Байдън в „За състоянието на съюза“: Украйна, ние ще бъдем с вас, колкото е необходимо

Байдън в „За състоянието на съюза“: Украйна, ние ще бъдем с вас, колкото е необходимо

Американският президент Джо Байдън приветства възстановяването на американската икономика и създаването на  рекордните 12 милиона работни места в речта си "За състоянието на съюза", като същевременно призова републиканците да спрат да се "борят в името на самата битка", съобщи Ройтерс. "Тази вечер към нас отново се присъедини посланичката на Украйна в Съединените щати. Тя представлява не само своята нация, но и смелостта на своя народ. Посланик, Америка е обединена в нашата подкрепа за вашата страна. Ние ще бъдем с вас толкова дълго, колкото е необходимо", заяви още Байдън.

Първото обръщение на Байдън към Конгреса , след като републиканците поеха контрола над Камарата на представителите, следваше темите, на които той многократно се е спирал от началото на мандата си. 

Ройтерс предлага откъси от речта в писмения ѝ вид.

Америка, великата

"Историята на Америка е история на прогреса и ние сме единствената страна, която е излизала от всяка криза по-силни, отколкото когато сме влизали в нея. Това е, което ние правим отново."

"Днес КОВИД вече не контролира живота ни. А преди две години нашата демокрация беше изправена пред най-голямата заплаха след Гражданската война. Днес, макар и наранена, нашата демокрация остава непоклатима и несломима."

Икономиката на САЩ

"Преди две години икономиката ни се задъхваше. Когато стоя тук тази вечер, ние създадохме рекордните 12 милиона нови работни места – повече работни места, създадени за две години, отколкото който и да е президент някога е създавал за четири години. Преди две години КОВИД беше затворил нашите предприятия, затвори училищата ни и ни лиши от толкова много неща."

"Моят икономически план е за инвестиране в места и хора, които са били забравени. На фона на икономическите сътресения през последните четири десетилетия, твърде много хора бяха изоставени или третирани като че ли са невидими."

"Може би това сте вие, които гледате вкъщи. Спомняте си работните места, които изчезнаха. И се чудите дали изобщо съществува път за вас и децата ви да вървите напред без да се преместите. Разбирам ви."

"Ето защо изграждаме икономика, в която никой не е изоставен. Работните места се завръщат, гордостта се завръща благодарение на изборите, които направихме през последните две години. Това е план за възстановяване на Америка и постигане на реална промяна във вашия живот."

Моите приятели републиканци

"Към моите приятели републиканци, ако можехме да работим заедно в предишния Конгрес, няма причина да не можем да работим заедно и в новия Конгрес. Хората ни изпратиха ясно послание. Да се борим заради борбата, власт заради властта, конфликти заради самите конфликти, не ни води до никъде."

"И това винаги е било моето виждане за страната: да възстановим душата на нацията, да възстановим гръбнака на Америка: средната класа, да обединим страната. Ние сме изпратени тук, за да довършим работата!"

"Вече сме финансирали над 20 000 проекта, включително в големи летища от Бостън до Атланта и Портланд... Искрено благодаря на моите приятели републиканци, които гласуваха за закона. А на моите приятели републиканци, които гласуваха против него, но все пак искат да финансираме проекти в техните райони, казвам не се притеснявайте. Обещах да бъда президент на всички американци."

Големите фармацевтични компании

"Всеки ден милиони хора се нуждаят от инсулин, за да контролират диабета си, за да могат да останат живи. Инсулинът съществува от 100 години. Производството му струва на фармацевтичните компании само 10 долара за флакон. Големите фармацевтични компании обаче несправедливо таксуват хората със стотици долари – и реализират рекордни печалби. Повече няма да е така... Да ограничим цената на инсулина на 35 долара месечно за всеки американец, който се нуждае от него." 

"Големите корпорации не само се възползват от данъчния кодекс. Те се  възползват от вас, американските потребители."

Реформи в полицията

"Всички искаме едно и също нещо. Квартали без насилие. Правоохранителни органи, които печелят доверието на общността. Нашите деца да се прибират в безопасност."

"Равна защита пред закона; това е заветът, който имаме в Америка... Знам, че повечето полицаи са добри, достойни хора. Те рискуват живота си всеки път, когато обличат униформата. Но това, което се случи с Тайър в Мемфис, се случва твърде често. Трябва да се справим по-добре."

Подкрепа за Украйна

"Ние обединихме НАТО и изградихме глобална коалиция. Застанахме срещу агресията на Путин. Ние застанахме на страната на украинския народ.“

"Тази вечер към нас отново се присъедини посланичката на Украйна в Съединените щати. Тя представлява не само своята нация, но и смелостта на своя народ. Посланик, Америка е обединена в нашата подкрепа за вашата страна. Ние ще бъдем с вас толкова дълго, колкото е необходимо."

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • nan

    08 Фев 2023 8:04ч.

    цитат от не си спомням кой: "Джо Байдън е единственият човек в Млечния път, който вярва, че САЩ вървят в правилната посока".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • единственият човек в Млечния път

    08 Фев 2023 12:19ч.

    Байдън е дементен. Той нито знае в какво вярва, нито знае какво говори. Ония, които са му написали речта, ... C.F.R., и те не вярват, че САЩ вървят в правилната посока. Но от друга страна, всичко върви по план.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като чета поредните

    08 Фев 2023 8:14ч.

    дрънканици на бидона, разбирам, че предизборната кампания е започнала в ФАЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жоро

    08 Фев 2023 8:15ч.

    Всеки ден милиони хора се нуждаят от инсулин, за да контролират диабета си, за да могат да останат живи. Инсулинът съществува от 100 години. Производството му струва на фармацевтичните компании само 10 долара за флакон. Големите фармацевтични компании обаче несправедливо таксуват хората със стотици долари – и реализират рекордни печалби. Повече няма да е така... Да ограничим цената на инсулина на 35 долара месечно за всеки американец, който се нуждае от него. ----- А вчера се възмущавахме от Гълъб Донев заради мераците да бори спекулата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rover

    08 Фев 2023 8:21ч.

    не е необходимо, разкарайте се. преди да са ви разкарали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украйна, ние ще бъдем с вас, колкото е необходимо

    08 Фев 2023 9:17ч.

    за нас".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    08 Фев 2023 9:32ч.

    А дали скоро Сащ очаква ято гълъби-роботи, символи на световния мир, та един да заделят и за Зеленски?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Yellowstone

    08 Фев 2023 9:38ч.

    Часовникът тиктака.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В ЕС, ЛАЙНЕН дрънка същите

    08 Фев 2023 10:14ч.

    розови приказки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • чумадан вагзал мацква

    08 Фев 2023 10:22ч.

    аман от кръвожадни куманизи сънуващи как Йелоустоун съсипва най-добрата част от света

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • самозванство

    08 Фев 2023 10:40ч.

    Достатъчно е да ти прочета заглавието на поста, за да те преценя колко си "добър".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван Томов

    08 Фев 2023 10:42ч.

    Господин Байдън, Вашата помощ за украинците по начало е излишна можете да я прекратите веднага и ще бъдете приветстван за това

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украйна, ние ще бъдем с вас, колкото е необходимо

    08 Фев 2023 11:33ч.

    Примерно до гроб. Значи незадълго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Пън като източник на неподражаема сила

    08 Фев 2023 11:35ч.

    https://cont.ws/uploads/messages/3c/54/b5/83/6a1560a3cfc175f38f260f21.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mathur

    08 Фев 2023 12:09ч.

    Тоя куфелник май не си пие редовно хапчетата.....краварите са пред фалит и печатат долари без покритие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи