Бивш украински посланик в САЩ: Назначението на Илашчук в България е заради лична близост и лоялност

Бивш украински посланик в САЩ: Назначението на Илашчук в България е заради лична близост и лоялност

Украински медии твърдят, че ръководителят на канцеларията на Зеленски Андрий Ермак е "покровителствал" над новата украинска посланичка у нас.

Автор: Ружа Райчева, OFFNews.bg. Следвайте "Гласове" в Телеграм

Предполагам, че основният критерий, който е бил приложен при определянето на този кандидат, е личното познанство, личната близост и, очевидно, лоялността.

Това заяви в интервю за "Радiо Свобода" бившият посланик на Украйна в САЩ (2005-2010) и Франция (2014-2020) Олег Шамшур по повод назначението на 46-годишна Олеся Илашчук за посланик на Украйна в България. 

Авторитетното украинско издание "Європейська правда" твърди, че Олеся Илашчук, назначена от президента Володимир Зеленски за нов посланик на Украйна в България, "няма опит нито в дипломацията, нито в държавната администрация и досега се е представяла като специалист по сексология и скъпоценни бижута".

Медии в Киев: Новият украински посланик в България е ''сексолог без дипломатически опит.''

От украинското външно министерство реагираха като обясниха, че бъдещата заместничка на Виталий Москаленко има съответната квалификация и назначаването на некадрови дипломати на посланически длъжности е обичайна международна практика.

Множество украински журналисти и политици коментираха, че България е изключително важна за Украйна страна, която разполага със значителни запаси от оръжия от съветски тип, от които украинците се нуждаят толкова много сега на фронтовете на войната, отбелязва "Радiо Свобода". 

"Това, от което Украйна се нуждае сега, е професионализъм. Хора, които не е задължително да имат голям дипломатически опит, но поне трябва да знаят какво е това, да могат да установяват отношения с нашите партньори, да могат да функционират нормално в обществената сфера на страните, в които работят, за да предават необходимите послания. За съжаление, назначението на посланика в България и самата кандидатура - според мен - не отговарят на всички тези критерии", каза Олег Шамшур пред "Радiо Свобода". 

Олег Шамшур

Дипломатически източници търдят, че ръководителят на президентската канцелария Андрий Ермак е "покровителствал" над Илашчук и стои зад решението за назначението и въпреки липсата на нужния дипломатически опит, пише "Радiо Свобода".

"Назначението на посланика в България просто ме уби. Не заради сексологията. Не и заради Ермак. А защото сексологът е изпратен в България, където са най-големите залежи на оръжия от съветски тип", написа във Фейсбук журналистката Тaтяна Николаенко.

 

Източник: OFFNews.bg

 

 

 

 

Коментари

  • Екстра е

    03 Яну 2023 20:08ч.

    Тази може да спи у Пацо Терасата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България има природни богатства...

    03 Яну 2023 20:12ч.

    Оказва се, обаче, че сред природните богатства на страната ни най-важни се оказват "залежите" на съветско оръжие. Интересна терминология. Явно затова "незалежните" се възмущават, че не са пратили у нас минен инженер. Излежда, че по стара национална традиция, сме на път отново да се дадем под концесия. Дано барем този път договорим по-прилични концесионни такси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • без име

    03 Яну 2023 20:20ч.

    та нали генералите са мъже?! може да се работи и нощно време , за да бъдат убедени за още оръжие?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ст. Л. Костов

    03 Яну 2023 20:21ч.

    Курвалъкът си е тежка форма на корупция, с опасни последици, когато е свързан с държавни постове. Ярък пример от изминалата година - Зеленски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любомир Русев

    03 Яну 2023 20:28ч.

    Да разбирам ли, че България няма механизми да откаже акредитацията?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    03 Яну 2023 20:33ч.

    Що да ѝ отказваме акредитацята? Експертно сексуално майсторство, Напреднали мануални-орални услуги! Кво повече?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • азначаването на некадрови дипломати на посланически длъжности е обичайна международна практика.

    03 Яну 2023 20:32ч.

    пуркуа бре джаъм. Ще си лекувам сатириазиса при ханъм Олеся?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Запознат

    03 Яну 2023 20:38ч.

    Тази е професионалистка с точните умения. Боко вече се е заметнал с чаршафа и няма търпение за сеянса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    04 Яну 2023 8:19ч.

    Боко и обърнал резбата. Той си пада по млади дългокурести дипломати с гелосани алаброси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    03 Яну 2023 20:44ч.

    Самите украинци са казали всичко за Илашчук-специалист по сексология, бижута със скъпоценни камъни, без дипломатически опит, но с влиятелен покровител- А.Ермак. Бълг. МВнР не са се осмелили да откажат назначението и по обясними причини...просто са страхливци, защото... ще им "дърпат ушите" от ... посолство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • комунистически номера

    03 Яну 2023 20:50ч.

    украйна не е нищо друго

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Манол Кехая

    03 Яну 2023 20:51ч.

    Тази к. е изпратена тук единствено с цел шпионство. Със сигурност е инструктирана на кого трябва да прилага сексуалните си умения. Отделно от това най-вероятно е любовница на някой високопоставен я украинец, я американец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кобилкин

    03 Яну 2023 20:54ч.

    Сал една Олеся може да извлече така нужните на Украйна залежи на съветски оръжия от нашите земи. България е най-богатата страна в света откъм такива залежи. Най-високо се котират гранатовите залежи, които специалистката по скъпоценни камъни, със своите ювелирни умения за повдигане на умрело либидо, веднага ще може да инкрустира в бутикови колекции бижута, които да бъдат изнасяни по канален ред за жените на хохлите от Първи украински фронт. Ще бъде интересно, когато се появят и първите рекламни трейлъри за изготвянето на новата ювелирна колекция, с участието на видни наши майкоебачи по зелени чорапи. Само си представете, как някой дига самолета, без дори да му показват в натура Ф16! Хард!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    03 Яну 2023 21:13ч.

    Женицата е обикновена крадла, затова ни я пращат туке... нещо като Пацко терасата, ако го спомняте ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спиноза

    03 Яну 2023 21:29ч.

    "покровителствал" - така ли вече му викат на е****то? ха ха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    03 Яну 2023 21:31ч.

    БОКО да внимава с тая маймунка, че е диамантена джебчийка ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Американската частна енциклопедия Уикипедия разкрива

    03 Яну 2023 23:11ч.

    могъщия човек Андрей Ермак, който от 2020, 2021, 2022 г. заема съответно 4-то, 3-то и 2-ро място на НАЙ-ВЛИЯТЕЛНИЯТ човек в Украйна! Както е тръгнало 2023 г. може да заеме и 1-во място. ... Роден е 1971 г. Бащата на А.Ермак е бил командирован в Съветското посолство в Афганистан в 1980 г. по линия на образованието, а в 1989 г. е н-к търговски отдел в Афганистан и т.н. ... ..... Уикито не пише дали 51-годишния А.Ермак е семеен. Обаче заема супер постове и не оставял нито за минута Зеленски сам: ...................... "На должность руководителя Офиса президента (ОП) Андрей Ермак пришёл 11 месяцев назад. СМИ неоднократно подмечали, что он никогда не оставляет Владимира Зеленского одного, даже от коронавируса (?!) политики лечились вместе в Феофании. Поэтому у Ермака сформировался образ всемогущего человека в окружении главы государства. Недаром Зеленский доверил ему разрешение главной политической проблемы власти — войны на Донбассе." и т.н. .......... Вл.Зеленски е роден в Кривой рог, от визитката. А горе от визитката - написаното е на украински език или на руски език?! ....... Възможно ли е чрез сексоложката - хипнотизатор "всемогъщият човек" покровител, да вземе на ръчно управление и България? :) Доживяхме с мъже български управници "пусть ть и стоишь на коленях" .... тц-тц-тц-тц

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боже какво падение

    03 Яну 2023 23:12ч.

    Сексолог без опит!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ооо,

    03 Яну 2023 23:17ч.

    Вгледайте се добре в снимките - вещичка си е! Особено с тези змийско-зелени Очи! Но не знаех, че злите вещици учат сексология... ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Споко! Тя е с цветни лещи, които бяха на мода преди 30 години!

    04 Яну 2023 15:48ч.

    Но нали хохолите се двежат със 20 - 30 години закъснение с модата... Няма зелени очи, само цветни лещи, иначе си е доста "вещица-Баба Яга".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изпращането у нас на такава красотка не е нечувано

    04 Яну 2023 0:12ч.

    Сър У. Чърчил например и превърнал собствената си снаха (жената на сина си) в най-полезният за GB шпионин ... Лично Уинстън я е насочвал с кого от германските висши офицери да "общува" и му е предавала всичко, което е научавала на възглавницата на немските генерали! (документално видео, "Churchill's Girl": https://www.youtube.com/watch?v=G4144lxyEuc ) Страхотна мадама! Родината над всичко!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вишти с'я

    04 Яну 2023 0:15ч.

    Политическата обстановка в България е пълен бардак. Така че е нормално Украйна да изпрати човек с опит за посланик.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ellie

    04 Яну 2023 6:47ч.

    "Всеки народ си заслужава посланиците!".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    04 Яну 2023 8:22ч.

    Естествено е зеленски и кохортата му да се отнасят така с нашата държава, след като видяхме как през изминалата година някакъв си порсаник нареждаше не само на министрите ни, но и на 240-те народни избраници какви оръжия, какви помощи да им даваме. Видяхме как най-бедната европейска държава дава най-големи издръжки за т.н. бежанци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нормален

    04 Яну 2023 8:32ч.

    Ами държавата на Мата Хари, Парапета, Руди Гела и Кокора със Спецов плюс дъщерята на президента, дето се снима като к...сещате се, какъв посланик да й пратят? Сексолог, разбира се, друг няма да се справи. Чакам поредния посланик да е хипнотизатор, за да извади народа от хипнозата, в която е изпаднал, или да го приспи завинаги. Може и свещеник, за опело на държавата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кан

    04 Яну 2023 8:48ч.

    Нищо повече не сме очаквали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо

    04 Яну 2023 9:05ч.

    Бандерщат "хитро" го е замислил. По системата ,, Пичи косъм кораб влачи " смятат да доят БЕЗПЛАТНО България и нейните "залежи" и военна индустрия с така НЕОБХОДИМОТО И оръжие. За да избиват с него православните ни братя руснаци. Нашите освободители. Отвратително. Срам. Позор. Гнусно предателство. И, обикновен украински курвалък. Пфу !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    04 Яну 2023 9:42ч.

    Това е сексолог - импресионист. Няма дипломатически опит, но умее да впечатлява.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    04 Яну 2023 9:58ч.

    Е, поне нашата Кобилкина ще си има конкуренция! Аре, секс да става, пък останалото не е важно! :-D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • .!.

    04 Яну 2023 9:59ч.

    Лелее, баси вампирката!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    04 Яну 2023 10:00ч.

    Идиотията крачи и завладява Света - ФАКТ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой

    04 Яну 2023 11:01ч.

    Кой, ако не една сексоложка да знае как да стигне до оръжията .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    04 Яну 2023 11:19ч.

    Слушало е момичето баба си навремето, когато и е говорела: И да знаеш, ако мъжете не ти ходят по свирката, значи свирката ти не струва!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пешо от кривина

    04 Яну 2023 14:01ч.

    на боко тиквата му потекоха лигите,Мата Хари две пак ще пълни шкафа и нещо друго

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добро пожаловать

    04 Яну 2023 14:14ч.

    Тая я сърби задника, но няма кой да я почеше. Всички украинци са малко заети в момента и ще трябва да разчита на болгарский.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • акредитивни писма

    04 Яну 2023 14:15ч.

    Илашчук-чук ще акцентира в своята работа върху преодоляване на всички задръжки в двустранните отношения, чрез намиране на общ език и допирни точки от взаимен интерес в непосредствения диалог.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ха, ха, ха

    04 Яну 2023 16:27ч.

    Ох, нашите укролюбци вече са строени и подмокрени. А на гнома даже му треперят панталоните. Минджевци се подстригват и мият зъби. Задава се групов секс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    04 Яну 2023 16:40ч.

    и е от кривой рог, града на зеленски

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи