Бившият шеф на „Кинтекс“: За два дни източиха 800 000 лв., превеждат ги на офшорка в Дубай

Бившият шеф на „Кинтекс“: За два дни източиха 800 000 лв., превеждат ги на офшорка в Дубай

Александър Михайлов, Корнелия Нинова

Стартиран е процес по източване на държавното дружество „Кинтекс“. За това алармира бившият му изпълнителен директор Александър Михайлов. Той твърди, че разполага с информация и документи за 2 скандални превода към мнима офшорна компания от Дубай, които вече възлизат на общо 804 110 лева.

„Преди 3 месеца все още като изпълнителен директор на „Кинтекс“ изпратих доклад до тогавашния министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, в който заявих, че се оказва натиск на държавното дружество да плаща огромни суми на фиктивен посредник - офшорна компания, която не е предоставила никакви услуги в замяна. Ясно заявих, че докато съм на този пост, аз няма да допусна това. 3 дни по-късно бях освободен“, припомня хронологията на събитията Михайлов.

В следващите месеци той нееднократно заявяваше пред българските медии, че крайната цел е една – „Кинтекс“ да продължи да бъде източвано и огромни суми да потъват в джобовете на задкулисни играчи.

„Днес за мен не е просто вторник 9-и август, днес е и Видовден за истинските причини за моето уволнение и последвалата репресия срещу мен чрез изфабрикувани съдебни дела“, посочва Михайлов. По думите му „лъжите на Корнелия Нинова вече са ясни за българското общество“.

„Месеци на ред тя твърдеше, че няма общо между моето уволнение и спрените от мен схеми в Кинтекс. Днес обаче назначеното от нея ново ръководство върна именно офшорката фалшив посредник, чийто договор бях прекратил“, казва още бившият шеф на оръжейното дружество.

Той определя ситуацията като толкова скандална, че вече има подадени сигнали в Прокуратурата от действащи служители на „Кинтекс“, които не могат да гледат безучастно как държавно дружество с 55 годишна история се руши и се гаврят с труда им.

„Корнелия Нинова непрекъснато говори за корупция и източване, а се оказа, че точно нейните кадри нагло извършват това, срещу което тя (уж) се бори. Къде е сега грижата й за хората и техните доходи?“, риторично пита Михайлов.

„Аз платих цената да отстоявам истината – 2 пъти бях уволнен, заплашиха ме с прокурор и ме дадоха на такъв, последваха и 2 измислени съдебни дела срещу мен, вероятно по заповед на Нинова. Няма такава репресия. Обществото също плаща милиони от неговите пари, за да се вървят нечии схеми. Аз обаче няма да изоставя справедливостта и ще се боря до край. Подадох сигнал в Министерството на икономиката и индустрията с вх. № 94-А-228/08.08.2022г. и очаквам незабавни мерки за спиране ограбването на „Кинтекс“. Очаквам и Прокуратурата да се намеси вече, казва още Александър Михайлов.

Той е категоричен, че истината винаги побеждава и въпреки всички опити на Нинова да окаля и омаскари името му, вече и малките деца разбират какви са били истинските причини за неговото освобождаване.

Отворен продължава да стои и въпроса как Корнелия Нинова ще понесе отговорност за двете измислени дела, които подчиненото й до скоро дружество заведе срещу Михайлов явно по нейно лично указание, защото за тях са платени над 70 000 лева държавни пари за хонорари и такси. „Ето така се отстраняват неудобните в България“, заключава бившият шеф на „Кинтекс“.

 


Източник: Фейсбук

 

 

 

 

Коментари

 • Костов

  09 Авг 2022 16:29ч.

  Не ти вярвам, бе ! Дай ги тия документи, дай името на фирмата, кажи кой е превеждл парите - нали ти си бил началник ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пульо

  09 Авг 2022 19:23ч.

  Баба Корни може да го съди, но едва ли ще посмее, защото в съда ще се разплете цялата схема.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  09 Авг 2022 21:49ч.

  На 8 август 1944 Германия губи Михаел Витман, а 9 август е дата на втората Световна трагедия в Нагазаки ! Тук датите значат кинти ..................

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Корни Horny

  09 Авг 2022 16:44ч.

  Не е източване, нито ограбване, а приватизация!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ъхъ

  09 Авг 2022 17:41ч.

  Приватизацията ще дойде след източването - може и със същите, източени средства да бъде осъществена, за да е абсурдът пълен

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  09 Авг 2022 16:48ч.

  Откакто е демо-крация у нас, навсякъде е така, затова сме и ще бъдем на това дередже.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • иван йорданов кожа и костов

  09 Авг 2022 18:59ч.

  Срещу $70 000 Корнелия Нинова купила „Техноимпекс“ с активи от 3 млн. лв. https://www.youtube.com/watch?v=GOqlh1cGPP4

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • malart

  09 Авг 2022 21:50ч.

  Защото сме цоциалисти. Кака Кури, споко. Твоите избиратели гледат само телевизия, така че тези неща няма да ги прочетат. А и те дълги текстове четене с разбиране не владеят

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи