Блинкен и Лавров разговаряха на четири очи в Индия

Блинкен и Лавров разговаряха на четири очи в Индия

Антъни Блинкън и руският външен министър Сергей Лавров СНИМКА: Ройтерс

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен и руският външен министър Сергей Лавров проведоха кратка среща в Делхи в кулоарите на конференцията на Г-20 за първи път от нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари м. г., съобщи Асошейтед прес.

АП цитира американски служители, според които Блинкен и Лавров са разговаряли около 10 минути в кулоарите на конференцията на Г-20 в Ню Делхи. Макар и кратка срещата се състоя в момент, в който отношенията между Вашингтон и Москва рязко се влошиха заради напрежението около войната на Русия срещу Украйна.

Според източника на АП Блинкън е използвал дискусията, за да посочи три пункта пред Лавров: че САЩ ще подкрепят Украйна в конфликта толкова дълго, колкото е необходимо, за да сложи край на войната, че Русия трябва да отмени решението си за оттегляне от новия договор START и, че Москва трябва да освободи задържания американец Пол Уилън.

Служителят, който е разговарял с репортери при условията за анонимност е споделил още, че Блинкен е избил от главата на Лавров всякакви възможни илюзии, че може да има колебания в подкрепата на САЩ за Украйна.

„Ню Йорк таймс“ разглежда внезапната среща между Антъни Блинкен и Сергей Лавров като сигнал, че администрацията на Джо Байдън се надява да продължи да говори с Москва, въпреки, че се намира на противоположни позиции по отношение на войната в Украйна. Още по-интересно е, че преди срещите в Ню Делхи Антъни Блинкън беше казал, че няма планове да разговаря на четири очи с Лавров. „Фактът, че двамата се срещнаха за кратко в четвъртък, предполага, че администрацията на Байдън вярва, че двете правителства трябва да продължат да поддържат отворени каналите за комуникация, въпреки че са на противоположни страни във войната на Русия в Украйна“, посочва изданието.

Говорителката на руското МВнР Мария Захарова е заявила пред Интерфакс, че срещата е била поискана от Антъни Блинкен.

Източници: OFFNews , "24 часа"

 

 

 

 

Коментари

  • Разплаках се

    02 Март 2023 16:39ч.

    Толкова мила дописка. Уж на четири очи, пък имало анонимен служител. Блинкен избивал нещо от главата на Лавров... Сигурно Женята Дайнов ми е преподавал на тоз мисир/ копи пейстър...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    02 Март 2023 18:00ч.

    Точно псевдогероичната речева поза “изби от главата” показва кой на кого какво е избивал и че говорещия не е този в главната роля.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Блинкен е избил от главата на Лавров"

    02 Март 2023 16:41ч.

    Това звучи нелепо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дам

    03 Март 2023 12:01ч.

    как се стърпяха да не станат на кълбета, единия е очевиден русофоб а другия ант-нато нещо тези усмивки много пресилени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ах, ах , Блинкен избива от главата на Лавров...

    02 Март 2023 16:43ч.

    Ах, ах , Блинкен избива от главата на Лавров... Представяме си как нежният Тони, с тънките устнички е гепил едроглавия Лавров и го лашка в стената - "Пусни веднага Уилън !" , и после пак буф-буф - "Веднага да се върнеш в договора СТАРТ !" буф-буф-буф-буф ! И докато Лавров си поема дъх, Блинки с тънко гласче и във високата октава му крещи - "Няма да изоставим Украйна, няма, няма !!!" ... Сюрреализъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На мястото на Лавров

    02 Март 2023 16:45ч.

    щях да го ритна с копито в отговор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копита има дявола, тоест - САЩ

    02 Март 2023 16:49ч.

    Умиращия дявол САЩ наистина може само да преритва с копитца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    02 Март 2023 16:53ч.

    Сергей Викторович Росинант е бил ударен от Тони Блинкен с китара по главата, и бе принуден да изцвили на дон Владимир Кихот да остави вятърните мелници на западнала Европа на мира!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ива Ъ.

    02 Март 2023 16:55ч.

    Нежният Блинкен и още по-нежното му синче, за което в мрежата пишеше, че вече си е сменило пола. Какво да очакваш от такива дегенерати; крушата не пада по-далече от дървото. Добре, че Лавров е мъжага и не обръща внимание на такава лигоч.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    02 Март 2023 16:55ч.

    т. нар. „Запад“ изненадващо бързо се превърна във фашистка диктатура – и може да говори колкото си иска за "демокрация", но хората вече усещат, че това са просто лъжи...когато ООН гласува резолюция за необходимостта от борба с героизацията на нацизма - СAЩ и Украйна, ЕС /и България/, гласуваха против…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • т. нар. „Запад“

    02 Март 2023 17:55ч.

    е генетично, исторически предразположен към фашизъм и колониализъм (и явен и скрит), и едновременно с това към арогантност, или другата крайност - лицемерие и лъжи. Така че няма нищо изненадващо. Това за политиката им. Иначе обикновените западняци са като цяло свестни хора, но често с промити мозъци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъй като това е тема, по която

    02 Март 2023 18:49ч.

    се опитвам да свържа някакви нишки - ще посоча тук поне, че Блинкън, В. Нюланд и други фигури, които са разпалвачите и на тази война, са ревностни последователи на Лео Щраус, известен като "еврейският Хитлер". "Демокрация" е само дума параван, дума без собствен смисъл в техните среди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    02 Март 2023 20:50ч.

    Тук ще припомня името на Димитров. Да, Георги Димитров, Нещо беше казал, какво е фашизъм. Съдбата ми даде възможността да видя наживо това, което са ни учили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • обикновените западняци са като цяло свестни хора, но често с промити мозъци.

    02 Март 2023 21:26ч.

    Точно. А защо са с промити мозъци ? Защото от десетилетия им е скапана общо-образователната система ! Там е разковничето на сатанистите. Направете децата невежи глупаци - и можете да им промивате мозъците без проблем. На Запад началното и средното образование, ако не е нещо частно и платено, просто е нула ! Учи се по 3 , максимум 4 дни в седмица. Имат по 6 ваканции на година, понякога се чудиш , изобщо работят ли училищата. Не учат нищо друго освен да пишат и четат, но и това е проблем, защото масово са неграмотни. И смислово и директно неграмотни. Зе история и география да не говорим... Единици на стотици знаят нещо за света навън, предимно които са пътували като туристи. Будапеща, Букурещ и София за тях често са едно и също...Имал съм случай да ме питат - "А вие в България не пишехте ли на азбуката на Месопотамия ?" Не са лоши хора, но са невероятно невежи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    02 Март 2023 21:48ч.

    "А вие в България не пишехте ли на азбуката на Месопотамия ?" В такива случаи отговорът трябва да е - не пишем на българска азбука, а в македоня пишат на месопотамска, защото са древни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не новина, а пропагандна трактовка на новина

    02 Март 2023 17:59ч.

    Май сте забравили да поднасяте новините без подвеждащите коментари на дежурния чи футски редактор. Айде писнА ни вече от дежурни медиатори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    02 Март 2023 18:07ч.

    Абсолютно точно - пропагандна трактовка на новина с елементи на фикция, бурлеска и “бай Ганьо стайл”, където страхливецът, загубил боя, се героизира лъжливо “И като му шибнАх един” - всъщност бягайки

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неуспелият рок музикант Блинкен

    02 Март 2023 18:00ч.

    как жадува да види Армагедон-а

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А Васко окърпеният няма ли да ходи да се бие с руснаците?

    02 Март 2023 18:03ч.

    земя там има достатъчно ............ https://politikus.info/video/150282-osvobozhdeniya-artemovska-1943-g.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • COPIUM

    02 Март 2023 18:19ч.

    Според мен Блинки е казал на Лавров да си избие от главата: 1 Европейското НАТО което Орбан предлага. 2 Да не бързат да приключват войната преди изборите в САЩ. 3 Да забрави че САШ ще се съобразяват с международните закони в ООН, както иска Китай. 4 Или поне докато имат 800 бази за разпръскване на демокрация и мир. 5 Да не си и помисля че тръбопроводите са взривени от някой друг. 6 Да приеме ковид вината на Китай, без значение по чия поръчка е работила лабораторията в Ухан. 7 Да забрави за останалите 580 лаборатории по целият свят, създадени по причина че дейности рискуващи заразата на хора са забранени в САЩ. 8 Да забрави за джендър идеологията- тяхно верую т.к. наследниците им са масово такива и вие ще трябва да ги уважавате и да им се подчинявате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГЛАСОВЕ, ето го тук оригиналния текст на Ройтерс

    02 Март 2023 19:26ч.

    Откъде ги изкопахте тези ""избити глави"? https://www.reuters.com/world/blinken-lavrov-spoke-briefly-margins-g20-meeting-us-official-2023-03-02/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    02 Март 2023 19:35ч.

    Обаче как американците се борят за абсолютно всеки свой гражданин по всяка точка на света, докато в Русия пращат стотици хиляди млади хора на сигурна смърт

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Год бяс Америка

    02 Март 2023 19:43ч.

    Ментак, как се борят, като теб - гепят си чужда идентичност, купуват си учени, плащат фалшиви пари, за да унищожават конкурентите си. Лъжовни бесовници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    02 Март 2023 20:12ч.

    Мачкат терористи, русофили, диктатори и всякаква подобна измет

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @ЗИП

    02 Март 2023 20:30ч.

    Кат' рече "измет", поглеждал ли си се в огледалото, бе сладур?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФАЩ сбърка фатално, краят им е предизвестен окончателно

    02 Март 2023 21:01ч.

    Терорист терористу око не вади. Ще се смачкат от собствената си тежест - само гледай, ще става като на филм...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Nikolai Vasilev

    02 Март 2023 20:46ч.

    Каква среща, Захарова казва , че Блинкен е гонил Лавров в коридора!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до контролираш словото, дори с цената да отнемеш на народите способността за мисъл и анализ

    02 Март 2023 21:04ч.

    Дежурният Хари Потър, пуснал новината в тоя й вид, си измислил цяла история, с цел да заличи истината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахаха

    02 Март 2023 21:00ч.

    Не мисля, че в главата на Лавров има нещо за избиване. За разлика от Байдън, той си е със всичкия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чеп за зеле

    02 Март 2023 21:20ч.

    Бай Байдъне дай някой лев че мамата си... https://i.imgur.com/cl2wMdd.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    02 Март 2023 21:53ч.

    Не е ясно кой на кого е избивал каквото и да е, но от снимката личи санитарната дистанция, която Лавров спазва и погнустата от ръкостискането с онова другото - такава погнуса, че чак не може да го приеме насерозно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мдааа, снимката е весела

    03 Март 2023 11:00ч.

    Единият е притеснен и сгънат, като че му се ходи по нужда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • COPIUM

    02 Март 2023 22:28ч.

    Всъщност Блинки е помолил Лавров Путин да се върне към договора за контрол в/у оръжията. Иначе Байдън може да разреши използването от американски спец служби на всякакви видове оръжия за масово поразяване. Т.е. химическо, биологично в т.ч. ядрено в случай на терористична заплаха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На конференцията за разоръжаване в Женева посланици и дипломати напуснаха залата, когато Лавров се включи онлайн

    03 Март 2023 0:13ч.

    Лавров не стигна до конференцията за разоръжаване в Женева заради санкции от ЕС неговият самолет да лети до Швейцария. Конят на Путин се появи онлайн, но посланици и други дипломати напуснаха залата в знак на подкрепа за Украйна. https://t.me/uniannet/91346

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тюфлеците

    03 Март 2023 7:53ч.

    И какво всъщност правят тези посланници и дипломати на такава "конференцията за разоръжаване " , след като отказват да слушат външния министър на най-въоръжената ядрена страна в Света ? За къф чеп са там ? Да вършат някаква работа по разоръжаването, или да правят фасони като зарязани ученички ? ... Управляват ни малоумници, мързеливи малоумници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С терористи преговаря ли се?! Светът преговарял ли е с Хитлер, Сталин, Мао Дзедун, Аугусто Пиночет, Пол Пот и другите диктатори в историята?!

    03 Март 2023 9:41ч.

    В личен план вие преговаряли ли сте с някой, който ви насилва, прониква с взлом в дома ви, ограбва ви, разрушава брутално дома ви, изнасилва и/или убива близките ви и/или вас?! Обикновено диктаторите ги свалят с преврат, убиват, умират в изолация и/или се самоубиват, разбрали несъстоятелността и невъзможността да постигнат целите си. Най-въоръжената ядрена страна не може да се възпре да нанася удари, да убива и разрушава жертвата Украйна с преговори, защото Русия на Путин, Лавров&кремльовци рекетират като терористи света. Може да се спре само "с нейните камъни по нейната глава", т.е. със легитимните средства на принудата, със силата на оръжията. Едва след това ще се преговаря (с Русия, а не с диктатора и терористите му) на принципа на Силата на Правото, т.е. на базата на принципа на международното право и международните договори за разоръжаване и всичко друго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виждам че

    03 Март 2023 10:19ч.

    С вас доста са преговаря ли... Чак сте превряли... И Пяната най отгоре... В Шиника

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти си толкова тъп, че направо си вдлъбнат !

    03 Март 2023 12:57ч.

    "Светът" е преговарял с Хитлер, само прочети за Мюнхенския договор, кой го е подписал (Чембърлейн !) , Сталин е най-търсения за преговори през ВСВ , имал е 5-6 срещи със Чърчил ! Големи срещи с Рузевелт и Чърчил - в Техеран , Ялта , Потсдам...Мао бе ухажван безкрайно от американската дипломация, първо Кисинджър , после лични Никсън го посети в Пекин ! Пиночет какво, да не го разлюбихте ? Пиночет бе националист, не толкова про-американец... когат се разболя къде го лекуваха ? Изобщо ! Когато си ПРОСТ , а ти си един много прост трол - по-добре си пиши по листчетата. Всяка "импровизация" те прави комичен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    03 Март 2023 3:06ч.

    Изказването на Захарова обяснява всичко. Кой нервничи от замразяване участието на Русия в договора за СНЯО е повече от очевидно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Santana

    03 Март 2023 10:21ч.

    Снимката говори много, ако не всичко. Неадекватният и неуверен Блинкен и мъжкарят, свръхопитен дипломат Лавров.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи