Betindex: Ще има ли троен английски триумф в европейските първенства?

Betindex: Ще има ли троен английски триумф в европейските първенства?

За първи път от 23 години насам имаме отново три европейски клубни турнира под егидата на УЕФА. През 1999 г. беше закрита Купата на носителите на купи, като след това в продължение на повече от две десетилетия се оспорваха два трофея на континенталната сцена. Със създаването на УЕФА Лига на конференциите отново се добавя трета титла в рамките на сезона. А интересното е, че още в първия сезон отново с 3 турнира всички трофеи могат да станат притежание на отбори от една и съща държава. Футболните експерти от Betindex отбелязват, че и сред определянето на участниците в полуфиналите в надпреварите съществува вариант победителите в Шампионската лига, Лига Европа и Лига на конференциите да бъдат от едно първенство. А то не може да бъде друго освен английското.

В най-силния турнир Манчестър Сити и Ливърпул дори са фаворити за трофея. В Лига Европа все още в битката за трофея е Уест Хем, а в новата надпревара пък до Топ 4 достигна Лестър. А едни от най-интересните опции за дългосрочни залози в края на клубния сезон е да се комбинират в един залог само английски отбори като шампиони във всички турнири. Ако Пеп най-после изведе “гражданите” до “ушатата” купа, а освен това “чуковете” и “лисиците” също триумфират с европейски трофей, това може да донесе възвръщаемост над 22 към 1. Още по-апетитна би била печалбата при купа за Ливърпул, комбинирана с титли на Уест Хем и Лестър. От Betindex отчитат, че след изиграването на четвъртфиналите коефициентът за такава конфигурация надхвърля 24.00.

Само Италия има 3 купи в един сезон

Ако се получи троен английски триумф, това ще бъде едва вторият такъв случай за 40 сезона, в които са оспорвани 3 трофея на континенталната сцена. Уникално за момента си остава постижението на Италия от 1989/90. Тогава Милан триумфира с Купата на европейските шампиони (днес Шампионска лига), Сампдория печели КНК, а Ювентус вдига Купата на УЕФА (сега Лига Европа). Сега английските отбори имат шанса да изравнят този рекорд.

Иначе няма вариант, при който два отбора от други държави да спечелят титли в Европа през този сезон. Два испански тима - Реал Мадрид и Виляреал, достигнаха до полуфиналите в ШЛ, но в другите турнири не останаха представители на Ла Лига. Два германски отбора пък останаха в Лига Европа - Айнтрахт и Лайпциг, но в останалите надпревари не останаха клубове от Бундеслигата. Единственият шанс за Италия е Рома да стигне до трофея в Лигата на конференциите. В новия турнир Олимпик Марсилия пък е единствената надежда на Франция. Живи са шансовете и за отбори извън първенствата от Топ 5 на Европа да вземат купа под егидата на УЕФА - шотландският Рейнджърс в Лига Европа и нидерландският Фейенорд в Лига на конференциите.

Възможните конфигурации все още са много. От Betindex отбелязват, че най-вероятната конфигурация от носители на трофеи се образува от Манчестър Сити, Лайпциг и Рома или Ливърпул, Лайпциг и Рома. При тези комбинации коефициентът отново достига до ниво около 13.00-15.00 при различните букмейкъри. Със сигурност да се познаят шампионите в надпреварите на УЕФА е майсторско предвиждане, което може да донесе значителна печалба.

 

 

 

Коментари

  • Меци Веселинов

    18 Апр 2022 10:05ч.

    Big leeks! И футбола се окепази с тия тъпи реклами и това алчно гонене на големите пари! От времето на Пеле, Еузебио, Боби Чарлтън, Гаринча,нашите Гунди и Котков, няма по-хубаво и по-романтично. Тогава се играеше за салава и престиж, а не за тия скапани, тия развалящи всичко хубаво пари!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи