"Билд": Малък брой западни военни вече са в Украйна и помагат на украинските въоръжени сили

"Билд": Малък брой западни военни вече са в Украйна и помагат на украинските въоръжени сили

Снимка: архив

Малък брой военни специалисти от западни страни вече се намират в Украйна и оказват подкрепа, например, в програмирането на високотехнологични оръжия - системи за противовъздушна отбрана и крилати ракети. Това съобщава германският вестник "Билд", позовавайки се на свои източници, предаде ТАСС.

Според източника сценарий, при който западни военни действително могат да участват във военни операции в Украйна, е „изключително малко вероятен“. Дипломат от неназована централноевропейска държава, попитан от изданието дали Полша или балтийските страни са допуснали такава възможност, отговори: „Нито една от посочените от вас държави няма да изпрати войски в Украйна, докато там бушува войната“.

По-рано днес "Файненшъл таймс" съобщи, че специални части от европейски страни са в Украйна, но никой „не е признал това официално “. Изявленията на френския президент Еманюел Макрон за възможността за изпращане на войски на НАТО в Украйна имаха за цел да легализират съществуващото присъствие на специални части от страните-членки на Алианса на украинска територия, е заявил пред "Файненшъл таймс" неназован високопоставен представител на европейската отбрана. "Всички знаят, че западни сили със специално назначение (се намират) в Украйна. Те просто все още не са го признали официално", казва източникът на изданието.

В понеделник френският президент Еманюел Макрон, след конференцията за Украйна, която се проведе в Париж, не изключи недвусмислено възможността за изпращане на сухопътни сили на западни държави в зоната на Северния военен окръг, посочва ТАСС. Макрон каза още, че западните страни "възнамеряват да направят всичко необходимо, за да гарантират, че Русия не може" да вземе надмощие в конфликта. На конференцията присъстваха също германският канцлер, президентът на Полша и министър-председателите на около 20 страни от ЕС. 

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • 'ю'ю'юю''ю'ю

  28 Фев 2024 13:28ч.

  уССССССССССрайна трябва да умре! сащ и англия са сатани и трябва да бъдат унищожени! Светът без сатаните би се придвижил в благоденствие, а не в атлантическо извращение!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И що тия западни добровлоци все в тила стоят

  28 Фев 2024 16:53ч.

  Колко ли украинчета са застреляни от тях, опитвайки се да се скрият!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Настолен указател за напреднали

  28 Фев 2024 17:55ч.

  „Храбри български евроатлантически войни", да стягате багажа ви се каза !!! Че много скоро ще ви използват за ЗАБчасти и ще сте на части и няма да сте за показване, а само за разпознаване и то в най – добрия случай !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  28 Фев 2024 13:29ч.

  Нещо, като мълния! ТАСС е упълномощен да заяви: "Приднестровието ще ПОИСКА "ПОМОЩ" от Русия! П.с: Вие си знаете.Нови дрешки и разходки.Черно море мейби да се избягва... :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Говори се и за денонсиране на договора за обединението на ГФР и ГДР

  28 Фев 2024 13:33ч.

  В този договор май имаше и клаузи, засягащи статута на прибалтийските републики.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В Совфеде поддержали идею разрыва договора об урегулировании с Германией

  28 Фев 2024 13:40ч.

  https://www.rbc.ru/rbcfreenews/65d5da069a794736ef6d5389

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ГЕРМАНИЯ И ДЕНОНСАЦИЯ ДОГОВОРОВ. СЕРГЕЙ ПЕРЕСЛЕГИН

  28 Фев 2024 13:44ч.

  https://www.youtube.com/watch?v=Eg32Qmlmvtg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 28 Фев 2024 13:29ч. Нещо, като мълния!

  28 Фев 2024 14:47ч.

  Широко е отворен прозорецът на Овертон?????

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  28 Фев 2024 15:11ч.

  Договора за обединение на ГДР с ГФР е между двете държави. Русия няма нищо общо. По-важно е, че Русия, като наследник на СССР, няма мирен договор с Германия. На практика, все още са във война.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кадиров

  28 Фев 2024 15:11ч.

  Вярно е. РФ е гарант за стабилността, а политиците в Кишенев издевателстват над 250 хил. руснаци в Приднестровието. Може да пламне всеки момент и тази територия. А може и по мирен път- референдум и към РФ, за да има мир по Днестър. И без това изконните руски дунавски градове Рени и Измаил ще се връщат родната страна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кадиров

  28 Фев 2024 15:16ч.

  Има договор за изтегляне на руските войски от Източна Германия /Руския сектор/ подписан от Горбачов и Х. Кол, който е нарушен от Германия по две основни точки: т.2. Германско оръжие да не бъде използвано срещу Русия извън територията на Обединена Германия!; т.5. Германия се задължава да не разполага "чужди" войски на територията на Руския сектор- бившата ГДР

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател, фани прочети нещо, преди да се излагаш

  28 Фев 2024 15:42ч.

  Договорът не случайно се нарича "Два плюс четири". Аман от евроатлантически дебили.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БОКО Кехая

  28 Фев 2024 13:30ч.

  „Храбри български евроатлантически войни", да стягате багажа ви се каза !!! Че много скоро ще ви използват за ЗАБчастите и ще сте на части и няма да сте за показване, а само за разпознаване и то в най – добрия случай !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 28 Фев 2024 13:30ч. „Храбри български евроатлантически войни", да стягате багажа ви се каза !!!

  28 Фев 2024 14:51ч.

  С педагогическа цел е желателно всички евро-атлантичеки в наборна възраст и децата независимо от пола им на онези, които са извън наборна възраст да стегнат по една бойна готовност и барабар с БТР-ите да бъдат транспортирани към бойното поле на Украйна, за да защитават евро-атлантически ценности от агресора, нали?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Там е работата, че тия дето се дърлят по ТВ

  28 Фев 2024 15:26ч.

  не са и помисляли за такава възможност. Както в Украйна ловят по улиците пушечно месо, а чичковците без препуциум...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • картата на Украйна говори повеке

  28 Фев 2024 13:31ч.

  за тенденцията на броя им.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  28 Фев 2024 13:46ч.

  Тук реално ни признават, че всички удари на усраните укронацисти по руските цивилно население и населени места, както впрочем и сваления наскоро руски транспортен самолет, превозващ украински военно-пленници за размяна, с т.нар. "високоточно оръжие" всъщност е дело на западните "помагачи". Е, това се знаеше отдавна, но е хубаво все пак, като огласят официално... Другия факт е, че щом оръжието се води високотехнологично, то следва, че ударите са били напълно целенасочени и не може да има никакви спекулации по темата с „грешки“ или „заблуден обстрел“. Да е ясно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поради което в повечето европейски страни ще има серия от процеси и немалко наказани

  28 Фев 2024 13:52ч.

  След разпускането на двете престъпни организации с централи в околностите на Моленбек.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Точно!

  28 Фев 2024 14:03ч.

  Странното е, че в стремежа си да легализират присъствието на западни военни в украината, сами си вкарват автогол! Това означава, че всички удари по руска територия и по цивилни е под благословията на Запад! Официално! Признават си! Значи никой от взимащите подобни решения няма да се отърве от нов Нюрнбергски процес! Този път ще се води в Мариупол! Историята наистина си прави шега с хората! На всеки 100 години набеденият за колективен Запад организира кръстоносен поход срещу християнска Русия! И Обединението е едно и също! Всеки път! ... И резултатът е един и същ! Всеки път!:)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Билд": Малък брой западни военни вече са в Украйна

  28 Фев 2024 13:56ч.

  И не малка част от тях торят чернозема в Украйна. Някой замислял ли се е, защо Украйна има толкова плодородни земи?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  28 Фев 2024 14:00ч.

  Military Watch: "Ракетите С-200, изстреляни към АЕЦ в Смоленск, са преоборудвани в Полша и са доставени на Украйна като военна помощ." а психопатът тагарев точно такива ракети е изпратил на наркомана - кръвопиец, за да взриви руска атомна централа и да зарази с радиация цяла източна Европа...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • клатьора

  28 Фев 2024 14:07ч.

  нашия миндил грозев и той топнал чешката в боба на веселета вдовица и май не само той ,зао не пуснат какво казва майката на навални за снаха си

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • д-р Косев

  28 Фев 2024 14:08ч.

  Малко са защото рашетата ги изтребиха. Според Кокошинков поне няколко хиляди са затрили, както и два-три милиона укри и половината съществуващи на света пейтриъти и хаймърси. Да се чуди човек срещу кого воюват още след тия грандиозни успехи и защо две години вече се товар в калта на Донецка област. Въобще срещу Раша трудно се воюва на информационния фронт: каквато и дивотия да внесат западняците, рашетата винаги успяват да измислят нещо още по-ръпо и смешно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ето, че се включи картотекирания по "Лучников" състезател

  28 Фев 2024 14:14ч.

  Реститутка, стискай кълки да остискаш до края на войната, че ще е срамота да умреш от естествена смърт с твоите данни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • д-р Косев

  28 Фев 2024 14:42ч.

  Твърде е вероятно всички да умрем от старост преди тази война да приключи. На рашетата не им стигат силиците да покорят Украйна и не им стига акъла да признаят, че сбъркаха и да ограничат щетите. Украинците никога няма да им простят стореното и ще продължат да се избиват взаимно с рашунгелите с десетилетия. И друг път съм го писал, но да повторя: няма по-голямо нещастие от това да обитаваш земи във или граничещи със скапания руски свят. Да благодарим на съдбата, че се отървахме от това проклятие и да се радваме на мирния живот в цивилизацията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  28 Фев 2024 14:52ч.

  Айде пак глупости... С кво почна, къде свърши... Ама само и само да се изходиш. Запомния - умният знае как да излелзе от кофти ситуация. Мъдрият знае, как да не влиза. Ти не си от мъдрите. А дали си от умните - скоро ще стане ясно...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  28 Фев 2024 14:30ч.

  Мдам... Новината е "Какво е накарало Макарон и компания да са толкоз приказливи и да се дънят като първолаци?" Не е има ли или няма западни военни в Украйна... А каква е причината тия да си признават и майчиното мляко, без дори да са ги натиснали? А, Евро, кво мислиш? Нали си супер-дупер-хай... А и Косе Босе, и той е връхта на изкуствения интелект... Кво ще се изходи по въпроса - що тъй се дънят вашите хора? А, и не забравяйте да кажете за фатмака и гъбите... Не усещате ли пушека им? Иде, иде насам, а мешките ви още празни..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  28 Фев 2024 14:50ч.

  Малък, малък, колко да е малък този брой? И, като сте казали "А", да кажете и "Б" - какво са правили тези военни на фронта - целеуказвали ли са, насочвали са дронове и безпилотни катери, разпитвали са пленници, а мъчения дали са извършвали? Щото, съдейки по писъка, за който няма основание, Путин знае нещо и западняците знаят, че той знае...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  28 Фев 2024 15:01ч.

  В YouTube руснаци качват филмчета с пленени натовски войници. Официална информация за тях няма. Какво ли се случва с тях?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • могат и да увеличат

  28 Фев 2024 15:05ч.

  "Малкият брой" военни от западните страни. Нищо не действа по-отрезвяващо за народите от върволицата с ковчези на убити войници, германци, французи, италиянци, поляци,белгийци, испанци ... българи !!! Давайте, пращайте ! Руският ВПК ускорява и ускорява оборотите. Чакат ви нови Кинжали, Циркони, Искандери ... апо-навътре в Сибир има и по-страшни неща. Дърпайте Меца за опашката, ръчкайте я с остри железа... още и още ! Накрая с ярост ще ви разкъса, ще извади ядрените си нокти и всички вкупом ще приключите земния си път ! И не се надявайте на бункерите в Нова Зеландия. Два "Сармата" за северния остров и два "Сармата" за южния остров. Никакъв "Иджис" няма да ги спре, след което бункерите стават на катакомби от разтопен камък.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  28 Фев 2024 15:06ч.

  “Малък брой”. Малко, голямо са относителни величини. За някой малко са 5-тима, за друг са 5000 хиляди.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  28 Фев 2024 15:18ч.

  То си беше ясно че без инструктори няма как да ползват непознати системи, но има съществена разлика м/у ЧВК, дори "доброволци в отпуск" и заявяването че на терен има редовен аскер. Дори от кумова срама не се прикриват под чужд , частен флаг. Билд пробутва варианта "кво толкоз, и сега вваме, дай поне да не се крием" Следващото е да обявят мобилизация и официален старт на Третата Световна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  28 Фев 2024 15:20ч.

  С края на Студената война побързаха да обявят края на 20 век. Май искат да ни върнат в него.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 2979

  28 Фев 2024 15:23ч.

  Не съм сигурен, че българите си представяха така влизането в ЕС

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Помагачи

  28 Фев 2024 15:25ч.

  Тимуровска команда помага на нуждаещите се, как да не се просълзиш? Но, скъпи сънародници, като ни удари, ще ни удари всички. И тимуровци и не-тимуровци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Калпазанче

  28 Фев 2024 15:28ч.

  РФ обяви че държи в плен 590 чужди наемници, за които не се отнася Конвенцията за военнопренниците. Те са от 46 държави- Полша, Германия, Франция, Великобритания, Швеция, Литва, Латвия и Естония, Колумбия и много други.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Керпеден

  28 Фев 2024 15:34ч.

  На няколко стъпки ВС на РФ разреди участието на НАТО с военни във 404. Първата стъпка- полигона край Лвов, последваха няколко удара- хотел в Харков, Киев, Одеса и Николаев и по летищата в Хмелницка област. За изпепелените западни военни на роднините и близките се съобщава че са се подхлъзнали в Алпите, катастрофи с МПС и прочее инциденти с фатален край. Ранените се извозват в Полша и оттам в Германия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  28 Фев 2024 15:36ч.

  Да не се правим на много умни, но сепак го знаехме. И руснаците го знаят, затова гюмтят по разни хотели. И всичко това ни дава право да констатираме, че Русия се бие не само с хохлите, а с цяла Европа. Както СССР воюваше с цяла Хитлерова и на Мусолини, че и на Франко, Европа. И това трябва да се набива в дебелите чутури на партнерите, колчем почнат да дърдорят: "Ха, Русия не може да победи малката, бедна и беззащитна Украйна". Русия може и побеждава Украйна+фашистка Европа. И да не се правим на ощипани - и ние сме в кюпа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Билд": Малък брой западни военни вече са в Украйна

  28 Фев 2024 15:36ч.

  Най-после стана ясно защо ВСУкр назадват и губят рубеж след рубеж под командването на западните неможачи - колеги на българските управляващи неможачи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Новият лозунг

  28 Фев 2024 15:44ч.

  Западни неможачи от всички страни - предавайте се! По-добре Сибир или Магадан, отколкото панахида от поп от новата УкрПрЦърква, подчинена на цариградския вампир Вартоломей от Фанар!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • вампира от фанар

  28 Фев 2024 17:26ч.

  имал поставена задача...да обедини под шапката си всички правосл.църкви и ги хвърли су руската...а гиди попчо-гиди маймуно гнусна..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фрунзе

  28 Фев 2024 18:15ч.

  Не се съмнявам, че интервентите ще бъдат разгромени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар

  28 Фев 2024 19:00ч.

  Е то има отпреди войната. Руснаците от време на време ги "ожънват", като последния път беше в един "хотел" в Харков.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Робърт Луис Стивънсън

  28 Фев 2024 19:14ч.

  Четох, че преди удар, украинските партизани маркират сградата на търсачките на силни усещания със някакъв знак. Бандерите и викат "черна метка". И после Александър пристига.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Барон Мюнхаузен

  29 Фев 2024 15:16ч.

  Не никак трудно да отидат западни наемници в Украйна. Само че няма да се върнат на краката си а в дървени балтони.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи