Байдън заяви, че Путин е решил да нахлуе в Украйна

Байдън заяви, че Путин е решил да нахлуе в Украйна

 

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че руският президент Владимир Путин е решил да нахлуе в Украйна, предадоха агенциите.

 

"Към този момент, аз съм убеден, че той е взел решение да нахлуе", каза Байдън пред репортери във Вашингтон. "Имаме основание да смятаме така", добави той и се позова на американски разузнавателни оценки.

 

Байдън повтори, че нападението може да се случи в "следващите дни". "Смятаме, че те ще нападнат столицата на Украйна Киев, град с 2,8 милиона невинни хора", заяви президентът на САЩ в Белия дом. Вашингтон няма да изпраща войски в Украйна, но ще продължи да я подкрепя, каза той. Дипломацията остава възможна, докато няма инвазия, добави Байдън.

 

На фона на взаимните обвинения между Русия и Украйна за спираловидно нарастващото напрежение той каза, че всеки опит Украйна да бъде представена като агресор, който провокира Русия, "противоречат на елементарната логика". Американският президент заяви, че Москва не е успяла да разедини Запада в украинската криза.

 

Байдън направи това изявление след телефонен разговор с лидерите на Канада, Франция, Германия, Италия, Полша, Румъния, Великобритания, ЕС и НАТО, съобщи Белият дом. Те обещаха да продължат с дипломацията, като същевременно се подготвят да направят бързо и съгласувано така, че Русия да плати икономическа цена, ако избере изостряне на конфликта, се казва в разпространеното от американското президентство съобщение за разговора. Те са обсъдили и усилия за гарантиране на отбраната и сигурността на източния фланг на НАТО, заяви Белият дом.

 

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова отговори на думите на Байдън за ситуацията около Украйна и го обвини, че е пренебрегнал положението на жителите на Донбас, предаде ТАСС. "Най-чудовищното е, че нямаше нито дума за истинското положение на гражданското население в Донбас. Няма хора, няма проблем ли?", написа тя в своя канал в чат приложението Телеграм.

 

 

 

 

Коментари

 • Flick

  19 Фев 2022 6:51ч.

  Този път дядката може и да познае. Войната е все по-вероятна, за съжаление.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Qkilqq

  08 Юни 2022 18:04ч.

  buy lisinopril 5mg online - <a href="https://atenololxp.com/">atenolol cost</a> order tenormin pills

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Rgrqxa

  19 Юли 2022 11:20ч.

  edit letter <a href="https://essaypre.com/">writing assignments</a> cheap clarinex 5mg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЕВРОАТЛАНТИК

  19 Фев 2022 6:55ч.

  Националната Атлантическа Терористична Организация - НАТО и ЗАПАДНИТЕ ОБРАТНИ, докато не ВИДЯТ РУСКИТЕ ТАНКОВЕ НА БРЕГА НА ЛАМАНША няма да се кротнат!!! А когато чуят краят на песента на руските ракетчици, вече ЩЕ Е КЪСНО : „Бухал солдат, слеза катилась, хрипел раздолбанный айфон, и на груди его светилась, Медаль за город Вашингтон“ !!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Истинският дискур на Байдън

  19 Фев 2022 7:18ч.

  Взимай си Украйната бе, Владимире ! Взимай я най-накрая и да спускаме кепенците ! Работим по създаването на Глобалната Държава, за което трябва да минем пред Регионализация ! Докога ще се ослушваш ? Кога най-сетне ще си прибереш Украйната, да си налагаме санкциите и да спускаме Желязната завеса между регионите ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола

  19 Фев 2022 7:22ч.

  Дъртата холограма що не ни спусне графика най-сетне, че да си планираме правилно почивките? ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Имаме основание да смятаме така"

  19 Фев 2022 7:58ч.

  Цветанът се изразяваше по-елегантно: "Имаме обосновано предположение".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  19 Фев 2022 8:06ч.

  Гледаме сблъсъка на склеро… на титаните.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тарильома

  19 Фев 2022 8:09ч.

  Байдън вече работи и като врачка. И така се е съсредоточил върху Украйна, че предсказанията му за нападение на Русия ще я съсипят икономически. Всяко от тях, заедно с плащанията, които Украйна прави за военните "помощи", се наслагват усилват и наслагват с вредното, бездарно и неискрено управление на палячото Зеленски. Което унищожава на първо място обикновените украинци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хахо Дзън

  19 Фев 2022 8:54ч.

  Аз съм убеден, че Байдън не е най-великият пророк в човешката история и за всеки случай може да не му вярвам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  19 Фев 2022 9:03ч.

  На тези, които дърпат конците на Бидона, зорът им е да докарат Путин до цуг-цванг. Отъждествяйки и представяйки всяко действие на руското еднолично с Путин, се мъчат да го изкарат от нерви и да направи глупостта руски войски да влезат в Украйна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  19 Фев 2022 9:06ч.

  Това е идиотско, защото Путин е много по-добър шахматист, а и руското управление се показва като виртуоз в тази игра. Русия няма никаква, ама никаква изгода от военни действия. Дори и с цената на загуба на имидж, няма да нахлуе в Украйна, защото загубите й ще бъдат стратегически и дългосрочни. Че ще има отговор, можете да сте сигурни. Можете да сте сигурни, че ще е асиметричен и неочакван.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  19 Фев 2022 16:11ч.

  Този каква сума открадна от Украйна?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  19 Фев 2022 17:35ч.

  Не му вярвайте, този е дементен старец! Той дори не помни цялото си име, помни само, че е Байдън защото му го повтарят по 20 пъти на ден, ама и него чат пат забравя! А и погледът му е отнесен, какво да се прави – години!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи