Белобрадова изрази подкрепа за иранските жени от името на ДБ

Белобрадова изрази подкрепа за иранските жени от името на ДБ

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Парламентарната група на „Демократична България“ изрази подкрепа за иранските жени в своя декларация. Текстът бе прочетен от Елисавета Белобрадова в пленарна зала, съобщава БТА.

На 16 септември 2022 г. една млада жена, само на 22 години, умира в ареста от побой, нанесен от моралната полиция в Иран, защото хиджабът ѝ не е поставен според изискванията на иранския режим, посочи Белобрадова. Тя каза, че за броени дни името Махса Амини се превръща в знаме на съпротивата на хиляди иранци срещу същия този режим, а иранските жени излизат смело срещу полицията, горейки своите хиджаби.

Ние, от коалиция „Демократична България“, искаме да изразим публично от най-високата трибуна в нашата демократична, свободна страна своята подкрепа за тези изключително смели жени и за мъжете, които са рамо до рамо с тях в битката за свобода на техните тела, заяви Белобрадова.

Тя отбеляза, че битката за свобода не е нова за иранските жени. Още през 1906 г. те взимат дейно участие в конституционната революция на страната, уточни Белобрадова. Тя допълни, че десетилетия наред Иран е светска държава, а жените – свободни и достойни граждани, до идването на ислямския режим през 1979 г., когато стотици хиляди от тях излизат по улиците да защитят правото си да избират как да разполагат със собствените си ръце, тела и коси. 

Тази съпротива забавя само с няколко години налагането на терора над личността на жената и до ден-днешен в Иран тя е обект на тормоз, допълни Белобрадова.

Източник: БТА

 

 

 

Коментари

  • Чезаре Ламброзо

    11 Ное 2022 10:20ч.

    Тази жена с осанка и манталитет на дружинна ръководителка или партийна секретарка някъде в дълбоката провинция, изразява подкрепа за иранските жени(!) видиш ли ти. Грантаджиите са изключително прозрачни екземпляри.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • непушач

    11 Ное 2022 10:44ч.

    Белобрадова, а какво правим за непушачите в България, жертви на геноцида на пушачите. Например в едно държавно предприятие ви посреща на входа една кофа с мръсни угарки и тълпа пушачи. А какво правим с жертвите на българските депутати-лобисти и строителните терористи. Хората вече се гледат един друг в прозорците, при това лишени от слънчева светлина. Вие сте напълно безполезни същества, които се намърдаха в НС, за да ни заливат с декларации срещу благини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Pfu

    11 Ное 2022 10:45ч.

    След калните бани ще иде ли на пясъчни бури?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    11 Ное 2022 11:06ч.

    защо не си остана да си гледа проекта "Майко мила", а се набута в работи, от които нищо не разбира тази жена не мога да разбера. нелепи са изказванията й от сорта, че сега "спяла спокойно" след като беше гласувано да се праща оръжие в Украйна. като гледам пак е е предобрила.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Милата женица...

    11 Ное 2022 14:54ч.

    Парламентът не ѝ се отразява добре. За нула време нашишкавя и замяза на провинциална партийна метреса. Що не вземе самолета, па да кацне в Брюксел и там в някой от мюсюлманските анклави да започне да агитира срещу бурките и за правата на забулените жени, ама там на място, на терен?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • смешници, всичката Мара втасала

    11 Ное 2022 11:11ч.

    и “ПОДКРЕПА” я направиха мръсна дума.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    11 Ное 2022 11:13ч.

    И тая като оная Цонева с каруцата, бившата столична омбудсманка. Отде ги хващат такива!? И за иранските жени и е зор колкото и за българските.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Игнатов П.

    11 Ное 2022 11:15ч.

    Белобрадова(ех, че джендерско име за жена), нещо от Козяк сте получили късно нареждането да джафнете по Иран, защото това в Европа вашите сестри-слуги го направиха преди три седмици. Дъ-е Б-ъ е най-натопорчено да служи новому государю и това ще му се върне тъпкано от народа след дрямката, която сега го е налегнала.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Приоритети

    11 Ное 2022 15:12ч.

    Преди няколко дни в мавзолея Шах-Черах в Шираз терористи застреляха 15 невинни поклонници, ама това явно влиза в "борбата за демокрация", та Белобрадова не ще да сърди Козяк, като ни занимава с дреболии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На 16 септември 2022 г. една млада жена, само на 22 години, умира в ареста от побой, нанесен от моралната полиция в Иран, защото хиджабът ѝ не е поставен според изискванията на иранския режим, посочи Белобрадова.

    11 Ное 2022 11:25ч.

    прекрасен пример за активно мероприятие, т.нар. цветна революция, арабска пролет и т.н. Белобрадова е полезния идиот в случая, като разпространява абсолютни лъжи. "високата трибуна в нашата демократична, свободна страна своята подкрепа за тези изключително смели жени и за мъжете" - олеле

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Том Сойер

    11 Ное 2022 11:35ч.

    Все още недоумявам с кой алъл имаше хора, дето гласуваха за тия болшевики и грантаджии...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • квинтесенциален армаментариум

    11 Ное 2022 11:36ч.

    Коя е Белобрадова? Някаква троцкистка? Поредната от дъбъ. Удари и техния час. Някоя цветна революцийка в Иран няма да им дойде зле.. Но не би!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тези мурафети

    11 Ное 2022 11:42ч.

    не хващат дикиш по нашите ширини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бялата брада много щеше да и тича на суратя

    11 Ное 2022 11:50ч.

    Що я бръсне!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    11 Ное 2022 11:55ч.

    козата си е обръснала брадата и решила, че всички жени трябва да са кози с бръснати бради! Аман от идиоти в тая държава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Козяк 16

    11 Ное 2022 11:55ч.

    От Козяк също сме много загрижени за иранските жени. За жените от Саудитска Арабия не сме толкова загрижени, обаче, тъй като имаме нужда от петрол. Убитата от полицията Джордж Флойд, ъъъ, искам да кажа Махса Амини означава, че е време за преврат и смяна на режима в тази държава. Трябва да пратим нашите бомбардировачи, да донесат свобода на жените в Иран! Демокрацията ще им донесе много радост, бомби с обеднен уран, цивилни жертви, разрушаване на обществото и оттегляне на нашите воиски след 20 години безсмислена война (с хора, хванати за колесника на самолетите)!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    11 Ное 2022 12:43ч.

    Сетиха се, те минаха от 16 Сеп. почти два месеца, а Джо Байдън каза преди неколко дни: „Не се притеснявайте, ние ще освободим Иран“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    11 Ное 2022 12:52ч.

    Официалните резултати от аутопсията на тялото на Махса Амини са, че смъртта ѝ се дължи на инфаркт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Н.Н.

    11 Ное 2022 13:21ч.

    Така е, да. Има и видео от охранителните камери, заснело смъртта ѝ, на него не се вижда никакъв побой.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    11 Ное 2022 13:51ч.

    "Вълна къдрава и гъста - от чатала, чак до кръста" - така е народният поет Иван Вазов описва първата си среща с Белобрадова - депутатка от ДБ. По-късно той я споменава в стихотворението си "Люляка ми замириса" : "Дълго ходяхме двамина / с милата Белобрадина / из заспалата градина. / Моята душа упи са / на живота с аромата, / лунният светлик изписа / сенките ни по земята. / Люлека ми замириса".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ивайло

    11 Ное 2022 15:27ч.

    Тая да отива в Иран, и там да подкрепя ИСТИНСКИ когото си поиска. Щото във Фейсбук е лесно да се бориш за правата на някого ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Белопатицова

    11 Ное 2022 22:03ч.

    Искам свобода за българските мъже и жени от властта на белобрадова и сие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи