Белгийски полицай намушкан до смърт в Брюксел при терористична атака

Белгийски полицай намушкан до смърт в Брюксел при терористична атака

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Според белгийските медии нападателят е крещял "Аллаху акбар" по време на нападението, съобщава БТА.

Полицейски служител е бил намушкан до смърт снощи в Скарбек, в северната част на Брюксел, а друг е бил ранен, съобщиха белгийски медии, цитирани от Ройтерс.

Двама белгийски съдебни служители заявиха, че се предполага, че нападението е свързано с тероризъм, съобщи Асошиейтед прес. Заподозреният е бил прострелян и откаран в болница.

Ерик Ван дер Сипт от федералната прокуратура заяви пред АП, че след намушкването с нож заподозреният е бил ранен от други полицаи.

Ван дер Сипт добави, че следователите подозират, че нападението е  с "терористичен контекст". Прокуратурата заяви пред АП, че е поела случая, защото има "подозрение за терористична атака". 

"Един от нашите патрули беше нападнат от мъж, въоръжен с нож'', заявиха от полицията, цитирани от вестник "Льо Соар". След това двамата полицейски служители са повикали подкрепление. Полицай от друг патрул използва огнестрелното си оръжие, за да неутрализира нападателя.

"Двамата ранени детективи и нападателят бяха откарани в болница'', допълниха от полицията. "Льо Соар" съобщи, че единият от полицаите, който е бил намушкан с нож във врата, е починал от раните си.

Според белгийските медии нападателят е крещял "Аллаху акбар" по време на нападението.

"Льо Соар"  съобщи, че нападателят е отправил по-рано през вчерашния ден заплахи към полицейско управление, преди да бъде отведен за психиатрична оценка.

"Нашите полицейски служители рискуват живота си всеки ден, за да гарантират безопасността на нашите граждани. Днешната драма демонстрира това още  веднъж", написа в Туитър белгийският премиер Александер де Кро.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Продължавайте да ги приемате

    11 Ное 2022 9:01ч.

    тия арабски и негърски боклуци докато почнат мадово да изнасилват жените и децата ви,както да ликвидират органите на сигурността ви!Халал да ви са либералните идеи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уке Цветко

    11 Ное 2022 9:28ч.

    Браво, само така!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    11 Ное 2022 9:31ч.

    може да е бил екоактивист и да е викал - не на петрола

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    11 Ное 2022 10:25ч.

    районът около южната гара, гар дю миди, си е отдавна превзет от чалмалиите. но и в скарбек не са малко вече. въобще, брасълс не е място за ходене, а за живеене - в никой случай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    11 Ное 2022 12:39ч.

    Съдейки от снимката, може да заключим, че поне едно от следните твърдение би трябвало да е вярно: 1. Евроесента в Брюксел е по лятному топла - листата на дърветата зеленеят, дрехите са късоръкавни, а жените и полицаите ходят без гащи; 2. Редакторите са обръкали снимката; 3. Снимката е от бъдещето, по-точно от юли 2023. Тогава в Брюксел ще се проведе първото световно първенство по дефекация (сране) на открито в участие на 59 отбора. На 3-ти юли, малко след полунощ, състезатели от отбора на Нова Зеландия, до един здравата напушени, ще нападнат и изнасилят полицийски патрул. Извиканите подкрепления ще имат още по-зловеща орисия. Петима от тях не само ще бъдат изнасилени, но ще бъдат гриловани и изядени. Действието ще стане в Юбелпарк. Двама от нападателите ще се окажат потомци на маорите, които през 1809 г. изяждат целия екипаж на брига "Boyd" - 66 човека, заедно с капитана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи