Бившият британски здравен министър си измислил щам на COVID, за да "уплаши сериозно населението"

Бившият британски здравен министър си измислил щам на COVID, за да "уплаши сериозно населението"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Бившият британски министър на здравеопазването Мат Ханкок е планирал да „уплаши сериозно населението“ с COVID-19 по време на пандемията, става ясно от изтеклото съдържание на неговата кореспонденция с други министри и служители.

Скандалът около Мат Ханкок с изтеклата информация от негови 100 000 имейла продължава да се разраства.

"Сънди телеграф“ разкрива нова информация за това как Ханкок е обсъждал кога да бъде обявено съществуването на новия вариант "Кент" на коронавируса, така че да се гарантира, че хората ще спазват правилата на локдауна. В размяна на реплики със секретаря на кабинета Саймън Кейс те стигат до заключение, че факторът "страх/вина" е изключително важен за посланията на правителството към гражданите.

На 13 декември 2020 година – пет дни преди правителството да премахне плановете за облекчаване на правилата за Коледа, Ханкок обсъжда "раздухването", както се изразява, на новия вариант със здравен съветник. На думите на съветника, че вместо да се подават твърде много сигнали предварително може би е по-добре направо да се обяви новия щам, бившият здравен министър отговаря: "Нека да уплашим всички до смърт". Ханкок обявява новия вариант на следващия ден.

Кореспонденцията на Ханкок бе предадена на вестник "Телеграф" от журналистката Изабел Оутшот, която му помогна да напише книга за пандемията, но е отявлен критик на локдауните. Оутшот заяви, че е решила да наруши споразумението за неразпространение на информация, защото смята, че това е в интерес на обществото, предаде БНР.

Ханкок критикува действията й с аргумента, че се публикуват "едностранчиво и предубедено само съобщения в услуга на кампанията срещу локдауните".

От кореспонденцията по-рано стана ясно също, че Ханкок е заобиколил министъра на образованието при решението за затваряне на училищата през декември 2020 година.


Източник: "24 часа"

 

 

 

 

Коментари

  • сериозно уплашено население

    05 Март 2023 15:10ч.

    Майната му. Неска си поръчах два двойни Биг Мака с кола и картофки. Нека ми е зле.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • KzkkldHal

    05 Март 2023 16:10ч.

    + for the post

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бам бум

    05 Март 2023 16:27ч.

    Кофти, ще станеш ходещо шкембе ядящо насекоми и мононатриев глутамат! Пък и мозъчната дейност гледам ти е забавена от другите хубости които поглъщаш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За тоя с двойните сандвичи с колата

    05 Март 2023 22:50ч.

    Първо, сандвичите и да иска човек, не може да яде без кола. Колата спомага за разширяване на стомаха и за смилане на несмилаемите кюфтета, които никой не знае от какво ги правят. Казват, червата на кравите са намерили доста добро приложение в индустрията на бурзите закуски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z T.M.

    06 Март 2023 7:05ч.

    От няколко години съм обявил санкции на фащ и не влизам в Макдоналдс, не купувам и не пия кола. А, да- няма да си купя Tesla! Веднага, след като обявих последната санкция, Мъск обяви 10% съкращение на персонала :):):)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Плашипутарник

    05 Март 2023 15:15ч.

    Еми, има си човека путьовци за плашене, какво да прави. Щом повярваха, че Путин ги трови с Новичок, защо да не повярват и на тоя плашипутарник?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какъв измислен щам ?

    05 Март 2023 15:17ч.

    Какви 5 паунда ? За Бога ! ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ С "ВИРУСА" Е ИЗМИСЛЕНА !!! От началото до края "ковид 19" е тотална, пълна, абсолютна лъжа от научна позиция. Просто няма такъв циркулиращ вирус сред населението , и съответно "пандемията" е на 100 % фалшива. Трябва да има нов гигантски Нюрнбергски процес срещу Ковидизма, зло превишаващо по размери фашизма и нацизма !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ахам

    05 Март 2023 16:00ч.

    Точно така. Всичко друго освен използването на думата пЛандемия е неподходящо и измислена!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тошко

    05 Март 2023 18:01ч.

    Поддържам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Празните щандове с храна обаче са реалност!

    05 Март 2023 15:28ч.

    какво става в кралството днес - хаос преди коронацията. Някъде пишеше, че Уилям щял да е крал, обаче залитнал по небританските банкстери и се намирили сили, които да го спрат от короната. и други подобни - но е факт, ковида никой не "видя", обаче липсата на храна всички виждат. Жалка работа, но твърде фатална за доста човеци, както се разбира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    05 Март 2023 17:01ч.

    Гнусен сатанински ритуал в много действия, по сценарий, ей това е пландемията от ковид1984, и понеже е атака по всички възможни фронтове, а съвестта на хората се е дигитализирала (и калцифицирала), мракобесните сили удариха жестоко и подло по човечеството! Най ми е жал, че източна Европа сравнително погледнато с останалия свят устоя, но ето извергите започнаха да я ваксинират с олово и война! Като не щеш от отровите, заповядай автомат...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    05 Март 2023 18:07ч.

    Колективният Запад тъне в ковид, глад, студ, нищета и неморалност, докато гражданите на Русия и Беларус систематично и ежедневно увеличават благостъстоянието и морала си

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • увеличават, увеличават

    05 Март 2023 18:10ч.

    запасите от корени, дренки и папурено брашно увеличават, и морала и него - за шише самогон продават и най-свидното си, а западът тъне в благоденствие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    05 Март 2023 18:14ч.

    Ментето пак изскочи. Тов. ЗИП заради него се изнесе на друго място.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Понеже все пак имаме близки българи в Англия ...

    05 Март 2023 18:09ч.

    ...и ги питаме верно всичко това ? Малко се пресолява манджата. Чак такива страшни дефицити няма. Вярно е че цените са скочили ужасно и е адски скъпо да се храниш. Но както е казано "бедните да го дUхат" ... Мисля че в тези апокалиптични репортажи отново е заложена ковидарската цел "Страхувайте се ! Страхувайте се, бе...!" . Гущерите са гладни и трябва да се хранят, с нашия страх.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • оппааа, блснах още две двойни биг макчета с две коли, вкарах и кошничка с картофки

    05 Март 2023 18:26ч.

    сега пред тивито да видим новия тренд и насоки според опра, после фокснюз и спортния

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • две извънземни стоят на орбита и гледат в прозорчето Земята

    05 Март 2023 18:57ч.

    "Дали вече не е дошло времето да им се покажем ?" - пита едното извънземно. "Какво говориш !" - възразява му второто - "Сега предстои най-смешното, ще се хранят с насекоми !"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    05 Март 2023 20:25ч.

    „Плашим всички с новия вариант“ - Хенкок „Да, това ще доведе до промяна в доброто поведение“ отговори Пул. „Кога ще внедрим новия вариант?“ попита Хенкок.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    05 Март 2023 20:29ч.

    „По принцип трябва да постигнем по-добро съответствие, но ако въведем мерки като забрана за риболов – ще станем за смях, ако изведнъж сме решили, че риболовът е първата стъпка към ниво 5! ”. „Честно казано не бих забранявал дребни неща, освен ако не са много. Големите мерки са детски ясли и работни места ”, пише Ханкок. „Съгласен съм – мисля, че е точно така. Малките неща изглеждат смешни. Увеличаване на покритието – факторът страх/вина е жизненоважен“, отговори Кейс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Преди 30 години

    06 Март 2023 9:19ч.

    Изтичането на подобни престъпни разговорчета щеше да доведе до Огромен Скандал и неизбежен съд и затвор за тези господа. А днес реакция няма ! Какво се промени в човешката популация за три десетилетия , та толкова изтъпя и деградира ? Само дигитализацията и Интернет са в основата на срива или има и други фактори за дехуманизацията ? Токсини в храните и водата ? Химичните поливания от небето ? Електромагнитни облъчвания на населението ? ... 30 години са нищожен период в исторически план. Това е едно поколение, не повече. А менталните поражения са такива тежки , сякаш едно хилядолетие някой е пилил в човешките мозъци ! Как го постигат сатанистите ? Какви технологии използват ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи