“Билд”: САЩ и Германия блокират членството на Украйна в НАТО

“Билд”: САЩ и Германия блокират членството на Украйна в НАТО

От 501 дни Украйна се бори срещу Русия, основния стратегически враг на НАТО. Въпреки това някои членове на алианса не искат да разчистят за Киев път към НАТО. На първо място това са Германия и САЩ, пише вестник "Билд", като се позовава на няколко свои източника.

"Мога да потвърдя, че САЩ и Германия блокират официалната молба на Украйна за членство в НАТО", заяви пред германския всекидневник високопоставен източник.

В събота британският вестник "Дейли Телеграф" писа, че Германия "се готви да блокира молбата на Украйна за членство в НАТО". Като цитира източник от алианса, медията припомня, че преди да започне процесът, дадена страна трябва официално да попита НАТО дали може да се присъедини. Според този източник Германия ще се застъпи за отлагане на влизането на Украйна в алианса на предстоящата среща на върха във Вилнюс поради опасения, че незабавното членство може да доведе до война с Русия.

В същото време президентът на Украйна Володимир Зеленски планирал пред държавните и правителствените ръководители на 31-те държави членки на НАТО, и на целия свят да поиска във Вилнюс страната му да бъде приета в НАТО.

Макар и да знае добре, че присъединяването може да отнеме години и че войната с Русия трябва да е "приключила" преди това да стане официално възможно, Зеленски иска да бъде поставено началото и Украйна безвъзвратно да тръгне по пътя си към НАТО.

Именно тази официална молба обаче искат да предотвратят някои важни натовски държави, пише "Билд". На първо място Германия и САЩ, "които за съжаление по този въпрос действат в една и съща посока", казва пред вестника източникът от Източна Европа. Нещо повече, двете страни "оказвали натиск" върху други членове на НАТО да се присъединят към тяхната позиция.

Друг дипломат заяви пред "Билд" с разочарование, че Берлин и Вашингтон искат на срещата да бъде приета "заключителна декларация, която едва ли ще надхвърли тази от Букурещ през 2008 г.".

Тогава в заключителния документ от срещата на върха се казваше: "НАТО приветства евроатлантическите стремежи на Украйна и Грузия за членство в НАТО. Днес постигнахме съгласие, че тези държави ще станат членове на НАТО."

В тази връзка "Билд" цитира украинския депутат Олег Дунда от партията на Зеленски "Слуги на народа", че може "само да съжалява за позицията на Берлин". Експертът по външна политика каза още: "Въпреки че сме благодарни за оръжейните доставки, които Берлин вече направи, трябва да се помни, че половинчатите решения не водят до победа. Те винаги водят до поражения, дори за тези, които вземат такива решения."

Коментари

  • Прасета в космоса

    10 Юли 2023 17:29ч.

    Шолц и Байдън - руски мекерета, копекаджии, България ще се бори на международната сцена Украйна да бъде приета в НАТО, иначе нас кой ще ни пази от агресора

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шулц и Байдън, ще има да си късате рубашките

    10 Юли 2023 18:32ч.

    когато Зеления великан бръкне и извади от бункера кървавото джудже и го прати в клетка на първосвещеника Вартоломей

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • натоффски голодранец

    10 Юли 2023 20:08ч.

    Рубашки нямаме за късане, а ти даже и гащи нямаш, че да ги скъсаме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Светомир Ф.

    10 Юли 2023 17:32ч.

    Наркоманът-прецедент е упорит. Сега тези, които го отгледаха ще видят какво са натворили. Старецът от САЩ и Улаф Шолц треперят обаче пред своите господари от Дълбоката държава, та току виж са склонили да приемат Укрия в “свещения” съюз. А за Дълбоката държава Укрия има особено значение, защото от там идат нейните идеологически и религиозни хазарски корени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    10 Юли 2023 17:37ч.

    ау, колко льоши тез сащ и германия! но вие си кажете каква компенсация са намислили същите за зеленото на.ш.мъркано зе, все пак. знаем ги вече номерата на тоя цирк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евровизия

    10 Юли 2023 17:39ч.

    Което означава, че САЩ и Германия нямат никакво намерение (нито пък дупе!) да се бият с руснаците, но с удоволствие ще предоставят на източноевропейските колонии възможността да бъдат занулени в името на евроатлантическите ценности...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Али Луя

    10 Юли 2023 17:46ч.

    Украйна в НАТО не може, но НАТО в Украйна...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бродяга

    10 Юли 2023 17:59ч.

    Германия и САЩ??Ама тия не знаят ли че българския Парламент настоява Усрайна да бъде приета в НАТО??? Не знаят ли че банкянската мутра Киро Олигофрена ,Гнома и всички останали взеха историческо решение за Усрайна????Не знаят ли с какво нетърпение и трепет чакат това всички български помияри в така наречения Парламент??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и не само българският Парламент

    10 Юли 2023 22:13ч.

    Общо 22 държави-членки са обещали да ударят едно рамо на Zеленски. Още малко и ще събере всички подписи... Тогава довършват прочистването и започва създаването на новия рай - Новата земя на мед и мляко...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не случихме и на умни евроатлантици

    10 Юли 2023 18:04ч.

    И сега нашите предани евроатлантици и козяшко правителство, ще си сложат траурни ленти....за какво се напъваха дълго и напоително да се докарат пред началниците си, като те са на противното мнение

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айде като са се запретнали вече, да блокират и нашето членство в Шенген и Евротаковата

    10 Юли 2023 18:04ч.

    Благодарим предварително!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жалка история

    10 Юли 2023 18:05ч.

    Ама как САЩ и Германия блокират , като Българското правителство и парламент настояват Украина да влезе в НАТО ? А и Зеленски настоява ,че нали той е ментор на световните евроатланти а и украинското знаме се вее в столицата на България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти да видиш!

    10 Юли 2023 18:18ч.

    как българската продажна политическа върхушка пропусна да се консолидира със САЩ и с ФРГ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами сега?

    10 Юли 2023 19:19ч.

    Полезните идr@ти от нашето т. нар. правителство какво ще подкрепят във Вилнюс - фантазиите на Зеленски или позицията на Шолц и заокеанските си господари?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • През 1954г СССР предлага да се присъедини към НАТО

    10 Юли 2023 20:09ч.

    Това е в резултат на засилващ се неонацизъм в Западна Германия. САЩ не се съгласяват за да са единствен лидер. Следващата година се създава Варшавският договор и САЩ приемет в НАТО Западна Германия, въпреки че войната на е приключила, защото Германия е разделена. През 1997г. се водят преговори Русия да се включи в НАТО, но вместо това се стига до NATO-Russia Founding Act. САЩ винаги си търсят противници за да не бездейства военната им индустрия. След договорите с Русия си измислиха терористи и нападнаха Афганистан. След като видяха, че се провалят в Афганистан, отново се захванаха с Русия. След като започна войната в Украйна за дни “ковид епидемията” изчезна. Изчезнаха и терористите. Повече НИКОЙ не говори за епидемии и терористи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • американски капрал

    10 Юли 2023 20:10ч.

    Голямо перчене и дуене беше от натоффчетата, а накрая едно голямо нищо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аноним

    10 Юли 2023 22:45ч.

    За пореден път сме жалки и смешни пред света!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Затова пък Турция пуска Швеция в НАТО

    11 Юли 2023 2:54ч.

    Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се съгласи да приеме Швеция в НАТО. Заявлението ще бъде внесено в парламента за ратификация възможно най-скоро, каза генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. "Президентът Ердоган се съгласи да внесе протокола за приемане на Швеция в НАТО за ратификация в парламента възможно най-скоро и да работи с него за ратифицирането на този документ възможно най-скоро", каза Столтенберг, добавяйки, че решението за премахване на ветото е взето след преговори с шведския министър-председател Улф Кристерсон и председателя на Европейския съвет Шарл Мишел. Междувременно НАТО ще създаде специален механизъм и поста на специален представител за борба с тероризма. Швеция и Финландия подадоха молба за членство в НАТО след началото на руската спецоперация. През април 2023 г. обжалването на Хелзинки беше одобрено и страната стана член на блока. Швеция не беше приета в клуба - турската и унгарската страна не дадоха съгласието си. СВО на Путьо "постигна" още една цел - неочаквано разширение на НАТО с още две държави (Финландия и Швеция) за годината на войната:) Очакваме още една "постигната" цел на СВО като Украйна получи специален статут в НАТО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи