Блинкен: Бъдещето на Украйна е в ръцете на украинците

Блинкен: Бъдещето на Украйна е в ръцете на украинците

Украинският народ и правителството начело с президента Володимир Зеленски трябва сами да решат въпроса за възможността за териториални отстъпки, САЩ няма да налагат своята позиция. Това заяви държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен в интервю, публикувано във вторник за PBS, съобщава ТАСС.

„Бъдещето на Украйна е в ръцете на украинците. Тези решения трябва да бъдат взети от украинския народ и демократично избраното правителство, включително президента Зеленски. От него зависи да реши какво е в интерес на неговата страна, неговия народ, и ние ще го подкрепим“, каза той в отговор на журналистически въпрос.

Американският държавен секретар добави, че САЩ и западните страни "работят 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата, за да се уверят, че те (украинците) получават всичко необходимо", за да водят война срещу Русия.

Бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър се изказа чрез видеовръзка на Световния икономически форум в Давос в края на май. Той посочи необходимостта от започване на преговори за намиране на решение в Украйна през следващите два месеца, преди окончателно да се влошат отношенията между Европа и Русия. Редица западни медии приеха думите на Кисинджър като призив за отстъпки към Русия и го разкритикуваха, отбелязва ТАСС.

 

Коментари

  • Дали вече няма да се усетят ?

    15 Юни 2022 8:27ч.

    Укрите, че ги пожертваха от Запада ? Едва ли. Фанатизмът и нацизмът са пуснали дълбоки корени на запад от Днепър. Без силово изчегъртване от Русия няма да стане. Горчивата чаша едва е отпита, предстоят много горчиви глътки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дали вече няма да се усетят ? 15 Юни 2022 8:27ч. Укрите, че ги пожертваха от Запада ?

    15 Юни 2022 9:33ч.

    Ще се усетят... Колкото и ние се усещаме, че ни пожертваха... Нашата жертва тече вече 30 години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • виновникът вече е непричем

    15 Юни 2022 8:34ч.

    Окепазихте работата отвън, сега ги пускате по пързалката да се оправят те самите отвътре. Досега умираха от куршуми и гранати по фронтовете, вече не им остава нищо друго да почнат да умират от студ и глад (и все заради вас).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    15 Юни 2022 8:36ч.

    след 3 месеца почнахте да говорите за отстъпки още първия ден трябваше да се почне с преговори за мир и добросъседство както виждате путин удря леко даде ви възможност да се вземете в ръце и да прекратите тези простащини няма нов световен ред без русия китаи и индия набиите си го в тъпите чугунени глави искаме мир мир мир

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не са си у дома

    15 Юни 2022 8:47ч.

    САЩ трябва да напусне Украйна - колкото по-бързо, толкова по-добре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    15 Юни 2022 9:03ч.

    И България и Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    15 Юни 2022 8:53ч.

    Сащ, където се набутат, после и трева не никне, ама проста лакомия, а сега Афганистан №2.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    15 Юни 2022 9:09ч.

    Това ми звучи като перефразиране на Остап Бендер: "Спасението на давещите се е дело на самите давещи се". Браво на Блинкен за откровеността - употребихме Украйна, сега да се оправят както могат оставяме бъдещето им в техни ръце. Аз не съм изненадан, но украинците са с промити мозъци и това ще го преглътнат трудно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От белата колиба

    15 Юни 2022 10:07ч.

    Превод : “Украинци, оправяйте се сами срещу Русия. Ама се оправете до последния !”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи