БГНЕС: Българи си дойдоха от Испания и Германия, пуснаха ги без преглед

БГНЕС: Българи си дойдоха от Испания и Германия, пуснаха ги без преглед
Българи от Испания, Германия и Нидерландия се прибраха у нас след затварянето на границите на съответните страни. След като попълниха декларации, които им дадоха служители на полицията, те се прибраха по населените си места, предаде репортер на БГНЕС.

 

 

Българите пристигнаха преди обяд на международната автогара в София.

 

Но на място нямаше кой да им премери температурата. Единствено полицията първоначално не ги допусна да си тръгнат от автогарата, чакаха медицински екип.

 

Но след като такъв не пристигна, пътниците, дошли от чужбина, бяха разпределени по лична карта в други автобуси и ги пратиха по населените им места.

 

По закон всички пътници трябва да спазят 14-дневна карантина, която е част от мерките срещу коронавирус.

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • E, кога ще поумнеем?

  19 Март 2020 14:19ч.

  От край време на софийското летище човек чувства наистина, че се завръща у дома... Прекрасно чувство, но сега това е ОПАСНО за всички хора, включително и за изпращачите, които никога не летят; сега те може да престанат и да дишат... Болшинството нови случаи пристигат вече болни от някъде... Не е достатъчно само да ни хвалят партнерите по ЕС съвещанията, че сме започнали да се притесняваме във FaceBook още през месец февруари, но са нужни и реални мерки за ограничаване на достъпа на заразени гости! И кога ще спрат да приемат балите с отпадъци, пърдон - гориво за ТЕЦове?????

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • някай да каже

  19 Март 2020 14:27ч.

  Ало, месирките, задавайте непрестанно въпросът какво правим със завръщащите се цигани! Това племе не подлежи нито на дисциплинирае, нито на чувство за отговорност. Какво прави държавата? КАКВО? Питайте бе , месирки гъзоближещи! Питайте от името на всички ни и ни съобщете оговорите на ония, дето ни побъркват от сутрин до вечер със заплахи за санкции.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В ОЧАКВАНЕ НА ГОДО

  19 Март 2020 15:08ч.

  Ако не се прави нищо, за 100 дни ще умират по 80 000 германци на ден, или много повече. 2% е при силно лечение, в Китай 3,6% в Италия почти 8%. Но с напредване на заразените ще има и лоши условия за лечение. А колко от стрес и глад и престъпления. Трябваше за месец да се затворят всички градове, села и дейност, по планетата, само държавни служители и доброволци да разнасят по домовете пакети с храна и лекарства, добавки за имунитет, успокоителни. После през границите под карантина и тест. Армия и полиция на крак.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба ви от Горно Нанадолнище

  19 Март 2020 15:08ч.

  Да, потвърждавам, че никой не обръща внимание на завръщащите се цигани. По информация от селата нашите мургави братя не се проверяват от никого, да не говорим за шумните и многолюдни запивки, които си правят. И да докато по селата това се вижда все пак , какво ли става по гетата в София, Пловдив Пазарджик.МОЛИМ ЩАБА - ПАЗЕТЕ НИ ОТ ЦИГАНИТЕ. нИМА НЕ ВИ Е ЯСНО ЧЕ С ТЯХ НЕСТАВА С УБЕЖДЕНИЕ ВРЕМЕ Е ПОЛИЦИЯТА ПО СЕЛАТА ДА АРЕСТУВА ПОГАЗИЛИТЕ ЗАКОНА А В ГРАДОВЕТЕ - ДА ВЛЕЗЕ В ГЕТАТА.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • вещица-та

  19 Март 2020 15:28ч.

  Къде е Гешев, сега може да действа 2 в 1 : неспазването на карантината ще ги праща по мазетата на хората и така лесно ще ги хващат.Обаче никой не пита, и не само за мургавите, като ще ни пращат в затвора, в кой точно ще е, че наличните са препълнени и не е редно да им внасяме на хората зараза.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Gen Gurko

  19 Март 2020 16:07ч.

  Опасността идва от циганските тумби, без никакво чувство за отговорност. Племето полухора трябва жестоко да се респектира и изолира. На въпроси от мисирки или активисти за дискриминации и други тинтири-минтири да се отговаря със здрав шамар. Така ще се спре заразата идваща все още от внос.. Втората част е вече борбата с наличната вътрешна инфекция, което при тези нива все още е възможно чрез всеобщо избягване на излишно движение на хора и то поединично или по-двама. Времето на толерастията и либералните лигавщини и заигравки с права на хора, за които дори не е сигурно че са пълноценни такива СВЪРШИ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Разочарован

  19 Март 2020 17:23ч.

  Аз пък се надявах поне някой прокурор да е там да им премери температурата, и който има такава да го прати в затвора. Лоша работа!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Значи ли

  19 Март 2020 17:24ч.

  Че липсата на публичен регистър с публикувани в реално време данни за заболелите и носителите на вируса, ще прави все по-дълги пресконференциите на щаба за коронавируса?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Значи ли на 19.03.2020 в 17:24

  19 Март 2020 17:42ч.

  Ей ти публичен регистър: https://www.worldometers.info/coronavirus/ Всеки може да се изтъпани и да го чете изразително, но друго си е да си с пагони и лампази.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пристигат, пристигат,

  19 Март 2020 18:35ч.

  въшльовци и мангали. Добре дошли, скъпи сънародници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи