Берлускони: Путин беше подтикнат към войната

Берлускони: Путин беше подтикнат към войната

Последвайте ”Гласове" в Телеграм

Бившият министър-председател на Италия Силвио Берлускони предизвика силно вълнение в страната малко преди парламентарните избори с изказване за Владимир Путин. 85-годишният политик заяви в телевизионно интервю, че лидерът на Кремъл е бил подтикнат да нахлуе в Украйна. „Руският народ, една партия и неговите министри подтикнаха Путин да предприеме тази специална операция", заяви Берлускони пред телевизионния канал Rai.

Берлускони е приятел на руския президент и дълго се колебаеше дали да осъди инвазията след избухването на войната. Сега той казва, че „Путин е изпаднал в наистина трудна и драматична ситуация". Той използвал този израз умишлено, тъй като през февруари представители на двете самопровъзгласили се републики в Донбас са поискали от Путин да се намеси. Последните били убедили Путин, като са заявили, че Украйна атакува териториите с все по-голяма жестокост.

Освен това лидерът на партията „Напред, Италия", която като по-малък партньор в дясната коалиция има шансове да спечели изборите в неделя, заяви, че Путин е искал да замени правителството на Володимир Зеленски в Киев „с правителство на достойни хора". Изявленията на медийния предприемач, който освен с политиката си привлича внимание и със скандалите си, тревожат всички, които се опасяват от следизборен завой на Италия към Русия.

Освен Берлускони и Матео Салвини е част от десния блок - лидерът на „Лига" от години е фен на Путин и критикува санкциите на Запада срещу Москва. „Наистина трагично" - така определи проявата на Берлускони кандидатът на левоцентристите Карло Календа, който нарече основателя на „Напред, Италия" "нещо средно между прессекретар на Путин и военен съветник". Бившият министър-председател Енрико Лета от Социалдемократическата партия написа в Twitter: "Нямам думи да коментирам това". 

 

Източник: investor.bg

 

 

Коментари

  • Путин не беше подтикнат към война. Направиха му клопка и той скочи в нея.

    23 Sep 2022 16:23ч.

    Спомняте ли си как на 21 и 22.02.2022 г. Байдън няколко пъти повтори публично, че няма да праща американски войници в Украйна, както и че ако бъде засегнат и 1 квадратен милиметър от територия на НАТО, американците ще се намесят. В листчето на Байдън някой предвидливо беше пропуснал да напише, че САЩ ще въоръжават до зъби Украйна, и че ще блокират активите на РЦБ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марко

    23 Sep 2022 16:43ч.

    Ситуацията в Украйна и подготовката на украинската армия да нахлуе в отцепените райони накараха Путин да действа превантивно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лалю

    23 Sep 2022 18:02ч.

    Taka и Шикългрубер е решил да действа превантивно с което си е записал името със Златни Букви в съзнанието на цялото прогресивно чувечество! Нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    23 Sep 2022 16:47ч.

    Путин нямаше друг изход, освен да скочи на тия самозабравили се зелени сащисани гамени и хич не е бил нито грам наивен за многогодишното набиване на Украйна с оръжие, просто не се хаби напразно и не се фичка, а когато е необходимо, действа моментално. То затова БайДъньо изглеждаше като паднал от Марс в ООН, както и другите му подлистници !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лк;лкл;

    23 Sep 2022 16:51ч.

    Време е скандалният про100$$$ к!р0 да замине за усрайна, да си облече сащническата униформа!! Ще има адютант - лена! Тя ще има задължение да му доставя И пици с кристали! Хайде, скандален про100$$$ к!р0, заминавай да воюваш за усрайна! Като извоюваш "победа", задължително ще си смениш пола!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    23 Sep 2022 16:55ч.

    Всякакви приказки за подлъгване, изиграване, подвеждане, подтикване за падане в клопка демонстират единствено уникален наивитет и тотално скъсване с реалностите и перспективите на заобикалящия ни свят. Редно е да се сподели, че все пак става въпрос за сблъскване на субективни визии, вярвания и обяснения и съответният автор на подобни твърдения е в правото си да каже същото срещу мен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    23 Sep 2022 17:11ч.

    Г-н Берлускони, въпреки полаганите от него огромни и непонятни за мен усилия, да играе някакви странни роли, включително понякога на шут, е дал адекватен израз на случилото се.Особеното е, че така нареченото подтикване не е към глупашко попадане в клопка, а е подтикване към извършаване на нещо, което вече буквално няма смислена алтернатива. Спомнете си също за казаното от Папата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    23 Sep 2022 17:14ч.

    Преди няколко минути по новините на БНР казаха, е джендърката Урсула фон дер Ла̀йен, заплашва Берлускони и Матео Салвини, че ако се отклонели от "демоккратичния път", имала сила и възможности да ги вкара в правилния път. Тази е пигмейка в политически смисъл в сравнеие с Берлискони и Салвини. Скапан ЕС!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако сравните СВО-тата в Ирак и Украйна

    23 Sep 2022 18:23ч.

    веднага се виждат приликите. США предложиха на Садам и роднините му за напуснат Ирак, Русия предложи на Зеленски да напуснат Донбас и да няма война. США подкупиха иракските военни да не воюват и защитават Садам, същото опитаха и руснаците. При т

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако сравните СВО-тата в Ирак и Украйна

    23 Sep 2022 18:28ч.

    при едните предложенията за мирно решение проработиха, при другите не. Причината е в наличието на общност покрепяща Зеленски и липса на такава общност покрепяща Садам, той беше оставен на произвола на США. Това определено е развитие спрямо Виетнам, когато нямаше истинска общност подкрепяща США, освен пудели като Австралия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи