Бившият ректор на УНСС проф. Борисов загина в катастрофа

Бившият ректор на УНСС проф. Борисов загина в катастрофа

 

Бившият ректор на УНСС проф. Борислав Борисов е починал при катастрофа вчера.

Трагедията се разиграла около 13:56 часа  в събота на пътя между местността “Кавака” и гоцеделчевското село Копривлен. По първоначална информация е самокатстрофирал лек автомобил “Тойота Рав 4”, който се е обърнал в крайпътно дере. Загинал е 72-годишният водач на автомобила, съобщиха от полицията.

През септември Борисов трябваше да навърши 73 г. Професор е в Университета за национално и световно стопанство и ректор два последователни мандата (2003 – 2011). Бил е съветник на президента Георги Първанов.

През 1988 г. е удостоен с научната степен кандидат на икономическите науки (днес доктор по икономика). Избран е за доцент през 1990 г. и за професор през 2004. Чете лекционен курс по „Интелектуална собственост“ и по „Управление на нематериалните активи“. Автор е на над 100 публикации.

 

Коментари

  • Тихомир Томов

    27 Фев 2022 13:38ч.

    Хората трябва винаги да преценят здравословното си състояние преди шофиране .................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • той ли е

    27 Фев 2022 13:41ч.

    Тоя ли е с хотела и имотите в Гърция, дето го цитира Борисов по повод постоянното наливане на милиони в "строежи" на УНСС пък то било за хотели и джоба...Интересно е как за подобни няма КПКОНПИ, като за оня милионер - шефа на Правителствена доскоро,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Господ си знае работата

    27 Фев 2022 23:32ч.

    И комунягите не са вечни,а простосмъртни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи