Блинкен: Поддържаме контакт с Русия, не искаме трета световна война

Блинкен: Поддържаме контакт с Русия, не искаме трета световна война

Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкен заяви, че страната му не иска трета световна война.

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Съединените щати продължават да обсъждат с Русия проблемите на сигурността, за да избегнат ескалацията на украинския конфликт. Това заяви държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен в интервю, излъчено тази сутрин от France 2, съобщава ТАСС.

„Поддържаме контакт с Русия, защото има сериозни въпроси, които трябва да бъдат обсъдени“, каза Блинкен, имайки предвид опасенията на Вашингтон от възможното използване на ядрени оръжия от Русия в конфликта в Украйна. „Не сме забелязали специални движения в тази посока, но има безпокойство. Не го изключваме“, добави държавният секретар на САЩ.

„За президента Байдън е важно да се избегне разширяването на конфликта. Напротив, ние искаме да го спрем, а не да го разширяваме. Не искаме война с Русия, най-вече нямаме нужда от трета световна война, не това се опитваме да постигнем", каза Блинкен.

Ръководителят на американската дипломация не отговори директно на въпроса на журналиста дали Съединените щати са готови да разгледат възможността за преки контакти между Байдън и руския президент Владимир Путин в случай на незабавно прекратяване на конфликта. "Не мога да изхождам от тази хипотеза. Най-важното сега е да постигнем справедлив и дългосрочен край на тази война. А после ще видим", отговори той.

Президентът Байдън каза вчера, че е готов да обсъди с Путин възможността за прекратяване на военните действия в Украйна, но не планира подобни контакти в близко бъдеще, смятайки, че Москва първо трябва да вземе съответните решения. Говорейки на съвместна пресконференция с френския президент Еманюел Макрон след края на разговорите им в Белия дом, Байдън каза, че възнамерява да се консултира със съюзниците от НАТО преди такива разговори.

Френският президент заяви, че възнамерява да продължи преговорите с президента на Русия и изрази желание да обсъди с него ситуацията около Запорожката атомна електроцентрала, добавя ТАСС.

 

 

 

Коментари

  • Рукола Z

    02 Дек 2022 10:46ч.

    Проблемът е там, че аз взех да искам война! Крайно време е да бъдете унищожени!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Туморът на нашия свят САЩ точно затова не иска война

    02 Дек 2022 11:13ч.

    Чувстват, че времето им изтича. Освен това от цялата им ядрена триада използваеми за война с Русия са само атомните подводни ракетоносци и то със сигурност не всички. За сметка на това химическото им оръжие си стои, поради недастиг на средства за утилизирането му. Пентагона е въздух под налягане. Затова воюват с чужди ръце.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айде и да се свършва

    02 Дек 2022 11:26ч.

    Че ми писна от местните евроатлантици, европейци и прочие демократи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И аз

    02 Дек 2022 13:48ч.

    И аз!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иии аз

    02 Дек 2022 13:50ч.

    Вече сме трима!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • западната забавачница

    02 Дек 2022 10:56ч.

    Сега се сетиха... и защо трябваше да чакаме цяла година и да пролеем толкова много кръв, за да вденете какво ви казваше Путин още миналия декември?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    02 Дек 2022 12:07ч.

    ...още на 16 февруари 2022 г. Байдън знаеше, че украинските фашисти, насъсквани от англо-американците, са започнали тежък обстрел на цивилните граждани в Донбас (броят на обстрелите надхвърляше 300 бр. ежедневно). и така „Джо Деменцио“ принуди Путин да направи труден избор: да помогне на руснаците в Донбас с военни средства, като по този начин създаде международни проблеми за Русия, или да гледа как фашистите унищожават рускоезичното население там...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    02 Дек 2022 11:04ч.

    ................Збигнев Бжезинский: «Россия может иметь сколько угодно ядерных кнопок, но поскольку $2 трлн. российской элиты лежат в US банках, вы ещё разберитесь: это ваша элита или уже наша?»

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    02 Дек 2022 11:07ч.

    Кога най-сетне ще разберете, че сте американски глупаци и не може да се надявате Русия до безкрайност да си затваря очите за Натовските творения в Украйна, преоблечени уж наемници от целия свят в униформи на Сбу, ама черни, с бради и незнаещи украински, но иначе Нато не бил страна в конфликта! Е, няма такъв упорит дебил в Света, но не искали ТСВ, но постоянно се натискат за това, щото си мислят, че са недосегаеми!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gen Gurko

    02 Дек 2022 11:15ч.

    Когато започнат да им капят месата ще им светне че не са недосегаеми. Споко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock - "Напротив, ние искаме да го спрем, а не да го разширяваме. "

    02 Дек 2022 11:22ч.

    Звучи добре, но го правите! Блинкен, Нюланд и др. в 'Дълбоката' държава произхождат от Украйна. Не е за чудене, че външната САЩисана политика е точно такава. Ако не отстъпят, рискуват цялата планета. Време е Глоблният предиктор да им дръпне юздите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...не искаме трета световна война

    02 Дек 2022 11:33ч.

    не я искате сега, защото ЕС не е готов ... след 2-3 години обаче ще е друго...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    02 Дек 2022 11:49ч.

    Всичко на този свят се държи на доверието. Такива, айде да казваме какви, като горния изцепил тази фундаментална глупост, направих всичко възможно, другата страна да им няма вече капчица доверие. И това неминуемо води към ескалация, което те уж не искали. Не искали, ама значи, не разбират, какво правят. Затова май циреят трябва да се среже...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mathur

    02 Дек 2022 12:01ч.

    Ми като не искате трета Световна що продължавате да давате на нацистите оръжия бе шушомиго????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кадиров

    02 Дек 2022 12:03ч.

    Караибската криза приключи, когато текезесара Хрущчов открито заяви : "Ще ви унищожим!" Путин е възпитан човек и посочва военната докрина на РФ , от която никой не се интересува. Светът очевидно обича сопата! И с хулиганите по хашлашки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    02 Дек 2022 12:38ч.

    Двуликият Янус/Бл./-искат да приключат, но нямат особено желание. Мисля, че в САЩ разбраха, че подопечния им Слуга, взе да се изплъзва от контрола им и може да направи някоя голяма глупост. Ако се случи това,веднага ще се откажат от него- това е техен патент. Все пак той е техен "кучи син"-виждали сме какво се случва с диктаторите, когато САЩ оттеглят подкрепата си...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо от Кривина

    02 Дек 2022 13:26ч.

    Почват да се правят на умряла лисица. Искат време да се съвземат.Русия вече не вярва на сатаната.Един път сгреши и спря 2014 войната ,ако беше продължил сега Украйна щеше да бъде кротко агънца а не подла хиена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    02 Дек 2022 13:34ч.

    „Поддържаме контакт с Русия... чрез наемната войска и командването й в Украйна"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван Пеев

    02 Дек 2022 13:41ч.

    На кого му треперят гащите?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да бе, да

    02 Дек 2022 13:48ч.

    Искате само да унищожите Русия (ако може без война, защото не ви стиска). Нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    02 Дек 2022 13:49ч.

    На Земята ще има относително спокойствие когато САЩ -в основна степен - бъдат физически унищожени.Не си правете илюзии...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    02 Дек 2022 14:08ч.

    Говорят с вас по същия начин както говорят с др. Ким Чен Ун. Само да не направите някой зулум с ядрения бутон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Искат Трета световна, но да е като ВСВ, на европейска територия само

    02 Дек 2022 14:11ч.

    Да се изтегля НАТО в старите си граници, ако искат да докажат, че са добронамерени. Едва ли, щели да разговарят със съюзниците. С кого? С Полша и Румъния?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • психиатър-животновъд

    02 Дек 2022 14:12ч.

    "...не искаме трета световна война..." - А защо не искате ? Искайте бе. Направете я тази ТСВ , че малко да се очисти планетата от боклука. Иначе съвсем ще мухляса всичко. Искате или не, ТСВ ще има. Не защото нормалните хора я искат, а защото има откачалки, които са поставени временно да управляват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цветан Ценов

    02 Дек 2022 15:31ч.

    Ще поддържате и с.ирки ще правите! Това,което сътворихте е върха на сладоледа - ще го ближете и ще питате за още,извратеняци долни!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    02 Дек 2022 18:04ч.

    Какво вопиюще противоречие между думи и дела...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cassandra Nathan

    03 Дек 2022 12:05ч.

    SEO Link building is a process that requires a lot of time. If you aren't using SEO software then you will know the amount of work load involved in creating accounts, confirming emails and submitting your contents to thousands of websites in proper time and completely automated. With Money Robot Submitter the link submission process will be the easiest task and completely automated, you will be able to build unlimited number of links and increase traffic to your websites which will lead to a higher number of customers and much more sales for you. With the best user interface ever, you just need to have simple software knowledge and you will easily be able to make your own SEO link building campaigns. Money Robot Submitter is the best SEO software you will ever own, and we can confidently say that there is no other software on the market that can compete with such intelligent and fully automatic features. The friendly user interface, smart tools and the simplicity of the tasks are making Money Robot Submitter the best tool on the market. Download Free 7 Day Trial https://cutt.ly/p1Fbw8h

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи