не е доказано, че е вършил престъпление. Страната ѝ го арестува, докато той е там. Как мислите, как ще реагира Русия? За какво му е тази охрана, ако всяка маймуна може да го овърже? И после - кой го е арестувал, дали това не са терористи? Както и да го погледнете, това си е нападение над Русия. Хубав, лош - той представлява Русия. Тя си го е избрала. Ако го арестувате - арестувате Русия. И тогава руснаците имат пълните основания да подхвърлят някоя сърма на "арестуващите", а защо не и на подстрекателите към война. Никой ли не си дава сметка, че думите на Блинкън са откровени тъпотии, които подриват не международния ред, те просто подриват доверието в страните, най-обикновен ежедневен ред. И вие се възхищавате на този "мачо"? Ми той просто от глупост иска да ви избие, щото Путин не му харесвал. Сам обаче не смее да го пипне... Егати и лекетата. Всички.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Su38 23 Март 2023 11:13ч.

    23 Март 2023 11:17ч.

    аз имам. по-скоро ускорено този "съд" ще бъде разпуснат, както и куп други "институти", създадени след ВСВ. Огромна част от държавите подкрепящи съда ще вържат 2 и 2 и веднага ще им стане ясно как "работи" съда. Днес Путин, утре, който е под прицел от САЩ. продължавам да твърдя, че САЩ направиха огромна глупост със тази стъпка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 888

    23 Март 2023 11:21ч.

    Ядрена война не е планирана. Тези които стоят зад сцената и движат и Блинкен, и Путин, и Си, и останалите артисти ... не искат стократно нараснал гама-фон около подземните си градове , алфа частици във водата им... Те искат да ни избият, но тихо и кротко, екологично ! Така да се каже... Ядрена война може да пламне само по невнимание, гаф на техниката. И тогава ще идем в Рая, а сатнистите просто ще издъхнат. Това е така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    23 Март 2023 11:54ч.

    @888. Виж, думите на Блинкън са насъскване към война. Вие ни дайте повода, ние ще ще разпердушиним Руси. Това казва той. Щото Путин наистина може да посети страна от МНС. И кво ще стане, ако не го арестуват? Кой ще е тоз лудият? А ако го арестуват - връщаме се на военния сценарий. Много им се иска на американците една ядрена войничка. Ако пък смятат, че това ще блокира Русия - много са сбъркали. Щото войната си върви, тя е световна и без Русия няма как да се мине. А истината е простичка - няма вече от къде да се крадат ресурси. Квото можаха, изкрадоха. Остава Русия. Там има много, ама много мазнинка. Само че не могат да си я откраднат. Затова се мъчат да я пръснат. Сега, обаче, се убедиха, че единственият способ за това е военна победа, включително и с ядрено оръжие. Ние тук, дето пишем, включително и троловете, сме разходен материал и загубата ни е средство за постигане на целта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин наистина може да посети страна от МНС. И кво ще стане, ако не го арестуват?

    23 Март 2023 13:17ч.

    В момента Путин наистина няма работа да ходи където и да е. Освен може би в Китай, Индия, Иран... където ще му постелят червените килими и така нататък. Заканата не е към Путин , а към колониите и полу-колониите : Кой ще посмее !!! Ха да видим !!! На пръв поглед е много заплашително, дори към солидни икономически сили като една Бразилия или Мексико...Обаче ! Има много видим и елегантен начин при който всяка една колония , и най-вече полу-колониите, могат да проявят суверенизъм. Могат да заобиколят законово заплахата от Насилника (САЩ) . Просто тихомълком оттеглят подписа си под членството в този МНС ! ... Този въпрос поставя впрочем един по-общ и належащ вече проблем. Необходимо е да се разтурят ред международни организации, които са загубили своето първоначално предназначение и са станали обикновена политическа маша на американците. А това , което не може да се разтури - да се дублира ! Да се умножи според световните "полюси" - два МОК , две ФИФА , две СЗО и т.н. Трябва да се лишат САЩ от ексклузивитета си и да са седалища на тези организации ! За къф чеп ООН трябва да е базирана в Ню Йорк , например ? А не в една неутрална и централно световна страна ? Например в Делхи ? Или в Александрия ? Трябва да се работи в тези насоки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    23 Март 2023 21:04ч.

    Много добър коментар, не искам да оценям(опазил ме бог), но просто много ми допада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • !!...

    23 Март 2023 11:15ч.

    "Ако Путин дойде в Съединените щати по някаква причина..." Това ми хареса! По каква ли причина Путин може да "посети" САЩ?!... Ами може, например, в качеството на новия им владетел, след капитулацията им...?! :-D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е, как за какво ще ходи Путин в Америка!

    23 Март 2023 13:16ч.

    Хората даже и песен са написали преди години - За да раздава мемориални медали "За взятие города Вашингтона" на гърдите на руските солдати...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами ще иде Путин

    23 Март 2023 18:07ч.

    в Съединените Щати, да приеме парада на руската армия пред Белия дом.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    23 Март 2023 11:24ч.

    Чиновници от Европа и Америка,мерете си приказките,защото може да заприличаме на исушена риба,ако ни изпратят ракети с по специален багаж.Билинкин ли си,плиткин ли си,не поставяй народите в опасност,която днес кратуната ти не може да роди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Johsnnes

    23 Март 2023 11:27ч.

    ПАНИКА е настанала

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Янус

    23 Март 2023 11:39ч.

    Не знам защо са тези напъвания на Блинкен и останалите като него. Путин няма зор да ходи където и дае. Има си достатъчно голяма страна с разнообразна природа и условия за разходки. Имат зор други да ходят при него. И ще ходят все по-често за неудоволствие на Блинкен и Ко. А когато се наложи ще отиде и до Вашингтон, но дали за хубаво на този нещастник на снимката!? Надали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    23 Март 2023 11:55ч.

    Благодаря ти "Янус" за добрите разсъждения.Аз като читател,мисля по същия начин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    23 Март 2023 11:56ч.

    Зорът е голям, защото папото свърши. Няма откъде да се краде. Само в Русия остана. Пак го повтарям. Ресурси много. Земя много. Ма не могат да се разпищолят. Затова е войната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    23 Март 2023 14:30ч.

    Като съдомиялните, които вие крадете в Украйна ли ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кадиров

    23 Март 2023 11:54ч.

    ЛЕЙКА-Това е фигурата от висшия пилотаж с изхвърляне на гориво при прехващане на вражеско летало. Изпълнена за първи път от Всилий Цынблат в Далечния изток при нарушаването на териториалните води от япински кораб. Вася правя два захода с пикиране над японеца, като при първия издухва въртолет от борда в морето, а при внория от височина 5-6 метра изхвърля гориво. След операцията японеца обръща курса и бяга. Вася е преместен на Колския полуостров да гони американските шпиони и да предаде опит!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    23 Март 2023 12:01ч.

    САЩ не признава МУС, но го призовава да вади горещите картофи от огъня? Блинкен е силен в логиката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    23 Март 2023 12:08ч.

    Поредната международна институция извратена и поругана от краварите и васалите им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коджачоджук

    23 Март 2023 12:11ч.

    От тази дописка става сюжет за приказка или басня... Примерно... Кума Лиса във кръчмАта, заешко си хапваше благата, Баба Меца ѝ попречи. Ах, така ли Лиска рече.., сички зайци у гората , да заръфат Меца за яката, да я доведат при мен, па да видим кой йе Супермен... и т.н и т.н

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    23 Март 2023 12:12ч.

    Въх... ти да видиш ? успокоих се, вече не сме най-жалките ние! ??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фак Били ГейЦ

    23 Март 2023 12:20ч.

    Blinken was born on April 16, 1962, in Yonkers, New York, to Jewish parents, Judith (Frehm) and Donald M. Blinken, who later served as the U.S. ambassador to Hungary. His maternal grandparents were Hungarian Jews. Едно от пипалцата на октопода.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    23 Март 2023 12:25ч.

    Никой, никога по-света, няма да арестува Путин! Помахайте за сбогом на пакс Американа! Проблемът е сега, как европейците да не изгорят в този процес, трудно, но не невъзможно... купете си пуканки, може да стане много горещо и да се опукат, но може и да отидат зян. ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Aaa

    23 Март 2023 12:36ч.

    Антончо, гледай към небето по-честичко

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    23 Март 2023 12:46ч.

    Нещастните кравари още не могат да осъзнаят, че няма как да си гол, бос, беззъб, беден и слаб, и да искаш да управляваш целият свят! Западните кухи кошници, не могат да осъзнаят, че бяха велики не заради някой друг, а заради собствените си народи, че народите правят държавите, а не обратното! Едните направиха хората си жалки наркомани без бъдеще, а другите размиха народите си с чуждоземци! Колкото и пари да имаш, ако нямаш класа - нищо нямаш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жоро

    23 Март 2023 12:48ч.

    Националната баскетболна асоциация излъчва,,световен" шампион.Същото се отнася и за,, международен наказателен съд". Смех!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    23 Март 2023 13:01ч.

    Това е краят на Путьо. Победата не е далеч ! Слава Украине !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • заклинания

    23 Март 2023 13:35ч.

    Връщаш ни в предисторическите времена на врачките ли? Спести си надеждите. ще гориш в ада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    23 Март 2023 13:10ч.

    Търси се следващият балък, който да захапе манивелата, а Сащ ще му се "притекат" на помощ, както в Украйна. Но този път, развоят ще е мигновен, няма да има време за дипломатически и медийни изяви. Нали точно това целят Сащ, мислейки се за недосегаеми! А може пък този път руснаците да наденат главния подстрекател?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    23 Март 2023 13:28ч.

    САЩ постъпват както винаги- подстрекават, а после искат други да им свършат "мръсната работа". Не съм поглеждала скоро бюлетина на Интерпол, дали там има снимка на Путин. МНС няма полицейски сили, които да го арестуват, но може да опитат ч/з руските служители да направят нещо..., резултатът ще бъде интересен...Шоуто, добро или лошо трябва да продължи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логореята

    23 Март 2023 13:39ч.

    Колко му е Русия да плати на някакви тероряги да го отвлекат тоя, когато се окаже на посещение в някой по-периферен резерват, и да го доставят в кози чувал баш в Гранатовата зала на Кремъл пред Путин. Тогава ще го питаме какви ще ги говори. Накрая до там ще се стигне - да си отвличаме официалните външнополитически и дипломатически представители, само и само да си покажем, че международното право не работи, а рекетът на американската страна чрез т.нар. международни организации е безпринципен и нескончаем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Александр Роджерс за пиндоската психика

    23 Март 2023 17:01ч.

    "Но это ж пиндосы, они свято уверены в своей непогрешимости! Мы будем делать ровно то же самое, и удивляться, почему у нас ничего не получается!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • още смешки с нашите американски приятели, преразказани от Александр Роджерс

    23 Март 2023 17:09ч.

    Аз лично започнах да припиквам от смях, въпреки че временно съм неразположен с възпалено гърло: «Мы пытались связаться с Си, чтобы тот позвонил Зеленскому». Это, между прочим, заявляли не «анонимные чиновники», а Кирби и Салливан, то есть официальные спикеры Госдепа. Не связались, не позвонил – выставили себя слабаками и пустым местом. «Мирные переговоры противоречат Уставу ООН». Нет, я знал, что Блинкен слабоумный – ещё с его рассказа, как его дедушку освобождали из Освенцима американские солдаты. Всех освобождали русские, и только дедушку Блинкена – американцы. И он такой «Боже, храни Америку!». Он этот бред втирал с самым серьёзным видом, как и положено слабоумному. Журналисту нужно было поинтересоваться, какой именно пункт устава ООН запрещает мирные переговоры – но нынче за такое в США можно нарваться на обвинение во «внутреннем терроризме».

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За Александър Роджърс -

    23 Март 2023 19:15ч.

    специално благодаря!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • !!...

    23 Март 2023 13:44ч.

    Ха, ха! Намигащия Блинк-ен, не спира да ме забавлява!!... Наистина не е за вярване, колко са дебилни тези неадекватни имбецили във Вашингтон!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    23 Март 2023 14:26ч.

    Хахаха. Ще се радват и в Кремъл и мужиците ако арестуват тоя сатрап, бъдете сигурни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • козяшки мухоед

    23 Март 2023 14:39ч.

    Никой не се радва на ментета, още повече на крадци на никове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Размишления след разикалния пост на президента Медведев в "Телеграм"

    23 Март 2023 14:36ч.

    Първо поста: "Глупаците в Европа искаха да арестуват чуждия в чужбина, а на 21 март ще арестуват своя в Америка. Върнете си страната , американци! На бой! Унищожете тиранията на Вашингтон! Изпратете на вонящото бунище на историята корумпираната клика от безумни свиноукрофили - бащата и сина Байдън! MAGA!". И после изводите от поста: Постът е кратък, но много обемен и саркастично подигравателен. От него произтича следното: 1) САЩ се управлява от идиоти. 2) Вашингтон е назначил същите идиоти да управляват МНС. 3) Тези идиоти отнеха от американците родината им. 4) Американците трябва да си върнат страната. 5) Това ще трябва да стане "с бой" (намек за гражданска война). 6) САЩ се управляват от тирания . 7) Тиранията на централното правителство трябва да бъде унищожена (намек за перспективата за колапс на страната). 8) САЩ се управляват от безумната клика на корумпираните Байдън. 9) Това семейство е свиноукраинофил - въвлича САЩ в украинския конфликт, който е изпълнен с големи неприятности за американците - именно поради тази, корупционна причина. 10) Мястото й не е в Белия дом, а на „вонящото бунище на историята“. 11) Америка падна тежко , съсредоточете се върху себе си и тогава отново ще бъдете страхотни, MAGA! 12) Долу ръцете от нашия агент "полковник Даниил Федорович Тръмп".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ваня

    23 Март 2023 15:04ч.

    А ако реши да посети България?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самата заповед е невалидна

    23 Март 2023 15:10ч.

    Медийната война е в пълна сила, друго не им остава. Показват мускули.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    23 Март 2023 17:19ч.

    Пригожин сделал Блинкену предложение по Африке Бизнесмен и основатель частной военной компании (ЧВК) «Вагнер» Евгений Пригожин написал письмо госсекретарю Соединенных Штатов Энтони Блинкену. Бизнесмен отметил, что после того, как он и ЧВК начали в 2017-2018 годах активно заниматься Африкой, безопасность в странах их присутствия заметно улучшилась. «Поэтому я предлагаю вам поддержать усилия ЧВК "Вагнер" в обеспечении безопасности в Африке и профинансировать новый проект "Вагнер. Безопасная Африка"», — написал Пригожин, отметив, что Блинкен может стать инвестором проекта и сэкономить средства американских налогоплательщиков.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сандокан

    23 Март 2023 17:53ч.

    Ей Мигащия нещастник, кога ли Путин ще ви измаа един-два посейдона и да ви прати там където отдавна ви е мястото - в Ада. Прокобна държава , която сее само смърт и войни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФАЩ и престъпната клика

    23 Март 2023 18:16ч.

    от ден на ден все по жалки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-НАТУТУ ВЪН

    23 Март 2023 18:44ч.

    Има простичка хипотеза.Времето когато западните лидери ще трябва да се явят на килимчето пред ужасно дългата маса в Кремъл наближава.Никак не е ясно и кой ще бъде поканен да седне и кой ще седи прав./справка Ердо и дер Лаен/.Но оправданието пред публиката вече е готово; "Стар и болен е Путин и ако дойде в Брюксел/Вашингтон/сме длъжни да го ярестуваме.Но ние не искаме това.Затова преговорите за новите граници на НАТО ще са в Москва."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Johanes

    23 Март 2023 19:28ч.

    В Южна Африка август месец ще има среща на членовете на БРИКС и господин Путин е добре дошъл. Това каза Председател на голяма партия в Парламента.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • възмутен гражданин

    23 Март 2023 19:41ч.

    този кравар кой го оторизира да раздава команди на суверенни държави.ѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝнего да го арестуват в Израел защото подори с глупостите си много умния еврейски стереотип.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    23 Март 2023 20:49ч.

    Такова политическо дъно и тъпня не се сещам. По-възрастните поколения да кажат. За Хари Труман съм чел, че бил много зле

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това напомня класическата басня за мишките и звънчето

    23 Март 2023 21:28ч.

    та в нея мишките направили събрание относно проблемите им с котката и решили че трябва да й се закачи едно звънче на опашката за да не може незабелязано да се прокрадва и ги напада отблизо. Тогава се изказал най-стария мишок и запитал кой ще й закачи въпросното звънче? Този въпрос разтурил събранието.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    23 Март 2023 21:43ч.

    Поредната американска атака на Русия. И от кой? От най-големите престъпници, съсипали целия Близкия Изток, донесли беди на самата Украйна, провокирали маса оранжеви революции. Нямате право да съдите нито един президент, избран от народа. Вие сте сами за съд и присъда. И този момент наближава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Idealist

    24 Март 2023 1:21ч.

    Може и да стане, когато арестуват онези които разориха Близкия Изток и Северна Африка. Блинкен, вижда ти се края и няма да добър!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • в списъка видях само

    24 Март 2023 7:07ч.

    Колонии и/или държави подкрепящи фашизма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    24 Март 2023 7:29ч.

    Интересно е да се наблюдава в следващите месеци дали ще има промяна в броя на държавите членки на този съд. Времето е такова, или с тези или с другите. Средно положение няма да се приема.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ахил

    24 Март 2023 8:50ч.

    Ами естествено е да искаш неистово унищожението на Путин,ти самият си с украински корени!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи