Бившият шеф на ЦРУ Петреъс: Пригожин да внимава много около отворени прозорци

Бившият шеф на ЦРУ Петреъс: Пригожин да внимава много около отворени прозорци

Бившият шеф на ЦРУ генералът от резерва Дейвид Петреъс предупреди лидера на частната наемническа армия „Вагнер“ Евгений Пригожин „да бъде много внимателен около отворени прозорци“, предаде Асошиейтед прес. Говорейки пред СиЕнЕн, генерал Петреъс очевидно имаше предвид известния брой руснаци, които починаха при неясни обстоятелства, включително след падане от прозорци, след като Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 г., посочва агенцията.

Като част от сделка, целяща спиране на похода на бойците от „Вагнер“ към Москва, Евгений Пригожин се е съгласил да отиде в изгнание в Беларус, чийто лидер е верен съюзник на руския президент Владимир Путин.

„Пригожин спаси живота си, но изгуби своята група „Вагнер“, каза Петреъс. „И той трябва да бъде много внимателен около отворени прозорци в своето ново местообитание в Беларус, където ще отиде“.

Сред починалите при неясни обстоятелства бе председателят на борда на най-голямата руска частна петролна компания, който критикуваше военната операция на Русия в Украйна. Той падна от прозорец на болница през септември миналата година, припомня АП.

Кремъл методично преследва критиците на войната, така че бързата развръзка с Пригожин изглеждаше като проява на слабост от страна на Путин. Но мнозина от онези, които са се противопоставили на Путин или са го предали, са срещнали смъртта си месеци или години по-късно, някои дори след като са напуснали Русия, припомня АП.

Пригожин остро критикуваше руското военно ръководство за начина на водене на войната в Украйна, а в петък отиде още по-далеч, като нарече лъжа обосновката на Путин за инвазията. Пригожин обвини армията, че е подвела Путин и руското общество като невярно е твърдяла, че Украйна и НАТО планират да нападнат Русия.

Все още няма информация за това лидерът на „Вагнер“ да е пристигнал в Беларус, отбелязва АП. Много други въпроси останаха без отговор засега, включително дали към Пригожин ще се присъединят някои от неговите войници, и каква роля би имал той в Беларус.

Шефът на „Вагнер“, който изпращаше редица аудио и видеозаписи по време на своя бунт, пази мълчание, откакто Кремъл обяви сделката, за да сложи край на похода към Москва и да го накара да напусне Русия, отбелязва АП.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Кой го каза

    26 Юни 2023 11:34ч.

    Най-добре е да запазим санитарно мълчание!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стоян Петров

    26 Юни 2023 12:58ч.

    Този американец да внимава защото неговият предшественик в началото на студената война министър на отбраната на съединените щати на име форестал скочи от осмия етаж викайки руснаците идват Злите езици твърдят че преди това той е напълнил гащите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Искандер Кинжалов

    26 Юни 2023 11:40ч.

    Така е, Пригожин да внимава около прозорците. А Дейвид да заобикаля поне на 2000 км.Куев. Че там в сградите на разузнаването падат едни такива железа. Да не трябва после да му правят дийп-фейк образ, като на Буданов...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уникално мощно… име

    26 Юни 2023 12:07ч.

    но с един голям недостатък: написано само с инициалите, някой може да си помисли, че става дума за един уникален политически боклук - Иван К,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    26 Юни 2023 12:25ч.

    "за един уникален политически боклук - Иван К" -- само на първо четене се сещам поне за два. боклука, не двама души.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аноним

    26 Юни 2023 11:48ч.

    А ти ,генерале,не реви на чужд гроб! Не бързай да лееш крокодилски сълзи!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    26 Юни 2023 11:52ч.

    Ха ха ха... колко са елементарни тия, не е истина! И такива глупаци претендират да управляват целия свят!?! ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    26 Юни 2023 11:54ч.

    Истината - попикаха се от страх онзи ден, ча пратиха натото да се обяснява, че нямало нищо общо! Направо се чудя защо още се намират глупаци, които им вярват на боливуда ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • копеус

    26 Юни 2023 12:11ч.

    Новите опорни точки са спуснати. След голямото одрискване великите стратези ще внушават, че Путин щял да ловува на Вагнер, докато в същото време ще ловуват самите те чрез подопечните им укрофашистки терористи. Може би Путин трябваше да даде куфарчето на Пригожин, за да видим тоталното осиране на натовските боклуци. Но не е късно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • приятелски съвет от собственика на "NOVA TV" България

    26 Юни 2023 12:14ч.

    И на нас много полезни съвети ни дава неговата телевизия...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    26 Юни 2023 12:25ч.

    убиецът си предава опита на хора живели 78 години в мир

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • El Condor

    26 Юни 2023 12:30ч.

    Пригожин да внимава и като си купува дезодорант, да не му пробутат опаковка с Новичок. Имам чувството, че холивудски сценаристи и режисьори на комедийки са се настанили по съответните евроантлантически ведомства и те определят стратегиите и тактиките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо не сте вденали

    26 Юни 2023 13:03ч.

    От това, което се случи вчера рубладжиите. Ще почнат да се избиват тия по върховете. В Русия понеже няма избори вожда се сменя само с ликвидация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В САЩ има ли избори?

    26 Юни 2023 15:14ч.

    След като изберат президента, ВСЕКИ министър е назначен от него. НЯМА ИЗБОРИ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пригожин

    26 Юни 2023 13:13ч.

    Пригожин барабар с 25 000 главорези е на полската граница, че има вече и бази с ядрено оръжие !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пригожин

    26 Юни 2023 13:15ч.

    Пригожин може да прави ''каквото му скимне'', а Путин само да вдига рамене - ''Какво искате от мене, аз не мога да се разбера с тези, които за малко да превземат Москва...Как да ги спра , да превземат Варшава !?''

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Подобно на изказвания на НАТО

    26 Юни 2023 15:15ч.

    НАТО няма да воюва с Русия, но ако отделни държави искат да воюват, няма да ги спираме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • erkek

    26 Юни 2023 13:30ч.

    Що тексаски сенатори желаещи отделяне на Тексас полетяха от какви ли не височини преди години....Човека знае явно каква е процедурата с неудобните...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    26 Юни 2023 13:36ч.

    Генерал Петреъс дава наивни съвети на Пригожин. Очевидно не знае, че специалните служби на Русия вече се придържат към директивата на полковник Дубин-Преображенский. Тя постулира, че при хигиенизиране на заповяданите обекти следва да се използват разообразни средства. Категорично трябва да избягват последователности, при които два поредни обекти се чистят с една и съща технология. И най-опитното, професионално око не трябва да открива закономерност в начина на изпълнение на хигиенните операции. На лекция пред курсанти от академията на КГБ полк. Дубин-Преображенский призовава да се избягва прочистване на чрез изхвърляне на обекта от прозорец. Това първо е неестетично, второ е неекологично - твърди специалистът. Освен това тази процедура крие потенциални опасности. Така например, обект Тимофей е изхвърлен от седмия етаж на болницата, в която лекувал хемороидите си. Трупът пада върху случайно преминаващия автомобил на полк. проф. д-р Целувайкин и сериозно го поврежда. Чистенето трябва да става тихо, кротко, да ухае на прясно изпечени пирожки, да утвърждава красотата на домашния уют, съветва полковникът. За пример той посочва изчистването на предателя Лисугер. Обектът е намерен удавен в своята вана в Лондон, заобиколен от любимите си гумени гей-патенца. В апартамента всичко блести от чистота, ухае на канела и амбра. Скотланд ярд намира само една следа - ясен, насърчителен отпечатък върху дръжката на банята. Радостта е кратка - оказва се, че той принадлежи на Нейно Величество Елизабет Втора. Тази операция е била извършена със съдействието на лабораторията за генномодифицирани гризачи. Воден плъх номер 3, с чин капитан, влиза в Темза и през градската водопроводна инсталация се добира до дома на Лисгер. Издебва го гол във ваната. Плъхът пуска весели сапунени мехурчета и прави неприлични знаци с лапките си. Сърцето на предателя не издържа - масивен инфаркт, който е покосява дори две от любимите му гумени гей-патенца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЦРУ пак дрънка опорни глупости и се натяга, че нещо знае!

    26 Юни 2023 13:52ч.

    Штаб Уткина разрабатывал план захода в столицу и блокирование здания Минобороны и Генштаба. Участвовал ли в разработке «марша на Москву» генерал Мизинцев не сообщается. (Стрелков) Марш мятежников состоял из более 1000 единиц техники в 4 волны. Возглавлял "Король королей", он же позывной "Вагнер", он же Дмитрий Уткин - подполковник спецназа ВС РФ на момент окончания Первой Чеченской войны. Идеально чувствует поле боя, имеет непререкаемый авторитет среди военных. Герой России, получал награду из рук Путина в 2016 году за взятие Пальмиры. Жесткая дисциплина и фанатичное отношение к боевой выучке в ЧВК "Вагнера" - его работа, он же является реальным руководителем ЧВК. Пригожин - лицо публичное. Никогда не давал интервью, известно лишь несколько его фотографий. Затова обвиненията срещу Пригожин бяха снети!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    26 Юни 2023 13:52ч.

    От започването на войната този обяснява колко е зле руската армия и постоянно дава прогнози за скорошна победа на ВСУ. Досега реалността не е потвърдила нито една негова дума. Чудя се, че още се намират хора, които го слушат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На Петреъс анализите, със същото качество

    26 Юни 2023 14:37ч.

    като новините по Нова.. Предназначени са за употреба, само от двугънкови екземпляри..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Американците попаднаха в небрано лозе и се чудят какво да измислят

    26 Юни 2023 15:12ч.

    "Евгений Пригожин се е съгласил да отиде в изгнание в Беларус"??? То е като да напусне Ростов на Дон и да отиде в "изгнание" във Воронеж. Смешки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мистър СРУ вие искате ли, войната да спре?! Или ви е страх от Похода на Справедливостта, който може да застигне и великите ви САЩ?!

    26 Юни 2023 15:30ч.

    Колко милиарда долара даде САЩ на нещастната Украйна от месеци преди 23 февруари 2022 г. - когато с десетки товарни самолети разтоваряха боеприпаси на летището в Киев, а президента им Байдън не спираше да повтаря: Путин ще удари, няма начин да не удари и стоваря боеприси в чуждата държава, че даже и американски войници из "съюзниците" в Европа. КАЖЕТЕ Петреъс - защо ПАПАТА Франциск, обясни пред медиите, че причина за войната в Украйна е понеже НАТО ЛАЕ ПРЕД ПОРТИТЕ НА РУСИЯ?! Е, това разкажете на зрителите на CNN ............ За бригаден армейски генерал Пригожин не се безпокой. А съвети можете да давате, когато влезеш в окопите на огневата фронтова линия като него и около тебе трещят снарядите. А от кабинета да казваш, къде да бомбят изтребителите на НАТО и как да създаваш интриги между мирни съседи! Ай сиктир.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аноним

    26 Юни 2023 16:23ч.

    Тоя ли е собственик на българската-Нова телевизия????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи