Байдън ще наложи нови санкции на Русия

 Байдън ще наложи нови санкции на Русия
Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън ще накаже Русия заради кибершпионските операции, за които е подозирана, с финансови санкции и мерки. Това заяви началникът на канцеларията на бъдещия държавен глава Рон Клайн, предаде Ройтерс. „Тези, които са отговорни за хакерските атаки, ще понесат последствията за тях. Не става дума само за санкции, а и за мерки, които ще свият рязко капацитета на чуждестранните хакери да повторят подобни действия в бъдеще”, каза той.

 

За масивната хакерска атака в САЩ, мишени на която се оказаха федерални правителствени агенции, включително и министерствата на финансите, на енергетиката и на търговията, бе съобщено миналата седмица.

Малко след това американските власти обвиниха Русия за кибернападението, макар президентът Доналд Тръмп да обяви, че медиите преувеличават мащабите на случилото се.

От своя страна говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли обвиненията и призова американските власти да престанат „голословно да обвиняват руснаците”.

Според запознати източници на Ройтерс съветници на Байдън обсъждат мерките срещу Москва, които Байдън ще обяви след като встъпи в длъжност на 20 януари. Освен финансови санкции се предвижда и нанасяне на щети на руските компютърни системи.

Междувременно експерти все още опитват да установят размера на атаката и щетите от нея. И предупреждават, че в някои случаи за дигиталното почистване на мрежи в САЩ, ще се наложи те да бъдат „изгорени” и изградени наново.

 

 

 

 

Коментари

  • Виктор

    21 Дек 2020 20:42ч.

    Ще наложи каквото му каже Китай, а на руснаците не им пука особено, предвид близостта с новият хегемон Китай. Което не прави чест на която и да е държава, защото е редно да се заклейми всичко комунистическо, глобалистко и цялата тази безумна концепция, която се опитват да натрапят на човечеството! Запада е поставен в партер, цялата му политическа и икономическа класа е хваната на къса каишка, барабар с всичките им гнусни и мръсни тайни, и никой не смее да шукне срещу новият световен ред...и голямата лъжа! Така че запада, чака нареждания и рапортува...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eвропа

    21 Дек 2020 20:44ч.

    Удави се!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зип

    21 Дек 2020 21:20ч.

    Аз лично се надявам на термоядрена война в която да бъдат ликвидирани 300 милиона реднека! :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дзю до срещу зли ками

    21 Дек 2020 21:25ч.

    А Русия се хили зад шепа на реднешкото самопрострелване - руснаците са по-добри в японските дзен техники и практики даже от самите японци; неслучайно последните продължават да бъдат роби на американските примати... представете си за какво става дума, когато ти се наложи да си окупиран от или да фенстваш на американци - най-жалката възможна картинка за човешкото състояние на ония народи и индивиди, които все пак не са американци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 19мин:

    21 Дек 2020 23:23ч.

    Транссексуален военен за министър на образованието в САЩ Видян 705 пъти | Коментари 2 Гласували 0 рейтинг: 0.0000 Постът министър на образованието ще се заеме от трансджендъра Шарлот Клеймър. "Тя" обяви това в своя профил в “Туитър”. В съобщението се уточнява, че постът на Шарлот е предложен от новоизбрания американски лидер Джо Байдън, предаде eurocom.bg. Той служил в американската армия и ѝ отдал цели седем години. Военната му кариера започва през 2005 г. и завършва през 2012 г. с чин ефрейтор. Чарлз се превръща в трансджендър с много активен начин на живот. Този подход спомага за изграждането на много добра политическа кариера.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ala_Bala

    21 Дек 2020 23:31ч.

    Тези истъпления истинските американци не могат да ги изтърпят. Този изумял старчок няма да управлява дълго. Или той си отива с цялата си пасмина или Америка се разделя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо

    21 Дек 2020 23:40ч.

    Абе Байдън , деди , ти доживей да станеш президент ( щото ОЩЕ не си ! ) , после ако помниш заканите си ( щото май не помниш коя внучката ти , коя е племеницата ти , кой е Тръмп ) опитай да плашиш гаргите в Русия . Жалко за народеца на Америка - тия дебили вярват , че са избрали кой да управлява съдбинити им . Да "живее" Дълбокта държава в "братска" Америка .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • малеее

    22 Дек 2020 0:30ч.

    Я к,в юмрук е стиснал, бетер комуняга ! Бай Дън скоро ще се издъни ! Алцхаймер ли, деменция ли , не са простили на никого, че и лек нямат . И тогава Бай, бай Дън !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Давай, Байдън!

    22 Дек 2020 0:37ч.

    Так держать! Това да не е оранжевия, дето се продаваше за 100 рубли!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Anonimen robot

    22 Дек 2020 1:16ч.

    Неам думи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    22 Дек 2020 1:54ч.

    И правилно. Браво на Байдън !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eвропа на 21.12.2020 в 20:44 Удави се!

    22 Дек 2020 7:06ч.

    "Содомчи и гоморче", готви се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Освен това

    22 Дек 2020 7:31ч.

    Джо Байдън се ваксинира публично и пред камерите на американските телевизии, докато Владимир Путин е принуден да си чака реда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи