Бивши министри на отбраната призовават България спешно да помогне за отбраната на Украйна

Бивши министри на отбраната призовават България спешно да помогне за отбраната на Украйна

Декларация-призив на бивши министри на отбраната на България във връзка с необходимостта от оказване на военно-техническа помощ на Украйна:

Вече 33 дни украинският народ отблъсква агресията на Кремъл с неимоверна храброст и саможертва. Безразборните бомбардировки на агресора над мирните градове и села причиняват хиляди невинни жертви сред цивилното население, включително жени, деца и възрастни. Милиони са прокудени от домовете си и търсят закрила в чужбина. Военната машина на Кремъл извършва военни престъпления.

Демократичният свят остро осъжда агресията на Путин и неговата клика и застава единно зад справедливата кауза на Украйна. В предните редици на солидарността са държавите от ЕС и НАТО, които освен убежище за бежанците, предоставят на Украйна и материална помощ, включително средства за отбрана, с които да се удържа агресора.

Днес гражданите на Украйна защитават не просто своята страна.  Те защитават границите на Европа, към която искат да принадлежат и която Путин е обявил за враг. Сред враговете е приписана и България.

Всеки изход от войната, който е наложен със силата на оръжието на агресора, ще бъде удар не просто по авторитета на демократичния свят, но и по доверието в способностите на неговите организации, НАТО и ЕС да защитават своите ценности и интереси. Затова и отбраната срещу агресията на Путин в Украйна е наша обща кауза.

В тези драматични дни България продължава да се откроява сред съюзниците си от ЕС и НАТО със своята нерешителна и двусмислена политика относно оказването на военно-техническа помощ за Украйна. Това нанася щети на авторитета на страната. Остава без отговор принципният въпрос защо присъединяването към съюзните усилия би създало опасност за България? Защо именно България, за разлика от всички останали държави от ЕС и НАТО би била заплашена от Путин? Защо именно България, за разлика от граничещите с конфликта страни, би била въвлечена в конфликта? 

Трябва ясно да заявим, че именно проявите на колебливост и неувереност, на подкопаване на съюзната солидарност, превръщат България в лесна плячка за геополитическия опортюнизъм, който търси слабите места, върху които да стовари ударите си- били те хибридни или други. 
Българският „неутралитет“ към войната в Украйна е пряка заплаха за интересите на сигурността ни.

България трябва час по скоро да стане част от общоевропейския и евро-атлантически отговор на агресията срещу Украйна и да се включи с каквото е по възможностите ни в отбранителните доставки. 

Призоваваме народните представители, независимо от политическата си принадлежност, незабавно да започнат консултации за приемане на решение на парламента, което да даде необходимия мандат на изпълнителната власт да се включи в общоевропейското усилие за укрепване на отбраната на Украйна. Най-бързо това може да стане със средства от наличностите на българската армия, без де е необходимо включването на основни бойни платформи и въоръжения. На предприятията от българската отбранителна индустрия трябва да бъде възложено своевременното възстановяване на съответните боекомплекти за гарантиране боеспособността на нашите въоръжени сили. 

Време за губене няма! Трябва да изпълним дълга си към украинския народ преди да е станало късно!

София, 28 март 2022 г.

Бойко Ноев, министър на отбраната 1994-1995 г. и 1999-2001 г.
Николай Свинаров, министър на отбраната 2001-2005 г.
Аню Ангелов, министър на отбраната 2010-2013 г.
Тодор Тагарев, министър на отбраната 2013 г.
Велизар Шаламанов, министър на отбраната 2014 г.
Николай Ненчев, министър на отбраната 2014-2017 г.

 

 

 

Коментари

  • Най-отдолу

    28 Март 2022 14:59ч.

    Списък на еничарите, отговорни за съсипването на БНА

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    28 Март 2022 15:09ч.

    Напълно съм съгласен с ексминистрите, но имам едно мъничко условие. Да изпратят семействата си в обектите които биха били цел на Русия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕВРОАТЛАНТИК

    28 Март 2022 15:28ч.

    А заблудените западни овце, както и нашите измекяри си мислят, че война се печели само с пропаганда и заклинания, но истината е какво става реално на терен, а то е много по различно, да не кажа точно обратното !!! Така и ние ще нагазим в ЕвоГейската интеграция, ДОКАТО ДРУЖНО ГУШНЕМ БУКЕТА !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Красимир

    28 Март 2022 16:39ч.

    Списък на престъпниците унищожили БА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Турбо-ибриците

    28 Март 2022 15:05ч.

    При първите Искандери (Циркони, Кинжали, Калибри...) които изтрещят по командните центрове на NATO у нас, тези ибрици ще си бият шута ! Партнерската авиация ще ги евакуира в Авиано или Рамщайн, а фира ще дават обикновените българи ! Нали не си представяте , че Байдън ще встъпи в Термоядрена война с Русия (край на Цивилизацията ! ) за да запази България от Путин ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ляв Нежен Демократ

    28 Март 2022 15:31ч.

    Ето ТАКА ще постигнем и НИЕ „американската мечта“, на всичките демократизирани държави по американски в света!!! Да живееш под някой мост или в кашон !!! А средната класа в колата на паркинга !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Страхливци

    28 Март 2022 21:13ч.

    Разбира се. Тия клоуни само говорят, но нищо не правят. Първи ще избягат като мишки и те си го знаят хахаха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    28 Март 2022 15:07ч.

    Ще помагаме, ще пращаме туй-онуй, но войска пряко няма да пратим. Що тъй? Като ще побеждаваме джуджето, сега е моментът! Всички бивши министри дават пример и ние тръгваме след тях с пушките като сущий Ген. Колев да им таковаме такованката на сите агресори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    28 Март 2022 15:07ч.

    Ма нещо не виждам ищях. Та подличко ми се види поведениетео на бившите... Много подличко... Украинците да се бият, докато ние свършим една работа. После гледай какво правим на масата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • binich

    28 Март 2022 15:09ч.

    Ега ти комунягите. Кой от кой по-голям комуняга.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тия майцепродавци

    28 Март 2022 15:14ч.

    поставят интересите на Украйна пред интересите на България.. Какъв дълг към украинския народ, ве байновци, вие имате дълг към българския народ на първо място..Всичките подписали се, са за разстрел..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отче Ваш

    28 Март 2022 15:33ч.

    Според изброените „министри“, никой няма „морално право“ да говори по медиите, ако не подкрепя Сатанинските Античовешки Щати в УСрайна и призовава за една единствена гледна точка по всички телевизии, защото така било правилно !!! И това го казва „хора“ с НУЛЕВ личен и обществен морал !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да дадат пример,

    28 Март 2022 15:15ч.

    да тръгнат да воюват самите те.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прав сте!

    28 Март 2022 15:56ч.

    И шестимата да заминават за Украйна. Може и при Зеленски, да му "помпат" самочувствието.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мишоци

    28 Март 2022 21:14ч.

    Ще воюват те само в сънищата си. Най-големите страхливци, само говорят, но нищо не правят. Ако стане нещо, те ще са първите мишки избягали от страната хахаха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • KANIBAL

    28 Март 2022 15:18ч.

    Тези не са само смешни хора от паркинга на бензиностанцията , тези са опсни подстрекатели, готови да осебрят и майка си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    28 Март 2022 15:19ч.

    "Тези не са само смешни хора от паркинга на бензиностанцията , тези са опсни подстрекатели, готови да осебрят и майка си." То хубаво да осребрят майките си, ама дали ще ги доставят? :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    28 Март 2022 15:25ч.

    никакво оръжие аз призовавам русия и украина да седнат на масата за преговори видя се вече 32 дни нищо не се постига с оръжие спрете да се избивате взаимно съсипахте украина а трябва да се сее утре ще искате храна защото след оръжието идва глада

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София

    28 Март 2022 15:25ч.

    Ще допуснем ли тези продажници да ни вкарат във военна операция срещу нашите освободители от турско робство ? НАРОДЕ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами ще допуснем,

    28 Март 2022 16:20ч.

    разбира се. Така, както допуснахме всичко останало през последните 33 години, така ще допуснем и това. Ако трябва - и още ще допуснем. Имаме капацитет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    28 Март 2022 16:28ч.

    За съжаление сте много прав!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • dma

    28 Март 2022 22:33ч.

    Време е да обявим тия и подобните им "общественици" катоПаси, както и Кирил, Асен, Лорер за национални предатели

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОКО

    28 Март 2022 15:30ч.

    От тези “смелчаци” нито един не е бил военен и това показва че слугуват на чужди интереси. Не ми посочвайте Тагарев защото той е бил даскал с униформа. Нещастни политици искат насила да ни вкарат във война, но не те ще отидат на първа линия да умират, защото в това състояние на БА ще бъдем само пушечно месо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • волк

    28 Март 2022 15:39ч.

    Аню Ангелов беше офицер от БНА, стигна до генерал-лейтенант по стария устав. При това доста кадърен офицер от ПВО, възпитаник на съветска военна академия на генералния щаб. Останалите не са даже щабни мижитурки - цивилки жалки. Чудя се байй Аню какво изобщо търси в тоя списък, него май са го писали без да го питат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    28 Март 2022 15:43ч.

    Не си прав. Отдавна е такъв. Имаше наскоро интервю с него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • волк

    28 Март 2022 15:47ч.

    Четох го това интервю и доста му се учудих. Явно умее да се преправя артистично. Защото в соц миналото изобщо не беше такъв. Но какво да се чудим, сума ти преподаватели по научен комунизъм днес са първи пропагандатори на Сорос и либералните му свинщини у нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За едни съществени пари

    28 Март 2022 17:18ч.

    всяка метаморфоза е допустима

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    28 Март 2022 15:32ч.

    хаиде сега тези бивши да си вземат раниците и бегом в украина да се бият с русия не разбрахте ли че с празни приказки не става ако дадем оръжие на украина правителството пада на секундата аз искам мир на масата за преговори да се решават въпросите а не под диктата на сащ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мила Бабке, злите алтернативни медии

    28 Март 2022 23:12ч.

    На доброволците пристигнали в Украйна от чужбина им събират паспортите и дори се чува, че ги унищожават, за да предотвратят "дезертьорство на доброволците"... Така че, моля те не пращай под огъня нашите БЕЗценни политици, всичките бивши военни министри с принос за състоянието на БА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Безродници

    28 Март 2022 15:33ч.

    Ето това е начина, по който безродниците блюдолизничат на господарите си - заради интереса на янките, искат да ни вкарат като пушечно месо в кървавата мелачка на възможно най-безсмислената война. Пфу!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Dunav

    28 Март 2022 15:38ч.

    За бога! Какво е това активно мероприятие? Кой ги ражда тези глупости! Какви са тия министри - виненки? До кога ще се увеличава разлома между нормалните българи шепата смешни грантоеди!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    28 Март 2022 15:38ч.

    Направо да го подпишат от името на атлантическия съвет ,а преди това да обяснят как се финансира въпросната организация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пшеница

    28 Март 2022 15:38ч.

    До там ли ще изпаднем да подкрепяме неонацисти. Ако това не е дъното, кое е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Floyyd

    28 Март 2022 15:44ч.

    Явно бившите министри на отбраната членуват в някакъв клуб и лесно могат да се организират, за да подпишат подобна глупост. Нито "демократичният" свят е толкова демократичен, нито Украйна защитава границите на Европа. А щом нямат време за губене, да заминават и да изпълнят дълга си към украинския народ. Тук са нанесли вреди, доколкото са могли, съдейки по състоянието на българската армия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    28 Март 2022 15:49ч.

    Сега е времето за отпор. Кой ще го оргнаизира? За да е ясно на целия свят, че ние имаме мнение и то следва да се зачита. Ама ще има ли храбреци да излезат?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    28 Март 2022 15:49ч.

    Този, който сега излезе, ще спечели следващите избори, колкото и да са манипулирани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мутра

    28 Март 2022 16:47ч.

    Излезте на светло аслъ, да се посмеем малко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поручик Галицин

    28 Март 2022 15:54ч.

    Пълни полуидиоти!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    28 Март 2022 16:01ч.

    Всички сте прави и няма да ви преповтарям - това е истината писана по-горе от вас! НО!?! Липсват ми днес запалените, дори истерични тролски никове - окъкващи бельото на всяка една публикация на Уважаемата редакция тук. Да не би случайно не са ги повикали днес в козяшкият ГСМ за да им налеят поне малко дефицитна мозъчна суроватка в междуушията?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    28 Март 2022 16:13ч.

    Какви предатели. И кого баламосват?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    28 Март 2022 16:24ч.

    Бивши военни от разни държави отиват да се бият в Украйна. Тези какво чакат?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    28 Март 2022 16:24ч.

    Тия долни американски лакеи, имали някакви дългове към украйна! Чудесно, изпълнети си дълговете и не ангажирайте България с вашите дългове! Долни измекяри!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    28 Март 2022 16:27ч.

    Тук се споменава “ безразборни бомбардировки на Русия над мирните градове“. Това се отнася за САЩ, а не за Русия. Тези бившите министри не го ли знаят, не следят ли бойните действия или лъжат. Знаят ли защо се води тази операция, имат ли понятие от военни неща или са профани. Занаят ли за нацистките части Азов, Айдар и другите и за престъпленията им?! Пишат като български предатели!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Широко Затворени Очи

    28 Март 2022 22:40ч.

    Те са си точно такива, предатели...България винаги в преломните си мигове е била предавана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    28 Март 2022 16:34ч.

    Всеки който защитава и прокламира тези фашистки военни формирования, както и цялото фашизирано управление на Хунтата в Украйна и техните зверства е явен престъпник. Такива ли сте бивши военни министри на моята Родина? Ако е така, а то изглежда е така, проклети да сте до девето коляно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прав сте! Участието им в досъсипването

    28 Март 2022 18:44ч.

    на Българската армия е факт. Сега искат да досъсипят и България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мутра

    28 Март 2022 16:45ч.

    Украйна е от нащата страна, със Запада, Русийката е с Венецуела, Сирия и Еритрея, кое пак не сте разбрали копейкаджиите ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    28 Март 2022 16:57ч.

    Ще чакаме да видим коя страна ще загуби.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мутро,

    28 Март 2022 16:58ч.

    Със САЩ са само Европа и бившите колонии на кралицата, без Индия обаче.. Никой друг не ги подкрепя.Цяла Африка, по- голямата част от Азия и Латинска Америка хич не таят добри чувства към световния жандарм..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мутра

    28 Март 2022 18:07ч.

    Дабе, гласуване на Оон 141 държави против Русия и 4 за..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мхм..

    28 Март 2022 21:02ч.

    Баш така стоят нещата, ама само в Метавселената.. Никой вече не обича САЩисаните .. Навсякъде ги мразят..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Това нанася щети на авторитета на страната"

    28 Март 2022 17:11ч.

    Пред Кого , бре аланкоолувци. Вие сте тотална щета за страната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    28 Март 2022 17:12ч.

    Тези не може да не знаят, че руската армия е преди всичко хуманна. Тя е армия освободител. Но тези изброенте под статията колкото и да са умствено ограничени го знаят. Затова не заслужават внимание и никакво уважение! Съжалвама само за Аньо, способен и умен военен беше, не е трябвало да се нареди в този списък на позора!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • винаги е имало подлоги

    28 Март 2022 17:15ч.

    Аме като призовавате, навивайте партенките и марш в Украина да помагате бе. С моята пита ли помен ще правите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    28 Март 2022 17:42ч.

    Когато те държат здраво за някои чувствителни места,това е което виждаме като резултат.Така като ги гледам тези храбретци,да се кооперират с кохортата на скопителя,тамън ще образуват около рота и напред към фронта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • домачине

    28 Март 2022 18:06ч.

    Защо се учудвате, ами генерал-полковник Ивашов в Русия не се ли раздрънка по същия начин, ставайки изведнъж от висш офицер най-големия пацифист. Просто тайните служби на Запада си задействат мюретата в определен момент, а мнението на гражданското общество (у нас поне 70% от народа са русофили) всякога кучета го яли - остава в сянката на политическите изказвания на подобни употребени пачаври.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Владимир Владимирович Путлер

    28 Март 2022 18:13ч.

    70 процента са русофили, колкото Путин е Ангел Небесен. 100 процента русофили има в психиатричните болници. Тия идиотски опорки не вървят. Само 16% подкрепят агресията на Путлер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    28 Март 2022 20:58ч.

    Нещо за турския капитан и моряците като жив щит да има да кажете?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нашите моряци не са в по-завидно положение

    28 Март 2022 23:18ч.

    от турските... Само, че Турция не си мълчи като нас...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Владимир Владимирович Путлер

    28 Март 2022 18:09ч.

    Оглушителен путинофилски вой. Съвсем справедлив призив и дано Кирчо да го послуша.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за фашагите ли БЕ хиени

    28 Март 2022 18:13ч.

    Семейство Джон и Татяна Джойс, които избягаха от Мариупол, разказаха как са се измъкнали от града, окупиран от „Азов“. Според тях, бойците от националния батальон непрекъснато обстрелвали града, не пускали цивилни навън, заплашвайки да не напускат живи Мариупол, и стреляли в гърба на собствените си войници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • John

    28 Март 2022 18:15ч.

    Бойко Ноев, министър на отбраната 1994-1995 г. и 1999-2001 г. Николай Свинаров, министър на отбраната 2001-2005 г. Аню Ангелов, министър на отбраната 2010-2013 г. Тодор Тагарев, министър на отбраната 2013 г. Велизар Шаламанов, министър на отбраната 2014 г. Николай Ненчев, министър на отбраната 2014-2017 г. КАТАМИТ ДО КАТАМИТА МИЛА МОЯ МАЙНЬОЛЬО

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чуди ли се още някой ЗАЩО изчезваме с такава скорост!?! Така че от 1994 до 2017 години

    28 Март 2022 23:25ч.

    Значи с малко прекъсване от 4 години (1995-1999) военни министри са били все едни и същи празноглавци! А какво ли може да се каже за останалия ни "политически елит" и за българската мафия, която изсмуква жизнените сокове на този народ 32 години? Боже помагай ни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    28 Март 2022 18:34ч.

    Има видео с гаври, изтезания и убийства на пленени руски войници от укро-нацистите които сами са заснемали тези зверства. Е значи нашите бивши министри застават зад тези зверства, позор за вас. Не пиша това за нашите тролвове които се подвизавт тук за жалки пари, те проста са боклук, във всяка нация има и боклук!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Широко Затворени Очи

    28 Март 2022 22:47ч.

    На протеста трябваше на видео стена да се пуснат кадри от улиците на Донбас и Мариупол с разкази на местните...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а вие от българите не

    28 Март 2022 19:14ч.

    се ли интересувате или за Вас са важни само парите ,които ще усвоите за предателството си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    28 Март 2022 20:10ч.

    Тези може да се натоварят в ДЖИПКАТА на мутрата, барабар с автоматите и в Мариупол.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    28 Март 2022 21:01ч.

    А бре, керати, кво правите тук? Айде бързо в одата с турския капитан, че хептен изтървахте края.! Кой ще показва, че е хибридчик? Ще има наказание.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мариупол падна

    28 Март 2022 21:04ч.

    Капитулацията е въпрос на дни

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    28 Март 2022 22:14ч.

    На дни?Ма те неска искаха да приберат командирите на Азов но не се получи.Ще има опело за пилотите на Ми-8.Руснаците за час могат да ги изтребят като плъхове, но им трябва жив трофей.Да разкаже на света подробностите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-Кво са казали

    28 Март 2022 22:08ч.

    Ми през......... и не четох.Но четох форума.Оказа се че не всички екс мин. са гола вода.Ей на Аню бил специалист ПВО.Ми да го пращат ,да го качват на камина с ТОЧКИТЕ и в Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • helleborus

    28 Март 2022 23:58ч.

    Независимо колко грешни решения са взети и под какво влияние, от тези министри, говорим за ОТБРАНА. Това значи, когато над главите на хората падат бомби и се руши държавата им и съответно живота на милиони невинни украинци, за години напред, да имат с какво да се защитят. Не мисля, че руснаците ще са особено горди, ако спечелят тази война, подкопават образа, който си градиха до сега, на спасители.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • helleborus

    29 Март 2022 0:08ч.

    И също смятам, че когато страхът е прекомерно голям, вече има проблем. Не може да те е страх да пратиш защитно облекло на нападнат човек. Това не са нападателни срества. Ако руснаците решат, че ще ни причиняват зло, понеже сме хуманни, с този страх ли ще живеем? А те с този имидж? С какво сме им навредили до този момент, с нищо, но вече сме неприятелска държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    29 Март 2022 0:59ч.

    Вие сериозно ли? Не знаете кои държави Путин обяви за неприятелски и защо? Не знаете нищо за санкции, така ли? Или че им гоним дипломатите без основание, ей тъй, по американска прищявка? Че Киро се държи като гаменче с руската посланичка?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • helleborus

    29 Март 2022 16:58ч.

    Ако не им наложим санкции, трябва да им обявим война. Те живеят в някаква епоха на прекрояване на граници, от която всички смятахме, че сме се измъкнали вече. В днешно време може да си руснак навсякъде по света, да говориш руски и училище да имаш, в България те имат. Всичко можеха да постигнат по мирен път.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • helleborus

    29 Март 2022 17:02ч.

    След началото на войната, вече не сравняваме цивилизован народ с цивилизован народ, сравняваме агресор с жертва. Независимо от определени факти, които руснаците казват вярно, отношението им към неизбежността на войната и оправданието й е чудовищна нехуманност. Кой е по-невъзпитан вече не е въпроса, хора умират.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • helleborus

    29 Март 2022 17:06ч.

    Причината хора в България да искат неутралитет вече не е разума, а страха. Хората се страхуват от руснаците така, както никога не са се страхували от НАТО. Дори русофилите плашат, че по каква да е незначителна причина, заради нечия персонална грешка, ставаме мишена и можем да бъдем нападнати. Усещането е, че имаш срещу себе си звяр, който не прощава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Pontifex Maximus

    29 Март 2022 17:27ч.

    Че подписалите това писмо са завършени идиоти е повече от ясно. Ама и коментаторите не подат по-долу...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Maxcim Kamerrer

    29 Март 2022 17:41ч.

    Никой не се интересува от България и Слава на Бога ! Защото в противен случай България щеше да бъде нацепена за подпалки за огъня на големите чичковци и лелки които си играят на господари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи