"Билд": Русия, САЩ и Германия са обсъждали скорошна размяна на Навални за руски агент

"Билд": Русия, САЩ и Германия са обсъждали скорошна размяна на Навални за руски агент

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Русия е планирала да размени опозиционера Алексей Навални, който наскоро почина в наказателна колония, за руския агент Вадим Красиков, пише "Билд" в своята рускоезична версия в Telegram, цитиран от „Фокус“.

Веднага след смъртта на Алексей Навални се появи информация, че опозиционерът е можело да бъде разменен в близко бъдеще.

Според информация на "Билд" преговори за тази размяна наистина е имало. В тях са участвали Москва, Вашингтон и Берлин. Руският президент Владимир Путин е искал да върне в Русия агента Вадим Красиков, който е в германски затвор.

По-рано журналистът от вестник "Билд" Филип Пятов, че Навални „можеше да бъде освободен през следващите седмици или месеци. Опозиционният политик е можело да бъде разменен за руснака Вадим Красиков, който уби бивш чеченски командир в парка Тиргартен в центъра на Берлин.

Президентът на Русия Владимир Путин говори за такъв възможен обмен в интервюто си за американския журналист Тъкър Карлсън.

В края на миналата година "Уолстрийт джърнъл", цитирайки неназовани западни служители, съобщи, че САЩ и Русия водят преговори за размяна на затворени руски шпиони за чужденци, задържани от Кремъл, сред споменатите имена е и руският опозиционен лидер Алексей Навални, докато Русия иска осъдения убиец Вадим Красиков да бъде върнат.

Източници: "Труд", rbc.ua

 

 

Коментари

  • ?????

    18 Фев 2024 18:50ч.

    Което само потвърждава че на Русия не ѝ е бил нужен мъртвия Навални. Но сега той е нужен на розовите понита.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И на Юлия, жена му, веселата вдовица!

    18 Фев 2024 21:03ч.

    Навални ако не е починал от здравословен проблем, е станал "флаг" на колеквтивния запад съвсем умишлено. ..... Ходорковски в пъти беше по-известен в Русия от Навални, но успя да се прибере жив и здрав на запад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гггггг

    19 Фев 2024 8:14ч.

    сума бизнесмени и офицери "умряха". и все путин няма полза. голяма гавра е това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • подробности за "успешното прибиране" по живо и здраво

    19 Фев 2024 8:15ч.

    на комсомолският "активист" (пораснал в олигарх) М. Ходорковски в навечерието на откриването на Олимпиадата в Сочи: той беше пуснат от руски затвор (осъден за злоупотреби в особено големи размери) със съдействието лично на сем. Ротшилд и вероятно с много $$... Съществената разлика от Навални - единият е, а другият НЕ е богоизбран...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • голямата гавра в горния коментар

    19 Фев 2024 8:21ч.

    е само изразът "веселата вдовица" напълно неуместен, кощунствен... А гаврата е ясна - приластен и изоставен, т.е. употребен и отстранен... Няма как да е весела жена му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Климент

    18 Фев 2024 18:52ч.

    Щом са водени такива преговори, какво се възпаляват, че Путин е убил Навални. Убили са го МИ-6 или немската разведка. Ако изобщо е убит.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    18 Фев 2024 21:45ч.

    Немското разузнаваане не вярвам да има нещо общо, просто защото нямат някакъв пряк интерес, но почти съм сигурен, че това е работа на МИ-6 с любезното съдействие на украинското разузнаване! Може да е задействано и френското разузнаване, но не вярвам да е официално ангажирано, а по-скоро на някои негови служители, които са близки до Макрон! Последният явно е много отмъстителен и не може място да си намери след , като Путин вече не му обръща внимание!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хохол

    18 Фев 2024 18:56ч.

    това още веднъж доказва,че англетата направиха всичко.а пък с това признание запада,както винаги сам себе си опроверга.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пресоляват пропагандната манджа с тоя Наевални

    18 Фев 2024 18:57ч.

    По цели дни западните медии допринасят за затъпяването на и без това дебилизираните тълпи, повтаряйки тия втръснали опорки с Наевални. Станишев го обясни с няколко точни изречения няколко часа преди обявяването на смъртта му: ИИ предопределя вече мисли и поведение, достатъчно е да си поел ваксина например на Файзър, каквато Наевални е поел двукратно, излежавайки се в берлинската болница Шарите. Наночастиците от псевдоваксата на Урсула са проводник на дистанционно задействана смърт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    18 Фев 2024 19:11ч.

    Размяна агент за агент. С което на Запад признават, че Навални е бил техен агент.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не агент, а осъден убиец

    19 Фев 2024 8:24ч.

    е Вадим Красиков, и са го искали за да му покажат чаровете на руската Зона...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дългата ръка

    18 Фев 2024 19:17ч.

    Поредното обстоятелство, което доста категорично подсказва, наред с огромно количество други фактори, че руската страна няма никакви причини и интерес да иска смъртта на човека, особено пък точно сега. Липсвта допълнителни данни за дати и срокове, но доста е смислена хипотезата, че Н е бил преместен зад Полярния кръг за негова сигурност. Нали съобразявате, че там появата на непознат човек на улицата, веднага боде в очите. А няма да се изненадам ако по руската система на такова място е невъзможно да се появи непознат! Смислено е предположението, че РФ сравнително лесно ще стигне до истината за тази смърт, без оглед на това, кой би чул тази истина. Трябвал им е Н задължително жив, по мноооого причини + Една нова, която излиза днес. Разбира се, англичанката ще крещи неистово и ще повтаря до припадък и гърчове нейните си неща, но може в един момент самите те да започнат да се молят за категорични доказателства, че е починал от естествена смърт, защото иначе би излязло, че свободният свят има много дълги ръце, които лесно стигат дори зад Полярния кръг и носят смърт, доста удобна им, апропо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    18 Фев 2024 19:55ч.

    Какво се разбира под "руска страна"? Ако е позицията на Кремъл, да! Но е възможно "петата колона" в РФ да е отговорна за смъртта на Навални. Възможно е и смъртта да е в следствие на тежките условия в затвора. Все пак Навални не е рецидивист обиколил половината затвори на РФ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дългата ръка

    18 Фев 2024 20:15ч.

    Видимо си добър в препредаването на информация! Друго? Давам ти още един опит да отгатнеш - кой се визира под "руската страна"! А ако е влязал в личностен конфликт в затвора с изпечен рецидивист, находчив престъпник, етнически руснак, който го е убил, смяташ ли, че и него визирам в събирателното "руска страна"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    18 Фев 2024 23:45ч.

    За Запада официалната страна е Навални! Така наречената "Пета колона" има интерес компрометирането на Путин или по-точно на Ставката, защото тя е тази, която управлява. Но "Петата колона" е все още силна и има "дълга ръка", както във вътрешната, така и във външната политика на РФ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • или пък действително от тромб, каквато е официалната причина за смъртта му.

    19 Фев 2024 8:59ч.

    Никаква информация дали Навални е бил ваксиниран против CovID19 и с каква ваксина. Ако по време на пътуванията си в чужбина (след като беше излекуван в Германия от отравянето с "Новичок" и преди промяната на мярката му за неотклонение на строг тъмничен затвор) нищо чудно да се е уредил с геноцидна ваксина Pfizer или Moderna. Tова биологично оръжие е познато още с името "the Trump clot-shot". Тръмп до преди 2 години се гордееше, че е спасил живота на хиляди хора благодарение на ваксините, чието производство беше ускорено по през неговото президентстване и бяха пуснати на пазара в рекордно кратки срокове... без да бъдат тествани. В сегашната си предизборна кампания леко си смени говоренето... И не е тайна за никого (освен за грантаджиите) че тези ваксини предизвикват образуването на тромби.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евлоги

    18 Фев 2024 19:41ч.

    Нямаше ли едно американско журналистче (по думите на Карлсън) да го разменят за Вадим Красиков? А може пък и да е късмет за журналистчето?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само ускориха

    18 Фев 2024 20:16ч.

    Немците хич не искаха да освобождават агент от техен затвор за Зрленски, но американците ги натискаха. Ми-6 също не искаха, защото Навални ги завлече с много пари и вече му бяха издали присъдата. Евентуалната размяна ги накара да ускорят екзекуцията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чай с Мусолини не е като чай с маслини

    18 Фев 2024 20:35ч.

    Чува се, че розовите гащи и жълто-сините шарлита, които са се намножили под пловдивските тепетата, преди да му резнат главатана паметника Альоша искали да го преименуват на Навални. Цял ден вместо на паметника Левски, носили цетя на Альошка Навални. Палили му свещи и скандирали лозунги "Путин го уби", "Путин го уби". Прав е колегата по-горе, че ваксината на Урсула не прощава. Действието й тепърва ще се наблюдава в най-извратените й форми. Първо се засяга мозъка, ако изобщо го има, после и периферната нервна система.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Красимир

    18 Фев 2024 22:15ч.

    "/Поглед.инфо/ На Запад бързо се разпространява версията, че Навални наистина е починал от тромбоза, но това не се е случило случайно. Може да е причинено от страничен ефект от ваксината срещу COVID-19 на Pfizer. Тази версия сега се обсъжда активно в западния сегмент на X/Twitter." Тук: https://pogled.info/svetoven/tvardi-se-che-navalni-e-ubit-ot-Pfizer.166023 . Това са извадки: "А преди няколко дни Западът много активно рекламираше историята на нещастната и опечалена Юлия Навальная, съпруга на опозиционер, която по някакъв неразбираем начин само три часа по-късно излъчваше от трибуната на Muhn Security Конференция, на която бяха поканени ръководители на държави и видни европейски политици. Е, и сигурно жените на всички опозиционери в затвора - как иначе толкова бързо се озова на сцената." И още извадки: Фактът, че Юлия страда много от раздялата със съпруга си, е известен в тесни кръгове от дълго време. Преди две години в мрежата се появиха снимки, на които тя се прегръща на плажа с бизнесмена Евгений Чичваркин, който избяга във Великобритания. Но това е добре... Но миналата седмица се появи информация, че Навална има връзка с главния редактор на проекта Bellingcat, свързан със западните разузнавателни служби (MI6), Христо Грозев. Именно той участва в насърчаването на „отравянето“ на Навални. „Те се познават от много години, но сега имат връзка. Юлия каза, че той се разбира много добре с децата й, особено със Захар. Грижех се за нейните пътувания през цялата 23-та година. През лятото тя и Кристо летяха за Ница. Останахме в една стая. През декември летяха заедно до Монблан за Коледа“, каза Гончар, показвайки документите си за резервация." Че и снимки има. Интересно четиво за размисъл!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МИХАЙЛОВ

    18 Фев 2024 22:54ч.

    ...ИМА Я ВЕЧЕ В НЕТА СНИМКАТА НА КОЯТО СА ЗАЕДНО ЖЕНКАТА НА НАВАЛНИ В СРЕДАТА, САМИЯ НАВАЛНИ ОТ ЕДНАТА И СТРАНА ...И НАШИЯ БЪЛГАРСКИ АГЕНТ НА АНГЛИЙСКАТА ТАЙНА СЛУЖБА МИ - 6 ХРИСТО ГРОЗЕВ ОТ ДРУГАТА И СТРАНА... ...ПОГЛЕДА НА ЖЕНКАТА НА НАВАЛНИ КЪМ ХРИСТО ГРОЗЕВ Е УНИКАЛЕН... И КАЗВА ВСИЧКО ЗА ВРЪЗКАТА И ОТНОШЕНИЯТА ИМ... ...НАВАЛНИ СЕ Е ДОСЕЩАЛ, ЧЕ ГОСПОДАРИТЕ И НАЧАЛНИЦИТЕ МУ ОТ ТАЙНИТЕ СЛУЖБИ НА САЩ И АНГЛИЯ СЛЕД КАТО СА ГО УПОТРЕБИЛИ ВЕЧЕ СА РЕШИЛИ, ЧЕ ИМ Е НЕНУЖЕН..., А И НЕУДОБЕН СВИДЕТЕЛ КОГОТО СА РЕШИЛИ ДА ЛИКВИДИРАТ... ...ЗНАЕЛ Е, ЧЕ МИ - 6 И ЦРУ СА РЕШИЛИ ДА ГО ИЗПОЛЗВАТ ПОСМЪРТНО ЗА ПОСЛЕДНО, КАТО ГО УБИЯТ ЗА ДА ОБВИНЯТ РУСИЯ ЗА УБИЙСТВОТО МУ... ...ЗНАЕЛ Е И ЧЕ ЖЕНКА МУ ВЕЧЕ Е СТАНАЛА ЛЮБОВНИЦА НА АГЕНТА НА МИ - 6 ХРИСТО ГРОЗЕВ... ...И ЗА ТОВА НАВАЛНИ Е ПОИСКАЛ ДА ГО ПРЕМЕСТЯТ ДАЛЕЧ НА СЕВЕР НА СИГУРНО МЯСТО, КЪДЕТО ЧУЖДИ АГЕНТИ НЯМАТ ДОСТЪП... ...А ПРЕДИ ДО КАТО НАВАЛНИ Е БИЛ В ГЕРМАНИЯ ТАМ Е БИЛ ВАКСИНИРАН С ТРИ ДОЗИ С "ВАКСИНАТА" НА ПФАЙЗЕР...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • много интересно.

    19 Фев 2024 9:07ч.

    Само ако престанете да крещите (само главни букви), ще е още по-ефектно...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи