Берлускони: Отново поддържам контакти с Путин

Берлускони: Отново поддържам контакти с Путин

Бившият италиански премиер Силвион Берлускони отново предизвика коментари с вчерашните си изказвания за руския президент Владимир Путин, предаде ДПА.

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Агенция "ЛаПрес" (LaPresse) публикува вчера аудиозапис от тайно записана реч на Берлускони пред депутатите от неговата партия "Форца Италия". В нея 86-годишният политик казва, че отново е в контакт с Путин и че руският лидер го смята за един от "петте му истински приятели".

"Отново поддържам контакти с президента Путин, и то чести", заявява той, като описва как руският президент му е изпратил "20 бутилки водка и едно много мило писмо" за рождения му ден. По думите на Берлускони, той е върнал жеста с бутилки италианско вино и "също толкова мило писмо".

Силвио Берлускони навърши 86 години на 29 септември, няколко дни след като дясната коалиция, от която "Форца Италия" е част, спечели парламентарните избори в страната.

Коментарите бяха определени като стари истории от сподвижници на Берлускони, включително и от вероятния бъдещ министър на външните работи Антонио Таяни. В записа Берлускони споменава конкретно руски министри, както и че Западът вече е във война с Русия, тъй като "дава на Украйна оръжие и пари".

Снощи от "Форца, Италия" заявиха, че позицията на Берлускони за Украйна съвпада с тази на Европа и САЩ. Партията на Берлускони в момента води преговори за участие в коалицията, водена от крайнодясната партия "Италиански братя" Джорджа Мелони, която включва и дясната популистка формация "Лига".

Съществуват опасения, че Италия може да се откаже от подкрепата си за Киев, след като правителството на Мелони встъпи в длъжност, отбелязва ДПА. Дни преди изборите Силвио Берлускони, който се двоумеше дали да осъди инвазията след нейното начало, заяви, че Путин е бил принуден да нахлуе в Украйна.

Националният секретар на "Демократическа партия" Енрико Лета коментира в Туитър, че изказванията на Берлускони не трябва да се пренебрегват. "Новото мнозинство е на път да направи опасен завой към неясна позиция на Италия относно Русия", написа Лета, който е бивш премиер на страната.

Според друг бивш министър-председател - Джузепе Конте, Берлускони и неговият "меден месец с Путин", както предложенията срещу абортите на сенатора от "Форца, Италия" Маурицио Гаспари, ги тласкат в посока към "удар в стената".

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • j.jelevban-с народа или против

    19 Окт 2022 13:48ч.

    Тази дилема стои във всички ЗЕ страни.Въпреки огромната гьобелсова пропаганда.От едната страна тоягата от другата моркова.М.Драги вече е спряган за шеф на НАТО.Или си дялан евроатлантически камък или си аут.У нас само дялани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Господин назначил меня любимой женой!

    19 Окт 2022 14:33ч.

    Отново ми обръщат внимание!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ла донна е мобиле

    19 Окт 2022 15:05ч.

    Италия е като проститутка. Може много да обича русия смел и силен Иван. Но когато той е далече и зает със свои дела, а путаната е под властта на Злия сводник Сам, тя му се отдава без задръжки. Това е Италия, една путана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Impera

    19 Окт 2022 15:10ч.

    Руската империя си възстановява позицията на глобален играч. Европейския съюз се опита да направи нещо като империя, но опита е несполучлив засега. Брит.империя не може да преживее да има могъща Руска империя или възстановена Римска империя. За това са тези мазни борби.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • s & the legends

    19 Окт 2022 23:06ч.

    Мангизи изпрани - Ела ми го фани Тъпаци обрани - Ела ми го фани Елитни тупани - Ела ми го фани Виснали банани - Ела ми го фани

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи