Берлускони: Никога не бих отишъл да говоря със Зеленски. Ако бе спрял да напада Донбас, войната не би се случила

Берлускони: Никога не бих отишъл да говоря със Зеленски. Ако бе спрял да напада Донбас, войната не би се случила

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони заяви, че не би търсил среща с Володимир Зеленски, ако все още беше начело на правителството, защото обвинява украинския президент за войната с Русия, предаде Ройтерс.

86-годишният Берлускони често се хвалеше с приятелството си с руския президент Владимир Путин до нахлуването на Русия в Украйна и предизвика бурни реакции  през септември миналата година, когато заяви, че Путин е бил тласнат към войната и е искал да постави "достойни хора" начело на Киев.

Берлускони, лидер на консервативната партия "Форца Италия", която е част от управляващата коалиция в страната, говори, след като в петък италианската министър-председателка Джорджа Мелони обвини Франция, че е застрашила единството на ЕС по отношение на Украйна, като е организирала френско-германска вечеря в Париж със Зеленски, която не включваше други европейски съюзници.

"Никога не бих отишъл да говоря със Зеленски, защото ние сме свидетели на опустошаването на страната му и на клането на неговите войници и цивилни", каза Берлускони пред журналист след гласуване в избирателна секция за регионалните избори в Ломбардия.

Берлускони заяви, че ако Зеленски беше спрял да напада двете сепаратистки републики в Донбас, войната не би се случила. "Така че аз оценявам много, много негативно поведението на този господин", добави Берлускони.

От офиса на Мелони заявиха, че подкрепата на италианското правителство за Украйна е "твърда и убедена, както е ясно заявено в програмата и потвърдена при всички парламентарни гласувания на мнозинството, подкрепящо изпълнителната власт", пише БТА. 

 

Коментари

  • ФЪРКАТИЧКО

    13 Фев 2023 7:56ч.

    Още един предател на демокрацията и кремълски храненик. А как се надявахме на западните лидери, когато пеехме и викахме демокрация по студените площади, стоплени само от синята надежда за свобода...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    13 Фев 2023 8:03ч.

    фффъркатичко (много обичам думата фатален), като оставим настрана иронията - нашето поколение има основна вина за това, което се случи на територията последните 2-3 десетилетия. на мен ми стигна навремето акълът да не подскачам като зомби по площадите, но какво от това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО,

    13 Фев 2023 10:42ч.

    Не е нужно всички да знаем, какви дамски превръзки ползваш на село.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До:ФЪРКАТИЧКО

    13 Фев 2023 10:47ч.

    Каква демокрация, бе неграмотник?! Айде пак на площадите да се топлиш от поредната надежда!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сините надежди или пердах до синьо

    13 Фев 2023 10:58ч.

    За съжаление и аз пеех по площадите, изпълнен с надежда и ентусиазъм. Казвам "за съжаление", защото вместо лелеяната "синята свобода" получихме робство, по-гнусно от комунистическото. Видяхме грабежа, предателството, мизерията на пенсионерите, опустяването на огромни региони, емиграцията, пълното лишаване дори от нищожния суверенитет, който сме имали... този списък е безкраен. Отровени бяхме с наркотика "демокрация" и когато се опомнихме от делириума, се оказахме насред руини. Затова днес, когато някой заговори за синьо каквото и да е, го причислявам или към безкритичните фанатици или към националните предатели. Още по-омерзително е, когато се поставиш в услуга на причинителите на злините. Необходим е все пак поне зачатък от някакъв морал, за да вникнеш в казаното, така че не храня безсмислени надежди...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съвременник

    13 Фев 2023 11:45ч.

    Много точно. В една държава живеем, затова и опита ни е еднакъв.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И аз като вас

    13 Фев 2023 14:12ч.

    Съм от това поколение, което замаяно от думата "демокрация" и естествено от илюзорните си представи, неосновани на факти, съдействах с гласа си за сегашните бедствени последствия. Те не са само за нещастната ни държава като цяло, но преминават и през семейстава ни. Поздрави за краткото представяне на нашите съжаления.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    13 Фев 2023 8:00ч.

    Мдааа, жалко за вас :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    13 Фев 2023 9:29ч.

    цъ. за вас жалко. :D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Търгашът Зеленски и западните глупаци, дето му пристанаха!

    13 Фев 2023 8:45ч.

    Зеленски до последния момент е чакал някаква компенсация от Русия (за Крим, за Донбас, за водата в Крим...). Тоест „Ние сме готови ...“ от 2019 г. може би е било вярно. Но с уточнение: "... за ХХХ милиарда долара."Малко вероятно е през цялото това време Зеленски да е крил намеренията си да търгува с Минските споразумения от другите участници в Нормандския формат. И е малко вероятно Киев да не може да разбере безсмислието на подобни пазарлъци. Все пак Берлин и Париж са участници в Нормандския формат от самото начало на украинската криза. И тяхно пряко задължение беше да отърват Зеленски го от фантазиите, че е възможно да се прераздадат картите по средата на играта.Тъй като това не се случи, ще трябва да признаем, че не само Зеленски е отговорен за провала на преговорите и силовия вариант за разрешаване на украинската криза. Лидерите на Германия и Франция споделят тази отговорност с него. С други думи, по същество това беше заговор за нарушаване на Минските споразумения между Киев и водещите страни на Запада. Още повече, че преди два месеца Ангела Меркел каза същото, което Зеленски казва сега.Що се отнася до преразглеждането на Минските споразуменияот Минск, Зеленски наистина го постигна.Преразглеждането започна с признаването от страна на Русия на суверенитета на ДНР и ЛНР (21 февруари 2022 г.), както и включването на новите територии в състава на Русия (30 септември 2022 г.). Ревизията продължава и до днес като част от СВО и президентът на Украйна може да участва в нея, като инициира реални мирни преговори с Москва.Да, процесът на преразглеждане беше донякъде едностранен. Но Зеленски може да вини единствено себе си за това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Търгашът Зеленски дори не е търгаш

    13 Фев 2023 9:41ч.

    а елементарен подизпълнител на търгашите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    13 Фев 2023 9:03ч.

    Прав е Йосарян 13 Фев 2023 8:03ч. , че нашето поколение не се справи и от демокрацията ни нищо не излезе. Не сме обаче толкова виновни, тъй като бяхме много млади и не виждахме по-далеч от носа си, макар и с добро образование и хубава работа.. Тези, дето излъгаха и съсипаха живота на милиони, да му мислят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rover

    13 Фев 2023 9:38ч.

    "Тези, дето излъгаха и съсипаха живота на милиони, да му мислят!" - ако можеха да мислят, сигурно щяха да бъдат по-добри от нас... (да ми прости йовков!)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Теези, дето не виждахме по-далеч от носа си

    13 Фев 2023 9:48ч.

    и да искахме, не ни беше позволено да виждаме. Работата беше опечена предварително и с много пари, за едни будали зад желязната завеса, които си мислеха, че ги освобождават. А някои още го мислят/ предимно тези, уредили се за добре платен обслужващ персонал на чужди интереси и култури/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • братоубийството в Украйна е отначало докрай замисъл и дело на Запада

    13 Фев 2023 9:30ч.

    Берлускони казва самата истина, виждате, че когато има свестен човек, и на Запад може да се каже истината, обаче за съжаление всичко, що взема решения и е официален говорител, е под сатанински контрол.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съгласен съм за братоубийството.

    13 Фев 2023 11:31ч.

    Не е трудно да се проумее, че най-голям интерес от него има Запада. Не ми е ясно обаче защо Путин лъже руснаците, че като избият своите братя в Източна Украйна, ще станат по-велики. Глупав ли е, заблуден ли е, купен ли е, или просто си отмъщава за нещо на народа си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Не ми е ясно обаче защо Путин лъже руснаците, че като избият своите братя в Източна Украйна, ще станат по-велики."

    13 Фев 2023 12:09ч.

    В самото това изречение е налице просто една хипотеза, която Вие угоднически представяте за хипертеза.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евоатлантически идиоти!

    13 Фев 2023 9:53ч.

    Пъпешката излезе лъжкиня като наш'те псевдополитици - едно обещава преди, а друго върши след изборите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Берлускони е вече само част от порочното минало

    13 Фев 2023 10:38ч.

    Нищо, че има самочувствие на милиардер, притежаващ 9 млрд. долара според сп. “Форбс” към 2010 г., придобити по корупционен път и откраднати от народа му. Не мога да повярвам, че българи със здрав български морал се възхищават и имат доверие на този извратеняк, известен с перверзните си секс- игри с многобройните си партньор(к)и. Берлускони е стар коцкар и педофил, с лифтинг, приближен до мафията. И затова се припознава в себеподобен "рак" и защитава военнопрестъпника Путлeр. Те затова са приятели с Путьо, защото си приличат и споделят едни и същи пороци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Берлускони: Никога не бих отишъл да говоря със Зеленски.

    13 Фев 2023 11:59ч.

    По-важно е, че Зеленски никога ни би говорил с Берлускони. Зеленски израстна като уважаван лидер на възродена Украйна чиято героична борба за политическа и духовна независимост защитава цивилизацията и свободния свят от нападението на московската орда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • топ 10

    13 Фев 2023 12:13ч.

    Едно време комсомолските секретари говореха точно като тебе. Което показва, че не си мръднал ни на йота от соц-нивото си, а що се отнася до Зеленски, неслучайно Путин обяви, че ще го декомунизира до като на Зелето и най-вече на неговите англоамерикански кукловоди им призлее от собствените соцкомидиотии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смях

    13 Фев 2023 12:25ч.

    Съвсем изчерпаха ресурсите тия - даже троловете вече не са, каквито бяха :) Ей, ако тролеше за мен, бих те уволнил на мига. Ако искаш да убедиш някого в тази теза, постарай се поне, да не звучиш абсурдно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    13 Фев 2023 12:59ч.

    Това е Фъркатичкото. Неповторимият стил на бивша даскалка по научен комунизъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    13 Фев 2023 16:27ч.

    Израстна до друсана, продажна марионетка зеленият фашист. Къде видя героична борба, не знам ….. или Mein Kampf викаш :) има светъл пример комикът.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и аз бях на "митинга" на ..

    13 Фев 2023 11:59ч.

    орлоФ мосТ(на сЕдЕсЕто - лятото на '91 год.) и ЕДИНСТВЕНОТО ,КОЕТО СИ СПОМНЯМ е васко (ПАРЦАЛА) кръпката де "леко облечен" с ЕДИН МРЪСЕН ПОТНИК!!!!СПОМНЯМ СИ ГО ВИНАГИ С ОТВРАЩЕНИЕ!!!!И ДО СЕГА СЛУЧВАЩОТО СЕ У НАС Е ОТВРАЩЕНИЕ!!!!ДА ВИ "таковам" В ДЕМОКРАЦИЯТА!!!!седесРали!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има основания за притеснения синьор Берлускони

    13 Фев 2023 12:15ч.

    защото насила вкарват Италия да влиза във войната срещу Русия. Ето тук: "Завръщането на черния принц: Италия влиза във войната срещу Русия" Позор за човечеството! ....... Линк към анализа: https://pogled.info/svetoven/evropa/zavrashtaneto-na-cherniya-prints-italiya-vliza-vav-voinata-sreshtu-rusiya.152331 ........ И всичко това след информацията на Дж.ФРИДМАН от 2015 г., че съединяването на Германия и Русия било заплаха за интересите на САЩ и те ще попречат на този съюз като употребят ... Украйна! ... Позор за човечеството!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поморийски

    13 Фев 2023 12:51ч.

    Прав е човекът, политик е Берлускони, освен голям бизнесмен, ръководи се от обстоятелството, че много голям процент от италианците са против тази война на НАТО и все по-малко гласуват за военолюбците политици. Поначало дори да се ръкуваш с ционисти, какъвто е Зелю, е опасно за психическото здраве.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тти

    13 Фев 2023 14:12ч.

    Да не е оправил тебе, че знаеш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Паскал

    13 Фев 2023 15:10ч.

    Навремето учехме, че религията е опиум за народите. Спокойно можем да перефразираме сега "Демокрацията е по-голям опиум за народите" Вижте колко държави се разрушиха под надеждата за демокрация сега. Аз демокрация, такава каквато искаме няма никъде по света.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи