Бившият германски канцлер Шрьодер отиде на прием в руското посолство

Бившият германски канцлер Шрьодер отиде на прием в руското посолство

Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер присъства на прием в руското посолство в Берлин, за да отбележи годишнината от победата над нацистка Германия, предаде ДПА. Лидерът на крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" (АФД) Тино Чрупала, също присъства на приема и каза, че е видял там Шрьодер заедно със съпругата си Со-йон Шрьодер-Ким. Самият Шрьодер не отговори на запитвания, свързани с присъствието му в посолството.

По-рано вчера вестникът "Берлинер цайтунг" съобщи за приема. Много германски политици не присъстваха в знак на протест срещу руската война в Украйна. Сред тези, които все пак участваха в събитието, бяха Клаус Ернст от крайнолявата партия "Левите".

Чрупала заяви днес пред ДПА, че е бил поканен на приема, "както съм сигурен, че са били и всички лидери на парламентарните групи".

По думите му доскоро 9 май е бил ден на възпоменание, "в който германски политици от всички партии в Бундестага обичайно участват". Той допълни, че "диалогът не бива да бъде прекъсван във времена на криза" и каза, че помиряването е особено важно в подобни исторически важни дни.

През февруари консервативният представител на Бундестага Кнут Ейбрахам обвини АФД, че говори за мир, докато всъщност представлява неразделна част от пропагандата на руския президент Владимир Путин и машината за война.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Свободен човек

    11 Май 2023 9:04ч.

    Не мога да си представя наш политик, който би се осмелил да вдигне чаша на тържество в памет на загиналите руснаци за освобождението на Европа от фашизма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И аз

    11 Май 2023 9:33ч.

    Не мога да си представя изрожденец, който се преселва с родата си в Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    11 Май 2023 10:08ч.

    "който умилително ближе" -- тука нужда от представяне нема - вижда се с невъоръжено око. :D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    11 Май 2023 10:08ч.

    Докато Шрьодер управляваше, Германия беше световна икономическа сила. Под управлението на Шолц икономиката и се срива. Както се казва, открийте разликите ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    11 Май 2023 10:39ч.

    "крайнолявата", "крайнодясната" -- говорете ни за нещо без-крайно, бетенците. демократично и напредничаво таквоз. например курабийки, поръсени със со.росоидни либерас.тщини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи