Бившият шеф на сръбското разузнаване напомни на Аналена Бербок за дядото нацист

Бившият шеф на сръбското разузнаване напомни на Аналена Бербок за дядото нацист

Германският външен министър Аналена Бербок води антисръбска и антируска политика, което може да се дължи на възгледите на нейния дядо нацист, който „защитаваше“ Европа от Съветския съюз. Това заяви бившият ръководител на Сръбската агенция за сигурност и информация, лидер на Социалистическото движение Александър Вулин, предаде ТАСС.

"След като дядото нацист „защитаваше“ Европа от СССР, не е изненадващо, че неговата внучка „защитава“ Европа от сърби и руснаци, дори когато не е нападната“, каза Вулин, цитиран в изявление на Социалистическото движение. "Едно нещо остава неясно – дали Аналена Бербок сама е написала речта си или е преработила речта на дядо си Валдемар, убеден нацист, когато той получава Ордена за военни заслуги през 1944 г.", продължава Вулин.

Вулин подчерта, че изявленията на Бербок, че „сърцето на Европа сега бие в Киев“, както по време на конфликта в Босна и Херцеговина при разпадането на Югославия „биеше в Сараево“, показват, че „сърбите нямат място в ЕС, както и руснаците“.

По-рано списание Bunte съобщи, че Валдемар Бербок се споменава в архивните документи на Вермахта като полковник и боен офицер. Твърди се, че е служил като инженер в звено, което ремонтира зенитни оръдия и през 1944 г. е награден с Кръста за военни заслуги, който се присъжда за „специални заслуги в бойни операции под вражески огън или докато ръководи военни операции“. В характеристиката на дядото на Бербок се отбелязва също, че е чел книгата на Адолф Хитлер „Моята борба“ и „твърдо се е придържал към националсоциализма“.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Калпазанче

    06 Март 2024 15:39ч.

    Крушата не пада по делече от дървото!- народна мъдрост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    06 Март 2024 16:08ч.

    италианският писател и публицистът Иг. Силоне (през 1945 г.): Ако фашизмът се появи в Европа отново, той няма да каже: „Аз съм фашист”. Не, той ще каже: „Аз съм демократ“.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ддд

    06 Март 2024 19:49ч.

    Силоне е от основателите на Конгрес за културна свобода- организация на ЦРУ, и ги знае тези работи. ЦРУ бъка от такива демократи, за които говори Силоне. Те са "american style"и ЦРУ ги създава по цял свят. Не само в Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трагедията не е само в Бербок

    06 Март 2024 16:27ч.

    Тя е образ на цяла прослойка в Германия, която струва ми се, не е пренебрежимо малка. Всъщност публичнините разговори за ракетите Таурус са именно за преброяване на настроенията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Господинов

    06 Март 2024 16:44ч.

    Въпросът за изтеклите разговори трябва да се разглежда малко по-фокусирано. Оказва се, че Германия сериозно е ангажирана с терористична дейност. Това не е безобиден факт. Знаем, че тероризма не подбира цели. Днес може да е Крим, утре някоя страна членка. Необходим е сериозен дебат и натиск от страните членки за удостоверяване на фактите. Не очаквам в Германия да има такъв, поради факта там обществото е аморфно и неспособно на самостоятелно мислене. Тук въпроса е за нашата собствена сигурност и за решителни действия против всички форми на тероризъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Господинов

    06 Март 2024 23:32ч.

    Абсолютно сте прав. Колко жалко, че сте от малкото, които виждат истината. Германофилията в България ми е абсолютно необяснима.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дядо и бил чел "Мein Kampf" на Хитлер...

    06 Март 2024 17:11ч.

    Ама че довод... Още преди 20-тина години, когато в Германия издадоха официално книгата на Х. отпадна това табу и започна реабилитацията му. Световното еврейско лоби не е много доволно но... факт. Дедите на доста ЕС лидери - като Доналд Тъск, Олаф Шолц, самата Урсула ф.д.Лайен са били висши офицери в германската армия по времето на фюрера, а реабилитацията му си върви официално...Книгата е преведена и у нас и издадена от издателство "Еделвайс", изглежда че и добре се харчи...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Демокрация

    06 Март 2024 17:44ч.

    Демокрацията на Запада е: Насилствено налагане на идеи и възгледи , абсолютно неприемливи и чужди на народи чрез заличаване на тяхната националност ,култура,вяра и език.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смърт на фашизма!

    06 Март 2024 18:22ч.

    Свобода на народа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    06 Март 2024 19:18ч.

    Ми то във всяко село в Германия в кръчмата им виси стар постер с пречупен кръст и снимки на всички загинали мъже от селото, загинали в WWII. Германия управлява ЕС. Германия ще иска реванш. Но за съжаление вече няма ресурси. Разчиташе на Зеленски, но и той се дъни. Германия не може да си позволи пряк сблъсък с Русия, защото това ще значи да се веят руски знамена в Берлин и Буднестагът да е осветет в оранжево-кафяво.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    06 Март 2024 20:14ч.

    ирония на съдбата, реваншизъм с евреи срещу Русия, на която се дължи оцеляването на евреите в Европа

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    06 Март 2024 19:56ч.

    Не може да говорим за възгледите на Аналене Бербок като за нещо, "което може да се дължи на възгледите на нейния дядо нацист". Защото нацистките възгледи са си нейни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Албена

    06 Март 2024 20:58ч.

    Противна, грозна, фашизирана жена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само да вметна

    07 Март 2024 6:00ч.

    Малкото име споменато в заглавието, ми прилича повече на професионална дума използвана в колоноскопията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И аз

    07 Март 2024 9:48ч.

    И Колоноскопия Бербок става. Отива ѝ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • без име

    07 Март 2024 14:02ч.

    какво става с удб ? работи с пълна сила.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи