Бивш шеф на КАТ-София: Щом полицайките си слагат хиалурон, представете си какво е при началниците

Бивш шеф на КАТ-София: Щом полицайките си слагат хиалурон, представете си какво е при началниците

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Бившият началник на Столичния КАТ Тенчо Тенев отчита повече случаи на служители на МВР, които се качват зад волана употребили алкохол и под въздействието на наркотици. По-думите му, контролът, упражняван от преките ръководители, е отслабнал. „Определени служители петнят МВР. Обикновени хора, колеги, които при лош подбор са влезли в системата. Същите се показват на атрактивни дестинации по целия свят, татуирани и какво ли още не. Трябва да има много по-качествен подбор”, заяви той пред Нова телевизия.

Недопустимо, според Тенев, пък било служителите на реда да си правят корекции по тялото, тъй като полицаите са олицетворение на закона. „Щом една полицайка си позволява да си сложи хиалурон в устните, представете си оттам нагоре кой какво слага - началници и др.”, добави Тенев.

Според Илия Кузманов от Синдикалната федерация на служителите в МВР отговорността за случващото се в системата е на полицаите. Не приема тя да се свежда само върху работещите. „Причината е ясна - лош подбор, нарушено кариерно развитие, липса на истинска реформа. Да обясня ли как бяха изгонени хора от системата през 2015 г. и колегите бяха държани на 640 лв. основна заплата до 2018 г. Последната година и половина социален диалог в МВР няма”, обясни той.

Кузманов смята, че мнозинството служители са прекрасни и не желае да се лепят „позорни етикети”. „Решението е незабавен консенсус между партиите и започване на реална реформа в МВР за период от 6-8 години. Не трябва да лъжат повече, че реформа може да стане за два месеца”, категоричен е представителят на синдикалната федерация.

Относно проверките на пътя, Тенев обясни, че служителите от „Пътна полиция” са оборудвани с боди камери. Преките ръководители били длъжни няколко пъти в денонощието да проследяват какво работят подчинените им.

„Полицаят, който разговаря с нарушител на реда или спира автомобил за проверка, няма право да си изключва боди камерата. Ако го направи, означава, че има нередно действие. Оттам нататък се назначава служебна проверка. В „Пътна полиция” се прави, за останалите - не знам”, каза още той.

 

Източник: Нова телевизия

 

 

 

Коментари

  • реална реформа в МВР за период от 6-8 години!

    12 Окт 2022 8:59ч.

    Това е важното. Полицайките не се нуждаят от разкрасяваща реформа финансирана от рушвети.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    12 Окт 2022 9:07ч.

    ЛГТБ и демократични ценности навсякъде. Където и да бръкнеш мега корупция. Почеркът на нео-либералната демокрация е навсякъде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "които при лош подбор са влезли в системата"

    12 Окт 2022 10:08ч.

    При калпава система няма как да има добър подбор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изненада

    12 Окт 2022 10:56ч.

    Лошото е, такъв е подборът на кадри във всички държавни институции. В образованието ситуацията е плачевна. Политически назначения на директори, които “подбират” правилни хора. Невероятно, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Недопустимо е служителите на реда да си правят корекции по тялото" - вярно хортува мъдрецът инспектор бай Тенчо! Не бива да има самодейност при козметичните доизкусурявания на личния състав! Това следва да става организирано и професионално.

    12 Окт 2022 11:57ч.

    Например, постъпва на работа нов полицай. Минава изпитателният срок. Той е одобрен. Едва тогава може да се премине към неговото разкрасяване. Това ще става безплатно в клиниката по пластична хирургия към МВР болница. Първоначално екип от естет-анатоми и художници изследват полицая и набелязват списък с нужните корекции. Те се извъшват поетапно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Първоначално се правят татуировки, полезни при изпълнение на ежедневните професионалните задължения: цитати от НК, закона за движение по пътищата и т.н. Извършват се и леки лицеви корекции - промяна на вежди, устни, нос.

    12 Окт 2022 12:00ч.

    Те позволяват на служителят с лекота да влиза в типичната делнична роля "Какво правим сега?" - заплашително повдигнати вежди, загадъчна усмивка "Мона Лиза, строг римски нос. За добра служба полицаите следва да получават поощрителни бонуси за по-сложни корекции:

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    12 Окт 2022 12:02ч.

    уголемяване на пенис и бюст, анално-вагинален реглаж, приближаване на лицето до любим образ - например инспектор Поаро, Шерлок Холмс, Бони и Клайд, Бостънския удушвач, Мики Маус, брачен измамник, наколна танцьорка и т.н. Ред трябва в тази държава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мосю Милор, Вие по-скоро сте не социален, а сексуален антрополог

    12 Окт 2022 14:37ч.

    Доколкото ми е известно, сексуалната антропология за разлика от социалната и културната е слабо развита. След Фройд, всички го избиват на сексуален марксизъм, което не е наука, а идеология. Науката, пък и форумът се нуждаят от такъв, като Вас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи