Блинкен: Европа е отделила 13 млрд. долара за военна помощ на Украйна

Блинкен: Европа е отделила 13 млрд. долара за военна помощ на Украйна

Европейските партньори на САЩ са отделили по време на конфликта 13 млрд. долара за военна помощ на Украйна. Това съобщи държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен пред журналисти след среща с ръководителя на външната служба на ЕС Жозеп Борел, съобщава ТАСС. Европейските партньори са предоставили също на Киев „десетки милиарди хуманитарна и икономическа помощ“, помогнали са на украинските бежанци.

По-рано Борел е заявявал, че страните-членки на ЕС са предоставили на Украйна различна помощ на стойност над 60 млрд. евро, докато военната помощ възлиза на „около 12-13 млрд. евро“, отбелязва ТАСС.

Блинкен и Борел участват в срещата на Енергийния съвет ЕС-САЩ в Брюксел. Една от основните теми на преговорите е доставката на американски втечнен природен газ за Европа, включително въпросите за колективните покупки на газ.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

 • ОТ ЧИЙ ДЖОБ БЕ , Антоне

  04 Апр 2023 12:35ч.

  EK пазарува с нашите пари за чужда кошница вкарвайки в дълг и нас и любимата Украйна, гениално!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кога станаха 13?

  04 Апр 2023 12:43ч.

  Има ли горна граница това безумие??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Делта

  04 Апр 2023 12:46ч.

  ЕС е помогнал с 13 млрд. за да може Украйна да купува оръжие от вас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Според мен някой от

  04 Апр 2023 13:03ч.

  Европа краде от тези средства. Същият подпис както беше по време на ковида.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги Марков пред „Маgyar Nenzet“: България е колония на САЩ

  04 Апр 2023 13:18ч.

  BIG5 публикува пълния текст на интервюто: Съжалявам, но България е колония. Държава без национален суверенитет всъщност се управлява от американското посолство в София

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ето затова извършилите Славната революция в Лондон през 1688 г. са си създали и САЩ през XVIII в., и ЕСОТАН през XX в. - за да могат да крадат директно от данъците на всеки за решаване на геополитическите си задачи

  04 Апр 2023 13:25ч.

  Ограбват ни, докато ни разказват целия си репертоар за "свободния свят", "клуба на богатите" и всички останали простотии за "демокрация" и "пазарна икономика".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Точно

  04 Апр 2023 14:46ч.

  и пределно ясно казано!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • паф

  04 Апр 2023 14:37ч.

  абе, стига сте тъпкали украйната руска област с ръждясали железа, бе! там няма толкоз цигани да го приберат туй желязо, пък и укрите вече са на свършване....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Срешнити ли русняце по мурету тва лету

  04 Апр 2023 14:41ч.

  Бийти и мушкъйти и Пъръбелум лугир ней лошу да издпразнити в тех най-дъбре.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • гадове

  04 Апр 2023 14:48ч.

  ЕС не са дали нищо. Те са куха идеологическа структура. Това са пари, откраднати от народите на ЕС, включително и от българите. Тези престъпници крадат от нас и ни държат в мизерия, за да помпат с оръжие Усрайна. Украинците се разчекнаха от пари, имоти, луксове, коли, частни самолети и глезотии, а българинът умира заради липса на пари, които са взети от него за същите тия украинци. Дано се разпадат по-бързо, че такава мизерия и бедност, както сега, когато сме в ЕС, не е било никога. На времето Каравелов казваше, че сме под двойно робство - на гръцката църква и на турския султан. Сега сме под тройно, много по-свирепо робство - на ЕС, на САЩ и на НАТО. Изпиват и последните живителни силици на българина, за да си трупат милионите и да богатеят на наш гръб. В същото време, както при султана, ни обясняват, че трябва да сме горди, защото сме част от някаква велика общност. Робът и господарят никога не са били и няма да са част от една общност. На робът му трябва свобода, а не общност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Много добре казано

  04 Апр 2023 18:38ч.

  И съвсем точно при това

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи