Без американските централи България не би влязла в ЕС, смята посланик Рубин

Без американските централи България не би влязла в ЕС, смята посланик Рубин
България не би влязла в ЕС без двете американски централи. Да не забравяме това, каза днес пред "Панорама" по БНТ посланикът на САЩ в София с изтичащ мандат Ерик Рубин. Преди няколко дни беше съобщено, че за нов посланик в България ще бъде предложена Херо Мустафа, която в момента е зам.-ръководител на американската дипломатическа мисия в Португалия. Рубин припомни, че за да влезе в евросъюза България е трябвало да затвори стари съветски реактори в Козлодуй и така се е появил "критичен недостиг на електричество". "Тези американски компании подписаха договори с тогавашното българско правителство, за да заместят спрените реактори", каза още Рубин.

 

Според дипломата благодарение на двете централи, България е разнообразила енергийните си източници. "Това е въпрос на национална и енергийна сигурност, както и на цена. Причината енергията тук да струва скъпо е, че почти цялата идва от един източник – Русия. Това е основата на европейската енергийна политика и ние я подкрепяме. Има ли монопол, цените са високи. Има ли конкуренция – спадат", обясни Ерик Рубин. 

 

Той подчерта, че техният ток не е най-евтиният, но не е и най-скъпият. Посланикът на САЩ каза още, че фирмите имат договори с българското правителство, които трябва да се спазват. "Компаниите обаче заявиха готовност за предоговаряне. Решението занапред е диалог между компаниите и правителството", обясни Ерик Рубин.

 

През април беше съобщено, че финансовият министър Владислав Горанов има решение как предсрочно да се прекратят договорите с така наречените американски централи - "Ей И Ес Гълъбово" и "КонтурГлобал Марица-изток 3". Договорите с тях изтичат през 2026 и 2024 година.

 

На въпрос за сделката за изтребителите F-16, дипломатът каза, че тя е предложена като към съюзник. "От самото начало това са междуправителствени преговори. Не е търговска продажба. Фокусът бе да подпомогнем България в модернизацията на отбраната. Българските ВВС да станат модерни, съвместими с НАТО. Американското и българското правителство заедно да напредват в сделката. Продажбата на 8 изтребители не е толкова голяма сделка като бизнес, колкото е значима за модернизацията на българската отбрана", посочи Ерик Рубин.

 

Попитан, дали не е американският посланик, критикувал най-малко България, той уточни, че се е старал да контактува конструктивно, а не с публично навикване и критики.

 

"Много пъти съм говорил открито за върховенството на закона, за медийната свобода. Правил съм го, но по конструктивен начин, както говорим с приятелите и съюзниците. Не е съвсем вярно, че не съм критикувал. Старал съм се обаче да го правя така, че да има промяна. Иначе няма смисъл. Така си говорят приятелите и съюзниците", каза още дипломатът.

 

Попитан за визите за САЩ , Рубин посочи, че би искал всички членове на ЕС да имат свободен безвизов достъп до САЩ. "Това е справедливо искане и цел, за която трябва да работим. Разбирам, че е въпрос и на справедливост. Но е въпрос на закон, не на правителствена политика. Президентът няма власт да промени закона. Може само Конгресът - и там има внесени предложения", каза още Ерик Рубин. Той допълни, че няма правомощия да промени нещата, но изрази увереност, че в крайна сметка проблемът ще се реши.

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Мария Иванова

    29 Юни 2019 7:49ч.

    Това е прекалено .Погледнете му физиономията на този самозабравил се ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Захари Бисеров

    29 Юни 2019 8:13ч.

    Имаме нова мярка за наглост - един "Рубин".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратена

    29 Юни 2019 8:18ч.

    Господар в задния си двор.№Кой пусна наглеците да си разиграват коня в татковината.....?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да благодарим на братските САЩ,

    29 Юни 2019 8:22ч.

    че ни построиха две централи, които да заместят затворените от Пръмова блокове на АЕЦ Козлодуй! Да живее българо-американската дружба! Кво са обаждаш, бе путиноид? Централите си били построени, мириканците само ги "купили" и вдигнали цената на тока? Мдя...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • помнещ

    29 Юни 2019 8:32ч.

    Какви американски централи...какъв ЕС....какви пет лева...нека да поискаме САЩ да пращат за посланици хора, които все пак имат някакво образование,някакво възпитание,някакво обучение по дипломатически етикет...обаче забравих, че този тип е класически американски каубой....героичен...но все пак момче краварче....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • milevan

    29 Юни 2019 8:55ч.

    писна ни от сделки на наш гръб Поне да си траят

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мильо Лудия

    29 Юни 2019 9:01ч.

    Евроатлантическата солидарност е с пари - вие какво си помислихте, това да не ви е СССР. Хем ще пращате теляци на мисия, хем ще сключвате такива взаимоизгодни сделки, хем и 8 бр. щайги за 3 млрд. ще купувате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е американската дипломация и политика

    29 Юни 2019 9:02ч.

    Нагла, безкруполна, единствено в техен интерес и задължително в ущърб на слабия! Защо сме слаби и слаби ли сме?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Безкрупулна политика

    29 Юни 2019 9:04ч.

    Да си поправя грешката

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    29 Юни 2019 9:07ч.

    ние сме в нато и ес без референдум като имаме ам централи заяо тока и парното непрекъснато поскъпват сега като доиде и ам втечнен газ защо се увеличават цените от 1 юли я стига с тези глупости на 3 разредното ченге

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е истина

    29 Юни 2019 9:35ч.

    Толкова тъпо,арогантно и просташко исказване - това са представите за морал между партньори.Значи тока бил скъп,щото бил руски,те затова купили ТЕЦ,да стане по-евтин тока - брутален лъжец.Тока от точно тези ТЕЦ е осезаемо по-скъп от АЕЦ.И друго - сега ясно ли е какъв е номера със самолетите,пак същото - висока цена,като за партньори,за нещо дето не струва толкова.Снощи президента Радев хубаво го обясни в панорама,опуления водещ успя да зададе най-тъпия въпрос - Не е ли по-важно / от цената и осакатения пакет / геополитическата близост с партньорите!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • johnny

    29 Юни 2019 9:49ч.

    Не сме никакви партньори и приятели, а поробени. Ако бяхме равнопоставени, условията и отношението щяха да са съвсем други. И този получи орден от Президента Радев (дето уж бил про-руски). Единственото по-лошо от това англосаксонците да ти бъдат врагове е да са ти приятели. Има ли някой да се съмнява?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Я па Я

    29 Юни 2019 9:49ч.

    Наглост, изразена като задължително тълкуване - конкуренцията в България се олицетворява от икономическата изгода за САЩ. Съгласен, да бъде конкуренция - да си купим СУ-35, хем са по-добри, хем са по-евтини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Я па Я

    29 Юни 2019 9:54ч.

    Европейският съюз и НАТО - икономически концлагер за слабаци, като нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    29 Юни 2019 10:02ч.

    Под вещото ръководство и с неоценимата помощ на новите ни приятели някога силната държава България се унищожава,а българския народ умира.И само чудо може да ни спаси.Много тъжно е и безнадеждно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отговорен

    29 Юни 2019 11:18ч.

    Американски дипломат твърди нещо, което ЕС дружно отрича, а именно , че членството е зависело от затваряне на реактори в Козлодуй. Същият екземпляр лъже в ефир, че трябвало да има заместващи мощности. И за да е всичко благородно и честно държавата гарантира изкупуването на тока от централите (Костов). Вместо да пусне любителите на свободния пазар да се оправят точно на пазара ?! Е, как може да се говорят такива глупости, клишета и лозунги. Тия по комсомолски събрания ли са се учили на логика, рационалност? Ако само мъцнат нашите юнаци за държавна гаранция по Беляне (например) ще ги удавят в плюнка, но като е за тях това е нормално като авансово плащане на сирене с доставка след 4-5 години. Партньорство, както и да го погледнем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 5221

    29 Юни 2019 11:30ч.

    Ама янките са ни ги построили за да влезем в ЕС ли? та били американски...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рубин припомни, че за да влезе в евросъюза България е трябвало да затвори стари съветски реактори в Козлодуй и така се е появил "критичен недостиг на електричество".

    29 Юни 2019 14:31ч.

    Тежко, тежко! Вино дайте! Пиян дано аз забравя туй, що, глупци, вий не знайте позор ли е, или слава! Да забравя край свой роден, бащина си мила стряха и тез, що в мен дух свободен, дух за борба завещаха! Да забравя род свой беден, гробът бащин, плачът майчин, — тез, що залъкът наеден грабят с благороден начин, — грабят от народът гладен, граби подъл чорбаджия, за злато търговец жаден и поп с божа литургия! Грабете го, неразбрани! Грабете го! Кой ви бърка? Скоро тоя не ще да стане: ний сме синца с чаши в ръка! Пием, пеем буйни песни и зъбим се на тирана; механите са нам тесни — крещим: „Хайде на Балкана!“ Крещим, но щом изтрезнеем, забравяме думи, клетви, и немеем и се смеем пред народни свети жертви! А тиранинът върлува и безчести край наш роден: коли, беси, бие, псува и глоби народ поробен! О, налейте! Ще да пия! На душа ми да олекне, чувства трезви да убия, ръка мъжка да омекне! Ще да пия на пук врагу, на пук и вам, патриоти! Аз веч нямам мило, драго, а вий… вий сте идиоти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рубин припомни, че за да влезе в евросъюза България е трябвало да затвори стари съветски реактори в Козлодуй и така се е появил "критичен недостиг на електричество".

    29 Юни 2019 14:37ч.

    Да припомним на Рубинчо - двете централи, които не хариза ли Ваньо Черния Драгалевски на наглеците отвъд Голямата локва са построени в НРБ с братската помощ на СССР и съветски технологии?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задължително

    29 Юни 2019 14:44ч.

    ТЕЦ „Марица изток 3“ е топлоелектрическа централа от комплекса „Марица изток“ в Старозагорска област. Първоначално инсталираната ѝ мощност от 840 MW (четири кондензационни моноблока от по 210 MW всеки: котел-турбогенератор-трансформатор, руско производство) се увеличава до 908 MW след мащабна рехабилитация и модернизация, завършила през 2009 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ИМПЕРИАЛИЗМЪТ ЛИ

    29 Юни 2019 15:10ч.

    https://www.theglobaleconomy.com/Bulgaria/electricity_production/ https://www.theglobaleconomy.com/Bulgaria/electricity_consumption/ България произвежда годишно 40 милиарда квч, консумира 30 милиарда квч. Американските произвеждат около 8 милиарда квч. годишно. Капацитет 47 милиарда квч, консумация 30 милиарда квч, без амереканските ще правим 39 милиарда квч. ................................................... .............. България е свободна не солидарна пазарна плутократична държава, като от преди 1944та и дори като преди 1934та. В Колумбия или МЕКСИКО, имат два пъти по-големи цени на токът и над два пъти по-малко ток на глава, при нашият стандарт и продукт на глава, и доход на глава. 1985г?Турция 660 квч на човек, Чили 995 квч, България 4 680 квч, Гърция 2 666 квч, Швеция 15 000 квч, Норвегия 22 560 квч, Австрия 5 280 квч, Белгия 5 500 квч, Израел 3485 квч, - 1985 година - електропотребление на глава. СЕГА: Турция, Чили, Унгария, Полша, Кипър, Румъния, са имали по-малко от България през 1985г. и СЕГА - СЪЩО. СЕГА:Турция 2 850 квч, Чили 3 900 квч - СЕГА, България 4 700 квч - сега, Румъния 2 580 квч - сега, Румъния през 1988г. е 3 400 квч, Унгария сега 3965 квч, Унгария 3426 квч 1990г. Полша 3970 квч - сега, 3568 квч - 1988г. В капитализмът няма ниска или висока цена. Има поносима цена. Ако намалиш данъци или субсидираш, или нещо друго, ПАК ЦЕНАТА ЩЕ Е ТОЛКОВА КОЛКОТО Е СКЛОНЕН ДА ПЛАТИ КУПУВАЧЪТ. Ако приватизираме енергетиката и с нула държавна намеса, ще бъдем с такова потребление и цени като другите с нашият БВП на глава и стандарт. Сега имаме 4 700 кв.ч на човек, а тези със свободен капитализъм и стандарт като нас, имат 2000 кв.ч. Поне 60% от селата ще се простят с токът въобще. Дори в Калифорния когато правят пазарна ел системата, тя рухва, потреблението рухва, после получава субсидии за хиляди милиарди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така като гледам, в коментарите са се

    29 Юни 2019 15:13ч.

    събрали само агенти на Путин, комунета и изобщо. Къде са евроатлантиците да ни обяснят какво е хуцпа?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПАРИ ПАРИ

    29 Юни 2019 15:29ч.

    http://gikotev.blog.bg А докато неизбежното се случва в световната икономика №1 у нас нейните посланици, всички до един, неистово натиската продажните ни "политици" да продължаваме да надплащаме за продукцията на двата "американски" ТЕЦ-а, а вече отиващия си посланик Ерик Рубин даже даде ценни напътствия на Ахмед Доган, как да ни скубе с десетки милиони на година, за "студен резерв", който не може да се подгрее. Докато САЩ не започнат да се държат с партньорите си наравно, както се държат със собствения си бизнес тази срана никога няма да бъде добре приета в което и да е кътче на земното кълбо. ВАЖНО УТОЧНЕНИЕ! Независимо от революционния бум на ВЕИ-тата в САЩ и въпреки факта, че страната им е НЕТЕН ВНОСИТЕЛ на електроенергия, защото все още не може да задоволи нуждите си цената на елктроенергията там е по-ниска, отколкото в България. България е НЕТЕН ИЗНОСИТЕЛ на електроенергия от поне 20 години, а цената на електроенергията постоянно расте. Защото така искат нашите "приятели" от САЩ. Георги Котев

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "...да продължаваме да надплащаме за продукцията на двата "американски" ТЕЦ-а..."

    29 Юни 2019 15:33ч.

    Нормално, краварчетата имат още да избиват парици от далвавррата с Енрон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хашек:

    29 Юни 2019 16:03ч.

    "Но все по-ясно и по-настоятелно в съзнанието на Швейк започна да изниква названието — „полуфукльо“. Във войнишкия речник думата „фукльо“ се употребява от много отдавна, и то с голяма любов. Тази почетна титла се присвояваше на полковници или по-възрастни капитани и майори и беше с една степен по-силна от названието „мръсен дядка“. Без „мръсен“ думата „дядка“ представляваше само ласкава оценка на стар полковник или майор, който крещеше до безобразие наистина, но в същото време обичаше войниците си и ги защищаваше при спорове с други полкове особено когато ставаше дума за защита от комендантските органи, които измъкваха войниците му от механите, щом ги свареха без билет. Дядката полагаше бащински грижи за войниците си, храната им трябваше да бъде осигурена, но все пак той винаги си имаше някоя слабост, обичаше да се заяжда, затова и получаваше прозвището „дядка“. Но когато дядката съвсем излишно и без нужда тормозеше войниците и подофицерите, когато без нужда измисляше разни нощни учения и подобни идиотщини, той ставаше „мръсен дядка“. Мръсният дядка в своето развитие към по-висш етап на дивотия, педантизъм и идиотщина се превръщаше във „фукльо“. Тази дума вече означаваше всичко и имаше голяма разлика между цивилния и военния фукльо. Първият, цивилният, също е шеф и във всички учреждения бива наричан така от разсилни и чиновници. Той е еснаф-бюрократ, който прави бележка на подчинените си примерно само за неправилно изсушения с попивка препис и за други подобни дреболии. Изобщо той е идиотски безобразно явление в човешкото общество, защото наред с всичко друго подобни мулета се правят и на благородни, пъхат си гагата навсякъде, като че ли разбират от всичко, всичко знаят, за всичко са в състояние да дадат обяснение и от всичко се обиждат. Който е служил войник обаче, разбира — съвсем естествено — разликата, която съществува между това явление и униформения фукльо. Тук тази дума означава „дядка-мръсник“, истински мръсник, който за всичко се заяжда, но въпреки това се спира пред всяко препятствие; той не обича войниците, но води безуспешна борба с тях, не умее да си създаде никакъв авторитет, с какъвто все пак се ползуват дядката и мръсният дядка. В някои гарнизони, в Тридент например, вместо фукльо се употребяваше изразът „нашият стар лайнар“. Във всички тези случаи ставаше дума за по-възрастна особа и ако днес Швейк нарече мислено подпоручик Дуб „полуфукльо“, това беше напълно логично, просто той не можеше да не види, че за да бъде истински фукльо, на подпоручик Дуб, както по отношение на възрастта, така и по отношение на чина и на всичко друго, не му достигат поне 50% качества."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да припомним ли на агитатора, че за “братската помощ на СССР”

    29 Юни 2019 16:18ч.

    България си плащаше като при всяка сделка по всяко време и навсякъде по света?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така си е ... в 16:18 Уж "братска помощ" а сиренето - с пари...

    29 Юни 2019 17:02ч.

    Плащахме си за всичко, но и имахме безлимитни пазари за селско-стопанската ни продукция. А сега е друго. Например плащаме с името ни като участваме във войната в Афганистан. И други интересни неща можете да прочетете за собствената ни страна: например че най-много харчим... за сигурност... https://en.wikipedia.org/wiki/Bulgaria (раздели: Foreign relations and security.... Economy) "Most government spending on institutions is earmarked for security. The ministries of defence, the interior and justice are allocated the largest share of the annual government budget, whereas those responsible for the environment, tourism and energy receive the least amount of funding."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бойко Борисов

    29 Юни 2019 17:55ч.

    Чили 23 цента$, квч, Германия 35 цента$, бизнесът иска да е токът за тях два пъти па-евтин за тях, Като в Германия, и свободен пазар. Следователно два пъти повече от сега да плащат, като в Германия 15 цента€.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФАКТИ

    29 Юни 2019 18:01ч.

    Полит икономика, какво се чудиту. Няма нищо румънско или гръцко на нашият пазар макар и в ЕС да сме с тях, но помагаме на Украйна, като заринахме пазарът си с техни стоки, брашно и пшеница, сладкиши и бонбони, пилешко...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един генерал-губернатор си отива, на негово място идва джихадистка...

    29 Юни 2019 18:11ч.

    Причините, поради които точно Херо Мустафа бе номинирана за американски посланик в България “Мюсюлмански братя” + оръжия = “Ал Кайда” Предвид увеличаващото се мюсюлманско население в Европа, организацията „Мюсюлмански братя“ може да се окаже доста опасен инструмент. Нейната основна цел е налагането на шериата. Те виждат исляма като решение за всички проблеми и обещават всички хубави неща, които обикновеният човек иска, но чрез налагане на шериат. Това каза за предаването „12+3“ по „Хоризонт“ анализаторът Дахер Дахер, който изтъкна, че клонове на организацията са спечелили избори в Египет и в Тунис: „Техните привърженици е всеизвестно, че са по-бедните, по-лесно манипулируемите. И тук имаме такива групи и знаем как се контролират – чрез пакети захар, брашно. Това е много опасно, защото, веднъж качили се на власт, те (“Мюсюлмански братя” – бел.ред.) започват да узурпират цялата власт и да променят цялата структура – конституция и т.н. …Това е едно несъвършенство на демокрацията. Тя е може би най-добрата система, която познаваме, но работи само когато имате интелигентно население, за да взема правилните решения. Ако имате 50-60% от населението неграмотни, при тези случаи много лесно радикали могат да вземат управлението. Това е много опасно“. В Арабския свят реално няма демократично управлявана страна, а панарабски и панислямистки диктатори, допълни Дахер и изтъкна, че има опасност явлението да се прехвърли и в Европа, тъй като в нея има огромни мюсюлмански малцинства. Виден активист на „Мюсюлмански братя“ е написал документ „Проектът“, който позволява на мюсюлманите в Европа да приемат демократичните принципи като мимикрия, ако се придържат към налагане на шириат след това. Исторически Саудитска Арабия винаги е финансирала “Мюсюлмански братя”, но „в последните години Турция и Катар поеха юздите. Ердоган също е мюсюлмански брат“. „Мюсюлмански братя + оръжия = ИДИЛ или „Ал Кайда“ – това е формула, която винаги работи. Единствената разлика е, че не са въоръжени. В момента, в който им дадете оръжие, те се превръщат във военна организация, подобна на „Ислямска държава“, на „Ал Кайда“, на „Боко Харам“, на „Ал Нусра….“. Според Дахер предложението Херо Мустафа да стане посланик на САЩ у нас, не е „много коректно“ заради кюрдските ѝ корени и някои моменти от биографията ѝ: „Това е все едно в Индия за посланик да се постави пакистанец. Имайки предвид взаимоотношенията между кюрди и турци и че тук има турско малцинство, че България е православна християнска държава, а този човек е бил в състава на американската администрация в период, в който християните в Ирак почти изчезнаха…“.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бойко Борисов

    29 Юни 2019 18:22ч.

    Чили 23 цента$, квч, Германия 35 цента$,Чили 3 900 квч - СЕГА, България 4 700 квч - сега, Германия 7000 квч, на глава годишно. България 13 цента$. А в коя пазарна - не социална страна с ниски доходи, има парно? Цената да се увеличи докато стигнем Германия по-потребление спрямо доходите. Какво е тая глезотия от соцът останала, заплата 600лв с .. със 6 пъти по-ниска от Германия, а разлика в потребление на ток 1,5 пъти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България си плащаше като при всяка сделка по всяко време и навсякъде по света?"

    29 Юни 2019 19:24ч.

    Е, да де, но сега си плащаме като типични българи на реднеците. За Ф-ки разработка 70-те с надценка като за Ф-ки последно поколение. За приватизираните Марици си плащаме като попове двойно-тройно, ако ли не и петорно са ни излезнали до ден днешен, а колко ще ни струват в бъще един сал Рубин знае...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • guu

    29 Юни 2019 20:19ч.

    Като си загубил студената война, победителя те мачка както си иска това е. Що да ни пуска аванта? Нали щехме да ги унищожаваме капиталистите и империалистите...американски и всекакви, ся да виеме че са ни наеб..., по- добре стискай бузите и трай...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    29 Юни 2019 20:39ч.

    Няма никакво основание за чудене и място за вопли! * Просто не трябва да се забравя, че загубилата войната страна бива ограбвана до шушка. Което и стана със загубването на Студената война (по една или друга причина, в голяма степен независеща от България)... Ограбването е най-болезнено и най-изразено в и заради загубата на сериозна част от населението - между 1/4 и 1/3 реално. Под "реално" се подразбират, състав, възрастта, фертилността и пр. - все параметри на активно, работещо и можещо население. При това западните колонизатори не са дали и един цент по социалните и образователните разходи (което преди пък бе далеч по-добро и по-качествено от сега налаганото), а получиха и получават наготово интегрируеми, можещи и цивилизирани хора. - За разлика на сега импортираните в западна Европа, поради по далечни планове и политически причини, огромни маси мигранти. ** В същност, България се сблъска с един стар феномен от турското "присъствие" - еничерството, но проведено на нов глас и в нова одежда - с разликата, че за народа и държавата се губят не само мъже, но и жени. Тази загуба е непреодолима и се засилва изкуствено (а най-малкото - това се цели) с въвеждане на противни и враждебни на човешката природа екстремни, "либерални" фантазии, моди, извращения и тенденции. - Става дума за Истанбулската конвенция, ЛГБТ-"гордостите", джендърските перверзии и слабоумия. Всички те сготвени в тенджера под налягане за психологическо ефективно редуциране на раждаемостта и не възстановяване или поне не-поддържане на популацията. А просъществуването на народа български и на държавата му се обуславя от населението! *** Така, че таваг. Рубин говори това в което вероятно вярва, за което той бе пратен и което е изпълнявал според силите си. На негово място ще пристигне друг(а) с нови задачи за изпълнение и ако се следи внимателно какво се случва, какво се концентрира и какви вектори се следват, не е трудно да си представим и желаната посока на развитие на ситуацията тъдява. Както на местна почва, така и в един много по-голям ареал от който се зависи - Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отговорен

    29 Юни 2019 21:03ч.

    Eisblock на 29.06.2019 в 20:39 : Реформа в смисъл на преформатиране и хигиенизиране от "ненужни" размисли и амбиции ? Мда, без чудене, но със съжаление, а може би и малко надежда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФАКТИ

    30 Юни 2019 3:05ч.

    Студената война е спечелена от Червената олигархия - днес капиталистическа върхушка. https://www.facebook.com/notes/ivan-kostov/никаква-отсрочка-вработническо-дело-30111989г/10150371976389538/ http://otzvuk.com/Knigi/New%20books/Revolutsia%20mente.htm https://chitanka.info/text/2795-bylgarija-ili-mafijatay Не сме искали да ги унищожаваме, това е тяхна лъжа. Източна Европа беше буфер срещу западно нападение срещу СССР. Сега пак сме буфер срещу Русия обаче. Само територията свързана пряко с началниците се държи с доволно население, пак буфер, но за лична сигурност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Без американските централи България не би влязла в ЕС

    30 Юни 2019 7:26ч.

    А с американските самолети влизаме направо в РАЯ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    30 Юни 2019 14:04ч.

    Сепомняте ли си, че този кравар, като пристигна в България каза, че негова главна цел е да ни напрви русофоби и да избие от главите ни русофилството! Като чета горните коментари може твърдо да заявя, че след неговата работа в България русофилите станахме повече, за което искренно му благодарим! (Не случайно и президента Радев го награди с орден "Стара планина".)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • обективен

    30 Юни 2019 15:00ч.

    Щатският посланик си го каза в прав текст защо някои евробандити и техните слуги на разни постове у нас ни натискаха да затваряме блоковете на АЕЦа. Но без да има официална позиция на ЕС, разбира се, такива мръсни номера не се официализират. За да се отвори място за румънската Черна вода с инвестиции на френската Париба, в чийто борд впоследствие влезе Мадам Йес Кунева като най-ярък лобист за това национално предателство. Другата цел бе да обслужат щатският интерес да им харижат ей така двата ТЕЦа на Мариците и под предлог, че няма достатъчно еленергия след спрените блокове на АЕЦа да подпишат заробващи договори за изкупуване на скъпа щатска еленергия за години напред. Тази стара западняшка глобалистка схема се нарича проблем-рекция-решение. Първо създаваш проблем, изчакваш нормалната реакция на обществото да бъде решен този проблем и го решаваш...в твоя полза, разбира се, обществото а.к.а. бедните да го ду..ат. Нещо като сегашната далавера с изтребителите - първо съсипваш армия, техника, бойни възможности, нарязваш страховити ракети, годни изтребители и всичко това под благовидната цел "бегом към НАТО", после тръгваш да търсиш решение на липсващата авиация, военна техника и т.н. и отиваш да пълниш кошницата на новия Голям брат, който за разлика от стария не подарява нищо, а напротив - дере все едно си най-големия му враг. Затова Боко,Цецко и Шкембьо войвода, които ни набутват в поредната финансовва яма трябва да отговарят за национално предателство. ГЕРБ и ВМРО са готови да загробят БЪлгария с услужливата подкрепа на ДПС. Срещу това застават истинските патриоти БСП, Атака, НФСБ, Воля и затова тези партии бяха наказани от продажните медии, цоциолози, ЦИКаджии и мишоконстантинови шмекерии на евроизборите. Но на местните и парламентарните червен картон трябва да бъде показан на гробарите, пишманвоеводите и сараите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ерик Наглият

    30 Юни 2019 17:04ч.

    Маса Рубин е изплющял на импровизация глупост велика , при това нагла и дразнеща. Но защо пък не ? Защо да си дава зор да измисля някаква по-обтекаема или по-дипломатична мисля ? Да не е посланник в Чехия , Гърция или недай Боже в някоя западна страна ? Каквото е населението на територията /80%/ - такова словесно л..но изпуснал Маса Рубин. Може да си го позволи ! Кво ? Кво ще му направим ? Ще се оплачим на Тръмп ли , що ? Следващата /Мустафа/ ще бъде по-зле. Самото назначаване на посланник в България с името Мустафа , вече си е чиста гавра с нас. Но тепърва ще гледаме какви "рубинизми" ще ни спусне мадам Мустафа ! Изглежда серт и отдадена на каузата си. А тя е - повече Мустафи на територията , по-малко българи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • г.президент

    30 Юни 2019 19:23ч.

    Рапорт даден,рапорт приет

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо заради този на

    01 Юли 2019 8:53ч.

    снимката и неговите предшественици, хора които обичахме индианците, американския народ и американската държава, все повече се отвращаваме от американската политика. Абе да не би пак да е Путин? Той избра последния президент (както твърдят демократите там), какво ли му коства да ни метне, няколко посланника все негови хора а? Последното не е риторичен въпрос, нито твърдение - просто въпрос.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи