Белият дом: Танковете "Ейбрамс" са безполезни в Украйна

Белият дом: Танковете "Ейбрамс" са безполезни в Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан заяви, че танковете "Ейбрамс" са безполезни в Украйна, като отбеляза, че американският лидер Джо Байдън е запознат с тази оценка.

"Президентът Джо Байдън е чул оценката на военните, че танковете "Ейбрамс" нямат реален смисъл за тези сражения", заяви съветникът на президента на САЩ пред CNN, като отбеляза, че украинските войски "наистина се нуждаят от "Леопард".

Съливан заяви, че Вашингтон ще предаде танковете на Киев само защото това е било условието на Берлин за предоставяне на негови танкове.

Американският президент заяви, че е готов да даде десет танка "Ейбрамс" на Киев, за да насърчи Берлин да достави танкове "Леопард 2". Командващият армията на САЩ Кристин Уормут заяви, че на Вашингтон може да му отнеме повече от година, за да достави танковете M1 "Ейбрамс" на Украйна.

Източник: kp.ru

 

 

 

Коментари

  • Su38

    24 Фев 2023 19:20ч.

    И що да са безполезни? Нали бяха върха на сладоледа? Е, сега измамените камилчета няма пак да се усетят. Което показва, че единственият шанс светът да миряса, е тези изроди да бъдат унищожени. Съжалявам, но не виждам друг мирен и демократичен начин. Иначе всички горим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    24 Фев 2023 20:46ч.

    Върхът на сладоледа са Леопард 2.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    24 Фев 2023 20:48ч.

    Другият връх е "Пума". Но германците набързо се погрижиха да ги "повредят" на учение. Уж не са читави нещо. Щото нямат много а са и скъпи. Една струва колкото два Абрамса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    24 Фев 2023 21:01ч.

    Малко инфо за последната версия на Леопард. Която ако има кой да поръча, произодителят ще "избълва" за колкото време се плати: https://www.youtube.com/watch?v=0OKt5wRb-xI

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Я се скрий с тая кръстоска между Т-34 и Panzer IV . Само оръдието дето е що-годе прилично

    24 Фев 2023 21:11ч.

    Изобщо, що вие педеругите не се ограничите до коментара на неща, дето ги разбирате!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оръдието е прилично като за 1972 г.

    24 Фев 2023 21:12ч.

    Уточнение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    24 Фев 2023 21:16ч.

    Само с иронизиране и обиди не става! Учил съм се да се "боря" с този танк още докато беше на чертежи! За да ми обяснявате кое какво е по него! представа нямаш за какво става дума! Жив и здрав да сте! На безхаберието морето му е до колене! Как беше - "за ден-два"? То морето до колене, сал оръдието му там нещо...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    24 Фев 2023 21:39ч.

    Върха са “Тигър” и “Пантера”. Ама от тях сигурно има само в музеите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къде си се учил да се "бориш" с този танк и защо стана предател, ако изобщо има нещо вярно относно твоето "учене"?

    24 Фев 2023 21:49ч.

    И не те обиждам, а говоря истината. Теб тя може да те обижда, защото си обрекъл себе си и семейството си на лъжата. Ще си получиш заслуженото. Тези, които са те формирали и тези, които ти си формирал ще сърбат от същото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    24 Фев 2023 21:55ч.

    Преминава се към заплахи. Поведение на страхливец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изобщо не си даже помирисвал военна служба

    24 Фев 2023 22:11ч.

    Ти си жена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • vivЪ-та

    24 Фев 2023 22:24ч.

    Как къде ? Учил съм са да са бора с тоа танк в школата в Симеоново ! Ни ми ли личи ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Viva е някоя неграмотна ентусиастка като оная мустакатата с парапета

    24 Фев 2023 22:29ч.

    Ако не е направо самата тя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    25 Фев 2023 18:16ч.

    Притесненията са електрониката им да не попадне в ръцете на колхозниците ...................................това важи и за самолетите .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хванал се за палците хохол

    24 Фев 2023 19:35ч.

    Гроздето е кисело, защото е високо ! Слама за Украине !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    24 Фев 2023 19:45ч.

    То е лесно срещу камъни и прашки.Обаче знаейки противотанковите системи как пробиват 2 метра, ще горят като факли. Явно ще ги разполагат в укрити места щото излязат ли на показ са буца метал.То не е като на филмите европедали.Има ПТ системи на 5 километра бият.Да не говорим за дронове, за системите за залпов огън.Има оръжия за които не подозирате.Подсказвам-чувал ли е някой за минохвъргачка стреляща с право мерене, да ,с право мерене като оръдие.Коси пехотата като сърп пшеницата.Слава на Русия. И дано ни освободи от европейските педали и техните "ценности" на извратени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Три танкиста выпили по триста, Командир выпил по пятьсот !

    24 Фев 2023 19:51ч.

    Като във всеки западен танк , в "Абрамс" няма автоматично зареждане на снарядите. Това изисква 4 човека екипаж, а не като в руските танкове 3-ма. Четвъртият в "Абрамс", пълначът, е като роб на галера. От хамалогия да носи снаряди по време на бой, скорострелността на "Абрамс" прогресивно пада, докато руският танк стреля с равномерна скорост. "Абрамс" е силно брониран и куполът му е по-добре защитен от руските танкове, снарядите се складират отзад. Когато ракета или кумулативен снаряд порази руски танк, той гърми и куполът лети, екипажът загива. Когато снаряд или ракета порази "Абрамс"отзад, снарядите гърмят, и не куполът, а самият корпус на "Абрамс" отива на кино. Екипажът също загива, така че 1/1. Руските танкови снаряди са по-тежки , защото възпламенителните им прахове са по-маломощни. Но това не е проблем, защото се зареждат автоматично, а не на ръка. Американските снаряди имат по-мощни възпламенителни прахове, съответно са по-леки от руските. Но температурният диапазон, в който осигуряват сигурна стрелба, е много по-малък ! Съответно при (руски) студ може да заклинят, или да пльокнат в ствола. "Абрамс" не става за война в Русия. Е за това няма да ги видим и в Украина !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    24 Фев 2023 19:55ч.

    Американците отново"изпързаляха" европейските си ПАРТНЬОРИ. Ще прехвърлят 10 танка, уау... Представям си как Слугата се показва от купола на "Ейбрамс"- незабравима гледка ! ;) Може и Ш. Пен да режисира сцената, нали са приятели- даде му единият от Оскарите си. ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жалка краварска пасмина

    24 Фев 2023 19:55ч.

    Аз ви казвах, че англоамериканската бойна техника не става за война с руснаци, вие не вярвахте. Същото се отнася не само за танковете им, но и за самолетите. Но има и друго, разбира се. Тарикатите-янки не могат да воюват, могат само да се крият зад гърба на васалите си и накрая, когато всичко приключи, да обират лаврите (ако изобщо нещо е останало за делене).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Американските танкове са бецполезни

    24 Фев 2023 20:22ч.

    "...да гранаты у его, не той системой..."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • М1 Абрамс са проектирани са за използване като самоходни ДОТ-ове. Бронировката им в челната проекция е доста прилична, в останалите ракурси на влитане - точно обратно

    24 Фев 2023 21:20ч.

    Двигателите им са спрени от производство още преди края на Студената война. Самите танкове Абрамс също. Завода за производството им е сринат и терена продаден. Авантюрата в пустините на Ирак изгори запаса на янките от резервни двигатели и запасни части. Има проекти по ашладисване на купола от Абрамс на М-60 Патън, с жертване на част от бордовата броня. Янките искат да ги продадат в странство, докато още може. Няма да ги доставят в Укропитекостан, защото неизбежната им излагация там ще провали пазара за тях. Но ще натресат Леопардите на същото нещастие ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фпрочем, базовата версия на М1 е с 105мм нарезно оръдие, а днешната е със същото 120мм глаткостволно оръдие на Леопард 2

    24 Фев 2023 21:23ч.

    Янките никогиш не са можели да правят оръдия. Особено танкови.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    24 Фев 2023 21:29ч.

    Точно така! Абрамс без оръдието на Райнметал е едно нищо! А между другото кой създаде учебня център, който създаде "вежливите" хора, изненадали света през 2014 г.? Не ли пак Райнметал? По линия на военното сътрудничество на каката с Путин? За да се се знае кой зад кого седи днес. И какъв е резултатът от това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    24 Фев 2023 22:11ч.

    Това за сътрудничеството с немците е вярно, защото и Интернет бях чел разкази от пуски специалисти, които споделяха, че немските инженери, които са работили с тях в Русия в заводите произвеждащи стомани са им казвали, че те знаят, че тези стомани са за военно производство, но немците са работили с кеф, защото са ненавиждали американсите, които още държат окупирана Германия! Аз също, когато бях в Германия през 90-те години при разговора ми с немски преподавател, същия показваше без задръжки мнението си за американците, че са много тъпи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva май работи в редакцията на Гласове

    24 Фев 2023 22:32ч.

    Също като Мужика, Sin и още незнайно колко други уж фенове на седерастията в сий форум. Защо ли така?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не бе viva е

    24 Фев 2023 23:06ч.

    Велизар Шаламанов. Ако се нарича Вили, звучи много балканско и не модерно. Виж Viva е точно попадение за евроатлантик, който и да дойде да го управлява ще бъде посрещнат с мощно - да живей!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Името им е легион

    24 Фев 2023 23:20ч.

    Бесове

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За оръдията

    24 Фев 2023 22:35ч.

    И Абрамс, и Леопард, и руските танкове са със 120 мм гладкоцевни оръдия. Това е станало като стандарт. Единствените различни са британците с Чаланджър 2 , които имат нарезно оръдие. Предимството на нарезното оръдие е че бие много точно по ниска линия, т.е. поразява отлично окопи, окопана пехота, огневи точки. Гладкостволните оръдия не са добри в това отношение. Разбира се за да биеш по пехота трябват фугасни снаряди. Руските танкове обикновено носят микс от фугаси/бронебойни /кумулативни. Затова когато паразят руски танк - гърми зрелищно и ужасяващо /фугасите!/ . Американците зареждат изключително бронебойни и кумулативни снаряди. "Абрамс" не е ефективен да бие по пехота, той става да удря по стари съветски модели, както беше в Ирак. В Украйна, където водеща роля имат пехотата, артилерията и ракетните войски, Абрамс би бил съвършено нелеп като присъствие. Американските военни не са глупаци и ясно схващат това, успяли са да го втлъпят в главите на политиците, което си е голям успех !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руските танкове от един момент са със 125мм гладкостволни оръдия. Ама това даже колежката viva го знае

    24 Фев 2023 22:42ч.

    Предишното поколение е със 115мм гладкостволни оръдия, като това на Т-62. Един впрочем повече от приличен агрегат, напълно съпоставим с немеца на 120мм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Танковете "Ейбрамс" са безполезни в Украйна

    24 Фев 2023 22:59ч.

    Да бяха само танковете...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тия нагли вероломни кравари

    25 Фев 2023 0:13ч.

    прецакаха тъпите им клакьорки - евроджендърски шваби, а сега бият отбой, щото малко ги е щубе от едни Самрати и Посейдони. Ценности, сър!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стволът

    25 Фев 2023 12:29ч.

    Вивата що не си гледа ценностите и джендърията, ами се хванала с тежката техника. Що за напъни по теми, които са несъотносими към настоящата война. Важното тук е, че германците мого правилно съобразиха, че не трябва да се съгласяват за Леопард преди да има гаранции, че М1 също отива там. Развитието показа, че на американците не може да има доверие - за да сме точни, не може да се вярва на политиците им. Като навсякъде, те са лъжливи и неадекватни. В последна сметка са съобразили, че ако ги пуснат там, ще понесат ужасяващи имиджови щети. А пък Ейбрамс е поне 20 % по-скъп от Леопарда. Котката също много ще страда! Апропо, Пума не е танк (според вивата е), а е БМП. Новият германски танк се вика Пантер KF51. Много, много е далеч още от производство. То ще бъде нещо като полу.робот, но ще струва космически пари. Никой още не може да каже колко. Понеже сте се хванали за оръдията - ще ума гладък ствол 130 (Лео е на 125, като сегашната Армата). Ама пък Армата вече смята на ново поколение да монтират 152 мм ствол. Та така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кристин Уормут заяви, че на Вашингтон може да му отнеме повече от година, за да достави танковете M1 "Ейбрамс" на Украйна

    25 Фев 2023 17:05ч.

    Трай, коньо... или как пак излъгАхме партнерчетата... И тях ли сега ще ги произвеждат?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свиленчо

    25 Фев 2023 20:04ч.

    Танковете като цяло са уязвими. Надменна лъжа на Блинкен е, че едните са по-подходящи от другите - подходящи са чуждите. Танковете се използват в слаби точки на вражеската фронтова линия, те не са проектирани да атакуват челно добре защитени позиции.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи