Бил Гейтс: На хоризонта се задава нова пандемия. Всички трябва да постъпват като Австралия

Бил Гейтс: На хоризонта се задава нова пандемия. Всички трябва да постъпват като Австралия

 

Бил Гейтс заяви, че рисковете от тежко заболяване от Covid-19 вече са "драматично намалени", но на хоризонта се задава друга пандемия.

"Ще имаме нова пандемия. Следващият път ще бъде различен патоген", каза Гейтс, цитиран от CNBC.

Милиардерът говори на годишната конференция по сигурността в Мюнхен, където заяви, че напредъкът в медицинските технологии трябва да помогне на света да се справи по-добре със следващия патоген. Според Гейтс това само по себе си не е достатъчно.

"Ако всяка страна правеше това, което направи Австралия, тогава нямаше да говорим за пандемия", допълни Гейтс.

Австралия наложи едни от най-строгите мерки против пандемията в света. Сидни и Мелбърн преживяха едни от най-дългите локдауни, а движението на неваксинираните хора бе строго ограничено и след това.

В последствие страната въведе правила, забраняващи на хора без поставена ваксина против Covid-19 да упражняват различни професии. Това стана причина за недопускането на водача в световната ранглиста по тенис Новак Джокович на турнира "Аустрелиън Оупън".

По думите на Гейтс освен мерки е необходима и инвестиция от поне 3,5 милиарда долара, за да може ваксините за следващата пандемия да се разработят по-бързо и да достигнат до повече хора.

"Следващият път трябва да се опитаме да го направим не за две години, а за шест месеца", каза Гейтс имайки предвид темповете на ваксинация.

Според него иРНК технологията трябва да се стандартизира и да се превърне в основа за борбата със следващите пандемии.

Гейтс заяви, че вече е "твърде късно" да се постигне целта на Световната здравна организация да ваксинира 70% от световното население до средата на 2022 г.

Според милиардера тежестта на Covid-19 намалява, но това се е случило основно заради масово преболедуване, защото ваксините не са успели да стигнат бързо до всички.

"До края на 2022 година трябва напълно да се върнем към нормалното", отбеляза съоснователят на Microsoft преди година.

Бил Гейтс, който се оттегли от председателския пост на Microsoft през 2014 г., чрез своята фондация "Бил и Мелинда Гейтс" вложи най-малко 1,75 млрд. долара в глобалната борба срещу COVID-19.

Милиардерът допринесе с повече от 250 млн. долара за разработването на нови ваксини и със 156 млн. долара по схемата Covax, която е създадена, за да гарантира, че страните с по-ниски доходи също ще имат достъп до медикаменти срещу коронавирус.

Бил Гейтс е известен и с пламенното си застъпничество за справяне с кризата с промените в климата. Пред BBC милиардерът дори сподели, че това ще е "най-удивителното нещо, което човечеството някога е правило", ако успее.

По думите му е необходимо да се вземат всички необходими мерки, за понижаване на глобалните температури. Ако те не дадат резултат, то човечеството трябва да има "план Б".

Резервен вариант Бил Гейтс вижда в развитието на технология за затъмняване на Слънцето. Той финансира проект, предвиждащ разпръскването на фини частици във високите слоеве на атмосферата. Това потенциално би отразило слънчевата светлина, предизвиквайки глобален охлаждащ ефект, съобщава "Форбс".

 

 

Коментари

  • Беден бохем

    21 Фев 2022 13:51ч.

    Виден човекомразец е лицето от снимката Ако връчваха Нобелова за мизантропия, щеше да е ежегоден носител...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • еха

    21 Фев 2022 13:59ч.

    Този и Сорос няма да се спрат, докато не си заминат от този свят. Почнаха да дотягат с гостуването си на земята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пет

    21 Фев 2022 14:05ч.

    Време е за "червените" копчета !!! като я нямам СВОБОДАТА ЗА КАКВО МИ Е ТОЗИ СВЯТ !!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ивайло

    21 Фев 2022 14:32ч.

    На тоя бих му отрязал главата без никакви угризения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БИЛ

    21 Фев 2022 14:45ч.

    ТОЙ ВЕЧЕ ЗНАЕ КОЙ Е СЛЕДВАЩИЯТ ЩАМ И ВИРУСЪТ ВЕЧЕ Е СЪЗДАДЕН В НЯКОЯ ЛАБОРАТОРИЯ ПОД ОПЕКАТА НА ФАУЧИ.ЩОМ ТОЙ КАЗВА,ЧЕ АВСТРАЛИЯ Е ОБРАЗЦ,ТО ИНТИМНАТА МУ МИСЪЛ Е-ЦЕЛИЯТ СВЯТ ЩЕ Е СЕ ПРЕВЪРНЕ В АВСТРАЛИЯ И СВЕТОВЕН КОНЦЛАГЕР.ОРУЕЛ БЛЕДНЕЕ ПРЕД ТОЗИ ШИЗОФРЕНИК,РЕШИЛ ДА СКРИЕ СЛЪНЦЕТО.БЕЗУМИЕ…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола

    21 Фев 2022 14:46ч.

    Не предавате точно думите му и това не е правилно! той казва следното: "Не се чувствайте много удобно, идва нова пандемия с нов по-страшен патоген"; „Цената за подготовка за следващата пандемия не е супер огромна... не е като за климатичните проблеми, където знаете 10 трилиона, 20 трилиона“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола

    21 Фев 2022 14:48ч.

    „способност за глобално наблюдение би струвала 1 милиард долара годишно"... "по-богатите страни не е трябвало да предписват експерименталните ваксини Covid на деца, преди да дават ваксините на по-възрастното население на по-бедните страни."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола

    21 Фев 2022 14:50ч.

    „тъжно е, че вариантът Омикрон е в състояние да действа като естествена ваксина, като достига до глобалното население по-бързо от експерименталните ваксини."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола

    21 Фев 2022 14:51ч.

    „За съжаление самият вирус, особено вариантът, наречен Омикрон, е вид ваксина, той създава имунитет както на B-клетките, така и на T-клетките и е свършил по-добра работа, достигайки до световното население, отколкото ние сме направили с ваксините. “

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рукола

    21 Фев 2022 14:52ч.

    Такива луди не са ли за психиатрията? Човекът си казва в прав текст, че умишлено ни заразяват и вместо да му се ядосат, те му се радват насреща!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ивайло

    21 Фев 2022 15:09ч.

    Защо ми е изтрит коментара, че бих отрязал главата на Бил Гейтс без никакви угризения ? Явно "гласове "защитава световният терорист ... А уж дебеланкото Дачков е християнин .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    21 Фев 2022 15:30ч.

    От снимките на Бил все по-често наднича смъртта. На тази от дописката тя го гъделичка по дясното ушенце. Гъделичка, но той не усеща макабрения гъдел. Гейтс вече е сготвен. Ще се представи през януари 2023 г. Няма дори да дочака новата пандемия. Ще загине при домашен инцидент. В три слеодобед ще се опита достигне най-горния библиотечен рафт .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    21 Фев 2022 15:35ч.

    Библиотеката на Бил е с 19 етажа рафтове, скована от дъски от кораба на Ной. В последния си земен четвъртък милиардерът ще реши да заколи изневерилата му коза Ашер. Ще се опита да достигне най-горния библиотечен рафт. Там, близо до небето, стои талмудисткия наръчник "Шохет-клане на кашерни животни".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    21 Фев 2022 15:50ч.

    От 3 метра височина той ще се сгромоляса на пода на пода от карараски мрамор. Очилата му ще останат здрави и ще станат експонат в музея Гугенхайм. Windows User Manuel за клане на кози ще си стои кротко на 19-ти рафт до края на света. Малко след този край дойде и краят на козата Ашер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    21 Фев 2022 18:25ч.

    Бай Милоре, от твоите уста в божиите уши. Може и да бъде открит щастливо усмихнат, изцъклен и бездиханен в кревата си, държейки дръжката на последната версия торсионна метла с изкуствен интелект и операционна система Windows-Brooms-11.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    21 Фев 2022 15:31ч.

    Гейтс кога успяхте да я планирате и подготвите за толкова кратко време. Знаем, че си отговорен за пускането и спирането на изкуствено създадените зарази. Но теб независимо от милиардите те очаква и съд. Дали ще успееш да купиш всички съдии!?! Надявам се да не успееш и има надежда Сатаната да не бъде победител и хората да доживеят старините си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абсолютен критерий

    21 Фев 2022 15:51ч.

    Когато от новата пандемия умрат Бил Гейтс, Шорош, Блумбърг, полу-умрелите клинтъновци, с единия крак в гроба римски папа и Елизабет II, Путин и Ши Джинпинг, тогава евентуално може да започна да се замислям дали наистина няма нова пандемия. От старата, Ковид-19, не умряха, следователни и стара пандемия няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • трансхуманизъм без мяра

    21 Фев 2022 15:58ч.

    Гласове, вместо да цензурирате читателите си, обърнете цензурата срещу такива маразматични индивиди като тоя. Неговите думи са обида срещу хуманния човек.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Драги Гейтс,

    21 Фев 2022 16:22ч.

    единствено вярвам на Професор Витанов. Водещ български учен и ковид прогнозист, сравнен по величие само с Президент Плевнелиев. Горди сме с тези надраснали епохата ни българи. Вечна слава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    21 Фев 2022 18:20ч.

    Бил & Co няма да се кротнат доброволно, ако не бъдат принудени. Искрено се надявам в скоро време да научим, че Гейтс трагично е загинал, падайки зад борда на яхтата си в гъмжащо от акули море.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haber

    21 Фев 2022 18:44ч.

    австалия строи изолационни лагери с високи телени огради и електронни прозорци и врати, и газови тръби , които водят до вентилацията . Вижте офиц медиа: abc.net.au accomodation camps

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Голям мерак, като куче за кривак

    21 Фев 2022 19:03ч.

    "Ако всяка страна правеше това, което направи Австралия, тогава нямаше да говорим за пандемия"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Danibus

    21 Фев 2022 21:10ч.

    Нови "пандемии"и нови "патогени", планувани от психично-болни (не)хора със стъклени очички.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ноле

    21 Фев 2022 22:16ч.

    Бил,гнидо долна,толкова омраза има към теб,знам че не те вълнува,НО....Дано си го намериш...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поморийски

    21 Фев 2022 22:22ч.

    Отчаяни цинични терористи управляват САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Усмирителна риза

    22 Фев 2022 1:36ч.

    и психиартия за Бил Гейтс. Това е истинското решение на въпроса с планираната от него нова "пандемия" и с манията му да се прави на Бог и да променя природата. Ако има глобално затопляне, то най-малко зависи от хората и не са хората тези, които да го регулират, а единствено да се приспособяват, доколкото е възможно. Глобалният климат циклично се мени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @-@

    22 Фев 2022 9:44ч.

    ..."Милиардерът допринесе с повече от 250 млн. долара за разработването на нови ваксини"... Наистина ли?!? Миналата година самият той сподели в едно интервю, че е вложил 10 милиарда във "ваксини", и съответно очаква възвръщаемост 20 към 1, т.е. 200 милиарда! Заради толкова много пари вероятно се мисли за Господ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи