Белгийската прокуратура: Атаката с хладно оръжие в брюкселското метро не е била с терористичен мотив

Белгийската прокуратура: Атаката с хладно оръжие в брюкселското метро не е била с терористичен мотив

 

Полицаи арестуват нападателя в брюкселската метростанция "Шуман". Снимка: АП

Белгийската прокуратура каза днес, че не смята, че вчерашната атака с хладно оръжие в метростанция в Брюксел е била с "терористичен мотив", предаде АП. Тримата пострадали при нападението вече са изписани от болница. Метростанцията се намира точно под централите на двете основни институции на ЕС, съобщава БТА.

На кадри, публикувани снощи в социални мрежи, се вижда как полицаи са насочили оръжията си към мъж в метростанция "Шуман". На други снимки се вижда мъж, завит в одеяло, докато медици полагат грижи за него. 

Снощи беше съобщено, че един от пострадалите е с опасност за живота.

"Мотивът на заподозрения все още не е известен, но на този етап нищо не сочи той да е свързан с екстремизъм или тероризъм", каза брюкселската прокуратура. В изявлението пише още, че 30-годишният нападател, чието име не се посочва, досега не е бил известен на полицията.

Очаква се мъжът да бъде изправен пред съдия по-късно днес по подозрения в опит за убийство. Прокуратурата също така е поискала на заподозрения да бъде назначена психологическа експертиза.

Опасенията сред белгийската общественост от атаки остават силни седем години след два самоубийствени бомбени атентата в метростанция недалеч от мястото на вчерашната атака и на основното летище на Брюксел. Тогава загинаха 32 души, а стотици бяха ранени.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

 

Коментари

  • Марк МЕТА Шикългрубер

    31 Яну 2023 15:15ч.

    Даже Оруел би завидял на EU ПРЕССтитутките

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    31 Яну 2023 17:34ч.

    Явно е била рекламна кампания на фирмата производител на ножовете !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Според мен ще да е било от скука

    31 Яну 2023 15:20ч.

    То от много охолен живот така става накрая.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    31 Яну 2023 15:23ч.

    Еми не признават за терористичен акт щото не участват руснаци. Нали РФ е спонсор на тероризма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    31 Яну 2023 16:15ч.

    И от какъв произход е нападателя, че не става ясно? Или щом не казват, значи е ясно какъв е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    31 Яну 2023 16:17ч.

    Брюкселската полиция оценява вчерашния инцидент на метростанция Шуман с 33 точки и му дава синьо-жълт флаг, веещ се от южен вятър, втора степен по скалата на Бофорт. Извършителят е заловен. Това е 26 годишният студент Мехмед Емин-паша. Той е суданец, родом от Хартум, който трета година учи медицина в университета в Льовент.Мехмед Емин не е имал никакви тероричстични подбуди. Случаят е отредил да пътува един до друг с жертвата - 44 годишен мъж от Брюксел. Мехмед най-приятелски е поискал да направи първичен преглед на дясната му ръка, която видимо не е функционирала добре. Само преди няколко дни суданският студент, първенец на курса, е взел с отличие изпита си по хирургия на ръката,свързан с диагностика, лечение на болестите и наранявания на ръцете, китката, предмишницата, лактите. Изненадващото рязко спиране на мотрисата на станция "Шуман" води до разклащане, поради което скалпелът на Мехмед прави нежелан, болезнен срез в дясната ръка на пътуващия до него. Студенът иска да му помогне и да довърше започнаното лабораторно упражнение номер 3, но пациенът категорично отказва и вика полиция. Това е, друго няма. Мехвед Емин навярно ще трябва да се явява на поправителна сесия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи