Байдън ще трябва да разсее страховете относно бъдещата подкрепа на САЩ за Украйна

Байдън ще трябва да разсее страховете относно бъдещата подкрепа на САЩ за Украйна

Във Варшава Байдън ще трябва да разсее и страховете относно бъдещата подкрепа на САЩ за Украйна, зародили се след като долната камара на американския Конгрес се озова в ръцете на републиканците. Някои републиканци заплашват вече да поставят под въпрос помощта на САЩ за Украйна.

Президентът на САЩ Джо Байдън ще отбележи идната седмица годишнината от войната в Украйна освен с пътуване до Полша, където той ще произнесе и реч, също и с телефонен разговор с лидерите на Франция, Великобритания и Италия, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на Белия дом.

От Варшава, където Байдън ще бъде във вторник и сряда, той ще изпрати послание на руския президент Владимир Путин, но също и на руския народ, заяви говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби.

Байдън, който на 3 март ще приеме канцлера на Германия Олаф Шолц, освен това ще говори по телефона идната седмица с редица американски съюзници, добави Кърби и уточни, че става дума за Еманюел Макрон, Риши Сунак и Джорджа Мелони.

Той изтъкна, че с приближаването на годишнината от войната в Украйна "ние можем да заявим гордо, че нашата подкрепа за Украйна остава непоклатима и че международната коалиция, която подкрепя Украйна, е по-силна от когато и да е било".

Кърби отново каза, че Байдън няма намерение да посещава Украйна идната седмица и че не е предвидено той да има среща с украинския президент Володимир Зеленски, когото той прие в Белия дом през декември.

Във Варшава Байдън ще има среща с полския президент Анджей Дуда. После ще се види с групата страни, известни като Букурещката девятка, обединяваща държавите от Източна и Централна Европа, които са членове на НАТО (България, Румъния, Естония, Литва, Латвия, Унгария, Полша, Словакия и Чехия).

Във Варшава Байдън ще произнесе и тържествена реч.

По време на предишната си визита в Полша преди по-малко от година, Байдън беляза съзнанието на хората, като нарече руския президент Владимир Путин "касапин", преценявайки, че той не може да остане на власт. После Белият дом увери, че Байдън не е призовавал за смяна на решима в Русия.

Речта си във Варшава Байдън ще произнесе на 21 февруари. По чисто съвпадение или пък не в този ден руският президент Владимир Путин ще направи ежегодното си изявление за състоянието на Руската федерация.

САЩ са първи поддръжници на Украйна и военната, икономическата и хуманитарната помощ, които те й предоставиха или гласуваха да й предоставят от началото на руската инвазия прехвърля 100 милиарда долара. Според САЩ конфликтът се намира в решаващ момент с приближаването на края на зимата.

А Украйна настоява за ускоряване на оръжейните доставки, за да ограничи руския потенциал, тъй като се опасява, че Русия може да предприеме офанзива веднага щом времето се подобри.

Във Варшава Байдън ще трябва също да разсее страховете относно бъдещата подкрепа на САЩ за Украйна, зародили се след като долната камара на американския Конгрес се озова в ръцете на републиканците. Някои републиканци заплашват вече да поставят под въпрос помощта на САЩ за Украйна.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • А кой да разсее мъглата в главите

    18 Фев 2023 11:28ч.

    на западните демократи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    18 Фев 2023 11:44ч.

    А кикимората от дания няма ли да се изходи за погледа на тоя пръч, или за погледа на оня външен министър от уСрайна(гледа като сериен убиец)? ДА ви € и педераските общества.Вън от ЕС. Слава на Русия и дано изпепели сатанистите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Давай Джо, довърши я тая аномалия САЩ

    18 Фев 2023 11:51ч.

    Съкрати и мъките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пренадут шар

    18 Фев 2023 12:00ч.

    Джо, ша можеш ли да пукнеш сам балона или Русията да ти го спраска сама?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Президент Байдън защо искате да подчините Русия, какво лошо е направила Русия на САЩ?!

    18 Фев 2023 12:02ч.

    Мистър президент Байдън - разкрийте какво искат САЩ от Русия, защо не оставите на мира двете големи държави Руската федерация и Китай да се развиват както народите им желаят по техните национални традиции и ценности. Не може културния и нравствен код на 3-те основни човешки раси и на стотици народи да бъде еднакъв! Освен основната най-висша ценност - човеколюбието!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доста наивно

    18 Фев 2023 12:17ч.

    Е написаното - съжалявам....Американското благосъстояние се гради на хегемонията - без нея отдавна да са във фалит. Затова не могат да си позволят държави като Русия или Китай да я оспорват. Или който и да било друг. Украйна е само странична щета на тази стратегия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доста е неустойчиво положението на САЩ като хегемон. Скоро няма да може да го удържа. И ще се разпадне

    18 Фев 2023 12:22ч.

    Сгромолясването му ще създаде огромен облак прах и пушек, от който ще има за всички ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То това е ясно....

    18 Фев 2023 12:43ч.

    Големият въпрос за всички ни е : Ще отстъпят ли титлата без голяма война? Или " прахът и пушекът" от сгромолясването ще са радиоактивни?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То ни стига само изчезването на единния световен интернет

    18 Фев 2023 15:20ч.

    Неминуемо е това да не се случи, дори да е само временно. А може и да не е много временно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба Яга

    18 Фев 2023 12:39ч.

    Байдън е кукла на конци, също като нашите т.нар. политици. Нищо не решава сам, прави и казва това, което са му заповядали. И той е хванат здраво за онези неща и няма мърдане. Кукловодите са други и за сега успяват в плановете си, уви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логото

    18 Фев 2023 13:22ч.

    Доста демократично, няма що. А откак се помним ми говорят за легитимност на властта в западните общества. И накрая какво? Не стига, че диктатори, ами и никой не им е виждал очите, а ги има.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Илюминатите - просветлените, дето стоят на тъмно!

    18 Фев 2023 12:57ч.

    Орденът на илюминатите (от латински: illuminati – просветлени, озарени) е било тайно общество, основано в Инголщат, Германия на 1 май 1776 г. от философа Адам Вайсхаупт. През 1785 г. вече забранен в Бавария. .......... Да ви споделим онзи ден бТВ интервюира кандидатите за 49-ия парламент и сред тях Венци Чикагото - който (цяло чудо е че го пуснаха в ефир!) говори за сатанинската политическа класа. Коалицията е наречена "Вън от ЕС и НАТО", защото целта на тези съюзи, е политическа и икономическа КОЛОНИЗАЦИЯ на държавите от Европа! .... Говори и за илюминатите, които са думнали Турция. ... ето тук .... https://btvnovinite.bg/bulgaria/kandidati-za-49-ija-parlament-s-nestandartni-poslanija.html .... Защо носителите самонарекли се "проСветлени" са минали фактически на тъмната страна?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    18 Фев 2023 16:55ч.

    още на 16 февруари 2022 г. Байдън знаеше, че украинските фашисти, насъсквани от англо-американците, са започнали тежък обстрел на цивилните граждани в Донбас (броят на обстрелите надхвърляше 300 бр. ежедневно). и така „Джо Деменцио“ принуди Путин да направи труден избор: да помогне на руснаците в Донбас с военни средства, като по този начин създаде международни проблеми за Русия, или да гледа как фашистите унищожават рускоезичното население там...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 26 милиарда евро

    18 Фев 2023 19:53ч.

    Е дефицита в бюджета на Русийката само през януари. Ще ги занулят до лятото икономически .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Новонормален

    18 Фев 2023 21:13ч.

    Давай Джо, ти си най-добрият президент ! Най як, с най-бистър ум и бързи реакции на супермен ! Чакам с нетърпение Втория Мандат, където ще надминеш и себе си !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Комунетата, и

    18 Фев 2023 22:38ч.

    Китай ви предаде. Тази война да продължи. Позицията на Китай е да се зачита териториалната цялост и суверинитета...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    19 Фев 2023 7:36ч.

    Китай смята Тайван за част от поднебесната...та затова зачита териториалната цялост...седи грей се...китайците ще се оправят..и руснаците ще се оправят. .ами наща колония (по Скот Ритер)..а?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Искат

    19 Фев 2023 9:07ч.

    Прекратяване на войната, бе пенси

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи