Биков: Мерките не целят да решат кризата с цените, а тази в управлението

Биков: Мерките не целят да решат кризата с цените, а тази в управлението

„Мерките все още ги няма – да видим в какъв вид ще бъдат приети в актуализацията на бюджета. Това не са мерки, които са насочени към решаване на кризата с цените, а мерки, които целят да омекотят кризата в управлението и управляващото мнозинство”. Това заяви в студиото на „Денят на живо” зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Тома Биков. По думите му мерките са приети от пиарите на партиите в управлението, за да може техните подопечни да имат какво да кажат на медиите.

Той коментира и нулевият ДДС на хляба. Според Биков когато намаляваш данъци, подпомагаш бизнеса, а не потребителите. „Няма да падне цената на хляба”, подчерта депутатът от ГЕРБ-СДС.

„При актуализацията на бюджета ще се разразят други неща – таван на цените. БСП обичат такива неща и досега резултатът винаги е бил фалит и дефицит”, каза още Биков и попита кой ще плаща сметката. По думите му до момента тя се плаща с дългове.

Според зам.-председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС искането на „Демократична България” за „депутинизация” на страната ни е опит да се извинят на своите избиратели, че са в коалиция с БСП, която била за „путинизация”.

„Имаме доста широк избор от теми – от икономическа политика и политика в енергетиката, като минете през съмнения за корупция и стигнете до провал по отношение на борбата с битовата престъпност, серия от телефонни измами и стрелби в центъра на София”. Така народният представител коментира на каква тема ГЕРБ ще внесе вот на недоверие към кабинета. Целта била вотът да мине и да покаже, че това правителство съществува не благодарение на „Продължаваме Промяната”, а на останалите три формации и те носят цялата отговорност за него. 

„Който първо се разграничи и отдели от тази коалиция, той единствен ще оцелее. Всичко друго ще потъне, заедно с Кирил Петков”. Така Тома Биков отговори на въпроса дали очаква някоя от партиите в управляващото мнозинство да подкрепят вота на недоверие, който от ГЕРБ смятат да внесат. По думите му така от опозицията им правят услуга да се измъкнат.

 

 

Източник: NOVA TV

 

 

 

 

Коментари

 • затвори плювалника

  18 Май 2022 19:59ч.

  няма ли кой да каже на тоя лизач и непросветник че политиката и икономиката са за него тера игнотика,т.е. пълна тъмнина.Този зависим чодек избива комплекси но не задълго.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • З1О

  18 Май 2022 20:11ч.

  Точно в 10ката този път!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи