Бежанците от Украйна са увеличили населението на Германия до исторически максимум

Бежанците от Украйна са увеличили населението на Германия до исторически максимум

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

Бежанците, пристигащи от Украйна, са допринесли населението на Германия да достигне най-високите си стойности, съобщи Федералната статистическа служба. В момента в най-населената страна в Европейския съюз живеят над 84 млн. души, предаде Ройтерс. 

Германия е с един от най-ниските коефициенти на раждаемост в света и с най-застаряващото население, но нейното богатство, търсенето на работна ръка и сравнително отворената имиграционна политика я превърнаха в привлекателна цел за мигрантите още преди Европейският съюз да отвори вратите си за украинците, бягащи от страната след руската инвазия през февруари.

В доклад, публикуван днес, Федералната статистическа служба заяви, че през първата половина на тази година населението е нараснало с 1 процент или с 843 хил. души. През същия период Германия е регистрирала нетна имиграция от Украйна в размер на 750 хил. души. Миналата година населението на страната е нараснало едва с 0,1 процента, допълниха от службата. 

От обединението на Германия през 1990 г. досега е имало само три пъти, в които е бил регистриран подобен растеж, като всеки от тях е бил свързан с бежанска вълна. През 1992 г. бежанците от войната в Югославия допринесоха за увеличаването на населението със 700 хил. души. През 2015 г. Германия допусна влизането на почти един милион бежанци, избягали от войната в Близкия Изток.

Жените са се увеличили с 1,2 на сто, значително повече от мъжете (с 0,8 на сто), тъй като предимно жени и деца са избягали от войната в Украйна.

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • nan

  27 Sep 2022 13:58ч.

  нека не се лъжем. хората отиват в Германия на рахат - изопват социалната им система до последна капка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ввв

  27 Sep 2022 16:23ч.

  И накрая, който вече се вижда и по взривения от ЦРУ газопровод, вместу Рахат, ще има ДЖИХАД !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 27 Sep 2022 16:23ч. И накрая, който вече се вижда и по взривения от ЦРУ газопровод, вместу Рахат, ще има ДЖИХАД !

  27 Sep 2022 20:52ч.

  Кратко и ясно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Меркел канеше бегълци

  27 Sep 2022 14:03ч.

  Но това бе когато индустриалната машина на Германия работеше на пълни обороти. Сега без енергия и суровини от Русия, много заводи затварят. Получи се удар с две остриета. Заводи и предприятия не работят, а населението се увеличава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • zaho47

  27 Sep 2022 14:05ч.

  Да са живи и здрави украинците. Те ще наложат нов ред в света! Помните ли песента: "Рим, Берлин и Токио верни в борбата, скоро ще наложат нов ред на земята"! А Русия все пречи за този нов ред! От тогава, та чак до днес.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • минало незабравимо

  27 Sep 2022 14:50ч.

  Освен това рязко увеличават броя на нацистите на германска земя. Затова им се радват дойчовците. Ненаучената истирия се повтаря като трагедия. Като няма Хитлер, ще си го внесем. И пак Русия ще трябва да спасява Европа. А трябва ли??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айфел - Шлайфел

  27 Sep 2022 15:16ч.

  Евтина работна ръка за наследниците на хер архитекта, как му беше фамилията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • фон дер Лъ

  27 Sep 2022 15:20ч.

  Berthold Konrad Hermann Albert Speer

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  27 Sep 2022 16:01ч.

  ........Европа се отказа от демокрацията, от свободата на словото и свободата на мнението, въвеждайки медийна цензура, за да оправдае фашисткия украински режим и да демонизира Русия. И сега Европа се връща към Третия райх, режимите на Мусолини и генерал Франко, постепенно преминавайки от демокрация към фашистка диктатура...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  27 Sep 2022 16:28ч.

  "Жените са се увеличили с 1,2 на сто, значително повече от мъжете". Жалко, че немските мъже не са вече това, което са били едно време и не могат да оценят придобивката по достойнство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи