Bild: САЩ и Германия възнамеряват да принудят Украйна да преговаря с Русия

Bild: САЩ и Германия възнамеряват да принудят Украйна да преговаря с Русия

САЩ и Германия искат да принудят украинския президент Володимир Зеленски да преговаря с Русия, без да го убеждават пряко, а като доставят само оръжията, необходими за задържане на сегашния фронт. Това съобщава германският вестник "Билд" като цитира източници от германските правителствени кръгове.

"Германско-американският план е да се доставят на Киев точно такива оръжия и в точно такива количества, които ще позволят на украинската армия да удържи сегашния фронт, но няма да може да си върне завладените територии", отбелязва вестникът. Източник на вестника казва, че "Зеленски сам трябва да осъзнае, че така не може да продължава". "Без искане отвън. Той трябва по собствена воля да се обърне към нацията и да обясни, че е необходимо да се водят преговори", каза вътрешният източник.

САЩ и Германия искат Зеленски да осъзнае, че продължаването на конфликта губи всякакъв смисъл за страната му. В същото време нито канцлерът Олаф Шолц, нито президентът на САЩ Джо Байдън възнамеряват директно да поискат от него да започне преговори. Изданието припомня, че САЩ и Германия са най-големите доставчици на оръжие за Киев.

Bild посочва, че ситуацията на фронта за Украйна е "мрачна" и че "руските войски, макар и бавно, напредват". Според вестника основната цел на германското правителство в момента е да помогне на властите в Киев да заемат "стратегически изгодна позиция за преговори". "Белият дом и канцеларията на канцлера координират действията си по този въпрос", заявиха представители на правителството.

Според Bild САЩ и Германия имат и план Б. "Това, което Берлин и Вашингтон искат като алтернатива на преговорите, е замразен конфликт без споразумение между страните", заяви правителствен източник. В такъв случай сегашната контактна линия ще се превърне в "един вид нова граница" между Украйна и Русия. "Това е като "Минск", само че без "Минск"", каза вътрешният източник.

Вестникът отбелязва, че много решения за оръжейни доставки за ФРГ сега се вземат от кабинета на Шолц, а не от Министерството на отбраната, оглавявано от Борис Писториус. Според изданието последното дори е готово да даде на Украйна крилати ракети "Таурус", но "ръцете му са вързани".

 

Коментари

  • Ghost

    24 Ное 2023 19:38ч.

    Касапницата отдавна не е оправдана. Планът е реалистичен

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    24 Ное 2023 19:46ч.

    Ако Путин се съгласи на поредния Минск ще стане за смях. Харков, Херсон, Николаев, Одеса е минималния вариант. И марионетно правителство в Киев. Оставят им полиция и пожарна. На който не му харесва да ходи в Европа и в Канада при бившите есесовци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    24 Ное 2023 19:57ч.

    "Планът е реалистичен" -- сигурно. а мецан... питали ли са какво мисли? не се излагай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С.А.М.

    24 Ное 2023 19:58ч.

    Примирие в този момент е тотална загуба за Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ваксиниран веган

    24 Ное 2023 19:50ч.

    Една от основните цели на войната, изглеждащото преди войната като невъзможен абсурд - да накарат европейците да се откажат от евтините руски суровини и да почнат да купуват скъпите американски (пряко и косвено) такива - вече е постигната и вече им е през оная работа за украинците. Сега леко между редовете, скоро и все по-явно. Ще ги оставят на европейците да си се грижат за тях като толкова ги обичкат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Именно

    24 Ное 2023 20:09ч.

    За грижата. За целта май не е точно така. Втечнякът е приятна прибавка, но далечната цел са богатите на какво ли не Сибирски полета. И тя се гони не от вчера. Но, по стара изпитана традиция, ако може с чужда кръв.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    24 Ное 2023 19:54ч.

    Инвазията на Путин в Украината е просто опит за консолидация , под външен натиск, на центробежните сили в остатъчната Империя. Вече прееба Армения ..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    24 Ное 2023 19:56ч.

    "е просто опит за..." -- за свободна интерпретация. на това му викат уишфул тинкинг. дерзай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кофти матрял

    24 Ное 2023 20:02ч.

    Какво да пази в Армения? Русофобския режим на Пашинян ли? Когато арменците се осъзнаят кои са били и са приятелите им и кои не, тогава ще пазят това, което е останало от Армения. С приятели Байдън и Макрон толкова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сантиментът е изключен, когато става дума за оцеляването на големите

    24 Ное 2023 20:14ч.

    Армения е използвана от западните мондиалисти като прокси, което да попречи на контролирани от Русия, Китай, Турция и Иран алтернативни търговски транскаспийски коридори, които се очертаха вече ясно на картите и от които Западът е аут. Така че там (около Кавказ и Прикаспието) играта е доста по-сложна, отколкото изглеждаше на пръв поглед - за горката изоставена, бедна Армения. В случая Армения е обреченик в името на западната съпротива срещу останалите големи антизападни играчи. Да се сърди на САЩ и Франция, които отново са непримирими.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да допълним

    24 Ное 2023 20:17ч.

    Говорейки за арменската обреченост, тя не е коренно различна от тази на украинската. Просто ако е нужно страната ще изчезне и народът ще бъде разпръснат, но от страна на Запада ще се прави всичко възможно за оставане в сферите на влияние на играчите от Големия Хартланд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    24 Ное 2023 21:52ч.

    Армения се самопрееба точно, както България 1913 г. с предизвикването на Междусъюзническата война!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Духчо, баце, евроджендърче недоклатено, жълтопаветниче некъпано!

    24 Ное 2023 21:52ч.

    Ма си и Идиот, и то безподобен! Галя, козяк, незачет! Дайте на туй нящо други, не тъй нефелни опорки, че бактън вече от идиотизмите му! И, нящо, хич и не се напиняй, козяшки лебец нема да има за тебе днес! Анадънму??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ Какво да пази в Армения”

    24 Ное 2023 21:59ч.

    Армения не е нападана. Нагорно Карабах бе отделна република. В нея живееха арменци, но не бе част от Армения. Пашинян заяви, че е част от Азербайджан и тя стана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    24 Ное 2023 23:04ч.

    Съжалявам, но се държиш като анонимните олигофренийофили=фоби, включително русофоби, искащи ДАНС да бият, несъгласните с олигофренското им поведение. До утре!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • zzz

    24 Ное 2023 19:55ч.

    Ясно е че САЩ подобриха бойните способности на Русия. Е това си има цена естествено ,Но хубавото е у нас дрисльовците бързо станаха евроатлантици и обърнаха палачинката.Като пак дойде Путин у нас тази сган няма да я има вече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • адолф путлер

    24 Ное 2023 22:53ч.

    В тоя си живот няма да видиш путлер у нас, ще идва само Зеленски.Ако дойде путлер, ще е арестуван, понеже сме член на МНС, който е издал заповед за арест на фюрера.Колкото до жълтия парцал Билд, смешно е да се вземат на сериозно тия бръщолевения на германския ПИК .Доста идиоти по света и у нас врачуваха, че за месец-два путлер ще танцува в Киев, но минаха 700 дни, а Украйна си е цялата.А рашистите днес са заплашили и Молдова, където се готвят да нахлуят.Ако не бяхме в НАТО, досега сто пъти да са ни окупирали, което е копнежът на антибългарите путиноиди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    24 Ное 2023 23:12ч.

    Адолфчик, ти ли ще го арестуваш, бе? Явно нямаш мозък, за да разбереш, че държава, която арестува Путин, просто ще изчезне от картата... а и Хага ще изчезне от нея, още преди да отведат Путин там? Така ли се арестува президентът на най-голямата военна сила в света? Вие русофобите всичките ли сте СОП-ове?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги

    26 Ное 2023 4:18ч.

    Малкият ми син е СОП ! Моля, не го сравнявай с такива ДЕБИЛИ !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    26 Ное 2023 22:49ч.

    Рашистите, според горния путЬо, не могли за 700 дни да танцуват в Киев, но пък вече щели да нападат Молдова прескачайки незалежната... Акъл море, глава кофа...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Който им вярва, сам си е виновен!

    24 Ное 2023 20:01ч.

    Особено това, че Шолц взима каквито и да било решения. А жълтинякът Билд по-добре да каже защо в един ден биде обезглавен, като уволниха целокупната му управа - главния редактор + двамата му заместници. Денят беше 14.03.2023. Обяснението - там някакво нищо незначещо блабла. А само два дни преди това Билд публикува ей тази статия (линка долу), в която прави за посмешище великото разследване, как 4 водолази, съпроводени от една докторка, са гръмнали северните потоци от отпускарска яхтичка "Андромеда". Ей, съвпадения се случват, а? Който иска, да вярва, от мен лека нощ! https://www.bild.de/politik/ausland/politik-ausland/sabotage-von-nord-stream-startete-mission-pipeline-auf-dieser-nussschale-83167062.bild.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    24 Ное 2023 20:11ч.

    ами сега, денков и тагарев какво ще правят, остава им темата израел

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    24 Ное 2023 20:24ч.

    Тия от Билд,големи шегаджий се извъдиха.Особенно кефи,това с доставките на точното количество оръжие в точното време. Бе тия да не би да са организирали взаимодействието с Руския ГЩ,без никой да разбере. Ако говорим сериозно,това си е просто пушилка,но сигурно за тяхната публика става.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минчо

    24 Ное 2023 20:33ч.

    Чому ви їли жабчанките ??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Генерал Лудендорф

    24 Ное 2023 20:49ч.

    Сега жълтопаветната медийна сган оформя, поредната нескокопосано скроена история ,която очевадно скоро ще се превърне в медийна "сензация" . А тя е за някакъв си полицай ,който носил фанелки на Вагнер и заплашвал ,любимия на десносектаните ,министър с малко "М" Магарев . Не че има общо с настоящата публикация ,но се гответе за поредното ШОУ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    24 Ное 2023 20:58ч.

    Защо да преговаря? По-добре е да приключи съществуването си...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    24 Ное 2023 21:26ч.

    Малко линкове за жълтопаветните.. https://nationalinterest.org/feature/ukraine-war-selling-stalemate-and-prolonging-pain-207395 - https://www.youtube.com/watch?v=CsDPDIx8bPY - https://www.economist.com/europe/2023/11/23/russia-is-starting-to-make-its-superiority-in-electronic-warfare-count - https://www.welt.de/wirtschaft/plus248649578/Russlands-Waehrung-reuessiert-Die-erstaunliche-Rueckkehr-des-Rubels.html?source=puerto-reco-2_ABC-V34.0.C_without_polys - https://nationalinterest.org/feature/ukraine-war-selling-stalemate-and-prolonging-pain-207395

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MMN

    25 Ное 2023 10:03ч.

    Статията на NI е наистина добра.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Истината

    24 Ное 2023 21:29ч.

    Свършиха оръжието. До сега постоянно повтаряха, че всичко ще се реши на бойното поле. Бързо забравиха. За преговаряне са нужни двама. Само могат да се надяват, че Путин ще се съгласи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    24 Ное 2023 21:31ч.

    "Арахамия подтвердил, что воевать Украину с Россией заставил Борис Джонсон" - https://www.mk.ru/politics/2023/11/24/arakhamiya-podtverdil-chto-voevat-ukrainu-s-rossiey-zastavil-boris-dzhonson.html - "Давайте будем просто воевать", - привел Арахамия слова Джонсона. Арахамия е типично украинска/грузинска фамилия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    24 Ное 2023 21:55ч.

    Дотук Украинците изчушкаха към 25,000 руски ватенки под Авдеевка. Именно това е най-благоприятното развитие на ситуацията за Украйна - изчушкай ватенките на мах. А със студа нещастните жертвеници ще стават още повече. Отдавна е видно - никой не се грижи за ранените руснаци, оставят ги като говеда, каквито са си всъщност, да мрат по полето. Да не говорим за труповете - тях не ги прибират за да си спестят парите, давани на роднини при смърт във войната. Руска действителност. Най-гадното място за живеене в света е Русия, а вътре - да си руски войник. Глад, бой, мръсотия и безправие - кеф на квадрат. Слава на Украинците Герои !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всичко си обърнал

    24 Ное 2023 22:03ч.

    Това, което се отнася за укрите го приписваш на руснаците. Каквото и да пишеш не променя нещата. Виж украински репортажи в които са снимали как украински жени в униформи се влачат в окопите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    24 Ное 2023 22:10ч.

    Сиреч скоро ще вземат ако не Москва, то поне Севастопол. Нека треперят ватенките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    24 Ное 2023 23:08ч.

    Българските мухльовци, не разбрахте ли, че тъпотиите ви трябва да са съгласувани с Галя!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    24 Ное 2023 23:13ч.

    Хайде още един дeбил, дето вярва на укpoпитeшката пропаганда, дето ако беше истина, сега укрите би трябвало да обсаждат не Москва дори, ами и Новосибирск....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    24 Ное 2023 23:33ч.

    Владивосток и Магадан, кому ги оставяте?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към SIN

    25 Ное 2023 22:46ч.

    Пич, че си от "паралелната вселена", става ясно след всеки твой опит за драскачество. Не зная, откъде ти и тебеподобните получавате информацията (ако изобщо тя идва отнякъде, а не е просто творение на болен мозък) за руските жертви. Не е ясно и откъде, освен от укро-пропагндата, са историите за изоставените ранени руснаци. А да имаш нещо за изоставените ранени украинци (за убитите даже не се замислям)? Явно никога не си бил в Русия или бившия СССР (по "стила" ти се разбира, че си доста по-млад). Но едно ми кажи: бил ли си някога в САЩ? А във Великобритания? Бил ли си в Брюксел, в Париж,в Рим? Мисля, че това са реторични въпроси, на които отговорът е "не". Или също като един друг българин, с когото говорих, си бил във Виена, но си прекарал цялото си време в "Хума" (хипермаркет или мол по новому в предградието Симеринг) и не знаеш, къде е "Св. Стефан".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • военен инж.

    25 Ное 2023 2:54ч.

    Винаги войната завършва с преговори. Въпросът е в кой момент. До оня ден Барозо, Байдън и генеколожката искаха войната да продължи и премирието да се реши "на бойното поле". Войната се превръща в позиционна и на изтощение. След лятното имагинерно "контранастъплание" естествено искат "сега", преди икономическия колапс на Европа. Обаче признанията на Меркел, Оланд и Зеленски за същността на Минск 1 и Минск 2 ще доведат до Минск 3 само при пълна капитулация на Киев. Всеки друг вариант за Русия означава нова война след 3 години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не винаги

    25 Ное 2023 7:50ч.

    Понякога завършва с капитулация. Безусловна. Понякога завършва с изчезване на една от държавите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    25 Ное 2023 8:07ч.

    Билд може да пише каквото си ще , и все ще е приказки под шипковият храст. Още преди време Путин заяви, че в Украйна няма с кого да се преговаря. Виждаме, че Зеленски от едни ръце се прехвърля в други ръце, т.е. той няма легитимност. Да седне Путин да се договаря със Зеленски, е все едно шефът на една корпорация да седне да се договаря с чистачката на друга корпорация. Каква легитимност биха имали тези преговори. Когато на масата на преговорите седне Папата, Чарлз, или поне президентът на корпорацията САЩ, тогава нещо би се променило за Украйна. А до тогава всякакви Билдовци може да си пишат каквото имщукне на ума

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    26 Ное 2023 22:42ч.

    Ами като не успяха да излъжат Русия сега ще се наложи да уговорят украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи