Бивш полски външен министър: Причината за окаяното състояние на Украйна е нейната мегаломания и корупция

Бивш полски външен министър: Причината за окаяното състояние на Украйна е нейната мегаломания и корупция

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Корупцията и мегаломанията доведоха Украйна до плачевното състояние, в което се намира в момента. Това заяви в интервю за Krytyka Polityczna бившият полски външен министър Радослав Шикорски, който сега е евродепутат.

Полският политик каза, че украинският елит крие корупцията и губи време като отвлича вниманието с истории за голямата игра със САЩ, Русия, Китай и Европа.

Бившият външен министър изтъкна, че след напускането на Съветския съюз Украйна е била в по-добро състояние от Полша, с плодородна земя, атомна електроцентрала и добре развита авиационна индустрия. А в началото на руската специална операция за защита на Донбас БВП на страната вече е четири пъти по-малък от този на Полша.

Сега украинците трябва да платят скъпо за действията на сегашното правителство, заключи Шикорски. Той бе политикът, който написа в Туитър "Благодаря, САЩ! след взривяването на Северен поток 1 и 2.

На 26 януари американският милиардер и основател на "Майкрософт" Бил Гейтс заяви, че правителството в Киев е едно от най-лошите в света заради голямата си корупция, което е много тъжно за народа на Украйна. Той добави също, че украинската земеделска земя е много по-плодородна от американската и е житницата на Европа.

В същото време общественикът и журналист от Одеса Леонид Щекел в разговор с "Известия" нарича Украйна "страна, която не се страхува от корупцията". Той заяви, че финансовите престъпления в страната са станали още по-разпространени и това предизвика сериозни кадрови промени в Украйна.

На 25 януари публицистът Матю Парис отбелязва в статия на уебсайта на британското списание The Spectator, че Украйна ще остане корумпирана и бедна страна и след края на военните действия. Украйна е много гъсто населена, много бедна и много далеч от модела на модерна, либерална и демократична западна държава - каза Парис.

Русия продължава специалната операция за защита на Донбас, която започна на 24 февруари 2022 г. Решението беше взето на фона на влошаващата се ситуация в региона поради засиления обстрел от страна на украинските сили.

Източник: iz.ru

 

 

 

 

Коментари

 • old_beggar

  28 Яну 2023 16:45ч.

  „приносът“ на Полша в разгрома на хитлерова Германия: в военнопленническите лагери на СССР е имало 60277 поляци в униформи на Вермахта и СС, а 5 от тях са били генерали от Вермахта (за сравнение в тези лагери са били 48957 италианци, 23136 французи, 2377 финландци и 452 испанци)...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • фиба

  28 Яну 2023 16:49ч.

  Блгагодаря Америка може да се тълкува двуяко, като благодарност или в уличавне в престъпление от което има лична полза.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Илия Н.

  29 Яну 2023 22:38ч.

  Да, Сикорски, твоят съплеменник Зеленски натрупа само за последните 2-3 години 1.3 милиарда долара в офшорките. Ех, как честно разработени! С вашата пряка и косвена помощ. “Благодаря Америка”, - за взривяването на Северните потоци - твои поздравления. Била Украйна корумпирана, е и? На вас ви е през оная работа, важното е да служи на чифутската линия. Раждала хляб и недрата и били богати. Ето, това е, което не ви дава мира. Но, този път няма да ви се случи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Този екземпляр е натурален психопат

  28 Яну 2023 17:12ч.

  То си му личи на суратя

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Украйна е много гъсто населена ??

  28 Яну 2023 17:45ч.

  Кви са па тия глупости ? Украина е най-голямата по площ страна в Европа с над 600 хил. кв. км. площ, а актуалното й население е по-малко от 25 милиона. Което прави гъстота на населението около 40 души / кв. км. Това прави Украина с 50 % по-малка гъстота на население от България ! А България изобщо не е страна с висока гъстота на население в Европа. Средната гъстота на населнието в Европа е около 115 човека /кв.км , така че Украина е към 30-то място в Европа , на опашката...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Въобще не са глупости констатациите, че Украйна

  28 Яну 2023 20:28ч.

  е най-гъсто населената страна в света. Истина е, че има други страни, които статистически са населени с много повече жители на квадратен километър от Украйна, но в Украйна е най-гъстото в света ЕВРЕЙСКО НАСЕЛЕНИЕ. (Преди Втората Световна война най-гъсто населена с евреи беше Полша.) Какво означава това? Според своята расова идеология, евреите са единствените земни същества, които имат правото да се нарекат човеци. Следователно под „най-гъсто населна страна“ трябва да се разбира онази страна, която е най-гъсто населена с „човешки същества“, сиреч — с евреи. Е, това днес е Украйна. Разбира се там има и много други етнически компоненти — тези, които работят, за да карат земята да ражда, тези, които изграждат индустрия, които носят на плещите си отговорността за науката и техническия прогрес и т.н. Но те не са евреи. Не са евреи, защото НЕ ГИ МЪРЗИ! В Русия са склонни да маркират онези украинци, които не ги мързи като РУСНАЦИ, при което останалите — „човешките същества“ на Украйна автоматично биват определени като ЕВРЕИ. Е, Русия иска да си прибере РУСНАЦИТЕ на Украйна (прокълнатите!), а ЕВРЕИТЕ — да ги остави да се оправят сами, осланяйки се на своя еврейски мързел и еврейска търговска псевдо-находчивост, която в крайна сметка тласка към просия или бандитизъм, завоалирани с колосално високомерие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Украйна е рядко населена страна !

  28 Яну 2023 20:57ч.

  Не спорете с фактите. Еврейски заговор във войната в Украйна засега не се вижда. Ако се очертае такъв - ОК , но засега не се очертава. Освен това, в интерес на истината, и без да съм НИ НАЙ-МАЛКО фен на евреите - евреите не са мързеливи. Ама ни най-малко. Евреите са много пресметливи в полагането на усилия, но там където трябва са много упорити и работливи. Например докато са малки - да се образоват. Да се възпитават. Да постигнат повече знания от другите /гоите/. И го постигат - няма "Моше миньор" , защото евреите са адвокати, лекари, артисти, бижутери, финансисти ... а за тия дейности се иска пипе и много , много труд - ИНТЕЛЕКТУАЛЕН ! Не ми се вижда как потоци от евреи ще се втурнат в опустошената 404 само заради плодородната й земя ? Що трябва да се заселват евреите в Украйна /повече от това което си има там и сега като евреи/ , при условие че с пари могат да си изстискат от Украина /както от всяка друга страна/, това което си поискат ? И то от дистанция ! Без да пипнат рало или мотика ! ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Еврейски заговор във войната в Украйна засега не се вижда

  29 Яну 2023 1:15ч.

  Да, ама не съвсем! Вижда се обаче президент и болшинството от правителството да се от "човешките същества" дето са пратили гоите да мрат докато те крадат безнаказано от западната помощ, трупат банкови сметки и пращат послушните бежанци из Европа. Та, всеки бежанец разпределен според заслугите. Единични гои засмукват в България, а БГ простолюдието спори с пяна на уста за или против.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • «…в интерес на истината евреите не са мързеливи

  29 Яну 2023 3:44ч.

  — те са пресметливи в полагането на усилия, но там където трябва са много упорити и работливи: например — да се образоват, да се възпитават, да постигнат повече знания от гоите. И го постигат — адвокати, лекари, артисти, бижутери, финансисти… А за тия дейности се иска пипе и много, много труд — ИНТЕЛЕКТУАЛЕН !» Е да, но това е НАДСТРОЙКАТА. Може ли да съществува НАДСТРОЙКА без БАЗА? Абсурд! Ами нали за да се занимаваш с интелектуален труд трябва да имаш какво да ядеш — значи някой върху земеделската земя трябва да е изорал, посял, прекопал, напоил… Трябва да има суровини — някой да ги изкопае от земните недра, за да има с какво да се лее стомана, да заработи индустрията. В заводите трябва да има монтьори, шлосери, стругари. Трябва през зимата да има отопление — да има гориво, това гориво да задвижва турбини, да има светлина, уют в домовете. Всичко това ИНТЕЛЕКТУАЛНИТЕ трудови герои — евреи може би могат да го планират, да изчислят рентабилността му, да оптимизират ефективността на производствения процес, но за самия производствен прицес за нужни ГОИ (а „гои“ означава в еврейския речник „стадо работен добитък“). Това е гнусно високомерие, нали така? Аз самият съм евреин и то евреин със силно леви убеждения. И Маркс беше евреин с леви убеждения! В качеството на такъв ще добавя, че онези от моите съзаклятници-евреи, които прекаляват с интелектуалниченето и с арогантността на господари, считащи, че им се полага гоите да работят, а те само да проявяват трудолюбието си чрез егоистично продуциране на интелектуална продукция, НЕ ПОСТЪПВАТ МНОГО ПОЧТЕНО. Това е продължение на една хилядолетна практика на евреите от Древността и Средновековието, които се занимаваха с осъществяването на исконната тям ТЪРГОВИЯ С РОБИ. Да, моите сънародници-съзаклятници винаги са били ловки търговци и за жалост са търгували не винаги с материални товари, но и с хора. Да оставим настрана факта, че до голяма степен насищането на плантациите на Сверна Америка с черни африканци е дело на нас — евреите. Това стана след откриването на Новия свят. Но още по-рано в Европа, която се счита за люлка на цивилизацията и демокрацията процъфтяваше еврейската търговия с бели роби. Това бяха цели села от областите, които сега са съставна част на Украина, населени тогава със славянско население, чийто поминък е бил земеделието. Моите роднини-съзаклятници — еврейските роботърговци прелъгвали простите селяни, като им обещавали, че ще ги откарат в богати и плодородни земи, които ще бъдат земен рай за тях. Откарвали ги и ги отвеждали там, където живеели войнствени, но лениви народи, които били готови да платят на евреите добри пари, но да получат славяни-роби, вещи в непосилния земеделски труд. Така се е получила аномалията да бъдат славянизирани Балканите — чак до полуостров Пелопонес (защото от гърците, както знаем, по-мързеливи няма). А самото название „слав“ е останало като обозначение на човек, който се труди в неволя, сиреч — роб. Това е причината гдето днес България говори на славянско наречие, въпреки, че българите никога не са били и славяни. Политкоректните историци измислиха термина Славяно-Българи, но това е една ГОЛЯМА ИЗМАМА: българите на Аспарух също бяха едно войнствено племе, на което му се удаваше войната, но му бяха нужни роби, способни да извличат продукция от земята, защото войнствените господари размахваха мечове, а не сърпове…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пророческите думи на полския политик Роман Дмовски за бъдещата „независима“ украинска държава, написани от него през 1930

  28 Яну 2023 17:46ч.

  Няма такава човешка сила, която да попречи на Украйна, откъсната от Русия и превърната в независима държава, да не се превърне в убежище за измамници от целия свят, които днес са цели тълпи в своите страни, капиталисти и търсачи на капитал , индустриалци, техници и търговци, печалбари и интриганти, бандити и организатори на всякакъв вид проституция: немци, французи, белгийци, италианци, британци и американци биха се притекли на помощ на местните или на обитаващите наблизо руснаци, поляци, арменци, гърци и, накрая, най-многобройният и най-важният от всички народи - евреите. Тук щеше да се събере цяла Лига на народите... Всички тези елементи, с участието на най-умните, най-предприемчивите украинци, щяха да създадат управляващата прослойка, елита на страната. И ще има специален елит, защото, може би, никоя страна не може да се похвали с толкова богата колекция от международни каналии и разбойници. Украйна ще се превърне в язва на тялото на Европа; и хората, които мечтаят да създадат културна, здрава и силна украинска нация, съзряваща в собствената си държава, биха се убедили, че вместо собствена държава сега имат международно предприятие, а вместо здравословно развитие – стремително разложение и гниене. Нищо ново не казваш бе, Сикорски, освен че отдавна предизвестеното се е сбъднало!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Украйна 2030 - визия

  28 Яну 2023 18:51ч.

  https://www.bitchute.com/video/6BBhfCGTUMIF/ Сякаш Наско Пеканов е одобрил рекламата...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Роман Дмовски или Сикорски !?

  28 Яну 2023 19:43ч.

  Кой и къде го е казал в крайна сметка . И дали го е казал !? Дайте точна препратка ! Или пак действа казаното от Умберто Еко за интернет и идиотите .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

  28 Яну 2023 20:06ч.

  от кога zeszłoroczną inwazją(=миналогодишната инвазия) се превежда като "руската специална операция за защита на Донбас"? Т'ва да не е нЕкакъв специален преводач специално за колкозници и рубладжии, които копират всичко от колхозниците?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бившата УССР става "независима" със ~4500 танка от последните за момента модификации на СССР. Те са разпределени в три ударни танкови армии от по ~1000 танка, плюс пет танкови дивизии по ~300 танка, разхвърляни като усиления в пет общовойскови армии

  28 Яну 2023 21:24ч.

  Отделно събитията заварват на територията на съюзната република между 2000 и 2500 танка, изведени по спешност от ГДР от предателите. Къде е сега тази танкова армада?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • От космоса може да се види, как в двора на Харковския танкоремонтен завод гният най-малко три танкови армии

  28 Яну 2023 21:27ч.

  Останалото е разпродадено по света. А сега ревем "съюзниците" да ни ги изкупуват и да ни ги подаряват обратно. Тези хазари в Киев днес са бизсрамни изроди най-страшни. Справедливостта и елементарната соридарност с родът човешки изискват те да не преживяват тази война.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

  29 Яну 2023 16:49ч.

  от космоса не се потвърждават рашистките клишета, заводът дори няма двор. Това, естествено, не е проблем за задунайските уфси, те "знаят" как са нещата https://www.google.com/maps/place/%D0%A5%D0%B0%D1%80%D1%8C%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9+%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D1%8B%D0%B9+%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%BD%D1%8B%D0%B9+%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D0%B4,+Velyka+Panasivska+St,+191,+Kharkiv,+Kharkiv+Oblast,+Ukraine,+61000/@50.0241551,36.1877911,1209m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x4127a142faa0547d:0x440b8728af6262ad!8m2!3d50.0232685!4d36.1895655

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Bla Bla

  30 Яну 2023 14:13ч.

  Е Били Аутиста ЧАК сега разбрал и че и се перчи да ни кажи, че Кишето на Историята било корумпирано! Тоя сега ли го информираха службите? Нали уж четял книжки преди заспиване? Баба Меркел КОГА НИ казваше от трибуната на Райха, че Украйната е блато от корумпирани маймуни ТЕ всичките къде бяха? Много късопаметни излезноха всинца ЕСесосвци! Не само Украйна, навсякъде където им вилнеят фондацийките има корупция...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • руски "освободител"

  02 Фев 2023 3:25ч.

  РФ е много по-корумпирана от Украйна, но за РФ като за умрелите-или добро, или нищо. И затова-нищо https://www.transparency.org/en/cpi/2022

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи