Белгийската армия ще дебютира в събота на "Брюксел прайд"

Белгийската армия ще дебютира в събота на "Брюксел прайд"

За първи път белгийски военнослужещи ще маршируват на гей парада в Брюксел, който ще се проведе в събота, предаде белгийската новинарска агенция Белга. "Поискахме и получихме разрешение от министъра на отбраната", каза капитан Барт Дюлф, президент на Белгийската гей общност в силите за отбрана. 

"На последния парад имахме информационен щанд. Но сега ще маршируваме на парада. Правим това най-вече, за да покажем, че в белгийската армия има и ЛГБТИК+ общност", каза Дюлф.

Белгийската армия наброява близо 35 хиляди души. Въпреки това служителите в сферата на отбраната често имат по-интензивен работен ден в сравнение с колегите си, които работят в офис. "Военнослужещите често живеят много близо един до друг, във взводове, и понякога прекарват дълги периоди в чужбина. Затова невинаги е лесно да бъдеш такъв, какъвто си, дори и правилата да го позволяват", казва Дюлф.

Председателят на Белгийската гей общност в силите за отбрана, в която членуват около 30 души, се надява, че чрез откритото участие в "Брюксел прайд" инициативата ще стане по-популярна в сферата на отбраната. "Много колеги не знаят кои сме ние. Нашата мисия е да информираме и да допринасяме за разработването на политика на многообразие и приобщаване в отбраната, както и да превърнем хомосексуалността в тема за обсъждане както във вътрешен, така и във външен план", каза той.

Тазгодишният "Брюксел прайд" е посветен на основното право на протест. Според организаторите то все още се нарушава често. Парадът ще се проведе на три различни сцени в града - една на Мон де-з-Ар, площада на Борсата и площад "Брукер". Организаторите на събитието очакват присъствието на около 150 хиляди души, които несъмнено ще добавят повече цвят по брюкселските улици. 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • "ще добавят повече цвят по брюкселските улици"

    16 Май 2023 19:29ч.

    повече цветна мръсотия ще добавят

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    17 Май 2023 17:11ч.

    Навремето Вермахта ги разката само за един предиобед !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Супер

    16 Май 2023 19:32ч.

    На парада ще бъде демонстрирано оръжието, което Брюксел ще предостави на Украйна за бъдещото контранастъпление - Хиперзвуков Гол хуй с далечен обсег на действие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    16 Май 2023 19:41ч.

    Белгийската армия мечтае да бъде пратена на източния фронт.Те с трепет очакват да чуят от Ванката ''Идите на х.....''

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    17 Май 2023 4:15ч.

    ±+++++++++ това беше много добро

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • супер точно

    17 Май 2023 15:37ч.

    ++++++++++

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • jelezen

    16 Май 2023 20:19ч.

    Xa Xa Xa Xa Xa . Това някакъв майтап ли е .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мила

    16 Май 2023 20:19ч.

    Да, със сигурност това е целта на прайда и най-вече на участието на армията в него - цвят по брюкселските улици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    16 Май 2023 20:47ч.

    Приветствам този пъстър и весел пролетен парад! Радост и наслада за малки и големи, за дечица и възрастни! Ех, да бях по-млада... ?❤️

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    16 Май 2023 21:09ч.

    Нищо нищо и за дъртите джендър брантии има място на гей парада . Нищо че си стара грозна и за такива деградирали пачаври има място във джендър тюрлю гювеча .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ееее

    16 Май 2023 22:09ч.

    Що бе, дърти лезбийки не пускат ли на парада?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    16 Май 2023 21:31ч.

    Е как човек да ги вземе насериозно всичките тия западни олигофрени? ? Направо се чудя на избягалите българи, за едни пари си попиляха бъдещето /децата си/!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Парите на образованите и кадърните са шест-седемцифрени заплати, а децата - в университети и също с престижни професии.

    16 Май 2023 21:37ч.

    Живи да ги оплачеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    16 Май 2023 21:57ч.

    Който измерва щастието си само с пари е най-окаяния, беден и нещастен човек на света. А който продаде душата и децата си за пари е и най-глупавия и зъл човек на света. А който се възхищава на тия мерзости ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    16 Май 2023 22:14ч.

    "Живи да ги оплачеш" Няма сума на земята, която да плати скопеното ти дете... физически и психически скопено!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че такова е 95 на сто от човечеството, но не си признава. Биха се продали изцяло, но... пазарът е пренаситен и няма кой да ги купи.

    16 Май 2023 22:19ч.

    Затова лицемерпт и злобеят. Да, щастието е в парите - отвъд едно определено количество, не по-малко. Останалото е лъжи лъжи лъжи лъжи, двуличие и фарисейщината на лузъра и безличния, тъп, некадърен непотребник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ох, горкия истеричен нещастник,

    16 Май 2023 22:45ч.

    колко е щастлив, че се е пласирал на "пазара" на кадърните потребници, дето били 95% от човечеството - идеален бройлер за цифровия кокошарник...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    17 Май 2023 2:59ч.

    децата със престижни професии на лесбиики и содомити и зоофилистици .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не, вълк, съвсем нормални и сериозни деца.

    17 Май 2023 3:34ч.

    Посветени на семействата и професиите си. Много са. Преобладаващо мнозинство. Тъжно е, че здравата са ви опропагандили разума и сте затънали в стереотипите на злобарските безпочвени мълви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    17 Май 2023 7:21ч.

    За пръв чувам че мутантите със увредени мозъци са нормални хора и мнозинство .Вие сте със деградираща и болна психика и не сте нормални ,а изкукали отрепки .А нормалните ви семейства са еднополовите бракове отглеждащи деца отнети от родителите им ,от нормалните родители и традиционните семейства . Вие сте продукт на деградиралият англосаксонски сатанински свят .И за вас няма място във нормално развиващите се държави със традиционни семейства .вие сте отпадъка на този свят който трябва да бъде изхвърлен на боклука .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички, това иди го кажи на някой,

    16 Май 2023 22:36ч.

    чието дете умира от болест и няма проклетите пари да плати за живота и лечението му. На нпкой, който губи покрива над главата си заради недоимък на пусти проклети пари, на безработния, чието семейство гладува и студува и мизерува заради липсата на пусти проклети пари. На младежа, загубил любовта на живота си заради богат съперник, на бедния съпруг и баща, чието семейство се разпада пак по такава причина. Иди и им пофилософствай как парите не са най-важното, пък... отговорът им е предизвестен и го знаем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    16 Май 2023 23:36ч.

    Искаш ли отговор... мързел и некадърност! Избягаха всички, които не стават за нищо, всички, които нямат мозък и всички, които НЕ могат да се борят и не искат да мислят! Избягаха чергарите по душа, избягаха слугите! ... не се връщайте, моля ви, не ни трябвате! Каквото сте търсили, ще си го ядете - искаш пари, ще ръбаш камъни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калински

    17 Май 2023 0:53ч.

    Не знам що ревеш на чужди гробища. Нали това искахте, демокрация, капитализъм, свобода. Свободата да избираш какъв да бъдеш. По малко държава. Невидимата ръка на пазара, кояото урегулира всичко. И най-вече силния, здравия и умния може и ще успее. Нали този рефрен постоянно го припявате. Как демокрацията и свободата да избираш ти дава всичко да постигнеш.. Какво искаш сега....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Невидимата ръка" съвсем не е на "пазара" - като оставим настрана наивни (или целенасочени) философски теорийки.

    17 Май 2023 16:18ч.

    А често дори си е съвсем видима.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това го кажи на някой санитар в болница без асансьор

    17 Май 2023 16:38ч.

    Или на шефове на банки. На финансисти, на уеб дизайнери, на шефове на фирми, уредени, добре печелещи. Ни слуги, ни негодни. Сравни здравеопазване, сравни каквото си искаш. Сравни за колко време идва линейка по света и у нас. И що да седят у дОма? Да им гласувате за герб и ПП и тристранни коалиции. Да ги ядат бездомни кучета. Да ги крадат и бият братя индоиди? Не са мазохисти, пусто.Голяма злоба към сънародниците в чужбина, що така?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • богат лицемерник

    16 Май 2023 22:51ч.

    Парите не са най-важното, бе, не го слушайте тоя алчен продажен мръсник. И щастието не е в тях. Слушайте какво ви казвам и ще прокопсате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще е забавно

    16 Май 2023 23:44ч.

    Що бе, ще е забавно. Ще "внесат цвят" в армията. На Източния фронт ще се чуват подобни диалози: "- Редник, какво си се разплул? Марш!", "- Не мога, г-н полковник. Счупих си нокът.", "- Ти подиграваш ли се с мен?! И какво е това шалче на врата ти?!", "- Да освежава тена ми, че цвета на униформата не ми отива", "- Ти на фрийк шоу ли си или на война?!", "- О, полковник, я не ми тропайте с тоя стар модел кубинки. И се дръпнете, моля, че не виждам двамата сладки рускнака отсреща.".........

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що не четете Евангелието, бре:

    17 Май 2023 5:04ч.

    Каква полза да спечелиш целия свят, ако загубиш душата си. А? Що се оставяте едни 29 сребърника непрекъснато да ви дрънчат из кратуните? Мигар нищо друго не е останало в най-горните ви кухини?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не го четем, щото и тия от Енергото, хлебарницата и дрехарницата

    17 Май 2023 6:20ч.

    също не го четат и не щат да го знаят даже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    17 Май 2023 8:28ч.

    Ами тия от енергото ,хлебарницата и дрехарницата ,са от вашият свят бе . Нали искахте банани демокрация и свобода . Да ама свободата била за олигарсите дето искат свободно да ограбват хората си .Свободата както се оказа не са били предвидени за теб ,а за тях си . Разбра ли сега че си прецакан от всякъде и пак ти си на палангара .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А, прецакан.

    17 Май 2023 8:37ч.

    Всичко ми е разплатено, останалото - ДМА инвестиции. Минимум кеш. Пей сърце, животът е красив.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гнилостта на този отиващ си свят съвсем не е запазена марка на Запада. В много отношения България не е много по-различна.

    17 Май 2023 16:21ч.

    Покварата е по целия свят, включително и в България...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    17 Май 2023 9:02ч.

    Едно време имаше виц за войната между активните и пасивните: - Отвори бузиииии! - Затоври бузииии! - Водииии в плен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    17 Май 2023 9:08ч.

    до Парите на образованите и кадърните са шест-седемцифрени заплати.... Имам роднина, който преди 25 години се ожени за дъщерята на собственик на частна болница в Лондон, и той работеше там, завърши медицина, скоро се върна завинаги. Още цяла сюрия познати със стабилни професии - лекари, много известна преводачка и т.н. се върнаха набегом от Канада, Америка, Германия и т.н. Списъкът е дълъг.... Та кой какво получава там, те си знаят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поручик Ржевски

    17 Май 2023 10:55ч.

    И аз работех в Германия за много сериозни пари като софтуерен инжинер, обаче преди 2 години се върнах в България. На запад се задава такъв крах, какъвто никой не е виждал. Това е морален, психологически, обществен и икономически крах. Да не говорим за новите предизвикателства като ИИ, който ще замени спокойно всички професии с интелектуален труд. И тогава много важно, че си завършил Оксфорд...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • решение

    17 Май 2023 15:44ч.

    Що не ги пратят на фронта в Украйна бе? Хем Зеленски ще е доволен, хем НАТО ще си изпълни ангажиментите, хем руснаците ще изчистят тези развратни боклуци, хем ние ще се посмеем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • въй, въй, въй

    17 Май 2023 17:17ч.

    Туй трансджендъросване придоби задължителен характер като ваксините.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи