Битка с Нинова разтресе градския форум на БСП. Тя се разкая за Божанков

Битка с Нинова разтресе градския форум на БСП. Тя се разкая за Божанков

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Периодично припламващият конфликт между партийното ръководство на БСП и столичната организация на столетницата днес се разгоря с нова сила. Повод дадоха подредбата на листата на БСП с кандидатите за общински съветници за предстоящите избори на 29 октомври, както и мястото на коалиционните партньори на партията в листата. Терен на битката, в която се включи лично соцлидерът Корнелия Нинова, стана градската конференция на БСП, която трябва да се произнесе както за листите, така и за кандидатурата за кмет.

БСП-София от години е бастион на противниците на Нинова в партията. Тя успя да отстрани бившия председател на организацията Калоян Паргов. Повечето от опозиционно настроените социалисти, които бяха изключени на последния партиен конгрес, принадлежаха към столичната структура. И въпреки това, съпротивата срещу соцлидера там не стихва.

Днес градската конференция се събра на заседание сутринта със задачата да утвърди коалиционната формула, с която БСП да се яви на местните избори в столицата, кандидата за кмет и подредбата на листата с общински съветници. Тази работа й е възложена с партийния устав. Столичните социалисти, начело с водача им Иван Таков, вече подкрепиха номинацията на синдикалистката Ваня Григорова за кмет. Проведоха и преговори с широк кръг леви и крайнолеви партии с амибицията да изградят широка лява коалиция в София. Междувременно, от "Позитано" 20 водеха собствени преговори с потенциални коалиционни партньори. А номинацията на Григорова партийното ръководство посрещна хладно, предвид на това, че зад нея застана коалицията "Левицата", в която влизат политици, отцепили се от БСП и до един отявлени противници на Корнелия Нинова. Затова днешната конференция неминуемо водеше до сблъсък.

По време на заседанието се разбра, че БСП-София настоява лидерът му Таков да поведе листата на партията. А също така и че шестото място в листата трябва да бъде най-горното от всички заделени за бъдещите коалиционни партньори. Таков обясни пред делагатите, че партията трябва да се отвори към избирателите от периферията и смята, че това ще стане възможно чрез широка лява коалиция и номинирането на Григорова с нейния синдикален профил. А водещият заседанието Жельо Бойчев изчете дълъг списък с евентуалните коалиционни партньори - "Левицата", "Неутрална България", "Български социалдемократи", "Българска социалдемокрация-Евролевица", "Атака", "Нова зора", "Отечествен съюз", "Земеделски съюз Александър Стамболийски". Преговори са били водени дори с "Възраждане", ИТН и "Български възход", но без успех.

Тук скочи близкият до Нинова депутат Георги Свиленски. Той обяви, че на коалиционните партньори трябва да се остави по-скоро деветото място в листата, за да бъдат стимулирани да привличат избиратели, а десетото - за гражданска квота. Той предрече, че БСП може да спечели между 5 и 7 места в бъдещия Столичен общински съвет и друга подредба на листата ще лиши членове на БСП от влизане в градския парламент. "Пет социалисти биха били по-добри, отколкото който и да е външен", заяви Свиленски.

Срещу него изригнаха неколцина делегати, че застрашава проведените коалиционни преговори. "Постигнато е някакво равновесие при преговорите. Ако тръгнем да пипаме сега, това отива по дяволите", алармира един от тях. "За мен залогът е оцеляването и връщането на БСП на едно достойно място на представителство в София и водеща политическа сила .. Искам да направим битка за България, която да минава през битката за София", включи се и Жельо Бойчев. Той посочи, че работата на БСП е да наложи в обществото интепретацията, че е единствена алтернатива на "сглобката" между ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС.

Тогава в битката се включи Нинова. Тя използва това, че един от делегатите преди нея спомена за Явор Божанков - бившият соцдепутат, който формално беше от гражданската квота и изостави партията, за да се присъедини към ПП-ДБ. За изненада на присъстващите Нинова си посипа главата с пепел, като определи издигането на Божанков като своя лична грешка, като дори призна, че заради неговата кариера е била разбита великотърновската организация на БСП. Соцлидерът изтъкна, че някогашният й фаворит не е единственият, който е изоставил партията, и затова трябва да се внимава при кого отиват местата в листите. И накрая предложи себе си за водач на листата, а Ваня Григорова - за втора. Аргументът й беше, че лидерът трябва да мобилизира партията, а популярното лице - периферията.

В този момент някой подсети Бойчев, че има неколцина журналисти в залата и той подкани медиите да напуснат. Така гласуванията по парливите теми ще се проведат в тайна по-късно днес. 

Източник: segabg.com

 

 

 

Коментари

  • Ина

    02 Sep 2023 18:04ч.

    не е само божанков, той е поредният, влюбена в петков и христо иванов тя беше готова да унищожи БСП, защото тя е костовистка и нейната партия е ДБ, но те не я искат, това се видя на седесарския митинг, на който присъства, а тесетината преди това, които не само се отцепиха, но и образуваха своя параламентарна група, всички бяха спуснати на първите места в листите, ами Елена Йончева като евродепутат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • isosymn

    02 Sep 2023 18:22ч.

    https://izhmoto.ru/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина Дърдорина

    02 Sep 2023 19:52ч.

    Ясно е , че и Ина напира да бъде осъдена за лъжа и клевета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Келеш, изходил се в 16:52,

    02 Sep 2023 20:01ч.

    не заплашвай!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дърдорене е, какво друго

    02 Sep 2023 20:45ч.

    Как да се определи по друг начин, освен като дърдорене, този наниз от думи, разположени на цели четири реда ? Като изреченията на Цв.ЦВ., които не можеш да хванеш къде започват, къде свършват и какъв смисъл има между началото и края. Като ви харесва, четете си ги и им се наслаждавайте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мно-ого умно

    02 Sep 2023 23:50ч.

    Достоен коментар, за достойна медия,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mihsa

    03 Sep 2023 15:13ч.

    Если вам срочно нужны деньги, мгновенные займы могут быть спасением. Оформить их можно в несколько кликов по ссылке <a href="https://zaim-zaem.ru/">оформить мгновенные займы</a>. Получить деньги на карту быстро и без лишних вопросов - это реально! Но помните, что займ нужно возвращать вовремя, чтобы избежать проблем. Будьте ответственными!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Малеей

    02 Sep 2023 18:25ч.

    Ма много скромна тая Курнела! Предложила себе си! Защо ли си мисли, че все още има някакъв авторитет сред членовете и симпатизантите на партията ѝ? Направи всичко възможно да я сведе до някакъв бутиков размер, а сега се кани да управлява София... Безсрамница!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може би защото спечели прекити избори със

    02 Sep 2023 18:29ч.

    смазващо конкуренцията превъзходство? Или защото въпросната конкуренция си би шута и сега при тях е много вожд и малко индианец? Иначе Свиленски е прав - много по-добре е да има само социалисти, отколкото външни. Външните като искат - да агитират за себе си, има преференции, който е качествен - ще го изберат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Госпожата от 15:29 е права!

    02 Sep 2023 19:39ч.

    Плувналият в пот Стоил Рошкев от БСТВ и Дмитро Кулеба са близнаци, братя. Мразят Радев. Това установи след детайлно проучване Експертът Госпожа Павлова, Топ коментатор в БСТВ. И изкрещя неистово ИМПИЙЧМЪНТ за Радев. Калоян Методиев благодари на крещящата Павлова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • много е просто, Малеей

    02 Sep 2023 19:53ч.

    Малей, защото е председател на партията, която издига катсисати за общитнски съветници

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    02 Sep 2023 18:44ч.

    как нинова подмолно разбива смешната партия тя я съсипа но не си подава оставката ще подкрепят подкрепа манолов и тренчев и не си дават сметка че няма да остане камък върху камък подкрепа съсипа българия подпали парт им дом и сега ги кани да безчинстват пак след 30 години

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • подмолната баба Мара

    02 Sep 2023 19:55ч.

    Баба Мара по-добре да си гледа внуците, вместо да плещи измишльотини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нинова е права

    02 Sep 2023 18:57ч.

    Много празни тикви и то не само банкянски дрънкат тук на кухо, но ще им кажа, че Нинова е права, че петата колона в БСП и нейните подгласници добре се борят за места там, за да дескридетират партията окончателно, акто както досега дискредитират името ѝ и трупат лични активи в банките и имотния списък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така е Госпожо Павлова!

    02 Sep 2023 19:42ч.

    Всичко това са пушилки за отклоняване вниманието на трудящите се. През социализама младежта се включваше в социалистическото серевнование и научно техническия прогрес.Много трудови колективи работеха по насрещният план.Внедряваха се Саратовската система и почина на Злобин.Беше осигурена почивката на трудящите се.Вьв ведомствените почивни станций на планина и море хората и техните семейства почиваха организирано и се развиваше културна дейност. В столовата на почивната станция се даваше калорична и питателна храна K E Б A П Ч E T A се даваха през ден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Просто бизнес

    02 Sep 2023 20:04ч.

    Като външен наблюдател ще кажа, че на Нинова както и Ламбо навремето каза и пречи праволинейноста и затова не може да разкрие и разбере двуличието на хората покрай себе си. Тя си представя, че казаната дума е хвърлен камък. И така всеки когото издигна я предаде. Йончева, Иво Христов, Кирил Добрев, Божанката, оня когото изключиха от БСП, но продължава да се пише шеф на българските соцевродепутати, Жаблянов и много, много други. В този сайт наистина се води лична война срещу Нинова и затова не публикуват всичко, което излиза и е отразено в други медии. Например, когато Нинова попитала за името на този "шести" в списъка, отговорили и , че не знаели, кой е този Сульо ли е или Пулю. Ама това били много сериозни коалиционни разговори, нали? Всички харесват, както и аз, В. Григорова, но има една подробност. Госпожата е от синдикат "Подкрепа" , а тези винаги са играли срещу БСП. Даже шефът им се изказа не много ласково за тази авантюра на Григорова. Така, че пак "нема лево, нема десно" пак ще бъде нищо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво и е на БСП левото

    03 Sep 2023 0:53ч.

    Това, че седят в ляво на парламента не значи, че са леви. Зависи от гледната точка. У лево са само за председателя на НС. Мръсната пяна изплува и се раздели на червена, синя, зелена и даже има и безцветна. Някой каза, че материалът ни е такъв! Време тези които единственото им качество е вярността към вожда да ги изметем и тези които могат да управляват. Стига са се упражнявали на наш гръб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ваня

    03 Sep 2023 13:18ч.

    Към просто бизнес.... Поздравявам ви!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Просто бизнес

    02 Sep 2023 20:51ч.

    Ще използвам въведената дума от Дачков "потрес" ( харесва ми). Та днес един изявен "левичар" , Й. Калфин се изцепил , че Европейският съюз щял много повече да загуби, ако спре да помага на Украйна. Бях потресен. Наистина. Първанов, Румен Петковци какво ще кажат за техният представител. Или и те като него след като получат брюкселско кокалче ще забравят какво са хортували за да се харесат у нас. Потресен съм от всички Левичари, защото по презумпция те винаги са били пацифисти в Европа. А сега в миналото ултраляв Шолц, Борел и сие са най-големите войнолюбци. Водене на война до пълна победа над Русия. Quo vadis?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • симпатизант

    02 Sep 2023 22:22ч.

    Доколкото знам, последната дума е на Управителните органи на БСП и на председателя на партията. Така, че все още има надежда БСП да издигне свой кандидат. Каква наглост само - синдикалистката щяла да е и водач на листата представете си на БСП. Откровен опит за превземане на БСП от БСП-парите и даването и в лапите на всички, които в различно време предадоха БСП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БСП умря в момента, в който сесъгласи да влезем в НАТО

    02 Sep 2023 22:58ч.

    Евроатлантизма е проказа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • симпатизант

    02 Sep 2023 23:26ч.

    Много пророкуват умирането на БСП, а тя , като птицата Феникс все някак възкръсва, напук на всички врачки и баячки. А иначе , най-тежък удар на БСП нанесе оня неадекватник, полуукраинец, полубългарин Станишев. Толкова лъжи като него само приятелят му ББ е произнесъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи