Берлин отказа да потвърди дали Шолц ще замине за Киев в четвъртък

Берлин отказа да потвърди дали Шолц ще замине за Киев в четвъртък

Германски правителствен говорител отказа да потвърди медийно съобщение, че канцлерът Олаф Шолц ще замине за Киев в четвъртък заедно с френския президент Еманюел Макрон и италианския премиер Марио Драги, предаде Ройтерс. "Все още не потвърждаваме", каза говорителят.

Онлайн изданието "Фокус" съобщи, като се позова на италианския вестник "Стампа", че тримата европейски лидери ще заминат за украинската столица в четвъртък.

Първи за намерението на тримата да посетят Киев съобщи вчера неделното издание на вестник "Билд". В материала му се отбелязваше, че те смятат да направят това преди срещата на върха на Г-7 в края на юни. За разлика от съобщението на "Стампа" обаче в това на "Билд" не беше спомената конкретна дата.

Шолц, който не е посещавал Киев след началото на войната, беше критикуван в чужбина, че е прекалено предпазлив въпроса за снабдяването на Украйна с тежко въоръжение като танкове и гаубици, и беше принуден да се защитава от обвиненията към Берлин, че не показа лидерство.

Във вътрешен план действията на канцлера по отношение на Киев предизвикаха недоволство и сред по-малките му коалиционни партньори в управлението - противоречия, които застрашават западното единство против Русия, отбелязва Ройтерс.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Наблюдател

    13 Юни 2022 17:23ч.

    Трябва да ходи на поклонение пред Зеленски. Всички го правят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    13 Юни 2022 22:48ч.

    Тия отдавна са загубили Германския дух................................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    13 Юни 2022 17:27ч.

    ще одят да убеждават Киев на териториални отстъпки в полза на Русия само и само да има примирие, от което на всяка цена се нуждае Запада(щия) колониален режим. след това ще има разпъване на локуми, Минск 3-4-5-6, докато не се прегрупират, превъоражат и всичко започне отначало.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    13 Юни 2022 18:38ч.

    И да не забравите да занесете повечко моркови, а кво ще отнесете, каквото покаже честта безучастна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съвременник

    13 Юни 2022 19:03ч.

    Вече не е сърдит вусрст, а добронамерен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи