Бившият шеф на "Кинтекс" за Нинова: Крадецът ще вика "Дръжте крадеца"

Бившият шеф на "Кинтекс" за Нинова: Крадецът ще вика "Дръжте крадеца"

България е изнесла 4200 тона оръжие за Украйна през полско летище, равняващи се на 212 тира с продукция. Това каза бившият директор на „Кинтекс"” ЕАД Александър Михайлов пред Нова телевизия.

Бившият министър на икономиката Корнелия Нинова заяви, че много зорко ще следи работата на служебния министър. По думите на Михайлов, ако той издаде разрешения за износ на оръжия, Нинова ще бъде „първата, която ще излезе и ще каже: "Ето, служебното правителство разрешава износ на оръжия за Украйна през трети страни!", сякаш тя не го е правила допреди месец и половина-два. Крадецът ще вика „Дръжте крадеца”, подчерта бившият шеф на „Кинтекс”.

Той пожела да алармира обществото за два по-големи проблема, които Нинова е оставила в „тежко наследство” в Министерство на икономиката. „На първо място, в последните два дни тя призна, че месец и половина-два не е свиквала заседание на междуведомствената комисия и са се натрупали нови заявления за износ на оръжие за близо 1 млрд. евро. Това е безобразие от нейната страна. На второ място – безобразията в областта на назначенията, които тя извърши през последните 6-7 месеца. Без конкурси тя подмени ръководствата на 90% от държавните фирми, подопечни на Министерство на енергетиката”, каза в предаването „Здравей, България” Александър Михайлов. По думите му, син на Емилия Масларова е едно от фрапиращите назначения, които бившият министър на икономиката е направил.

Според бившия шеф на „Кинтекс” Корнелия Нинова се е опитала да заложи капан на президента Румен Радев, бавейки огромно количество продукция, за сметка на бранша. „Призовавам министър Стоянов да подпише разрешителните за износ на това оръжие, тъй като това е напълно законен бизнес и няма никакви национални или международни ограничения за доставки на оръжия, включително и към Украйна”, каза Михайлов.

Целия разговор вижте във видеото.

 

 

 

Коментари

 • Интересното тук е че и тоя

  05 Авг 2022 9:35ч.

  юнак е готов да пробутва оръжие на един фашизиран режим начело с идиота клоун Зеленски!И Нинова и този пореден тарикат на Радеф са от едно русофобско котило!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Градски Либераст

  05 Авг 2022 9:41ч.

  Тя Корнела цели танкове изнасяше, само будалите него виждаха това. Нета е пълен с клипове на пленено оръжие произведено в България, включително РЗСО и Т72 от БА. Инак по добре да го продадем и да вземем е 1 милиард, щото Буци и ДБ ще го подарят без пари ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гражданин

  05 Авг 2022 11:21ч.

  Спрете се, че ставате отвратителни. На мнозинството българи им омръзна от скандали по медиите. Който е виновен - в затвора!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • старецът и реката

  05 Авг 2022 12:57ч.

  Пич, като бивш шеф на такава организация трябва да имаш и пищов, вземи се гръмни!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • веско

  05 Авг 2022 13:57ч.

  НАЛИ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ОТКАЗА ДА ИЗНАСЯМЕ ОРЪЖИЕ, ТОЗИ КАКВИ ГИ ПРИКАЗВА, ИЛИ КОМИСИОННИТЕ "НЕ МИРИШАТ"!????

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бай Илия

  05 Авг 2022 15:50ч.

  Струва ми се, че постъпката на този мъж е абсолютно недопустима! В "нормална" държава щяха да му "извият врата", а в Русия - 15 год. каторга! Тоа е издаване на държавна тайна!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ах неужели!

  05 Авг 2022 16:46ч.

  Хайде попитайте сега и как 4200 т оръжие са изнесени само с 60 полета (катп че някой твърди това. наши самолети направили 60, украинските - 160).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи