"Билд": Много неща подсказват, че записът за атака срещу Кримския мост е истински

"Билд": Много неща подсказват, че записът за атака срещу Кримския мост е истински

Публикуването в руските медии на запис на предполагаем разговор между високопоставени германски военни за планове за нападение над Кримския мост е „неприятна изненада“ за германските въоръжени сили (Бундесвера), пише вестник "Билд". Както отбелязва изданието, „много неща подсказват, че записът е истински, дори ако Бундесверът все още не е потвърдил официално автентичността“. "Билд" посочва, че Бундесверът се е "опитал да ограничи щетите" - акаунтите в социалната мрежа X (бивша Туитър), които разпространиха записа, бяха блокирани в Германия, съобщава ТАСС.

Вестникът отбелязва, че все още не е известно как и кой - руските специални служби или техен партньор - е успял да прихване разговора между германските военни. "Билд" отбелязва, че един от участниците е бил в хотел в Сингапур, така че е възможно стаята му да е била подслушвана или да е говорил по незащитена връзка.

Записът е позор за Германия, коментира вчера Дмитрий Полянски, първи заместник-постоянен представител на Руската федерация в ООН. „Това е пълен позор и загуба на лицето за Германия, която показва новите си краски: измамна, подла, агресивна, реваншистка и русофобска“, написа той на страницата си в социалната мрежа X (бивша Туитър). Дипломатът отбеляза, че това вече не е Германия, с която Русия подписа приятелски договори през 90-те и 2000-те години. „Аналогията с 30-те години на миналия век е неизбежна“, заключава Полянски.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • Това е

  02 Март 2024 9:57ч.

  голямата грешка на Сталин, че не тръгна след средния ешелон нацисти! Сега нямаше да ги има тия начело с оня Туск, дето дядо му по неволя бил сс-овец и избивал хора от съжаление, ако се вярва на Уикито

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Монархофашист

  02 Март 2024 10:04ч.

  А коя е грешката на Труман?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А каква е грешката на Първия Народен съд, която скоро ще бъде поправена от Втори Народен съд?

  02 Март 2024 11:04ч.

  Грешката е, че е пипано мекушаво, през пръсти, по сталински хуманно, с което е допуснато изпражнения като този над мен да се родят. Но еще не вечер.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Тръмп

  02 Март 2024 11:09ч.

  Достатъчно е сега да "изтече" една информация от Кремъл, че Путин отзовава дипломатическата мисия от Германия и ще се размирише на фекалии в цяла Европа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Монархофашист 02 Март 2024 10:04ч.

  02 Март 2024 11:50ч.

  Самият Труман е грешка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  02 Март 2024 12:40ч.

  Сталин е направил всичко необходимо. Грешката, по-точно престъплението, е на Хрушчов. Той пусна всички затворници. Нацисти и военни престъпници бяха в затворите, наречени ГУЛАГ, само 8 години. Е, може да се каже, че и Сталин е виновен затова, че не ги е разстрелял.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Защо забравяте кой е главният виновник

  02 Март 2024 13:29ч.

  Западът, и на първо място САЩ. Те съхраниха (бандеро-)нацизма и го подготвиха за сегашните събития. Има много факти, доказващи това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  02 Март 2024 17:50ч.

  СТИГА свободни съчинения / Грешката е само на Рамзес III - ти !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бензинджия

  02 Март 2024 9:59ч.

  все едно, някой в кремъл е поръчал записа. всичко лъсна. лошото е, че е истина и тия правоъгълници напират да ни вкарат в трета световна смешка. четвърта едва ли ще има, въпреки оня афоризъм.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бензинджия

  02 Март 2024 10:00ч.

  p.s. първата запетая да не се чете. ;)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  02 Март 2024 10:30ч.

  Наистина е позор. Пълно безхаберие. Или военните клатят Шолц. За такова изпълнение поне пагони трябва да хвърчат. Дали е грешка или престъпление няма значение. Да правиш военно съвещание от чужбина по открита линия е безумно. Да разискваш тема закрита от Шолц същият ден е нарушаване на субординацията на косъм от бунт. Да не обсъждаме варианта група армейци да са организирали теча с цел дискредитация на собственото си правителство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  02 Март 2024 10:44ч.

  Не е ясно, защо отказът за доставяне на Таурисите се свързва само с Шолц. Бундестагът доста категорично реши въпроса: "Депутатите от германския парламент в четвъртък, 22 февруари, гласуваха против доставката на ракети с голям обсег Taurus на Украйна. Предложението на парламентарната група на Християндемократичния съюз не бе прието - "за" гласуваха 182 депутати, "против" – 480 и петима се въздържаха". Този резултат е изключително категоричен. Трябваше в нашето Събрание да гласува за тези доставки - резултатът щеше да е противоположен. Верно е, че разговорът е бил 3 дена по-рано, но за три дена настроения не се променят. Много сериозни поводи за размисъл има Шолц - кой и как работи в държавния апарат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  02 Март 2024 10:49ч.

  В други времена или география шапкарите вече да са я в Гестапо, я в НКВД

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • То не е късно. Войната дори не е започнала още както трябва.

  02 Март 2024 11:05ч.

  Тепърва предстои ескалация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  02 Март 2024 11:19ч.

  Преди много години, животните още говореха, в учебно класно , при предаване на работните тетрадки от секретчика в секретна библиотека(200 карирани листа, прошнуроваш си я сам, пронумероваш , надписваш и си слагат подпечатана лепенка да не вадиш листи) се оказва че от една от тетрадките липсва лист. Веднага секретчика и собственика на тетрадката за 15 денонощия в ареста, всички отпуски спрени и всички на разпит във ВКР докато тетрадката отива за експертиза в София. Това за работна тетрадка първи курс за ракетна система продавана в половината свят. Оказа се че заплеса пропуснал номерация. Размина се с разжалване и несесер за взводния, че не преброил листите за контрола. После разясниха че подобна страница е по-ценна от цялата техническа документация на системата( която "евентуалният противник" със сигурност има) тъй като засечеш кога новобранеца е постъпил, на коя дата си получил страницата, до каква тема и какви задачи решава на самоподготовка получаваш представа за единствената неизвестна в системата;скоростта и качеството на подготовка на личният състав. Тия кретени обсъждат точно това по открита линия. Определено се съмнявам че е съзнателна провокация на военните.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  02 Март 2024 11:33ч.

  Къв ти е проблемът: че херовете не са опазили гехаймниса? Ако искаха до поставят Шолци на течение, щяха да го свържат със заверата. И нямаше да им знаем имената. Ако някой вътре в Бундесвера ги осветлява, може да означава, че на някои от военните им е писнало да ги действат безотговорници. Сепак Урсула откъде тръгна към ЕК? Ами оттам - от Бундесвера. Дружките ѝ от там, къде се дянаха - ами там са си. И планират да събарят мостове, ама да не ги хванат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  02 Март 2024 11:42ч.

  Проблемът е че сме част от военно-политически блок. И в тоя блок военните почват да се занимават с политика. Те не се избират(не че избраните стават за чеп). А в кратката ни нова история имаме пет преврата и толкова контрапреврата .Да не се окаже че европейският ВПК е по-голяма заплаха от Темнейший. Другото е да сме въоръжили дебили, което не е по-малко тревожно

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • логото

  02 Март 2024 10:37ч.

  Най-добре е партнеристанци от ЕСОТАН да деокупират Украйна и да напуснат руския свят. Срамота е да се крият така мизерно зад чужд гръб , за да изнудват човещината, която все още е характерна черта на руския нрав (защото виждаме, че на Запад или е изчезнала напълно, или изобщо не е съществувала). Ако се направи допитване до народите, хората биха поискали точно това. Няма какво да пренапрягат ситуацията. Историческият провал на Запада е налице, всичко, в което ни уверяваха, уж побеждавайки в Студената война, се оказа една грандиозна лъжа. Не се ли виждат върху каква рядка, блатна кал се опитват да строят фундамент, за да продължат да ни правят на будали, че нещо струват?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • е човек

  02 Март 2024 21:58ч.

  много добре си го казал:"Няма какво да пренапрягат ситуацията. Историческият провал на Запада е налице, всичко, в което ни уверяваха, уж побеждавайки в Студената война, се оказа една грандиозна лъжа." Адмирации! За 30 години тия фашкии ни докараха до ръба на термоядрена война.Боклуци!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Примитивен тероризъм от Пентагон безсилие

  02 Март 2024 10:41ч.

  както са изтребвали с неоправдана жестокост села и паланки, само защото са рускоговорящи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  02 Март 2024 10:55ч.

  "Логото" е право в 10-ятката. Това е истината. Не може да има между така различни "цивилизации". Вземете побърканата шайка САЩисани паразити. Да не би това да са хора? Човеци? Започвам да вярвам на теорията че рептилообразните действително са зад цялата уйдурма на съвремената "цивилизация" - просто са много милиони години по-стари... Но знае ли човек. ... Ей на, гледам шайката окупирала властта, муцуните им. Ами на тях е всичко изписано. Един Бастун-ненко стига да се погледне муцката. Изпълнена с омраза на човекомразец, Мизантроп! А стадото се/го влачи/влачат към екарисажа и то даже не блее!! Какво ви става, ве дрогаре, даже за 3-март май никой няма да излезе, няма да се организира някаква демонстрация - ниЩОО! Бе-е-е-е-е...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не виждам нито Шолц, нито Наполеон IV да изкарат мандата до края

  02 Март 2024 11:07ч.

  При това може и държавите им да ги хване историческата липса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Проблемът ?

  02 Март 2024 13:39ч.

  Проблемът е традиционната българска залуханост и НЕпреценка с кой да сме, и с кой - никога ! Никога не я разбрах тази българска "германофилия" , и в исторически план /национални катастрофи/ , и в съвременен план - от това немски пари да ни правят политиката /ГЕРБ/ - до това , популацията да кара немските трошляци втора ръка ... Що бе ?? Какво толкова й намирахте на тази Германия, какво толкова сте я запрегръщали ? На националния ни манталитет ли "кореспондира" ? По характер ли сме германци ? Или като тях искаме да живеем - сухо, скучно, тъпо, свръх дисциплинирано ? Като тях ли работим, ако щете тяхната мрачна природа ли имаме ? ... Германия е проклятие за Европа ! Колкото е дала, два пъти повече е взела. Никой в Европа не обича германците - ни французи, ни италианци, дори дъчовете дето говорят почти като тях, харесват британците и исторически ненавиждат германците... За източните народи, които толкова са страдали, да не говорим ! Докога и ние една и съща грешка - Германия, Германия !... Бита карта е Германия, бИли са я, бият я, и пак ще е бита ! Щото населението им е дефектно в главите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Проблемът ?

  03 Март 2024 0:44ч.

  И аз никога не я разбрах българската германофилия. Чист мазохизъм. Даже направо глупост. И нашето е несподелена любов. Те не са наши приятели.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Опак човек

  02 Март 2024 13:53ч.

  Мисля, че трябва да се постави за преразглеждане договора за ГДР от 1990 г.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Голям рев

  02 Март 2024 14:11ч.

  за един мост. Догодина по това време няма да го има. Примирете се.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Някой си

  02 Март 2024 14:25ч.

  Идиот...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  02 Март 2024 14:24ч.

  Трябва да нацелил директно опорите, инак само дупчиш платното. Пробваха с антоновският мост с хаймарси, а тоя е бая по-корав

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Еврокомисар

  02 Март 2024 14:35ч.

  Ребята, мостът е легитимна цел, скоро ще падне и ще повлече маса руска сволоч към отвъдното.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  02 Март 2024 14:40ч.

  Технически мостовете са два. А и вече пробваха с камион-бомба. Тонове, не килограми като в дрон или ракета

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Еврокомисар

  02 Март 2024 15:43ч.

  Необходимото ще бъде доставено!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • логото

  02 Март 2024 18:09ч.

  С тероризъм война срещу Русия няма да спечелите. Само си утежнявате положението дотам, един ден да го изплатите с лихвите във вид на репарации, ако го повредите. Но има една духовна карма, която не се свежда до пари. Духовно Русия от никого не може да бъде преодоляна. От това се страхувайте, защото това е съдба спрямо вас по друг, метафизичен и вечен закон.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А дано

  02 Март 2024 17:32ч.

  да е истински.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рожби ехидни

  02 Март 2024 21:12ч.

  Особенното за немската душевност е отричането на делата като свои. За справка - два броя световни войни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мислещ

  03 Март 2024 0:01ч.

  Много добра работа и синхрон на руското разузнаване и политическото ръководство на страната. Демонстрират недостижим интелект на фона на "западните идиоти ".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи